Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

O tânără de doar 22 de ani, însărcinată, a fost găsită aseară, în apropierea blocurilor sociale din Viișoara. Aceasta era decedată și mâncată de animale. Tânăra s-a stins cel mai probabil de la inhalarea constantă de aurolac. Băiețelul de 5 anișori riscă să îi calce pe urme dacă nu e scos de acolo.

O descoperire macabră, din zona blocurilor sociale din Viișoara, au ridicat zeci de semne de întrebare. O tânără de 22 de ani, însărcinată, a fost găsită moartă și mâncată de animale.

O știam pe fată de mulți ani. Încă de pe vremea când stătea cu familia în zona Centrului Istoric. Apoi Andreea și familia ei au fost mutați în Viișoara, dar a continuat să mă caute”, a povestit Mihaela M. pentru Bistrițeanul.ro.

Andreea mai avea un frate, căsătorit, care a rămas cu familia lui în Centrul Istoric. Ea, împreună cu mama, tatăl și încă un frate s-au mutat în Viișoara.

Am înțeles că la un moment dat, mama ei a dat-o afară din casă. Și s-ar fi mutat cu socrul ei, care are o locuință tot acolo, prin Viișoara”, a mai spus bistrițeanca.

Deși ar fi avut un loc unde să stea, Andreea își ducea zilele cerșind în zona Pieței Decebal și locuind tot prin zona respectivă. Conform Mihaelei, tânăra nu a furat niciodată. Cerea, și dacă primea, primea, dacă nu, nu fura. Totuși, se vedea pe ea că e „un suflet care suferă”.

Cred ca a murit de la atâta consum de aurolac. De câte ori am văzut-o, se vedea pe ea că nu mai poate. Era tot timpul înfofolită. Probabil avea deja ciroză la ficat sau cine știe ce avea de la atâta consum de aurolac. În ultimele dăți când am văzut-o, i-am spus că dacă nu face ceva, le spun celor de la Protecția copilului să îi ia băiețelul. Pe Ianis eu l-am botezat, că la cum arăta când l-am văzut, nu am crezut că mai trăiește mult”, a mai explicat Mihaela.

Băiețelul de 5 anișori a rămas fără mamă. Tatăl acestuia este și el un consumator înrăit de aurolac. Ar fi fost și închis pentru câțiva ani de zile din cauză că i-a smuls lănțișorul de la gât unei femei, în plină stradă. Andreea spusese că de copil are grijă bunicul, socrul ei. Însă acesta ar fi plecat în Germania, la lucru. Nimeni nu știe ce făcea pruncul, de cinci anișori, câtă vreme Andreea bătea străzile, cu punga de prenadez în mână. Nimeni nu știe ce face băiețelul acum.

De vreun an, sau doi, unei cumnate de-a Andreei i-a murit bebelușul, de frig și de faptul că era neschimbat. Tot acolo în zona aia s-a întâmplat. Trebuie făcut ceva pentru oamenii ăștia. Nu să le dai bani, că nu știu ce să facă cu ei. Dar un program permanent de ajutorare pentru integrare. Că altfel, ei zic că au cerșitul în sânge și nu vor să facă nimic. Dar măcar pentru copiii ăia să se facă ceva. Pentru Ianis. Să li se ofere o șansă. Nimeni nu face nimic. Ori un om, doi, cu inimă mare, nu îi poate schimba. Trebuie făcut ceva sistematic”, a concluzionat Mihaela M., cu vocea tremurândă.

Viața copilului din pântecele Andreei s-a curmat brusc. Bistrițeanca speră ca măcar viața lui Ianis să ia o altă turnură și să nu calce pe urmele părinților lui.

 

acum 9 oreVIDEO: Un festival al democrației! „Să spargem clișeele!” - „Ne aflăm într-un adevărat festival al democrației! Pentru prima dată în istoria partidelor politice, avem parte de alegeri transparente pentru a selecta cei mai buni candidați care să reprezinte România în Parlamentul European, din partea USR”, a subliniat astăzi deputatul bistrițean Cristina Iurișniți.
acum 11 oreA furat de la sălăjeni, dar păcatele și le ispășește în Bistrița, pe deal - Un bistrițean a fost condamnat la închisoare de instanța de judecată din Jibou. Acesta a fost încarcerat însă în Penitenciarul Bistrița, unda va sta luni bune, pentru furt.
acum 12 oreAu început înscrierile la Festivalul Național Bistrița Folk! Ce trebuie să faci pentru a participa - O chitară și un strop de talent ar fi suficiente pentru a vă înscrie cu succes la Festivalul Concurs pentru Tineret „Bistriţa Folk” care se desfășoară la Bistrița în 16 și 17 noiembrie! Se anunță premii importante în bani și obiecte, dar și multe surprize muzicale.
acum 13 orePartidele se bat în idei! Tinerii rămân tot fără teren pentru case! - Acum cinci luni de zile, viceprimarul Cristian Niculae prezenta ideea unui nou cartier, cu case pentru tineri, în zona Livezi. Reprezentanții PNL spun însă că nimeni nu va fi interesat de acest proiect. Mai mult, ideea aceasta a fost pusă la înaintare pentru a îngropa o idee de-a lor. Un cartier în zona Dealului Cocoș. Pentru toți cei harnici!
acum 14 oreIon din România, înlocuit la muncă de Dorel din Vietnam…?! - Criza acută de pe piața forței de muncă din Bistrița-Năsăud generează soluții inedite, Camera de Comerț și Industrie anunțând că muncitorii din Vietnam sunt disponibili să muncească pe meleagurile noastre cu sutele... N-ar fi mai simplu și mai ieftin totuși să-i convingem pe bistrițeni să se întoarcă din străinătate și să muncească din nou acasă?
acum 14 oreATENȚIE! Intrarea în Năsăud, dinspre Bistrița, ÎNCHISĂ! - Lucrările la calea ferată de la intrarea în Năsăud au ajuns într-un stadiu important. Astfel, intrarea în oraș, dinspre Bistrița, va fi închisă la noapte. Ce rute trebuie să alegeți:
acum 15 oreRochia din dantelă, o alegere populară – cum faci totuși să ieși în evidență când porți o astfel de ținută   - Rochia din dantelă a devenit un etalon al frumuseții feminine în materie de articole vestimentare. Este una dintre cele mai preferate tipuri de rochii, ce ocupă un loc fruntaș în alegerile femeilor și un loc aparte în garderoba acestora. Pentru cele care doresc să obțină un stil elegant, rochia din dantelă vine că primă referință....
acum 15 oreVrei să devii primar al Bistriței? PNL te susține! Cu o condiție… - Cei care vor să intre în lupta pentru fotoliul de primar trebuie să-și depună candidatura până în 15 noiembrie. PNL a zis ca susține orice persoană notorie din oraș. Cu o condiție:                                     
acum 16 oreÎngroziți că trebuie să traversați cartierele aglomerate de pe DN17 și jumătate de oraș? O alternativă interesantă se modernizează! - În așteptarea unei centuri care să ne ferească de aglomerația tot mai mare din oraș și din cartiere, autoritățile județene modernizează o alternativă interesantă și aerisită la DN17. Vezi care este traseul:
acum 17 oreFOTO: JYSK a transformat sediul Micilor Prinți într-o căsuță de poveste! - Au muncit într-o bucătărie, apoi s-au mutat într-un depozit de reactivi medicali, unde, în două săli cu pământ pe jos, au amenajat prima tentativă de centru de autism iar acum, grație pritenilor de la JYSK, au parte de o căsuță de poveste: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată că într-o bună zi Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa va arăta ca scos din catalog...!”
acum 18 oreTe-ai căsătorit? Vezi că te caută ANAF-ul! - Tinerii căsătoriți vor primi în curând o scrisoare! Nu de dragoste! Ci tocmai de la ANAF! Răspunsul este obligatoriu, altfel Fiscul le va lua din cadoul de nuntă al proaspeților însurăței aproape 5.000 de lei.
acum O ziFOTO/VIDEO – Descoperire macabră la Vermeș. O femeie a avut parte de o moarte groaznică - Descoperire macabră în această zi la Vermeș. O femeie a fost găsită decedată, după o anexă gospodărească. Aceasta a murit în urmă cu câteva zile și potrivit martorilor a avut parte de o moarte groaznică.
acum O ziTestări GRATUITE, la Primăria din Căianu Mic, în acest sfârșit de săptămână! - Campania „Nu am făcut destul”, ajunsă la ediția cu numărul V, sosește sâmbătă și duminică la Căianu Mic! Sute de femei din localitate dar și din satele din jur sunt invitate să-și învingă frica sau rușinea și să treacă pe la Primărie, între orele 10.00 și 18.00. Este pentru binele și sănătatea lor!
acum O ziToamnă vibrantă, în colecția brandului Sense! -      Toamnă vibrantă, în colecția brandului Sense, cu atât mai mult cu cât designerul Andreea Tincu a desenat pentru brandul românesc Sense o colecție dinamică, plină de nuanțe artistice și imprimeuri botanice stilizate sau motive artsy. Modelele versatile inspirate de tonurile naturii se încadrează atât pentru zona elegantă, cât și cea casual-șic –  aducând o notă efervescentă garderobei de toamnă.
acum O ziBeclean: Neatenția costă! Fetiță lovită de mașină, după ce a fugit în stradă - În Beclean, pe drumul ce duce spre Braniștea, a avut loc un accident rutier. O fetiță de doar șapte anișori a fost lovită de o mașină.Micuța a fugit în stradă, fără să se asigure.