FOTO: Mii de chilipiruri, în centrul oraşului, la Târgul de purici!

FOTO: Mii de chilipiruri, în centrul oraşului, la Târgul de purici!

Devenit deja un fenomen la Bistriţa, Târgul de purici şi-a primit în acest an cumpărătorii cu mai multe surprize. Cortul din centrul oraşului a fost luat cu asalt în această dimineaţă, încă de la primele ore.

Ieri, în prima zi de vânzare, bistriţenii au cumpărat chilipiruri de aproape 40.000 de lei, după cum ne-au explicat voluntarii Clubului Lions, organizatorii evenimentului.

Au venit foarte mulţi bistriţeni cu donaţii, ceea ce ne bucură enorm. Eu sper că în câţiva ani să acoperim tot târgul din ceea ce aduc bistriţenii, să nu mai aducem nimic din Austria…”, ne-a mărturisit Olimpiu Cocian, coordonatorul Târgului de Purici.

Lumea a adus mai multe haine, probabil neştiind că se poate aduce orice. Au adus însă şi veselă, şi aparatură electronică, articole sportive, calculatoare – a mai precizat Olimpiu Cocian.

Aproximativ 100 de voluntari s-au implicat în buna desfăşurare a Târgului de Purici: oameni de toate vârstele au renunţat la timpul lor liber, în această săptămână, robotind la sortarea şi aranjarea donaţiilor.

Între ei am găsit-o şi pe doamna Ecaterina Nicoară, în vârstă de 73 de ani. Dânsa ne-a explicat că a ajuns la Clubul Lions în urma unui curs de iniţiere în calculatoare pe care l-a urmat tot graţie voluntarilor de aici…

Eram într-o perioadă mai tristă a vieţii mele… Şi mi-am spus că merită să-mi umplu timpul cumva, ajutându-i şi pe ceilalţi… Mai uităm de tristeţi şi de probleme…”, ne-a mărturisit Ecaterina Nicoară.

Anul trecut cea mai în vârstă voluntară car s-a implicat în Târgul de Purici avea 84 de ani.  „Ne-a dat tuturor o lecţiee, pentru că s-a dovedit mai tânără decât mulţi dintre noi…”, ne-a mărturisit Olimpiu Cocian.

Voluntarii Lions şi-ar dori însă un spaţiu expoziţional adevărat.  „Cortul ne limitează puţin pentru că, după cum vedeţi, este plin deja. Au fost bistriţeni care ar fi vrut să doneze corpuri întregi de mobilă, pe care n-am avut unde s-o expunem. Oamenii şi-ar recicla lucrurile, alţii s-ar bucura de ele la preţuri accesibile. Toată lumea ar avea de câştigat…”

Pentru noi este extraordinar. Ne permite să strângem bani pentru proiectele noastre. Cum a fost şi renovarea Preventoriului din Ilişua, care a însemnat 65.000 de lei, la care se adaugă şi cele aproape 500 de ore de voluntariat.  Este şi parcul tematic la care muncim acum: aici încercăm să prezervăm soiuri şi copaci pe cale de dspariţie care îmbogăţeau pe vremuri livezile Bistriţei… Fără bani nu se poate. Şi chiar dacă au venit foarte mulţi sponsori alături de noi, şi sperăm s-o facă în continuare, Târgul de purici rămâne un ajutor extraordinar pentru noi…”, a mai spus Olimpiu Cocian.

