Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  613 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

09/03/2018 14:18:05 Flavia DANCIU  
Un bistrițean de 47 de ani și-a găsit sfârșitul într-un spital din Nürnberg. Acesta a lăsat în urma sa trei copilași și o soție îndurerată. Familia are nevoie de bani pentru repatrierea trupului și serviciul de înmormântare, dar și pentru a trăi.

Ioan Radu Moisă-Sîn-Gheorghe, un bistrițean de 47 de ani, a plecat în 2015 la muncă în Germania, în Nürnberg, pentru a putea oferi familiei sale un trai mai bun. Acesta lucra ca și șofer pe TIR.

Cei trei copilași ai săi de 8, 11 și 14 ani au răsplătit efortul tatălui, învățând bine, toți trei fiind elevi ai Colegiului Național Liviu Rebreanu. Aceștia locuiesc, împreună cu mama lor, Petronela, pe strada Spiru Haret din municipiu.

Acum o săptămână, viața familiei a fost zguduită din temelii. Radu s-a trezit joia trecută, dimineața, cu niște dureri, și nu mai putea respira. A ajuns de urgență la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Soția sa a lăsat copiii acasă și a plecat să fie alături de soț.

Operația la aortă nu i-a făcut însă bine. În loc să își revină, organele au început să cedeze pe rând, iar ieri după-masă Radu s-a stins din viață.

Comunitatea de români din Nürnberg s-a mobilizat și au vorbit cu preotul bisericii ortodoxe din oraș să îi ofere cazare Petronelei, pe perioada cât a stat acolo. Președintele asociației NOSA Nürnberg, Alina Schreglmann, bistrițeancă de origine, ce s-a ocupat îndeaproape de caz, a și contactat redacția Bistrițeanul.ro pentru a cere sprijinul comunității bistrițene în repatrierea și înmormântarea lui Radu. Și ei încearcă, așa cum pot, să ajute această familie.

Numai costurile de repatriere se ridică la 2.000 de euro, la acestea adăugându-se și cele pentru serviciul de înmormântare.

Mai dureros este faptul că în acest moment, familia a rămas fără banii de trai. Petronela nu lucrează și nici nu este de loc din Bistrița, astfel că nu au chiar pe nimeni care să îi ajute sau să facă pregătirile necesare înainte ca trupul neînsuflețit să ajungă acasă.

Știm că v-ați mobilizat de fiecare dată când unul dintre noi a suferit, de aceea și de această dată vă cerem ajutorul, și vă rugăm frumos să vă deschideți inima și buzunarul, pentru a fi alături de cei trei copilași care și-au pierdut tatăl.

Cei care doresc să ajute familia aceasta sunt rugați să depună banii în următoarele conturi:

Pentru transport- cont de Germania

IOAN – RADU MOISA – SIN – GHEORGHE

Cont deschis la CommerzBank

Cod IBAN: DE35 7604 0061 0615 431400

BIC: COBADEFFXXX

Pentru înmormântare- cont de România

SCURTU MIHAELA (sora Petronelei)

Cont deschis la BCR Neamț Precista 

Cod IBAN RO35RNCB0678114026550014

BIC: RNCBROBU 

30526 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
11:14 - VIDEO: Un bistrițean, aflat la volanul unui Logan, a făcut praf un BMW, în Dej
10:51 - Elevii din Bistrița se simt în siguranță la școală. Dar admit că aici se înjură și se vorbește urât
10:33 - CEPARI: Trei mașini, implicate într-un accident!
09:10 - Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro