Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO - Povestea spectaculosului vin de Dumitra continuă! Cum a revitalizat un inginer de 78 de ani un vin demult uitat
FOTO/VIDEO: Cele mai frumoase voci, într-un spectacol răscolitor, plin de căldură şi lumină
În Bistrița-Năsăud nu locuiesc persoane refugiate! Mai mult, numărul de străini înregistrați în județul nostru a scăzut
Vara e altfel pe terasa Metropolis: Vinuri de Lechința și Jelna și bucătăria mediteraneană de la Academia del Gusto!
VILLA: Bistrița are cel mai exclusivist restaurant din județ, chiar în casa locuită de primul arhitect al orașului!
NOI locuri de muncă în Bistriţa! Filadelfia Group, Selgros, Saiz Tour şi Central Motors fac angajări!

  1393 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-21001530 de proiecte de hotărâri ale Consiliului Local nu au fost semnate de legalitate de secretarul Floare Graftone

19/05/2017 15:14:02 Raluca NECHITI  
Nu mai puțin de 30 de hotărâri adoptate anul trecut de Consiliul Local Bistrița nu au avut avizul de legalitate al secretarului municipiului Bistrița după ce aceasta a considerat că actele cu pricina nu ar fi în totalitate legale. Prefectura a stabilit însă că majoritatea hotărârilor adoptate de aleși, sunt conforme cu legea!

Atenția deosebită a secretarului municipiului Bistrița pentru o serie de aspecte legale prinse în hotărârile Consiliului Local Bistrița, hotărâri adoptate anul trecut, s-au dovedit a fi nefondată în cele mai multe cazuri. Secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone a refuzat să semneze de legalitate nu mai puțin de 30 de proiecte de hotărâri pe care aleșii le-au discutat, dezbătut și aprobat anul trecut.

După ce actele au ajuns la Instituția Prefectului, care se ocupă de analiza pe fond a legalității hotărârilor adoptate de toți aleșii din județ, grija secretarului municipiul Bistrița s-a dovedit a fi una nejustificată, prefectura stabilind doar în cinci cazuri că proiectele adoptate nu ar respecta normele legale.

Pe lista actelor neavizate sau contrasemnate pentru legalitate de către secretarul municipiului cu obiecțiuni se numără  hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistrita pe anul 2016, cel privitor la taxele și impozitele locale pentru 2017, cele privind gestiunea serviciului de transport public local, mai multe hotărâri privitoare la Business Park Bistriţa Sud S.R.L, hotărârea legată de „Reabilitarea și modernizarea străzilor în zona centrală”– etapa II, a concesionării punctului termic, amenajarea unui Centru de servicii sociale. Secretarul nu a fost de acord nici cu închirierea terenului pentru pista de karting, și nici cu cele pentru amenajarea terenurilor de sport cu gazon sintetic şi iluminat nocturn din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar din oraș.

Nici cu prelungirea contractelor de chirie a ONG-urilor secretarul nu a fost de acord și nici cu prelungirea contractelor de închiriere pentru mesele din Piaţa Independenţei Nord şi Piaţa Decebal.

De asemenea, Floare Gaftone nu și-a dat acordul pentru instituirea taxei speciale de salubrizare și nici pentru instituirea taxei de acces telescaun din  Complexul Sportiv Polivalent Wonderland.

Îngrijorările secretarului municipiului Bistrița nu au fost împărtășite și de Instituția Prefectului decât în cinci cazuri.

Pe lista celor cinci acţiuni în anularea hotărârilor Consiliului Local al municipiului Bistriţa, promovate de Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud se află și hotărârea privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire imobil de locuințe colective S+P+4E+2ER cu spații comerciale la parter, amenajări exterioare, în municipiul Bistriţa, Str. Ștefan cel Mare Nr.15” cu care secretarul municipiului nu a fost de acord.

 

3496 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
21:51 - Polițistul Marian Godină comentează scandalul sexual al cărui protagonist e preotul Cristian Pomohaci
20:19 - FOTO/VIDEO: Bătălia cu pungi pline de apă a fost, din nou, deliciul copiilor la Serbările Bistriţei Medievale. Catapulta şi-a cam ratat ţinta...
17:14 - FOTO: Ziua Internaţională a Iei româneşti a fost sărbătorită şi în California!
14:27 - POVEȘTI DIN SAT: Rotarul
12:47 - Cum va fi celebrată Ziua Drapelului Naţional, mâine, la Bistriţa
11:14 - Donații pentru micii prinți! Deși cu dificultăți, centrul continuă activitatea
10:07 - VIDEO: Spectaculoase instrumente din alte vremuri au însufleţit centrul vechi al oraşului. Azi – bătaie cu pungi de apă şi alte surprize
09:13 - FOTO/VIDEO: Bucuria de a te întâlni cu prietenii, la un ceai extraordinar, în parc...
08:15 - Ioan Turc, despre pasarela metalică pe Independenței: Să-l convingem pe Crețu să renunțe la ultima sa aberație!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro