Andreea, fetița bolnavă de leucemie, trăiește acasă o adevărată dramă!

Andreea, fetița bolnavă de leucemie, trăiește acasă o adevărată dramă!

Are 14 ani și de câteva luni bune e în spital. A fost diagnosticată cu leucemie. Vestea a venit ca o lovitură puternică, în viața deja destul de dramatică a fetei și a familiei ei. AFLĂ întreaga poveste și întinde o mână:

Comunitatea Bistrițeanul.ro este chemată din nou să își deschidă inima și buzunarul, așa cum a făcut-o de nenumărate ori.

Povestea Andreei este una dureroasă. Poate că nimeni nu ar fi aflat drama prin care trece, dacă nu ar fi apărut în viața ei o boală cruntă.

Povestea, pe scurt

Acum aproape 15 ani, pe un final de noiembrie, în familia Drăguș se năștea cel de-al doilea copil: Ioana Gabriela Andreea. Era fetiță și era cu 8 ani mai mică decât fratele ei. Apoi, la un an distanță, a mai venit pe lume și sora ei.

Când Andreea avea doar trei ani și jumătate, familia ei s-a destrămat. Mariana, mama ei, și-a luat cei trei copii și a plecat, din cauza neînțelegerilor cu soțul.

Nu a putut să se întoarcă în casa mamei ei, la Romuli. Acolo locuia și fratele Marianei, care are un copil cu handicap. Așa că s-a mutat în Dealul Ștefăniței, într-o încăpere a brigadei silvice.

„Nu am avut nimic. Ne-am descurcat cum am putut. Am încercat să le ofer tot ce am putut. Aveam două fetițe mici și nu puteam face mare lucru. Dar ne-am descurcat”, a explicat Mariana Bârta, mama Andreei.

După câțiva ani de la despărțirea de soț, Mariana l-a întâlnit pe cel care e acum concubinul ei. Acum cinci ani de zile a venit pe lume cel de-al patrulea copil al Marianei, frățiorul cel mai mic al Andreei.

Eu nu am avut cum să lucrez. A trebuit să stau cu băiețelul. Dacă îl duceam la grădiniță, era acolo până la ora 12. Apoi nu mai aveam ce face cu el. Nu avea cine să mă ajute. Așa că nu am lucrat. Ne-am descurcat din alocațiile copiilor și din ceea ce soțul câștiga, cu ziua. Tatăl biologic al copiilor mi-a plătit pensie alimentară. Din cauza pensiei ne-a fost tăiat ajutorul social. Apoi, am rămas și fără pensie alimentară. Că de vreo un an și jumătate, nu ne-a mai plătit nimic. Ori nu imi permit să umblu pe la judecători ca să încerc să-l oblig să ne plătească din nou. Ne descurcăm cum putem”, a povestit Mariana.

Acum aproape două luni, băiatul cel mare a luat calea străinătății, cu gândul să ajute familia.

„A plecat în Olanda. Încă nu are nici două luni de când e plecat. A terminat 12 clase și a vrut să își caute ceva de lucru pe aici. Nu a găsit, așa că a plecat dincolo”, a explicat mama Andreei.

Încă o lovitură, și poate cea mai grea

Vestea că Andreea are leucemie a fost încă o lovitură grea. Fetița a acuzat dureri încă de la începutul anului. A fost purtată de la un doctor la altul, ca în final să i se dea diagnosticul ce a pus-o în spital pentru o lungă perioadă de timp.

Costurile cu tratamentul sunt enorm de mari pentru familia Andreei.

Luna trecută, cheltuielile s-au ridicat la 56 de milioane (n.r. lei vechi). Ni s-a spus că vom primi banii înapoi. Așa că am cerut împrumut, de pe unde am putut, și le-am promis că le dau înapoi. Când ni se decontează. Acuma ne-a spus doctorița că nu se decontează. Că nu mai sunt fonduri deloc. Numai în decembrie vor fi fonduri. D-apoi eu pot să îi spun copilului meu să nu mai fie bolnav până în decembrie? O să vedem cum o să facem”, a spus întristată Mariana.

Când au aflat că Andreea are leucemie, și-au depus dosarul pentru ajutor aferent acestei probleme, însă bănuții abia au început să vină. Și tot nu ajung.

Andreea e o luptătoare, și încearcă să nu arate cât de tare o afectează tratamentul. Ar fi trebuit să fie în clasa a IX-a acuma. Dar nu a reușit, din cauza bolii, să susțină examenul de capacitate.

„Sora ei este acum în clasa a VIII-a. Și a zis că poate reușesc să dea amândouă în vară examenul, și apoi să fie colege de clasă. Dar asta depinde și de cum e cu leucemia. Că Andreea nu are voie să fie într-un spațiu public, unde e aglomerație. Ea fiind foarte sensibilă, poate lua orice microb sau boală”, a povestit mama fetiței.

Există vești bune și știm că există și bistrițeni cu inimă bună

Vestea bună e, așa cum am scris și AICI, că boala e tratabilă. Trebuie donat sânge și trombocite ca să o ajute să-și revină.

Totuși, noi știm că bistrițenii au inimă mare și suntem siguri că vă veți implica și la a-i crea condiții mai bune de trai, după ce va ieși din spital. Cu siguranță că atunci când vedeți că puteți salva o viață, și apoi să o faceți mai frumoasă, nu veți sta nepăsători.

Cei care vor să doneze sânge (A1 pozitiv) și trombocite, o pot face la Centrul de Transfuzii Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cei care doresc să ajute mama cu finanțe pentru tratament, o pot contacta la numărul de telefon 0766.840.035 – Mariana sau pot depune în contul deschis la Raiffeisen Bank:

Cod BIC Raiffeisen Bank:  RZBRROBU

Unitate bancară: RAIFFEISEN BANK

CONT EURO: RO20 RZBR 0000 0600 2038 9724

CONT LEI: RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

Vă mulțumim că vă pasă!

 

 

 

 

RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 16 ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 16 ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 17 ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 18 ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum 19 ore- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum 19 ore- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum 21 de ore- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum 22 de ore- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja:
Aquabis: Se sistează apa în câteva localităţi de pe Valea Bârgăului acum 22 de ore- Astăzi, 25 iunie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în câteva localităţi de pe Vale Bârgăului.
ANUNȚ PUBLIC: Primăria comunei Șanț achiziționează utilaj multifuncțional! acum 23 de ore- Primăria comunei Șanț anunță intenția de a achiziționa un utilaj multifuncțional. Procedura va fi scoasă la licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cel mai scurt timp.
FOTO: O imensă bucurie, surprinsă într-un impresionant album foto, la Bistrița acum 24 de ore- O imensă bucurie, dar și mândria de a purta o cămașă tradițională românească a strălucit ieri pe chipurile a zeci de bistrițeni care și-au dat întâlnire la Muzeul Județean. Aici s-a „construit” un inedit album foto: „Chiar cred asta și s-a dovedit că este adevărat: ia  aduce comunitatea împreună și împrăștie în jur multă bucurie…”, a povestit Doris Rai pentru Bistrițeanul.ro.
FOTO/VIDEO: Inedită paradă de modă, de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Judeţean acum 2 zile- Curtea Muzeului Judeţean s-a animat în această după-amiază: zeci de doamne şi domnişoare îmbrăcate în minunatele culori ale unor cămăşi tradiţionale româneşti au celebrat aici Ziua Universală a Iei. Inedită paradă de modă, expoziţie, dar şi un micro concert, la Muzeu.
Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 zile- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 zile- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 zile- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.