Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

O tânără de doar 22 de ani, însărcinată, a fost găsită aseară, în apropierea blocurilor sociale din Viișoara. Aceasta era decedată și mâncată de animale. Tânăra s-a stins cel mai probabil de la inhalarea constantă de aurolac. Băiețelul de 5 anișori riscă să îi calce pe urme dacă nu e scos de acolo.

O descoperire macabră, din zona blocurilor sociale din Viișoara, au ridicat zeci de semne de întrebare. O tânără de 22 de ani, însărcinată, a fost găsită moartă și mâncată de animale.

O știam pe fată de mulți ani. Încă de pe vremea când stătea cu familia în zona Centrului Istoric. Apoi Andreea și familia ei au fost mutați în Viișoara, dar a continuat să mă caute”, a povestit Mihaela M. pentru Bistrițeanul.ro.

Andreea mai avea un frate, căsătorit, care a rămas cu familia lui în Centrul Istoric. Ea, împreună cu mama, tatăl și încă un frate s-au mutat în Viișoara.

Am înțeles că la un moment dat, mama ei a dat-o afară din casă. Și s-ar fi mutat cu socrul ei, care are o locuință tot acolo, prin Viișoara”, a mai spus bistrițeanca.

Deși ar fi avut un loc unde să stea, Andreea își ducea zilele cerșind în zona Pieței Decebal și locuind tot prin zona respectivă. Conform Mihaelei, tânăra nu a furat niciodată. Cerea, și dacă primea, primea, dacă nu, nu fura. Totuși, se vedea pe ea că e „un suflet care suferă”.

Cred ca a murit de la atâta consum de aurolac. De câte ori am văzut-o, se vedea pe ea că nu mai poate. Era tot timpul înfofolită. Probabil avea deja ciroză la ficat sau cine știe ce avea de la atâta consum de aurolac. În ultimele dăți când am văzut-o, i-am spus că dacă nu face ceva, le spun celor de la Protecția copilului să îi ia băiețelul. Pe Ianis eu l-am botezat, că la cum arăta când l-am văzut, nu am crezut că mai trăiește mult”, a mai explicat Mihaela.

Băiețelul de 5 anișori a rămas fără mamă. Tatăl acestuia este și el un consumator înrăit de aurolac. Ar fi fost și închis pentru câțiva ani de zile din cauză că i-a smuls lănțișorul de la gât unei femei, în plină stradă. Andreea spusese că de copil are grijă bunicul, socrul ei. Însă acesta ar fi plecat în Germania, la lucru. Nimeni nu știe ce făcea pruncul, de cinci anișori, câtă vreme Andreea bătea străzile, cu punga de prenadez în mână. Nimeni nu știe ce face băiețelul acum.

De vreun an, sau doi, unei cumnate de-a Andreei i-a murit bebelușul, de frig și de faptul că era neschimbat. Tot acolo în zona aia s-a întâmplat. Trebuie făcut ceva pentru oamenii ăștia. Nu să le dai bani, că nu știu ce să facă cu ei. Dar un program permanent de ajutorare pentru integrare. Că altfel, ei zic că au cerșitul în sânge și nu vor să facă nimic. Dar măcar pentru copiii ăia să se facă ceva. Pentru Ianis. Să li se ofere o șansă. Nimeni nu face nimic. Ori un om, doi, cu inimă mare, nu îi poate schimba. Trebuie făcut ceva sistematic”, a concluzionat Mihaela M., cu vocea tremurândă.

Viața copilului din pântecele Andreei s-a curmat brusc. Bistrițeanca speră ca măcar viața lui Ianis să ia o altă turnură și să nu calce pe urmele părinților lui.

 

BUCURIE! A fost găsită bunicuța Julianna! acum 7 ore- Clipele de groază și cele mai negre scenarii au încetat pentru familia bunicuței Julianna. Bătrânica a fost găsită chiar de aparținători.
FOTO: Din 16 monumente istorice gata să se prăbușească, pentru 11 nici măcar nu există interes de reabilitare acum 9 ore- Județul nostru are sute de monumente istorice. 16 dintre acestea sunt pe punctul de a se prăbuși. Dacă pentru unele se încearcă salvarea lor, pentru 11 dintre ele nici măcar nu există interes de așa ceva.
VIDEO: O nouă provocare pentru Bistrița: De acum, Bistrițeanul.ro LIVE, dimineața, de la ora 9 acum 9 ore- După aproape 11 ani de activitate în mediul online, Bistrițeanul evoluează și trece la nivelul următor, într-o etapă care vă demonstrează că vrem să fim mai aproape de cititori și  că suntem o redacție vie… Că suntem dispuși să vă ascultăm cu adevărat și să luăm în considerare ceea ce aveți de transmis:
Năsăudean cu peri cărunți ce nu avea drept să conducă în România, prins de polițiștii dejeni acum 11 ore- Un bărbat din Năsăud a fost prins de polițiștii dejeni încălcând legea. Acesta tranzita orașul, sâmbătă dimineața, deși nu avea drept de a conduce autovehicule în România.
FOTO: Construcții într-un avansat stadiu de degradare pun în pericol viața elevilor! acum 11 ore- Construcții într-un avansat stadiu de degradare pun în pericol viața elevilor – avertizează deputatul USR Cristina Iurișniți, referindu-se la clădirea școlii din Dorolea și Cușma.
Încalci legea? Polițiștii ți-ar putea suspenda permisul…când îți convine! acum 13 ore- Un nou proiect de lege are menirea de a face sancțiunile șoferilor mai convenabile. Pe principiul ”să nu rămână fără pâine pe masă”, noua lege ar permite șoferilor să-și aleagă perioada de suspendare a permisului. Totuși, fără a depăși un an de zile de la data comiterii infracțiunii.
Se fac angajări la Jaqueline Caffe, Sanovil, Bricks 1903 și fosta fabrică Netex! acum 14 ore- Noi locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, la Bistrița: se caută infirmiere, barmani, ospătari, electricieni, operatori și șef de secție!
FOTO – Cum au reușit niște copii de 10 ani din Beclean să vină cu o soluție pentru îmbunătățirea somnului astronauților acum 14 ore- Niște copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean au reușit să vină cu o soluție menită să îmbunătățească somnul astronauților. Este vorba despre un roboțel, din LEGO, care le-a și adus locul al II-lea în cadrul unei competiții naționale.
VIDEO – Cum a ajuns după gratii un bistrițean chiar în ziua în care îi naște soția. Totul a pornit de la un claxon acum 15 ore- Un bistrițean de 35 de ani a ajuns noaptea trecută după gratii, ratând astfel nașterea copilului său, care vine pe lume chiar astăzi. Totul a pornit de la un claxon, care s-a transformat într-un adevărat scandal...
O bunicuță de 83 de ani a dispărut de acasă! Să ajutăm! acum 16 ore- O familie din Coldău cere ajutorul pentru a o găsi pe bunica Julianna. La cei 83 de ani a plecat de acasă azi-noapte, și nu mai e de găsit. Polițiștii o caută deja. Ați văzut-o, cumva?
Frații Bachiș păstrează în familie, de 50 de ani, secretul celei mai faimoase și iubite înghețate din oraș! L-au spus doar Anielei, cea care duce tradiția familiei mai departe… acum O zi- Povestea înghețatei pe care o găsiți astăzi în zeci de sortimente în vitrinele Gelateriei Aniela începe acum 50 de ani, atunci când familia Bachiș, cu un spirit antreprenorial care n-a putut fi înfrânat mai târziu nici de comuniști, s-a apucat să o facă, în casa părintească de la Tărpiu, lângă Dumitra.
FOTO: A încercat să facă foc în sobă, dar a incendiat casa familiei. Pățania periculoasă a unui copil de 10 ani acum O zi- Un copil de 10 ani a cauzat un incendiu, pe când încerca să facă foc în sobă, folosind o substanță inflamabilă.
OAMENI din Bistrița-Năsăud. Octav Ureche, artistul lovit de grenada jandarmilor, în 10 august: „Viața mea s-a schimbat total după protest…” acum O zi- Imaginea piciorului zdrobit de grenadă al tânărului artist din Bistrița – Octavian Ureche – participant la protestul din 10 august 2018 și rănit de jandarmii violenți, a devenit virală anul trecut pe internet. De atunci, viața lui Octavian s-a schimbat fundamental: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat…”
Când promisiunile bat rațiunea – cu gândul la o pensie mai mare, un bătrân s-a lăsat prostit de un alt pensionar acum O zi- Un bătrân de 80 de ani din Bistrița a rămas fără o parte din pensie, după ce a fost prostit, culmea, tot de un pensionar. Acesta a pretins că este un director de la Casa de Pensii și i-a promis bătrânului că-l poate ajuta să-și mărească pensia, în schimbul unei sume de bani...
Provocare inedită pentru copiii care au primit cadouri prin Camionul de Crăciun acum 2 zile- A venit vremea ca și copilașii care au primit cadouri prin acțiunea Camionul de Crăciun să se implice printr-o inedită acțiune de voluntariat. Cei de la Tășuleasa Social le-au propus celor mici să ajute la înfrumusețarea traseului Via Transilvanica.