ALEGERI 2019. Ovidiu Crețu: De ce nu pot vota Klaus Johannis noiembrie 20, 2019 - Faptul că actualul președinte al României mai vrea un mandat este discutabil. Felul în care s-a comportat pe durata primului mandat de președinte este lamentabil. Felul în care s-a manifestat pe parcursul campaniei electorale este deplorabil.
Avocată din Bistrița sancționată după ce a înjurat la primul tur al alegerilor un reprezentant PSD. Ce s-a întâmplat: noiembrie 20, 2019 - O avocată din Bistrița care deținea funcția de președinte al unei secții de votare a fost înlocuită, ieri, după ce la primul tur al alegerilor prezidențiale a înjurat un reprezentant al PSD și a refuzat să îi înregistreze o cerere.
Viitoare mireasă? Treci pe la Wedding Land, și poți pleca acasă cu rochia de mireasă- cadou! noiembrie 20, 2019 - În acest weekend la Restaurant Terra are loc târgul de nunți – Wedding Land. Firme cu renume din industria organizării nunților vin cu o gamă largă de oferte. Mai mult, se organizează o tombolă pentru toate miresele ce ajung la târg. Iar premiul este o rochiță de mireasă în valoare de 3.600 de lei.
INCREDIBIL: Prostituție la un hotel din Bistrița! Patronul unității de cazare, acuzat de proxenetism noiembrie 20, 2019 - Mai bine de 50 de polițiști au descins la un hotel din Bistrița, vizând o rețea de prostituție. Acuzat de proxenetism este tocmai patronul unității de cazare, care ar fi instruit inclusiv personalul hotelului să ascundă ce se întâmplă.
FOTO Confort sporit pentru pacienții Spitalului Județean. Perioada paturilor secod-hand se încheie! noiembrie 20, 2019 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a început achiziționarea de paturi noi, până acum bazându-se mai mult pe mobilier medical second-hand. Printre facilitățile oferite de noile paturi se numără și posibilitatea luării mesei la pat.
Aquabis: Se sistează apa, astăzi, în Rebrișoara noiembrie 20, 2019 - Astăzi, 20 noiembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Rebrișoara. Ce străzi vor fi afectate:
VIDEO: 4 motive pentru care nu ai voie să ratezi NOSA Film Festival, la Bistriţa! noiembrie 19, 2019 - „Știu că Bistrița merită un festival de film de înaltă ținută. Îmi doresc ca NOSA Film Festival să ajungă în câțiva ani la nivelul unor festivaluri recunoscute național și chiar internațional." Mai jos - patru motive care să vă convingă să nu rataţi proiecţiile:
CÂT vă costă pomul de Crăciun de la Romsilva: noiembrie 19, 2019 - Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare în acest an 40.000 de pomi de Crăciun. Dintre aceștia, 26.000 sunt din specia brad şi 14.000 din specia molid. Prețul diferă în funcție de specie și înălțime.
ALEGERI 2019: Klaus Iohannis a explicat de ce este important ca românii să meargă la vot pe 24 noiembrie noiembrie 19, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă (PSD), pentru că aceasta reprezintă un ”partid nereformat” care ”a atacat românii în stradă” şi a tolerat ”atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă”.
O companie bistrițeană este nevoită să importe anual deșeuri în valoare de aproape 500.000 de euro noiembrie 19, 2019 - Deși pare greu de crezut, o companie bistrițeană este nevoită să cheltuie an de an aproape 500.000 de euro pentru a aduce deșeuri din Europa de Vest. România nu a fost capabilă până acum să scoată bani din așa ceva.
FOTO: Sărbătoare la Cristeștii-Ciceului noiembrie 19, 2019 - Vestea că Tudor va fi prezent în localitate s-a răspândit repede. Elevii școlii l-au așteptat în clase, unde și-au făcut poze cu ei. Și, câți prieteni nu și-a făcut micuțul? Cu toții îl vor susține și îi vor aplauda ascensiunea, prin vreme! Este prietenul lor!
Tăiatul porcului, doar cu aviz și cu veterinarul de față noiembrie 19, 2019 - O veste trăznet a creat nemulțumiri printre crescătorii de porci, chiar înainte de Crăciun. Sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar.
Există speranță pentru Pădurea Transilvaniei! Sute de voluntari se înghesuie să facă bine naturii: noiembrie 19, 2019 - Un proiect ce a început acum cinci ani de zile are sorți de izbândă. Pădurea Transilvaniei se va ridica semeață, în timp. Și asta, datorită voluntarilor. Și pentru ediția de plantare puieți din acest an, sute de voluntari s-au înghesuit să facă bine naturii.
Deputatul PMP Ionuț Simionca sare în apărarea micilor fermieri: Propune mărirea la 15 a numărului de porci pe care un om poate să îi crească în gospodărie noiembrie 19, 2019 - Deputatul PMP Ionuț Simionca critică aspru reglementarea care limitează la 5 numărul de porci pe care un om poate să îi crească în gospodărie și propune mărirea acestui număr la 15.
O secție a spitalului „toacă” bani cu duiumul! CUM se dorește rezolvarea pierderilor: noiembrie 19, 2019 - Fiecare intervenție asupra unui pacient, la Spital, implică diferite costuri. La Bistrița, unele costuri sunt suportate de unitatea medicală, chiar dacă în alte centre acest lucru revine pacientului. Managerul Lazany a declarat că există o secție care ”este pe pierdere”. Acesta a găsit o soluție de remediere și speră să primească aprobare.