Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
Performanță: Trei premii dintr-un foc pentru o instituție din Bistrița!
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
O fotografie realizată de un bistrițean, în paginile celei mai bine vândute reviste dedicate fotografilor din UK
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  382 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Acuzații grave la adresa Primăriei Bistrița: Prejudicii de 7,5 milioane de euro!

12/10/2017 14:35:51 Ana ȘTEFĂNEL  
Liberalii sunt revoltați pe administrația municipiului Bistrița! Conform raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, milioane de euro au fost „pierdute” de Primăria Bistrița pe deplasări plătite ilegal, lucrări care nu au fost executate și incapacitatea primăriei de a recupera sume importante de la contribuabili.

Curtea de Conturi a întocmit raportul pentru anul 2016 în ceea ce privește cheltuielile Primăriei Bistrița. Liberalii Sorin Hangan și Ioan Peteleu au organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat lucruri grave care s-au întâmplat în 2016.

 

Conform raportului, Primăria Bistrița a ieșit pe minus cu 7,5 milioane de euro anul trecut. După o analiză a raportului, liberalii au venit cu acuzații grave la adresa administrației municipiului Bistrița. Multe cheltuieli nu au bază legală, cum ar fi deplasări externe făcute de primarul Ovidiu Crețu la Roma și Maastricht sau de alți angajați ai primăriei, deplasări pentru care nu s-au întocmit documente sau ale căror cheltuieli nu au fost prevăzute în bugetul local.

 

Cea mai mare pierdere este de 29.497.000 lei, deoarece Primăria Bistrița nu a acționat pentru recuperarea creanțelor datorate de contribuabili după data declarării falimentului.

 

Alte nereguli au fost constatate în ceea ce privește lucrări la pârtia de schi din Wonderland sau la Aerodrom.

 

„Ce mi s-a părut foarte grav este faptul că la un șantier la pârtia de schi, unde au fost bani cu nemiluita, s-au făcut tot felul de lucrări nelalocul lor. Adică, au fost confirmate la plată sume pentru care lucrările nu s-au făcut, un lucru foarte grav. Curtea de Conturi spune așa: Au fost confirmate la plată și achitate lucrări de organizare de șantier constând în pietruire amplasament pentru care, la verificarea în teren, nu există indicii că s-au executat conform situației de lucrări pe o suprafață de 3.500 mp și șoproane care au fost facturate ca executate din stâlpi de susținere, grinzi, tablă striată, învelitori din tablă zincată, în condițiile în care structura de rezistență nu s-a executat. S-a emis o notă de renunțare și fără să există o altă soluție de structură de rezistență dată de proiectant, la final materialele au fost declarate deșeuri. Valoarea acestei abateri nu este una mică - este vorba de 532.000 lei”, a fost un exemplu dat de Ioan Peteleu.

 

Alte nereguli s-au constatat și în ceea ce privește Aerodromul, fiind înregistrată o abatere în valoare de 104.000 lei, mai spune Peteleu.

 

Prejudiciile totale se ridică la suma de 32 milioane lei, adică aproximativ 7,5 milioane euro.

4309 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
17:40 - VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
16:15 - Bistrița-Năsăud, în urcare în topul județelor cu cea mai mare rată a criminalității
15:51 - AFLĂ care este starea drumurilor în Bistrița-Năsăud
15:19 - Profesorii de la Palatul Copiilor și cluburile bistrițene nu și-au primit banii. Care e explicația:
14:01 - Ioan Deneș rămâne în cărți pentru funcția de ministru în cabinetul Dăncilă
13:10 - Planuri mari pentru Penitenciarul Bistrița! Guvernul vrea să îi tripleze capacitatea în următorii 5 ani
12:00 - După mai bine de doi ani, s-a făcut dreptate: Trei bărbați din Dumitrița, în închisoare pentru tentativă de omor
11:07 - VIDEO: Minunații câini nordici se pregătesc de spectacol. În acest weekend, la Tihuța!
10:20 - Tinerii pot primi teren gratuit pentru case! La Bistrița, abia peste câțiva ani!
09:33 - Doi bistrițeni, sub control judiciar. Alți 20, la audieri! AFLĂ ce au făcut:
09:15 - Spargem gheața! O bistrițeancă se căsătorește, în Italia, cu iubita ei. Este primul cuplu de românce care îndrăznește să facă acest pas
08:45 - Sezonul ploios aduce apă murdară, Shop-einstal.ro aduce o soluție esențială!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro