Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  606 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015A murit celebrul cerșetor al Bistriței, Costan!

11/01/2018 16:23:13 Flavia DANCIU  
Nu este bistrițean care să nu-l știe pe Costan. Sau care să îl fi știut, căci celebrul cerșetor ce își ducea traiul pe Pietonalul Liviu Rebreanu s-a stins din viață, lăsând în urmă... replicile sale celebre.

Îmi dai cevaaaaa?”

„Îmi dai un leeu?”

„Îmi dai o țigară?

Așa își începea „discursul” Costan, celebrul cerșetor de pe Pietonalul Liviu Rebreanu. De ce discursul? Pentru că dacă îi răspundeai, indiferent că îl ajutai sau respingeai, se ținea de tine ca scaiul. Nu de multe ori mamele își trăgeau copiii lângă ele și spuneau „Nu-i răspunde/nu te uita insistent că apoi nu se mai lasă de noi!”. La fel făceau și cei care vroiau să servească liniștiți ceva la una dintre terase. Odată ce Costan te aborda... nu mai puteai sta liniștit.

Știa să îți mulțumească dacă îl ajutai, dar dacă îl refuzai sau dojeneai, discursul lui era foarte bogat în... injurii. Iar uneori chiar te scuipa sau încheia cu „ești mai rău ca mine”.

Nu se sfia să abordeze de la oameni la 4 ace până la cei ca el, de la oameni cu funcții înalte până la copii. Nu conta omul, ci banul care îl scotea din buzunar.

Îi plăcea să își aibă „domeniul” pe pietonal, unde o ducea bine. De nenumărate ori a fost adus la adăpost de poliţiştii locali, dar a refuzat să stea la centru şi a preferat mai degrabă să meargă la cerşit, unde o ducea mai bine. Era pretenţios, refuzând ceaiul fierbinte sau gustarea oferită de Primăria Bistriţa, cerând... covrigi de la Gigi.

Un lucru e clar, cerșetorul Costan, pe numele lui Constantin Lazăr, a fost personajul care însenina ziua oricărui trecător de pe Pietonal, indiferent dacă îl ajuta sau nu. Memorabile sunt momentele când purta vestele însemnate cu numele anumitor partide politice și le schimba în funcție de cine dădea mai mult. Apoi, a devenit apolitic. De multe ori, dată fiind notorietatea sa, bistrițenii i-au dojenit pe cei aleși, spunându-le că „și Costan era mai bun deoarece știe de problemele orașului”. Mai în glumă, mai în serios, văzând alegerile autorităților, unii bistrițeni l-au nominalizat pe Costan la titlu de cetățean de onoare al municipiului.

Costan s-a stins din viață, însă un lucru e clar: cei care de acum vor merge pe Pietonalul Liviu Rebreanu se vor uita în stânga și-n dreapta, parcă așteptând un „Îmi dai ceevaaa?”, vor ofta scurt, iar apoi, cu un zâmbet în colțul gurii vor spune pentru a nu știu câta oară Eh! Dumnezeu să-l odihnească pe Costan!

23504 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro