A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac

A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac

Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.

Problema consumului de aurolac și a consumatorilor de această subtanță, la vârste fragede, e subiectul fierbinte al acestor zile.

Viceprimarul Cristian Niculae a explicat într-o conferință că ar fi doar 13 consumatori în Bistrița. Dar că se caută soluții pentru rezolvarea problemei.

VIDEO – Cristian Niculae : Sunt numai 13 consumatori de aurolac în Bistrița

Săptămâna trecută, mai mulți consumatori de aurolac au fost sancționați de polițiștii locali. Oricum cadrul legal e de ”ifapte de indignare”, consumul de aurolac nefiind interzis prin lege.

Conform raportului poliției locale, patru persoane au fost prinse într-o săptămână în timp ce inhalau aurolac:

  1. Au fost depistaţi pe str. Împăratul Traian, respectiv pe Calea Moldovei, în faţa unor imobile, numiţii: H.  M.I. şi G. W. (ambii domiciliaţi în municipiu), cunoscuţi pentru astfel de fapte, în timp ce inhalau în mod repetat din pungi transparente, substanţe cu efecte psihoactive. Au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 500 lei.
  2. O faptă asemănătoare a fost constatată pe str. Arţarilor, unde numitul B.  A. (domiciliat în localitatea componentă Viişoara), a fost surprins în timp ce inhala vapori posibil de adeziv, dintr-o pungă de plastic. I-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 200 lei.
  3. Aceeaşi persoană mai sus menţionată a fost din nou depistată pe str. Arţarilor.  A fost condusă la sediul Poliţiei Locale, unde în prezenţa agenţilor constatatori, a aruncat la ghenă punga cu substaţa în cauză, aplicându-i-se ulterior o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 300 lei.
  4. Pentru fapte identice a fost depistat pe Aleea Plopilor, în incinta spaţiului special amenajat pentru copii şi numitul A.  R.D. (domiciliat în localitatea componentă Viişoara). În urma identificării acestuia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare egală (n.r. 300 de lei).

Două persoane au fost amendate și pentru că au făcut scandal în urma consumului de aurolac.

Pentru săvârşirea în public de fapte şi gesturi obscene, la adresa persoanelor aflate în trecere prin zonă, 2 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 500 lei, aplicate numiţilor: H.  M.I. (domiciliat în municipiul Bistriţa) şi S. N.D. (domiciliat în localitatea componentă Viişora), cu menţiunea că ambele persoane se aflau sub influenţa unor substanţe psihoactive. Faptele au fost constatate la ore diferite, în faţa unor imobile de pe străzile Mihai Eminescu, respectiv Ion Minulescu” se arată în același raport al Poliției Locale Bistrița.

 

 

Medicii bistrițeni n-au cerut vaccinuri pentru difterie! Niciun caz de acest gen, de zeci de ani noiembrie 21, 2019 - La granița de nord a României există riscul de îmbolnăvire cu difterie. În țara noastră nu au mai existat astfel de cazuri de 30 de ani încoace. Totuși, județul nostru nu ar fi amenințat, așa că medicii nu au cerut suplimentarea vaccinurilor. Li s-au dat numai insctrucțiuni, venite de sus: 
Poliția Română NU e Poliția Locală! CUM vrea ministrul de interne să facă diferențierea noiembrie 21, 2019 - Li se spune simplu, polițiști, dar nu sunt toți la fel. Nu au aceleași atribuții. Tocmai de aceea, ministrul de interne vrea să facă o diferențiere între Poliția Română și Poliția Locală. CARE ar fi soluția:
Coordonatorul de joc și fizioterapeutul echipei de handbal Gloria 2018, la Campionatul mondial din Japonia noiembrie 21, 2019 - Doi reprezentanți ai echipei de handbal Gloria 2018 au pornit spre Japonia. Cei doi fac parte din delegația României care va participa la Campionatul mondial de handbal feminin din Japonia.
O mare companie bistrițeană va produce armament, muniție și vehicule militare noiembrie 21, 2019 - Compania Comelf își încearcă norocul în industria militară și se pregătește să producă armament, muniție și vehicule militare. Se pare că bistrițenii se pregătesc să se numere printre cei mai mari furnizori ai Armatei Române.
Astăzi este Happy Day, la Casa EMA! noiembrie 21, 2019 - Doar azi poți lua abonamente la preț redus, așa că nu mai sta pe gânduri și mergi în vizită la Casa EMA!
FOTO: TOP 10 profesori ALTFEL în Bistriţa-Năsăud noiembrie 21, 2019 - Gala Educaţiei 2019: Cinste lor – profesorilor entuziaşti, care nu se tem să fie diferiţi în clasă şi cărora le place să se joace. Şi profesorilor care folosesc noile tehnologii şi stârnesc în elevi motivația de a învăța. Sunt profesorii care caută permanent soluții și nu scuze mai ales în situațiile limită…
V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide! noiembrie 21, 2019 - Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat,de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:
ALEGERI 2019: Viorica Dăncilă: Democrația înseamnă dezbatere. Klaus Iohannis sfidează românii noiembrie 21, 2019 - Candidatul PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, a invitat presa marți seară, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire deschisă, oferind un model prezidențial de comunicare bazat pe transparență și dialog liber.
Aquabis: Defecţiune pe reţeaua de apă, în Josenii Bârgăului noiembrie 21, 2019 - A apărut o defecţiune pe reţeaua de apă din Josenii Bârgăului, anunţă cei de la Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Profesorul de sport bătăuș se întoarce la catedră! Zeci de copii și elevi din Șanț protestează noiembrie 21, 2019 - Vasile Maternik, profesorul de sport bătăuș care a și fost condamnat după ce a agresat mai mulți copii în timpul orelor, se întoarce la catedră. Zeci de copii și elevi de la școala din Șanț au protestat în această dimineață!
Cartea unui tânăr bistrițean a ajuns și în mâna Principelui Nicolae al României noiembrie 21, 2019 - Momente emoționante, solemne și încântătoare, aseară, la Biblioteca Județeană. La conferința despre prinții și regii României a participat inclusiv Principele Nicolae. Acesta a primit cadou cartea lui Vlad Pop, volumul - omagiu adus de licean străbunicului său.
ASTĂZI, la Dacia, începe NOSA Film Festival! Program complet noiembrie 21, 2019 - Peste 20 de filme, patru premiere de excepţie și invitați de marcă din lumea cinematografiei româneşti – de azi, în Bistriţa! Începe NOSA Film Festival. Ce surprize v-au pregătit organizatorii:
Administratorii Hotelului Diana trebuie să pună pe masă 50.000 de lei! Ce obligații mai are firma pe care funcționează hotelul noiembrie 21, 2019 - Firma pe care funcționează Hotel Diana trebuie să vireze într-un cont 50.000 de lei, sub formă de cauțiune. Dacă nu respectă toate măsurile stabilite de instanță, poate rămâne fără sumă. Ce au mai stabilit judecătorii:
Surpriză nesperată de la o bancă pentru viitoarele mămici care nasc în 24 noiembrie noiembrie 21, 2019 - O bancă le oferă viitoarelor mămici care nasc în data de 24 noiembrie un premiu în bani. Practic, în data în care banca împlinește 155 de ani, mămicile care nasc săptămâna aceaasta primesc 155 de euro.
Patronul Hotelului Diana rămâne după gratii pentru 30 de zile noiembrie 21, 2019 - Judecătorii au hotărât ca patronul Hotelului Diana să își petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Managerul, în schimb, va fi cercetat sub control judiciar.