Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

O tânără de doar 22 de ani, însărcinată, a fost găsită aseară, în apropierea blocurilor sociale din Viișoara. Aceasta era decedată și mâncată de animale. Tânăra s-a stins cel mai probabil de la inhalarea constantă de aurolac. Băiețelul de 5 anișori riscă să îi calce pe urme dacă nu e scos de acolo.

O descoperire macabră, din zona blocurilor sociale din Viișoara, au ridicat zeci de semne de întrebare. O tânără de 22 de ani, însărcinată, a fost găsită moartă și mâncată de animale.

O știam pe fată de mulți ani. Încă de pe vremea când stătea cu familia în zona Centrului Istoric. Apoi Andreea și familia ei au fost mutați în Viișoara, dar a continuat să mă caute”, a povestit Mihaela M. pentru Bistrițeanul.ro.

Andreea mai avea un frate, căsătorit, care a rămas cu familia lui în Centrul Istoric. Ea, împreună cu mama, tatăl și încă un frate s-au mutat în Viișoara.

Am înțeles că la un moment dat, mama ei a dat-o afară din casă. Și s-ar fi mutat cu socrul ei, care are o locuință tot acolo, prin Viișoara”, a mai spus bistrițeanca.

Deși ar fi avut un loc unde să stea, Andreea își ducea zilele cerșind în zona Pieței Decebal și locuind tot prin zona respectivă. Conform Mihaelei, tânăra nu a furat niciodată. Cerea, și dacă primea, primea, dacă nu, nu fura. Totuși, se vedea pe ea că e „un suflet care suferă”.

Cred ca a murit de la atâta consum de aurolac. De câte ori am văzut-o, se vedea pe ea că nu mai poate. Era tot timpul înfofolită. Probabil avea deja ciroză la ficat sau cine știe ce avea de la atâta consum de aurolac. În ultimele dăți când am văzut-o, i-am spus că dacă nu face ceva, le spun celor de la Protecția copilului să îi ia băiețelul. Pe Ianis eu l-am botezat, că la cum arăta când l-am văzut, nu am crezut că mai trăiește mult”, a mai explicat Mihaela.

Băiețelul de 5 anișori a rămas fără mamă. Tatăl acestuia este și el un consumator înrăit de aurolac. Ar fi fost și închis pentru câțiva ani de zile din cauză că i-a smuls lănțișorul de la gât unei femei, în plină stradă. Andreea spusese că de copil are grijă bunicul, socrul ei. Însă acesta ar fi plecat în Germania, la lucru. Nimeni nu știe ce făcea pruncul, de cinci anișori, câtă vreme Andreea bătea străzile, cu punga de prenadez în mână. Nimeni nu știe ce face băiețelul acum.

De vreun an, sau doi, unei cumnate de-a Andreei i-a murit bebelușul, de frig și de faptul că era neschimbat. Tot acolo în zona aia s-a întâmplat. Trebuie făcut ceva pentru oamenii ăștia. Nu să le dai bani, că nu știu ce să facă cu ei. Dar un program permanent de ajutorare pentru integrare. Că altfel, ei zic că au cerșitul în sânge și nu vor să facă nimic. Dar măcar pentru copiii ăia să se facă ceva. Pentru Ianis. Să li se ofere o șansă. Nimeni nu face nimic. Ori un om, doi, cu inimă mare, nu îi poate schimba. Trebuie făcut ceva sistematic”, a concluzionat Mihaela M., cu vocea tremurândă.

Viața copilului din pântecele Andreei s-a curmat brusc. Bistrițeanca speră ca măcar viața lui Ianis să ia o altă turnură și să nu calce pe urmele părinților lui.

 

