Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Există miracole: Încă o premieră medicală la Spitalul Județean!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
SANOVIL Bistrița: Azi a început derularea celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății!
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  153 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015USAMV Cluj Napoca îţi construieşte viitorul!

05/07/2012 13:11:08 Cristina MILEA  
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca te uimește întâi de toate prin prospețime. Deși are o vârstă venerabilă, peste 140 de ani, este în timp cu toate și mai ales orientată spre viitor. Are un campus impresionant, probabil cel mai frumos și mai verde din țară.

Cele patru facultăți, Agricultura, Horticultura, Zootehnia și Biotehnologii și Medicina Veterinară, pregătesc specialiști care vor fi la mare căutare în piața muncii din anii care vin. Relațiile internaționale bine conturate, bursele, studenții străini, evenimentele, conferințele și simpozioanele de specialitate, corpul profesoral cu cunoștințe solide, programele de cercetare, infrastructura de clădiri, amfiteatre, săli de cursuri, laboratoare, cămine studențești, locuri de relaxare, terenuri de sport, numeroasele investiții recente și unele aflate în faza de proiectare, suprafețele de teren experimentale cultivate de și pentru studenți, consistența financiară derivată din resurse guvernamentale și în special din venituri proprii (fonduri europene, proiecte speciale, taxe), legătura foartă strânsă cu mediul de afaceri din zona agriculturii și medicinei, toate fac din USAMV Cluj o instituție invidiată de concurență, dar foarte dorită de tinerii absolvenți de liceu și apreciată de mediul academic.

Cuvânt către tineri

 

“Învăţământul superior agricol clujean este astăzi unul dintre cele mai performante din Europa, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice.

În întreaga sa existenţă de peste 140 ani, Agronomia clujeană a beneficiat de aportul unor personalităţi de primă mărime ale învăţământului şi ştiinţei din România.

Absolvenţii universităţii, specialişti în agricultură, horticultură, zootehnie, biotehnologie şi medicină veterinară s-au afirmat constant prin rezultate remarcabile, în producţie şi în cercetare, în ţară şi peste hotare.

Universitatea noastră este acreditată naţional şi evaluată internaţional, ca o "universitate de succes". După anul 2000, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Direcţiile de specializare s-au diversificat şi s-au înfiinţat multe secţii noi, în care studiază, alături de studenţi români şi studenţi din alte ţări.

În prezent, cadrele didactice şi cei 7000 de studenţi ai universităţii beneficiază de condiţii excepţionale pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare.

Multe dintre cadrele didactice, îndeosebi cele tinere, şi mulţi dintre doctoranzii universităţii, beneficiază de specializări şi studii în universităţi de profil din ţările cu agricultură avansată.

În cadrul unor colaborări cu structurile universitare şi de producţie agricolă din ţări ale Uniunii Europene, USAMV organizează anual practica de specialitate pentru o mare parte din studenţii celor patru facultăţi.

Universitatea noastră a stabilit relaţii de colaborare cu universităţi şi institute de cercetare din peste 50 de ţări din Europa, Africa, Asia, America de Nord şi de Sud.

Avem convingerea că, în anii care vin, USAMV Cluj-Napoca va continua să se afirme, contribuind, printr-o instruire de înalt nivel, la dezvoltarea şi modernizarea agriculturii româneşti.”

Rector, Prof. dr. Doru Pamfil

Admiterea 2012

Studii de licență:

Sesiunea 16-22 iulie 2012 / Sesiunea 6-21 septembrie

Agricultura: 498 locuri (343 bugetate)

Horticultura: 630 locuri (345 bugetate)

Zootehnie și Biotehnologii: 260 locuri (200 bugetate)

Medicină Veterinară: 240 locuri (145 bugetate)

Studii de masterat:

Sesiunea 6-20 septembrie

Studii doctorale:

Sesiunea 6-28 septembrie

  • Detalii privind înscrierea la admitere, criteriile de departajare, taxele pentru locurile nebugetate, numărul locurilor pe fiecare specializare în parte, găsiți accesând site-ul www.usamvcluj.ro , la Secțiunea Admitere.
4760 vizualizarifoto 3.jpg :: Bistriteanul.ro
Prof. dr. Doru Pamfil, rectorul USAMV Cluj Napoca.jpg :: Bistriteanul.ro
foto 1.jpg :: Bistriteanul.ro
foto 2.jpg :: Bistriteanul.ro
foto 4.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro