Andreea suferă de leucemie! Dar o putem salva! Să ne mobilizăm!

Andreea suferă de leucemie! Dar o putem salva! Să ne mobilizăm!

La începutul anului, Andreea acuza dureri în mâini și picioare. După ce a umblat luni de zile pe la doctori, ce o diagnosticau cu „boala creșterii”, în luna mai a venit vestea sumbră: LEUCEMIE! Partea bună e că se poate trata. Asta, dacă noi ne mobilizăm: donând sânge, trombocite sau bani pentru tratament.

Luna ianuarie este momentul în care familiile își fac planuri și vise pentru anul care începe. Cu speranță și bucurie, fiecare om, părinte, pornește la drum, sperând la ce e mai bun.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă în familia Marianei. Fetița acesteia, de 14 ani, a început să acuze dureri în mâini și în picioare.

„Spunea că o dor foarte tare mâinile și picioarele. Așa că am fost la medic în Năsăud. Ni s-a spus că e boala creșterii și i-a dat ceva tratament. Dar ea se simțea tot mai rău. Am mers la Bistrița. Tot așa au zis. Apoi ne-au spus că ei nu au văzut totuși copil cu așa mari dureri de creștere. Așa că ne-au trimis la Mureș. Aici, ne-au spus prima dată că e artrită și ne-au dat tratament”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Mariana, mama Andreei.

Văzând că durerile fetei ei nici măcar nu se ameliorează, mama a cerut să-i facă puncție. Astfel, în luna mai a acestui an a sosit diagnosticul sumbru: leucemie acută limfoblastică, plus alte patru afecțiuni.

În tot acest coșmar însă, a apărut o urmă de speranță.

„Doctorii ne-au spus că e tratabil. Din luna mai suntem în Spitalul Județean Târgu Mureș, lângă baza SMURD. Facem tratamente. Acum avem nevoie de sânge și de trombocite. Avem nevoie de resurse financiare pentru tratament. Luna care tocmai a trecut, costurile ne-au ajuns la 56 de milioane (n.r. lei vechi). Nu știu cât va costa luna viitoare. Spitalul nu are fonduri”, a povestit Mariana.

Andreea e o adevărată luptătoare, și nu pare să se lase doborâtă de tratamentul extraordinar de greu. Dar asta nu înseamnă că nu îi e dor de sora ei de 13 ani și de cei doi frați, de 23 și 5 ani. Aceștia o așteaptă să se reîntoarcă acasă. Din luna mai a mai fost acasă doar de două ori. O dată patru zile și o dată două săptămâni.

Aici putem interveni noi

Acum a început însă tratamentul mai greu. Așa că nu se știe când va ajunge acasă. Speră însă ca oamenii cu inimă mare să se mobilizeze și să doneze sânge și trombocite. Andreea are nevoie de grupa de sânge 01 pozitiv și trombocite.

„Așteptăm pe toți cei care pot dona sânge, indiferent de grupa de sânge care o au, să vină să doneze. Pentru cei care vor să doneze trombocite, trebuie să fie donatori fideli. Și să aibă două donări consecutive în ultimele șase luni”, au explicat cei de la Centru de Transfuzii Bistrița.

Trombocitele au o durată de viață de cinci zile, și se „expediază” către pancient doar când împlinesc un anumit număr. Așa că trebuie destul de mulți donatori, într-un interval scurt de timp.

Cei care vor să doneze sânge și trombocite, o pot face la Centrul de Transfuzii Bistrița, specificând pentru Drăguș Ioana Gabriela Andreea, internată la Spitalul Județean Târgu Mureș.

Cei care doresc să ajute mama cu finanțe pentru tratament, o pot contacta la numărul de telefon 0766.840.035 – Mariana.

Sau pot depune în contul deschis la Raiffeisen Bank

RO 77RZBR 0000 060010182261 – ANA MARIANA BARTA

Viața unei fetițe stă în puterea noastră de mobilizare! Să acționăm!

 

 

 

 

 

RECORD la alcoolemie: Cât a indicat etilotestul în cazul unui șofer din Odorhei acum 16 ore- Polițiștii au avut parte de un șoc, ieri. Aceștia au oprit în trafic un autoturism. La volanul acestuia, un bărbat, rupt de beat. Rezultatul indicat de etilotest a surprins pe oamenii legii.
PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Prejudiciu de peste 2.000.000 lei, creat prin angajări false acum 16 ore- PERCHEZIŢII în Bistriţa-Năsăud! Începând cu 2009 și până în prezent, trei persoane, având controlul mai multor societăți comerciale cu sediul în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
EXTRA: Zestrea Nordului! Spectacol folcloric extraordinar, în weekend, pe pietonal! acum 17 ore- A doua ediţie a unui festival naţional iniţiat anul trecut - Zestrea Nordului - se va desfăşura în acest weekend, la Bistriţa: se anunţă un spectacol folcloric extraordinar la care vor participa ume importante ale folclorului naţional!
Cât durează căsniciile în județul nostru și la ce vârstă divorțează bistrițenii? acum 18 ore- Căsniciile din județul nostru nu sunt încheiate de moartea unui partener, cum spun jurămintele de la nuntă. În realitate în Bistrița-Năsăud multe căsnicii abia trec de „vârsta” de buletin. După cât timp de conviețuire se despart bistrițenii:
Revoltă-n PSD: Viorica Dăncilă, certată de Radu Moldovan acum 19 ore- Reprezentanții PSD au avut o întâlnire la mare, la Neptun. Tensiunile au fost la ele acasă. Iar printre cei mai vocali lideri PSD din țară, s-a aflat și Radu Moldovan. Acesta a avut reproșuri și replici dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.
FOTO – Între bucurie și tristețe: Un primar, hotărât să sancționeze tinerii ce vin acasă din străinătate, „dacă mai continuă așa” acum 19 ore- Pe perioada verii comunitățile de la sat, în mod special, se bucură de revenirea acasă a copiilor. Fie că e pe o perioadă scurtă sau mai lungă, bucuria e o stare de fapt. Doar că primarul unei comune e cuprins și de tristețe! ”Sperăm să nu ne puneți în situația de a lua măsuri și de a sancționa” le transmite acesta.
Primele rezultate la Evaluarea Națională! Cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud acum 21 de ore- Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut publice, cu puţin timp în urmă, primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională. În Bistriţa-Năsăud s-au obţinut trei medii de 10. Iată cum s-au descurcat elevii din Bistriţa-Năsăud:
ATENȚIE! Pericol de West Nile! AFLĂ cum te protejezi: acum 22 de ore- Cald și ploi, ploi și cald! Pericolul contaminării cu West Nile e crescut, dată fiind înmulțirea numărului de țânțari. AFLĂ cum te poți proteja:
Aquabis: Se sistează apa în câteva localităţi de pe Valea Bârgăului acum 22 de ore- Astăzi, 25 iunie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în câteva localităţi de pe Vale Bârgăului.
ANUNȚ PUBLIC: Primăria comunei Șanț achiziționează utilaj multifuncțional! acum 23 de ore- Primăria comunei Șanț anunță intenția de a achiziționa un utilaj multifuncțional. Procedura va fi scoasă la licitație prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice în cel mai scurt timp.
FOTO: O imensă bucurie, surprinsă într-un impresionant album foto, la Bistrița acum 24 de ore- O imensă bucurie, dar și mândria de a purta o cămașă tradițională românească a strălucit ieri pe chipurile a zeci de bistrițeni care și-au dat întâlnire la Muzeul Județean. Aici s-a „construit” un inedit album foto: „Chiar cred asta și s-a dovedit că este adevărat: ia  aduce comunitatea împreună și împrăștie în jur multă bucurie…”, a povestit Doris Rai pentru Bistrițeanul.ro.
FOTO/VIDEO: Inedită paradă de modă, de Ziua Universală a Iei, la Muzeul Judeţean acum 2 zile- Curtea Muzeului Judeţean s-a animat în această după-amiază: zeci de doamne şi domnişoare îmbrăcate în minunatele culori ale unor cămăşi tradiţionale româneşti au celebrat aici Ziua Universală a Iei. Inedită paradă de modă, expoziţie, dar şi un micro concert, la Muzeu.
Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum 2 zile- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 zile- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 zile- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.