loading...
acum 20 de minuteLegea „Viișoara”, inițiată la Bistrița, își demonstrează primele efecte practice - Legea „Viișoara”, cum a numit-o deputatul Ionuț Simionca de la PMP, concepută la Bistrița, își demonstrează primele efecte: până în decembrie va fi instalată o barieră la trecerea la nivel cu calea ferată pe strada Lucian Blaga din Bistrița. Un tânăr politician, lider al echipei de tineret într-un important partid din Bistrița-Năsăud, se alătură celor de la PMP.
acum 43 de minuteAurel Tămaș și Vlăduța Lupău cântă la Lunca Ilvei, în acest sfârșit de săptămână! - Cea de-a V-a ediție a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Ilvean va avea loc la Lunca Ilvei la sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 18 și 19 august. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Vlăduța Lupău, Viorel Pleșcan și Aurel Tămaș.
acum O orăREBRA: Un minor și un tânăr de 19 ani și-au băgat prietenii în spital - S-a întâmplat în zi de sărbătoare! Patru prieteni au chefuit, apoi au început să se certe. De aici, au ajuns să se bată. Doi dintre ei, ambii de 18 ani, au ajuns la spital. Ceilalți doi, de 17 și 19 ani au fost reținuți de polițiști.
acum 2 oreBistrița – capitala handbalului românesc pentru trei zile. Invitată este și o echipă din Ucraina - CS Gloria 2018 organizează, în acest weekend, cea de-a III-a ediţie a Cupei judeţului Bistriţa-Năsăud la handbal feminin, la care vor participa patru echipe de handbal, una venită tocmai din Ucraina. Bistriţenii sunt aşteptaţi la Sala Polivalentă ca să-şi susţină echipa favorită. Intrarea este liberă!
acum 3 oreÎncă un oraș din județ ar putea avea spital la standarde europene, cu 2,2 milioane de euro - După spitalul din Bistrița, unde continuă investițiile începute acum aproape un deceniu, o altă unitate medicală ar putea fi adusă la standarde europene. Este vorba despre spitalul orășenesc Beclean.
acum 4 oreMare sărbătoare! Adormirea Maicii Domnului: Ușile caselor se țin deschise pentru ca Fecioara Maria să poată intra… - Bistrițenii și românii de pretutindeni prăznuiesc, pe 15 august, cea mai mare sărbătoare religioasă a verii - considerată de mulți teologi drept „Paștele verii” - Adormirea Maicii Domnului. Se cinstește azi moartea și înălțarea Fecioarei Maria cu trupul la cer iar, conform canoanelor, nu se spune „La mulți ani”. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dobric se crede că este înzestrată cu puteri miraculoase, vindecând credincioșii de cancer... 
acum 16 oreFOTO/VIDEO: Dorel ne-a făcut AquaPark - S-a întâmplat în Bistrița, tocmai în Parcul Muncipal! Dorel a analizat și a măsurat și a văzut că este loc de mai mult. Așa că, lucrând la o țeavă cu apă....a făcut un lac. Sau un AquaPark.
acum 21 de oreFOTO/VIDEO : Accident mortal în Mureșenii Bârgăului - În urmă cu puțin timp a avut loc un grav accident de circulație, pe DN 17, în Mureșenii Bârgăului. Un bărbat este în stop cardio-respirator și este resuscitat. UPDATE: Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat.
acum 22 de oreFOTO: Impact între un autoturism și o autoutilitară, pe Dealul Târgului - Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală după ce mașinile în care se aflau s-au ciocnit. Evenimentul rutier a avut loc pe Dealul Târgului.
acum 22 de oreOAMENI din Bistrița-Năsăud: Gabi Urs, astronomul de serviciu al orașului… - Nu greșim prea mult dacă îl numim pe Gabi Urs astronomul de serviciu al orașului, tânărul de 33 de ani fiind mereu dispus să-și pună la dispoziția bistrițenilor telescoapele în care a investit peste 10.000 de lei. Lui îi datorăm și Star Party Perseide 2018 – o întâlnire deosebită cu bistrițenii pasionați de fenomene astronomice, care au avut ocazia să urmărească ploaia de stele căzătoare de duminică seara, pe Aerodromul din Bistrița.
acum 23 de oreFOTO/VIDEO: Domnu’ nenea polițist, pot să beau bere în parc? Doar când crești mare și te angajezi la Primărie! - Legea e dată ca să fie încălcată! Asta se vede clar la Bistrița! Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice este sancționat. Totuși, dacă te angajezi la Primărie, poți savura o bericică, chiar și în Parc! Că doar te odihnești de la atâta speteală!
acum O zi„Acces interzis. Pericol de accidentare!”, în pădurea-parc Schullerwald - A trecut deja ceva timp de când un copac atârnă pe unul dintre turnurile de observare din pădurea Schullerwald, însă tot ceea ce au făcut autorităţile până acum a fost să delimiteze locul şi să… pună o pancartă de atenţionare. Când va fi tăiat nimeni nu ştie. Pădurea-parc Schullerwald pare să fi fost afectată pe...
acum O ziÎntr-o comună din județ hainele vor fi curățate la spălătoria ecologică - După săli de evenimente, supermarketuri, bănci și parcări supraetajate, o comună din județ se apropie mai tare de condițiile de oraș. O firmă se pregătește să inaugureze acolo o spălătorie și călcătorie ecologică. Despre ce comună este vorba:
acum O ziVIDEO: Revoltător! Copil – luat la palme de un străin violent, în fața blocului Lama - Imagini revoltătoare, ieri seară, în părculețul din fața blocului Lamă, acolo unde un copil a fost luat la palme de un străin violent. Mama copilului a făcut reclamație la poliție. Ce l-a deranjat pe individul care a agresat copilul în vârstă de 11 ani:
acum O ziFOTO – Parcarea de pe Lupeni va avea o nouă ieșire. Un pasaj se transformă în acces auto - Un pasaj va fi transformat în acces auto, în perioada imediat următoare. De asemenea, o trecere de pietoni de pe Bulevardul Republicii va fi mutată. Totul pentru a se face o ieșire pentru parcarea amenajată de Primăria Bistrița pe strada Lupeni.