Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  527 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-21001550 de nevăzători din Bistrița primesc computere cu aplicaţia BatPro de la Asociaţia Lions Club Bistrița

21/03/2017 12:18:12  
50 de nevăzători, membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor, vor primi mâine, de la ora 17:30, la Hotel Diana, din partea Clubului LIONS Bistrița, computere recondiţionate care au preinstalat softul BatPro. Este vorba despre un soft care permite nevăzătorilor să utilizeze calculatorul şi să navigheze pe internet cu ajutorul a doar patru taste.

Mâine, de la ora 17:30, la Hotel Diana, Clubul LIONS Bistrița, în prezența guvernatorului Districtului 124 România, Daniela Holzheimer, va distribui către 50 de nevăzători, membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor, computere recondiţionate care au preinstalat softul BatPro.

Este vorba despre un soft care permite nevăzătorilor să utilizeze calculatorul şi să navigheze pe internet cu ajutorul a doar patru taste (sus, jos, stânga, dreapta).

30 de calculatoare au fost donate de către Clubul LIONS Deva Sarmizegetusa, fiind strânse şi echipate cu aportul hotărâtor al clubului LEO din localitate, restul calculatoarelor fiind donate de Lions Club Bistriţa.

În echiparea acestor calculatoare am fost sprijiniţi de către SC Vitacom Electronics SRL Cluj-Napoca, SC Unicart-Vab SRL ne-a oferit ambalajele, iar domnii Lucian Seserman şi Marius Saisuc au instalat softul. Le mulţumim tuturor pe această cale”, se precizează într-un comunicat al Lions Club Bistriţa.

Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficienţe de vedere pot accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive. Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate şi câteva jocuri.

Cu ajutorul proiectului „BatPro – Calculator pentru nevăzători”, peste 350 de nevăzători din 15 localităţi din România au acum un calculator şi au învăţat să-l folosească rapid datorită uşurinţei de navigare.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este iniţiat de LIONS Club Arad şi este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2016.

Mai multe informaţii despre proiect găsiţi pe website-ul: http://www.batpro.org.

Evenimentul este organizat cu ocazia Adunării Generale a Asociaţiilor de Nevăzători din România şi se bucură de prezenţa Preşedintelui Asociaţiei, Tudorel Tupilus. Printre invitaţi se numără Ladislau Boroş (Lions Club Arad) şi Paul Fogarassy (Lions Club 4Family Timişoara), iniţiatori ai programului BatPro, Florin Marin Ilies (Lions Club Deva), alături de un reprezentant al Orange România.

Lions Club Bistrița este o organizație de voluntariat, având în prezent 25 membri din tot spectrul profesional şi care, alături de alţi circa 1,4 milioane de membri din mai mult de 200 ţări, face parte din marea familie Lions Club Internațional care anul acesta celebrează 100 de ani de la înființare. Motto-ul lioniştilor de pretutindeni este „WE Serve”, (Noi servim), iar proiectele LC Bistrița s-au îndreptat, în cei 13 ani de activitate, cu precădere către domenii precum educaţia, tinerii, mediul, vârstnicii, dar şi către problemele de vedere, deopotrivă la copii şi la adulţi, atât ca prevenţie, cât şi ca tratament.

Foto Arhivă Lions Club Bistriţa 

3215 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:10 - Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro