Andreea, fetița bolnavă de leucemie, trăiește acasă o adevărată dramă!

Andreea, fetița bolnavă de leucemie, trăiește acasă o adevărată dramă!

Are 14 ani și de câteva luni bune e în spital. A fost diagnosticată cu leucemie. Vestea a venit ca o lovitură puternică, în viața deja destul de dramatică a fetei și a familiei ei. AFLĂ întreaga poveste și întinde o mână:

Comunitatea Bistrițeanul.ro este chemată din nou să își deschidă inima și buzunarul, așa cum a făcut-o de nenumărate ori.

Povestea Andreei este una dureroasă. Poate că nimeni nu ar fi aflat drama prin care trece, dacă nu ar fi apărut în viața ei o boală cruntă.

Povestea, pe scurt

Acum aproape 15 ani, pe un final de noiembrie, în familia Drăguș se năștea cel de-al doilea copil: Ioana Gabriela Andreea. Era fetiță și era cu 8 ani mai mică decât fratele ei. Apoi, la un an distanță, a mai venit pe lume și sora ei.

Când Andreea avea doar trei ani și jumătate, familia ei s-a destrămat. Mariana, mama ei, și-a luat cei trei copii și a plecat, din cauza neînțelegerilor cu soțul.

Nu a putut să se întoarcă în casa mamei ei, la Romuli. Acolo locuia și fratele Marianei, care are un copil cu handicap. Așa că s-a mutat în Dealul Ștefăniței, într-o încăpere a brigadei silvice.

„Nu am avut nimic. Ne-am descurcat cum am putut. Am încercat să le ofer tot ce am putut. Aveam două fetițe mici și nu puteam face mare lucru. Dar ne-am descurcat”, a explicat Mariana Bârta, mama Andreei.

După câțiva ani de la despărțirea de soț, Mariana l-a întâlnit pe cel care e acum concubinul ei. Acum cinci ani de zile a venit pe lume cel de-al patrulea copil al Marianei, frățiorul cel mai mic al Andreei.

Eu nu am avut cum să lucrez. A trebuit să stau cu băiețelul. Dacă îl duceam la grădiniță, era acolo până la ora 12. Apoi nu mai aveam ce face cu el. Nu avea cine să mă ajute. Așa că nu am lucrat. Ne-am descurcat din alocațiile copiilor și din ceea ce soțul câștiga, cu ziua. Tatăl biologic al copiilor mi-a plătit pensie alimentară. Din cauza pensiei ne-a fost tăiat ajutorul social. Apoi, am rămas și fără pensie alimentară. Că de vreo un an și jumătate, nu ne-a mai plătit nimic. Ori nu imi permit să umblu pe la judecători ca să încerc să-l oblig să ne plătească din nou. Ne descurcăm cum putem”, a povestit Mariana.

Acum aproape două luni, băiatul cel mare a luat calea străinătății, cu gândul să ajute familia.

„A plecat în Olanda. Încă nu are nici două luni de când e plecat. A terminat 12 clase și a vrut să își caute ceva de lucru pe aici. Nu a găsit, așa că a plecat dincolo”, a explicat mama Andreei.

Încă o lovitură, și poate cea mai grea

Vestea că Andreea are leucemie a fost încă o lovitură grea. Fetița a acuzat dureri încă de la începutul anului. A fost purtată de la un doctor la altul, ca în final să i se dea diagnosticul ce a pus-o în spital pentru o lungă perioadă de timp.

Costurile cu tratamentul sunt enorm de mari pentru familia Andreei.

Luna trecută, cheltuielile s-au ridicat la 56 de milioane (n.r. lei vechi). Ni s-a spus că vom primi banii înapoi. Așa că am cerut împrumut, de pe unde am putut, și le-am promis că le dau înapoi. Când ni se decontează. Acuma ne-a spus doctorița că nu se decontează. Că nu mai sunt fonduri deloc. Numai în decembrie vor fi fonduri. D-apoi eu pot să îi spun copilului meu să nu mai fie bolnav până în decembrie? O să vedem cum o să facem”, a spus întristată Mariana.

Când au aflat că Andreea are leucemie, și-au depus dosarul pentru ajutor aferent acestei probleme, însă bănuții abia au început să vină. Și tot nu ajung.

Andreea e o luptătoare, și încearcă să nu arate cât de tare o afectează tratamentul. Ar fi trebuit să fie în clasa a IX-a acuma. Dar nu a reușit, din cauza bolii, să susțină examenul de capacitate.

„Sora ei este acum în clasa a VIII-a. Și a zis că poate reușesc să dea amândouă în vară examenul, și apoi să fie colege de clasă. Dar asta depinde și de cum e cu leucemia. Că Andreea nu are voie să fie într-un spațiu public, unde e aglomerație. Ea fiind foarte sensibilă, poate lua orice microb sau boală”, a povestit mama fetiței.

Există vești bune și știm că există și bistrițeni cu inimă bună

Vestea bună e, așa cum am scris și AICI, că boala e tratabilă. Trebuie donat sânge și trombocite ca să o ajute să-și revină.

Totuși, noi știm că bistrițenii au inimă mare și suntem siguri că vă veți implica și la a-i crea condiții mai bune de trai, după ce va ieși din spital. Cu siguranță că atunci când vedeți că puteți salva o viață, și apoi să o faceți mai frumoasă, nu veți sta nepăsători.

Cei care vor să doneze sânge (A1 pozitiv) și trombocite, o pot face la Centrul de Transfuzii Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cei care doresc să ajute mama cu finanțe pentru tratament, o pot contacta la numărul de telefon 0766.840.035 – Mariana sau pot depune în contul deschis la Raiffeisen Bank:

Cod BIC Raiffeisen Bank:  RZBRROBU

Unitate bancară: RAIFFEISEN BANK

CONT EURO: RO20 RZBR 0000 0600 2038 9724

CONT LEI: RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

Vă mulțumim că vă pasă!

 

 

 

 

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 7 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 9 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 13 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: