Andreea suferă de leucemie! Dar o putem salva! Să ne mobilizăm!

Andreea suferă de leucemie! Dar o putem salva! Să ne mobilizăm!

La începutul anului, Andreea acuza dureri în mâini și picioare. După ce a umblat luni de zile pe la doctori, ce o diagnosticau cu „boala creșterii”, în luna mai a venit vestea sumbră: LEUCEMIE! Partea bună e că se poate trata. Asta, dacă noi ne mobilizăm: donând sânge, trombocite sau bani pentru tratament.

Luna ianuarie este momentul în care familiile își fac planuri și vise pentru anul care începe. Cu speranță și bucurie, fiecare om, părinte, pornește la drum, sperând la ce e mai bun.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă în familia Marianei. Fetița acesteia, de 14 ani, a început să acuze dureri în mâini și în picioare.

„Spunea că o dor foarte tare mâinile și picioarele. Așa că am fost la medic în Năsăud. Ni s-a spus că e boala creșterii și i-a dat ceva tratament. Dar ea se simțea tot mai rău. Am mers la Bistrița. Tot așa au zis. Apoi ne-au spus că ei nu au văzut totuși copil cu așa mari dureri de creștere. Așa că ne-au trimis la Mureș. Aici, ne-au spus prima dată că e artrită și ne-au dat tratament”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Mariana, mama Andreei.

Văzând că durerile fetei ei nici măcar nu se ameliorează, mama a cerut să-i facă puncție. Astfel, în luna mai a acestui an a sosit diagnosticul sumbru: leucemie acută limfoblastică, plus alte patru afecțiuni.

În tot acest coșmar însă, a apărut o urmă de speranță.

„Doctorii ne-au spus că e tratabil. Din luna mai suntem în Spitalul Județean Târgu Mureș, lângă baza SMURD. Facem tratamente. Acum avem nevoie de sânge și de trombocite. Avem nevoie de resurse financiare pentru tratament. Luna care tocmai a trecut, costurile ne-au ajuns la 56 de milioane (n.r. lei vechi). Nu știu cât va costa luna viitoare. Spitalul nu are fonduri”, a povestit Mariana.

Andreea e o adevărată luptătoare, și nu pare să se lase doborâtă de tratamentul extraordinar de greu. Dar asta nu înseamnă că nu îi e dor de sora ei de 13 ani și de cei doi frați, de 23 și 5 ani. Aceștia o așteaptă să se reîntoarcă acasă. Din luna mai a mai fost acasă doar de două ori. O dată patru zile și o dată două săptămâni.

Aici putem interveni noi

Acum a început însă tratamentul mai greu. Așa că nu se știe când va ajunge acasă. Speră însă ca oamenii cu inimă mare să se mobilizeze și să doneze sânge și trombocite. Andreea are nevoie de grupa de sânge 01 pozitiv și trombocite.

„Așteptăm pe toți cei care pot dona sânge, indiferent de grupa de sânge care o au, să vină să doneze. Pentru cei care vor să doneze trombocite, trebuie să fie donatori fideli. Și să aibă două donări consecutive în ultimele șase luni”, au explicat cei de la Centru de Transfuzii Bistrița.

Trombocitele au o durată de viață de cinci zile, și se „expediază” către pancient doar când împlinesc un anumit număr. Așa că trebuie destul de mulți donatori, într-un interval scurt de timp.

Cei care vor să doneze sânge și trombocite, o pot face la Centrul de Transfuzii Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cei care doresc să ajute mama cu finanțe pentru tratament, o pot contacta la numărul de telefon 0766.840.035 – Mariana.

Sau pot depune în contul deschis la Raiffeisen Bank

RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

Viața unei fetițe stă în puterea noastră de mobilizare! Să acționăm!

 

 

 

 

 

De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar… acum 17 ore- În aparență un pensionar inofensiv, retras într-o existență banală... În realitate, el ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar... Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să-și dezvăluie adevărata poveste, participând la o discuție televizată...
FOTO/VIDEO: Marș împotriva avorturilor, pe străzile din Bistrița acum 18 ore- Sute de bistrițeni au ieșit astăzi, la prânz, în stradă, participând la un marș și un protest simbolic împotriva avorturilor și celebrând astfel cel mai de preț dar – viața. „Într-un asemenea moment critic, când trebuie să ia o decizie, orice femeie trebuie să știe că acolo sus există Dumnezeu. Pentru toată lumea...”
FOTO/VIDEO: E oficial! Bistrița primește 13 milioane de euro pentru Linia Verde! acum 19 ore- Astăzi s-a semnat la Bistrița și finanțarea a două proiecte de investiții în municipiu. Linia Verde, proiectul „de suflet” al viceprimarului, va primi aproape 13 milioane de euro. Iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an. Alte două proiecte semnate azi de Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltarii, vizează investiții în municipiul Bistrița....
FOTO/VIDEO: S-a semnat! Aproape 7 milioane de euro vor fi investiți în sănătate! Se va construi și heliportul! acum 21 de ore- Astăzi, prim vice-premierul României, Daniel Suciu, a semnat două proiecte de investiție în sistemul de sănătate al județului. Acestea ajung la aproape 5 milioane de euro. Heliportul va prinde și el contur, chiar dacă banii vor veni de la Consiliul Județean.
VIDEO: Bistrițenii, terorizați nopțile de drifturile de la mall acum 22 de ore- Parcarea generoasă de la Mol-ul de pe Calea Moldovei pare să fie noul loc favorit al iubitorilor de drifturi. Aceștia își scârțâie roțile bolizilor, nopțile, spre disperarea locuitorilor din zonă.
A mers să plângă un mort și a rămas fără economii. Pățania unui bătrân din Șirioara acum 24 de ore- Un bătrân din Șirioara a rămas fără economiile cu care plănuia să-și renoveze casa, chiar în timp ce se afla la înmormântarea unui localnic. Persoane necunoscute au intrat pe geamul lăsat deschis de bătrân și i-au furat din casă 8.500 de lei.
FOTO/VIDEO – S-a crezut la Formula 1 pe Independenței și a făcut praf trei mașini acum 2 zile- Șoferul unui autoturism a reușit să avarieze serios trei autoturisme, după ce a intrat într-un sens giratoriu de pe Bulevardul Independenței cu viteză, fără să acorde prioritate.
25 de ani de închisoare pentru femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după naștere și i-a abandonat într-un pod de bloc acum 2 zile- Lina Crăciun, femeia acuzată că și-a ucis bebelușii imediat după ce le-a dat naștere și i-a abandonat în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost condamnată la 25 de ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată.
SONDAJ: Se colectează deșeurile selectiv în Bistrița? Nu prea… acum 2 zile- Având în vedere că, din luna martie, Supercom a anunțat că va colecta selectiv deșeurile din Bistrița, am vrut să aflăm ce spun oamenii despre situația din teren. În proporție covârșitoare, locuitorii orașului au recunoscut că gunoiul nu se colectează selectiv…
Gafă stânjenitoare, surprinsă la ministrul Ioan Deneș! acum 2 zile- O fi latina „limbă moartă”, dar asta nu înseamnă că avem voie s-o pocim în ultimul hal…! Mai ales când ai fițuica în față, mai ales când ești ministru, lumea te taxează, inevitabil… Ministrul Ioan Deneș a fost surprins într-un moment stânjenitor, vorbind despre silvicultură.
Inspectorii OPC și DSVSA s-au îngrozit de ce au găsit la fast-food-ul surprins că vindea sandviciuri stricate. Ce amenzi uriașe au aplicat: acum 2 zile- Inspectorii OPC și DSVSA au luat la puricat în această dimineață fast-food-ul care aseară i-a vândut unei femei gravide sandviciuri stricate. Ingroziți de neregulile constatate, inspectorii au decis să închidă pe loc unitatea. Mai mult, amenzile aplicate în acest caz sunt uriașe:
VIDEO: O bistrițeancă stabilită la București, printre candidații USR-Plus la europarlamentare acum 2 zile- Aproape 8.000 de semnături au reușit să adune în Bistrița-Năsăud membrii și voluntarii alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare. Printre cei care au semnat – s-au numărat și pensionari de 90 de ani, dezamăgiți de politica actuală, având copiii plecați în străinătate.
NOU: Transplant de păr prin tehnica FUE realizată cu succes de dr. Mihai Motora, la Med’Art Cluj acum 2 zile- În încercarea de a combate pierderea părului tot mai mulți bărbați se îndreaptă spre transplantul de păr. În prezent, transplantul de păr prin tehnica FUE (extragerea unității foliculare) este cea mai bună metodă de a vă transplanta propriul păr cu succes. Pentru această procedură nu mai trebuie să mergeți în străinătate, puteți beneficia de această tehnică și în Cluj-Napoca, în cadrul Med’Art Clinic.
FOTO/VIDEO – Grefierii bistrițeni au ieșit în stradă și se solidarizează cu colegii din țară acum 2 zile- În jur de 50 de grefieri și personal auxiliar de la Judecătoria Bistrița, Tribunalul Bistrița-Năsăud și parchete, au ieșit astăzi în fața Tribunalului Bistrița-Năsăud pentru a protesta și a-i susține pe colegii de la București.
VIDEO – GREȚOS – Sanviciuri stricate la un fast-food din autogară. O gravidă și niște copii au mâncat din preparate acum 2 zile- O femeie însărcinată și doi copii de 5 și 6 ani au fost serviți noaptea trecută cu senviciuri și pizza mucegăite. Acestea au fost cumpărate de la un fast-food de lângă autogara din Bistrița. Astăzi, fast-food-ul respectiv a fost luat la puricat de OPC și de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare.