Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
EDITORIAL: S-au întors românii acasă! De ce nu rămân?! De ce fug iar de acasă?
BISTRIŢA te iubeşte! Începe Târgul Mare al Bistriţei. Program complet
FOTO/VIDEO – EMOȚIONANT! De 50 de ani o femeie din Șirioara merge la Nicula an de an pe jos. Ce o leagă de acest loc
VIDEO: Pe vremuri era grafician la OJT, în Bistriţa. Acum picturile lui se vând cu peste 300.000 euro
Părerea ta contează! Implică-te şi contribuie la simplificarea și modernizarea Politicii Agricole Comune!
FANY Prest Serv S.R.L, fosta fabrică Netex, Metropolis, Sanovil şi Casa Ema oferă noi locuri de muncă! Alte oferte atractive

  347 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015AFLĂ ce poți vedea și face astăzi la Serbările Bistriței Medievale

25/06/2016 14:05:50 Bianca SARA  
Balade și teatru medieval, workshop-uri pentru copii, dueluri, costumații de cavaleri și domnițe, toate acestea au pus stăpânire pe Cetatea Bistriței weekendul acesta. Bistrițeanul.ro îți spune cu ce te așteaptă târgul medieval și ce nu ar trebui să ratezi astăzi:

Atmosfera medievală a pus stăpânire weekendul acesta pe Cetatea Bistriței. Cei care se încumetă să înfrunte canicula și să dea o fugă în centrul istoric vor avea parte de o lecție vie de istorie.

Pot afla cum se îmbrăcau locuitorii Bistriței acum câteva sute de ani, ce arme se foloseau pentru a apăra cetatea, ce forme de artă se practicau. De asemenea, momentele de teatru stradal le vor arăta curioșilor cum au apărat bistrițenii cetatea de invadatori, cum se luptau cavalerii bistrițeni și cum erau cucerite domnițele.

Cei mici au ocazia să învețe tehnici de gravură și decor, dar și cum să mânuiască sabia și cum să se ferească de atacurile inamicilor.

Calfele călătoare le arată vizitatorilor cum se construiește o catapultă, dar și cum se îmblânzește fierul, după tehnici folosite acum câteva secole.

Meșteșugarii prezenți la târgul din cadrul festivalului au venit și ei mai pregătiți ca altă dată. Aceștia au venit cu accesorii cu tentă medievală confecționate manual, cu haine care te duc cu gândul la vechea cetate, dar și cu jucării folosite de copii acum câteva secole și chiar cu calendare din lemn. Nelipsite sunt și iile, fie că au motive românești, săsești sau ungurești.

Un „îmblănzitor” de piele și metal din Cluj-Napoca a venit cu jucării croșetate cel puțin inedite. Printre ele se numără cai, broscuțe și chiar și dragoni. Pentru ca un dragon să ia naștere e nevoie de jumătate de zi de muncă, dezvăluie meșteșugarul. 

De la ora 15:00 pe scena mică vor susține un concert de muzică și poezie medievală cei de la Truverii. De la ora 16:00, pietonalul Liviu Rebreanu va fi acaparat de statuile care prind viață și oferă o mostră de teatru stradal și tot de la aceeași oră, străjerii Cetății Bistriței pregătesc turnirul luptelor full-contact.

Domnițele de la Nosa vor dansa începând cu ora 16:30, iar la ora 18:00 are loc o paradă medievală pe traseul Pietonalul Liviu Rebreanu - Piața Unirii – Strada Dornei – Strada Gheorghe Șincai – Strada Alexandru Odobescu – strada Nicolae Titulescu – Piața Centrală – scena mare. La 18:45 va avea loc deschiderea oficială a Serbărilor Bistriței Medievale, presărată cu povești medievale și cu rondul gărzii cetății Bistriței.

Începând cu 19:35, responsabili cu buna dispoziție sunt cei de la Bordo Sarkany, care vor susține un concert de muzică medievală. Grupul din Ungaria va fi acompaniat de domnițele de la NOSA.

Tot în seara aceasta, începând cu ora 20:30 vor fi prezentate domnițele care se vor bate pentru titlul „Domnița Bistriței”. La ora 21:00, paladinii de Terra Medies vor pune în scenă un spectacol cavaleresc. Pe scenă pun stăpânire, începând cu ora 21:30,  nemții de la Farfarello, care și-au și lansat ultimul album ieri la Bistrița. Noaptea va fi încheiată de cei de la SiriuS, care pregătesc un spectacol cu foc începând cu ora 22:30.

 

3189 vizualizariIMG_0703.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0688.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0724.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0716.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0690.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0720.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0709.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0696.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0712.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0695.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0689.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0721.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0699.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0707.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0713.JPG :: Bistriteanul.ro
IMG_0723.JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
12:19 - FOTO: Aveți șansa să descoperiți comorile Bistriței într-o vânătoare prin oraș!
11:12 - FOTO: Brigada 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” are un nou comandant
10:25 - Bistrițenii afectați de furtunile din această vară primesc materiale de construcții de la Guvern
09:00 - AZI începe Târgul Mare al Bistriţei. Concert extraordinar Ştefan Pop

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro