Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie!

Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie!

În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar… după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.

Uite marcajul rutier! Nu mai e! Uite trecerea de pietoni! Nu mai e trecerea de pietoni! Cam asta au observat bistrițenii că se întâmplă în municipiu.

Cel mai elocvent exemplu a fost cel al noii treceri de pietoni din dreptul Prefecturii. Despre acest lucru, Bistrițeanul.ro a scris aici:

Trecerea de pietoni de la Prefectură, vizibilă până la prima ploaie. Municipalitatea a ieșit cu pensula la două luni de la inaugurare

Totuși, reprezentanții DSP Bistrița spun că altul a fost motivul intervenției.

„La aproape două luni după ce am trasat trecerea respectivă de pietoni, am intervenit în zonă pentru trasarea parcărilor și a altor marcaje rutiere. Și atunci am decis să mai dăm încă o dată și peste trecerea de pietoni”, a declarat Ioan Crețiu, șeful DSP BN.

Acesta a mai explicat că se folosește o vopsea specială.

„Folosim vopsea acrilică de marcaje rutiere albă, care are agent tehnic. Se organizează licitații. Ultima licitație a fost câștigată de SC Chimtitan SRL din București. Am cumpărat de la ei 8000 de kilograme, la prețul de 5,5 lei/kg, fără TVA”, a explicat Crețiu.

Această vopsea se folosește la trasarea marcajelor rutiere verticale. Trebuie aplicată când șoseaua e uscată, afară să fie minim 5 grade Celsius, iar după aplicare, nu trebuie să se treacă peste ea pentru aproximativ 30 de minute. Iar perioada de „valabilitate” e de 6 luni. Aceasta e legea în ce privește densitatea trasării marcajelor.

„Pentru marcajele longitudinale, nu ne ocupăm noi. Licitația a fost câștigată de o firmă din Cluj-Napoca, ce folosește tot același tip de vopsea. Am contractat marcarea a 8.500 mp de marcaje longitudinale, cu 9,48 lei/mp fără TVA. Aceștia au trasat deja prin oraș aceste marcaje, dar se vor întoarce pentru a trasa marcajele longitudinale pe străzile care au fost asfaltate în ultima perioadă”, a mai spus șeful DSP BN.

Conform legislației, marcajele ar trebui refăcute primăvara și toamna, însă nu totdeauna se fac așa. Iar valabilitatea de 6 luni e în condiții optime, în zonele des tranzitate fiind imposibil să reziste atât de mult.

 

FOTO/VIDEO: Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans acum 6 ore - „Poate, poate, apusul de soare e doar răsăritul văzut de la spate… Poate, poate într-o altă viaţă ne vom regăsi. Şi vom învăţa să fim fericiţi, admirând câte două răsărituri pe zi…!" Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans...
FOTO: TRAGIC – Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina într-o curbă acum 9 ore - Un GRAV accident rutier s-a petrecut în localitatea Ciceu Cristești. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Un alt tânăr a fost rănit.
S-a chefuit la nuntă și a adormit în drum spre casă. Pățaniile șoferului trezit în trafic de Poliție și Ambulanță acum 13 ore - Căldura și alcoolul l-au „dărâmat” pe un șofer de 40 de ani. Acesta a fost găsit dormind în trafic, pe o stradă din Bistrița, cu motorul pornit. Deșteptarea i-au dat-o polițiștii și Ambulanța.
DE CITIT: Miezul nopții în grădina binelui și a răului acum 14 ore - De citit: Miezul nopții în grădina binelui și a răului. Naratorul, un jurnalist din New York, alege să rămână în Savannah, Georgia o vreme pentru a descrie locul și oamenii. Astfel că aproape fiecare locuitor dorește să-l informeze în legătură cu istoria orașului, poveștile vecinilor și, bineințeles, să-i ofere doza necesară de bârfă.
Aquabis: Se sistează apa în Simioneşti şi Monariu acum 16 ore - Aquabis SA îşi informează consumatorii că până luni, 26 august 2019, se sistează apa TOTAL în localităţile Simioneşti şi Monariu.
VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?! acum 16 ore - Poate părea o nebunie: mulţi se îndoiesc că un parc industrial este realizabil într-o comună sau un sat al judeţului. Dar este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud, care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea sa:
Bani mai puțini pentru directorul unui liceu din Bistrița în urma unui control făcut de Curtea de Conturi acum 18 ore - Un liceu din Bistrița a fost luat la puricat de Curtea de Conturi. Totul a pornit de la faptul că directorul era încadrat greșit la plată, astfel că încasa lunar mai mulți bani decât i se cuveneau. Curtea de Conturi a intrat pe fir și l-a lăsat cu mai puțini bani.
Rostul de dimineaţă. O expediţie tulburătoare: Spre centrul pământului. Unde stâncile oftează ameninţător… acum 20 de ore - În timp ce deasupra, bistriţenii de pretutindeni sărbătoreau după puteri – dedesubt doi speologi s-au încumetat să pătrundă din nou în măruntaiele peşterii Tăuşoare. Într-o expediţie tulburătoare care a surprins câteva momente miraculoase...
FOTO: Prea beat la volan ca să mai dea prioritate.. acum O zi - Un accident rutier s-a petrecut în localitatea Rusu Bârgăului. Doi bărbați au fost răniți după ce un șofer prea beat nu a acordat prioritate.
FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…! acum O zi - De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.
VIDEO: Gavrilaș Mureșan și Dorel Cosma sunt de astăzi cetățeni de onoare! acum O zi - Două personaje semnificative pentru municipiul Bistrița au devenit astăzi cetățeni de onoare! Celor doi bărbați le-a fost acordat acest titlu astă-seară, într-o ceremonie premergătoare concertelor de la Târgul Mare al Bistriței.
FOTO: Donații pentru Pompierii bistrițeni din partea partenerilor germani acum 2 zile - În zi de sărbătoare pentru orașul nostru, pompierii bistrițeni au primit în dar o serie de autospeciale de intervenție și echipamente specifice pompierilor. Acestea au fost donate de mai multe unități de pompieri din Germania, partenerii salvatorilor bistrițeni.
Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița implicat într-un accident în județul Sălaj acum 2 zile - Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița a fost implicat într-un accident în județul Sălaj, în drum spre casă. Un autoturism ar fi intrat cu viteză într-o curbă, iar autocarul a lovit un cap de pod.
Și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Cum a fost pedepsită bistrițeanca inconștientă acum 2 zile - O bistrițeancă și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Aceasta a fost găsită la câțiva kilometri buni de casă, de către polițiștii locali. După ce au dus-o acasă, agenții au și „pedepsit-o” pe mama acesteia:
Munții Călimani, cea mai populară destinație a weekendului pentru sportivi. Via Maria Theresia la ediția cu numărul VI acum 2 zile - Locul de întâlnire pentru sportivi weekendul acesta este Via Maria Theresia, cea mai lungă potecă tematică din munții României. Munții Călimani găzduiesc cea de-a VI-a ediție a competiției care a reunit 850 de sportivi din țară și din străinătate.