Andreea suferă de leucemie! Dar o putem salva! Să ne mobilizăm!

Andreea suferă de leucemie! Dar o putem salva! Să ne mobilizăm!

La începutul anului, Andreea acuza dureri în mâini și picioare. După ce a umblat luni de zile pe la doctori, ce o diagnosticau cu „boala creșterii”, în luna mai a venit vestea sumbră: LEUCEMIE! Partea bună e că se poate trata. Asta, dacă noi ne mobilizăm: donând sânge, trombocite sau bani pentru tratament.

Luna ianuarie este momentul în care familiile își fac planuri și vise pentru anul care începe. Cu speranță și bucurie, fiecare om, părinte, pornește la drum, sperând la ce e mai bun.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă în familia Marianei. Fetița acesteia, de 14 ani, a început să acuze dureri în mâini și în picioare.

„Spunea că o dor foarte tare mâinile și picioarele. Așa că am fost la medic în Năsăud. Ni s-a spus că e boala creșterii și i-a dat ceva tratament. Dar ea se simțea tot mai rău. Am mers la Bistrița. Tot așa au zis. Apoi ne-au spus că ei nu au văzut totuși copil cu așa mari dureri de creștere. Așa că ne-au trimis la Mureș. Aici, ne-au spus prima dată că e artrită și ne-au dat tratament”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Mariana, mama Andreei.

Văzând că durerile fetei ei nici măcar nu se ameliorează, mama a cerut să-i facă puncție. Astfel, în luna mai a acestui an a sosit diagnosticul sumbru: leucemie acută limfoblastică, plus alte patru afecțiuni.

În tot acest coșmar însă, a apărut o urmă de speranță.

„Doctorii ne-au spus că e tratabil. Din luna mai suntem în Spitalul Județean Târgu Mureș, lângă baza SMURD. Facem tratamente. Acum avem nevoie de sânge și de trombocite. Avem nevoie de resurse financiare pentru tratament. Luna care tocmai a trecut, costurile ne-au ajuns la 56 de milioane (n.r. lei vechi). Nu știu cât va costa luna viitoare. Spitalul nu are fonduri”, a povestit Mariana.

Andreea e o adevărată luptătoare, și nu pare să se lase doborâtă de tratamentul extraordinar de greu. Dar asta nu înseamnă că nu îi e dor de sora ei de 13 ani și de cei doi frați, de 23 și 5 ani. Aceștia o așteaptă să se reîntoarcă acasă. Din luna mai a mai fost acasă doar de două ori. O dată patru zile și o dată două săptămâni.

Aici putem interveni noi

Acum a început însă tratamentul mai greu. Așa că nu se știe când va ajunge acasă. Speră însă ca oamenii cu inimă mare să se mobilizeze și să doneze sânge și trombocite. Andreea are nevoie de grupa de sânge 01 pozitiv și trombocite.

„Așteptăm pe toți cei care pot dona sânge, indiferent de grupa de sânge care o au, să vină să doneze. Pentru cei care vor să doneze trombocite, trebuie să fie donatori fideli. Și să aibă două donări consecutive în ultimele șase luni”, au explicat cei de la Centru de Transfuzii Bistrița.

Trombocitele au o durată de viață de cinci zile, și se „expediază” către pancient doar când împlinesc un anumit număr. Așa că trebuie destul de mulți donatori, într-un interval scurt de timp.

Cei care vor să doneze sânge și trombocite, o pot face la Centrul de Transfuzii Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cei care doresc să ajute mama cu finanțe pentru tratament, o pot contacta la numărul de telefon 0766.840.035 – Mariana.

Sau pot depune în contul deschis la Raiffeisen Bank

RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

Viața unei fetițe stă în puterea noastră de mobilizare! Să acționăm!

 

 

 

 

 

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 7 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 9 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 13 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: