Andreea, fetița bolnavă de leucemie, trăiește acasă o adevărată dramă!

Andreea, fetița bolnavă de leucemie, trăiește acasă o adevărată dramă!

Are 14 ani și de câteva luni bune e în spital. A fost diagnosticată cu leucemie. Vestea a venit ca o lovitură puternică, în viața deja destul de dramatică a fetei și a familiei ei. AFLĂ întreaga poveste și întinde o mână:

Comunitatea Bistrițeanul.ro este chemată din nou să își deschidă inima și buzunarul, așa cum a făcut-o de nenumărate ori.

Povestea Andreei este una dureroasă. Poate că nimeni nu ar fi aflat drama prin care trece, dacă nu ar fi apărut în viața ei o boală cruntă.

Povestea, pe scurt

Acum aproape 15 ani, pe un final de noiembrie, în familia Drăguș se năștea cel de-al doilea copil: Ioana Gabriela Andreea. Era fetiță și era cu 8 ani mai mică decât fratele ei. Apoi, la un an distanță, a mai venit pe lume și sora ei.

Când Andreea avea doar trei ani și jumătate, familia ei s-a destrămat. Mariana, mama ei, și-a luat cei trei copii și a plecat, din cauza neînțelegerilor cu soțul.

Nu a putut să se întoarcă în casa mamei ei, la Romuli. Acolo locuia și fratele Marianei, care are un copil cu handicap. Așa că s-a mutat în Dealul Ștefăniței, într-o încăpere a brigadei silvice.

„Nu am avut nimic. Ne-am descurcat cum am putut. Am încercat să le ofer tot ce am putut. Aveam două fetițe mici și nu puteam face mare lucru. Dar ne-am descurcat”, a explicat Mariana Bârta, mama Andreei.

După câțiva ani de la despărțirea de soț, Mariana l-a întâlnit pe cel care e acum concubinul ei. Acum cinci ani de zile a venit pe lume cel de-al patrulea copil al Marianei, frățiorul cel mai mic al Andreei.

Eu nu am avut cum să lucrez. A trebuit să stau cu băiețelul. Dacă îl duceam la grădiniță, era acolo până la ora 12. Apoi nu mai aveam ce face cu el. Nu avea cine să mă ajute. Așa că nu am lucrat. Ne-am descurcat din alocațiile copiilor și din ceea ce soțul câștiga, cu ziua. Tatăl biologic al copiilor mi-a plătit pensie alimentară. Din cauza pensiei ne-a fost tăiat ajutorul social. Apoi, am rămas și fără pensie alimentară. Că de vreo un an și jumătate, nu ne-a mai plătit nimic. Ori nu imi permit să umblu pe la judecători ca să încerc să-l oblig să ne plătească din nou. Ne descurcăm cum putem”, a povestit Mariana.

Acum aproape două luni, băiatul cel mare a luat calea străinătății, cu gândul să ajute familia.

„A plecat în Olanda. Încă nu are nici două luni de când e plecat. A terminat 12 clase și a vrut să își caute ceva de lucru pe aici. Nu a găsit, așa că a plecat dincolo”, a explicat mama Andreei.

Încă o lovitură, și poate cea mai grea

Vestea că Andreea are leucemie a fost încă o lovitură grea. Fetița a acuzat dureri încă de la începutul anului. A fost purtată de la un doctor la altul, ca în final să i se dea diagnosticul ce a pus-o în spital pentru o lungă perioadă de timp.

Costurile cu tratamentul sunt enorm de mari pentru familia Andreei.

Luna trecută, cheltuielile s-au ridicat la 56 de milioane (n.r. lei vechi). Ni s-a spus că vom primi banii înapoi. Așa că am cerut împrumut, de pe unde am putut, și le-am promis că le dau înapoi. Când ni se decontează. Acuma ne-a spus doctorița că nu se decontează. Că nu mai sunt fonduri deloc. Numai în decembrie vor fi fonduri. D-apoi eu pot să îi spun copilului meu să nu mai fie bolnav până în decembrie? O să vedem cum o să facem”, a spus întristată Mariana.

Când au aflat că Andreea are leucemie, și-au depus dosarul pentru ajutor aferent acestei probleme, însă bănuții abia au început să vină. Și tot nu ajung.

Andreea e o luptătoare, și încearcă să nu arate cât de tare o afectează tratamentul. Ar fi trebuit să fie în clasa a IX-a acuma. Dar nu a reușit, din cauza bolii, să susțină examenul de capacitate.

„Sora ei este acum în clasa a VIII-a. Și a zis că poate reușesc să dea amândouă în vară examenul, și apoi să fie colege de clasă. Dar asta depinde și de cum e cu leucemia. Că Andreea nu are voie să fie într-un spațiu public, unde e aglomerație. Ea fiind foarte sensibilă, poate lua orice microb sau boală”, a povestit mama fetiței.

Există vești bune și știm că există și bistrițeni cu inimă bună

Vestea bună e, așa cum am scris și AICI, că boala e tratabilă. Trebuie donat sânge și trombocite ca să o ajute să-și revină.

Totuși, noi știm că bistrițenii au inimă mare și suntem siguri că vă veți implica și la a-i crea condiții mai bune de trai, după ce va ieși din spital. Cu siguranță că atunci când vedeți că puteți salva o viață, și apoi să o faceți mai frumoasă, nu veți sta nepăsători.

Cei care vor să doneze sânge (A1 pozitiv) și trombocite, o pot face la Centrul de Transfuzii Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cei care doresc să ajute mama cu finanțe pentru tratament, o pot contacta la numărul de telefon 0766.840.035 – Mariana sau pot depune în contul deschis la Raiffeisen Bank:

Cod BIC Raiffeisen Bank:  RZBRROBU

Unitate bancară: RAIFFEISEN BANK

CONT EURO: RO20 RZBR 0000 0600 2038 9724

CONT LEI: RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

Vă mulțumim că vă pasă!

 

 

 

 

De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum 17 ore- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum 18 ore- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum 19 ore- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum 21 de ore- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum 22 de ore- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 24 de ore- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…
Gafă stânjenitoare, surprinsă la ministrul Ioan Deneș! acum 2 zile- O fi latina „limbă moartă”, dar asta nu înseamnă că avem voie s-o pocim în ultimul hal…! Mai ales când ai fițuica în față, mai ales când ești ministru, lumea te taxează, inevitabil… Ministrul Ioan Deneș a fost surprins într-un moment stânjenitor, vorbind despre silvicultură.
Inspectorii OPC și DSVSA s-au îngrozit de ce au găsit la fast-food-ul surprins că vindea sandviciuri stricate. Ce amenzi uriașe au aplicat: acum 2 zile- Inspectorii OPC și DSVSA au luat la puricat în această dimineață fast-food-ul care aseară i-a vândut unei femei gravide sandviciuri stricate. Ingroziți de neregulile constatate, inspectorii au decis să închidă pe loc unitatea. Mai mult, amenzile aplicate în acest caz sunt uriașe:
VIDEO: O bistrițeancă stabilită la București, printre candidații USR-Plus la europarlamentare acum 2 zile- Aproape 8.000 de semnături au reușit să adune în Bistrița-Năsăud membrii și voluntarii alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare. Printre cei care au semnat – s-au numărat și pensionari de 90 de ani, dezamăgiți de politica actuală, având copiii plecați în străinătate.
NOU: Transplant de păr prin tehnica FUE realizată cu succes de dr. Mihai Motora, la Med’Art Cluj acum 2 zile- În încercarea de a combate pierderea părului tot mai mulți bărbați se îndreaptă spre transplantul de păr. În prezent, transplantul de păr prin tehnica FUE (extragerea unității foliculare) este cea mai bună metodă de a vă transplanta propriul păr cu succes. Pentru această procedură nu mai trebuie să mergeți în străinătate, puteți beneficia de această tehnică și în Cluj-Napoca, în cadrul Med’Art Clinic.
FOTO/VIDEO – Grefierii bistrițeni au ieșit în stradă și se solidarizează cu colegii din țară acum 2 zile- În jur de 50 de grefieri și personal auxiliar de la Judecătoria Bistrița, Tribunalul Bistrița-Năsăud și parchete, au ieșit astăzi în fața Tribunalului Bistrița-Năsăud pentru a protesta și a-i susține pe colegii de la București.
VIDEO – GREȚOS – Sanviciuri stricate la un fast-food din autogară. O gravidă și niște copii au mâncat din preparate acum 2 zile- O femeie însărcinată și doi copii de 5 și 6 ani au fost serviți noaptea trecută cu senviciuri și pizza mucegăite. Acestea au fost cumpărate de la un fast-food de lângă autogara din Bistrița. Astăzi, fast-food-ul respectiv a fost luat la puricat de OPC și de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare.