Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Se caută director! Central Motors, Casa EMA, Transmixt, Automobile Service Bistrița și Sanovil fac angajări!
VIDEO – Cine este de vină pentru surparea drumului? Primarul Ovidiu Crețu dă vina pe un constructor
Face diferența Inspectorul Pădurii în Bistrița-Năsăud? Ce spun cifrele:
În curând, la Palatul Culturii din Bistrița - Festivalul Internațional de Teatru și Literatură „Liviu Rebreanu”!
Un polițist acuză un notar public că a pus un fost sportiv să îl bată în propria curte, de față cu fetița sa de trei ani
FOTO: Se întâmplă minuni la spitalul din Bistrița: Operație de reconstrucție craniană și de extirpare a colonului cu incizii minuscule!
Oferte incendiare de Black Friday, la BIASICOM
POVEȘTI DIN SAT: Excursia
Brandul Sense anunță mari reduceri de Black Friday
Vânătoarea de reduceri a început în Magazinele RINASCIMENTO, RELEGANCE, REGALIA HOME, INSPIR SPORT și MOTO VELO

  170 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015De ce iubesc studenții USAMV Cluj?

03/07/2012 12:50:14  
Vino să studiezi la cea mai bună universitate de științe agricole și medicină veterinară din România!

“Mă număr printre cei care sunt azi foarte aproape de medicina veterinară, de științele agricole, de științele vieții. Adevărat este că nu mi-a trecut niciodată prin minte, suflet sau prin fața ochilor vreun semn vag cum că îmi voi dedica viața vindecării sau încercării de a înțelege comportamentul necuvântătoarelor în condițiile unei afecțiuni de ordin medical, dar, iată-mă, studentă în primul an, viitoare doctoriță de animale.

23 iulie 2011 era ultima zi în care se mai puteau face înscrierile la Facultatea de Medicină Veterinară, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca. Pe data de 20 iulie a aceluiași an, undeva la orele după-amiezii, aflam de nereușita mea în ceea ce privește admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș. Șocant sau nu, consecințele acelui examen nu mi-au adus cu sine regrete, nu a fost doleanța mea cea mai arzătoare să devin medic de oameni. Trei zile și trei nopți am  avut la dispoziție pentru una dintre cele mai importante decizii pe care aveam să le iau pentru viitoarea mea carieră. Mereu mi-am dorit să-mi ofer ajutorul oricui îmi cerea acest lucru și, iată, decizia era luată: am hotărât să ajut acele ființe de pe pământ care nu ne spun niciodată unde și ce le doare, ne roagă doar din priviri să ne aplecăm ochii, să le identificăm și vindecăm durerile. Și am venit la USAMV Cluj.

Parcul-minune

La prima mea intrare în incinta Universității n-am mai putut fi atentă pe unde pășesc, ochii mei alergau în toate direcțiile. Campusul universitar oferă un ambient special, încă de la intrarea principală, unde îți apare instant în minte imaginea din livada atent îngrijită a bunicilor. Vinovații fără vină sunt arborii uriași care veghează decorul verde crud, impunători nu doar prin înălțime sau bogăția corolei, ci și prin plăcuțele atașate de trunchi, pe care sunt afișate numele lor, Thuja occidentalis “Globosa”, familia din care fac parte, CUPRESSACEAE și originea, HORTICOL, Pinus pence Griselo, pinul de Balcani sau Picea pungnes Engelm, molidul argintiu HORTICOL. Cele patru facultăți renovate în ultimii ani le-am remarcat în timpul plimbării prin parc, sunt atent îngrijite și în jurul fiecăreia există amenajate grădinițe pline de aranjamente florale, nu degeaba avem studenți serioși la Facultatea de Horticultură. Cei de la Agricultură au grijă în fiecare zi să fie irigat gazonul, cred că niște hectare bune, iar de câteva generații încoace se ocupă și de plantarea puieților și a semințelor de flori. Zootehniștii alocă o parte din timpul lor liber câinilor externați de la Spitalul Veterinar de Urgență, fără stâpâni și adoptați de doctorii care predau la disciplinele din cadrul Medicinii Veterinare. Totul e atât de bine organizat precum o gospodărie ardelenească tradițională. Fiecare știe ce face și îi place la nebunie ceea ce face. Nimerisem în cel mai frumos campus universitar de pe Pământ!

Primele zile de școală... Odată intrată în sălile de curs, am început, treptat, să-mi cunosc profesorii, niște oameni amabili, care mi-au explicat cum e să trăiești sentimentul de plenitudine spirituală ce ar trebui să mă cuprindă după fiecare operație reușită...

Încet, încet, pe parcursul primului an notele mele au crescut precum sutele de copaci și plante indigene sau exotice din campus. Adică au devenit uriașe.

Acum e vară, școala s-a încheiat, dar eu nu prea aș merge acasă, la Târgu Mureș. Nu mă pot despărți de noua mea casă, USAMV Cluj-Napoca. Vă aștept și pe voi în toamnă, cei care ezitați încă spre ce universitate să mergeți!”

Denisa Chebuțiu

USAMV Cluj, Anul II

“Ceea ce m-a determinat să îmi depun dosarul aici a fost, indubitabil, dorința de a fi medic, indiferent de specializare. Ca orice adolescent, aveam unele temeri legate de ceea ce urma să se întâmple și toată vara am avut un sentiment de incertitudine legat de începerea facultății. Primul lucru ce m-a liniștit și mi-a indus o stare de calm interior a fost momentul vederii campusului universitar. E imposibil să nu te îndrăgostești de tot ce vezi în jur. Mi-a fost extrem de ușor să mă acomodez și să-mi fac prieteni într-o facultate cu un colectiv atât de primitor, în care profesorii sunt exact acolo unde trebuie când ai nevoie. A ajuns să-mi placă și stresul din sesiune. Un aspect de luat în considerare este că toți colegii, cu nelipsitele halate albe stau în iarbă, la povești, relaxați, lucru pe care l-am văzut doar în filmele americane și... la noi în facultate. Am convingerea că așa mă voi simți și în anul 6! Thumbs up, USAMV!

Diana Chiorean

USAMV Cluj Napoca, Anul II

„M-am decis să urmez medicina veterinară, având în minte un singur gând: să îmi dezvolt ferma de vaci pe care o dețin în Leorda, județul Botoșani. Sunt sigur că tot ceea voi învăța aici îmi va fi de mare folos în viitorul afacerii mele. Mai sunt două avantaje pentru care am ales acest domeniu de studiu. Întâi, știu că trebuie să ai minimum un an vechime ca fermier pentru a primi fonduri europene în agricultură. În al doilea rând, după cei șase ani de studiu, la încheierea primului contract de muncă în domeniu, facultatea îmi asigură o anumită vechime cu care mă pot prezenta pentru un post de medic veterinar.

De ce am ales USAMV Cluj Napoca? Răspunsul mi-a devenit clar în 2011: este cea mai bună universitate de profil din România, conform topului întocmit de specialiștii Ministerului Educației și confirmat de Bruxelles.

Răzvan Bătăiosu

USAMV Cluj Napoca, Anul II

7037 vizualizariFOTO 3 - Razvan Bataiosu, student USAMV Cluj.jpg :: Bistriteanul.ro
FOTO 2 - Diana Chiorean, studenta USAMV Cluj.JPG :: Bistriteanul.ro
FOTO 1 - Denisa Chebutiu, studenta USAMV Cluj.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro