Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

Asistența Socială, Protecția Copilului, dormiți bine ?! Tragica poveste a femeii găsite moartă și mâncată de animale, și a copilului ei

O tânără de doar 22 de ani, însărcinată, a fost găsită aseară, în apropierea blocurilor sociale din Viișoara. Aceasta era decedată și mâncată de animale. Tânăra s-a stins cel mai probabil de la inhalarea constantă de aurolac. Băiețelul de 5 anișori riscă să îi calce pe urme dacă nu e scos de acolo.

O descoperire macabră, din zona blocurilor sociale din Viișoara, au ridicat zeci de semne de întrebare. O tânără de 22 de ani, însărcinată, a fost găsită moartă și mâncată de animale.

O știam pe fată de mulți ani. Încă de pe vremea când stătea cu familia în zona Centrului Istoric. Apoi Andreea și familia ei au fost mutați în Viișoara, dar a continuat să mă caute”, a povestit Mihaela M. pentru Bistrițeanul.ro.

Andreea mai avea un frate, căsătorit, care a rămas cu familia lui în Centrul Istoric. Ea, împreună cu mama, tatăl și încă un frate s-au mutat în Viișoara.

Am înțeles că la un moment dat, mama ei a dat-o afară din casă. Și s-ar fi mutat cu socrul ei, care are o locuință tot acolo, prin Viișoara”, a mai spus bistrițeanca.

Deși ar fi avut un loc unde să stea, Andreea își ducea zilele cerșind în zona Pieței Decebal și locuind tot prin zona respectivă. Conform Mihaelei, tânăra nu a furat niciodată. Cerea, și dacă primea, primea, dacă nu, nu fura. Totuși, se vedea pe ea că e „un suflet care suferă”.

Cred ca a murit de la atâta consum de aurolac. De câte ori am văzut-o, se vedea pe ea că nu mai poate. Era tot timpul înfofolită. Probabil avea deja ciroză la ficat sau cine știe ce avea de la atâta consum de aurolac. În ultimele dăți când am văzut-o, i-am spus că dacă nu face ceva, le spun celor de la Protecția copilului să îi ia băiețelul. Pe Ianis eu l-am botezat, că la cum arăta când l-am văzut, nu am crezut că mai trăiește mult”, a mai explicat Mihaela.

Băiețelul de 5 anișori a rămas fără mamă. Tatăl acestuia este și el un consumator înrăit de aurolac. Ar fi fost și închis pentru câțiva ani de zile din cauză că i-a smuls lănțișorul de la gât unei femei, în plină stradă. Andreea spusese că de copil are grijă bunicul, socrul ei. Însă acesta ar fi plecat în Germania, la lucru. Nimeni nu știe ce făcea pruncul, de cinci anișori, câtă vreme Andreea bătea străzile, cu punga de prenadez în mână. Nimeni nu știe ce face băiețelul acum.

De vreun an, sau doi, unei cumnate de-a Andreei i-a murit bebelușul, de frig și de faptul că era neschimbat. Tot acolo în zona aia s-a întâmplat. Trebuie făcut ceva pentru oamenii ăștia. Nu să le dai bani, că nu știu ce să facă cu ei. Dar un program permanent de ajutorare pentru integrare. Că altfel, ei zic că au cerșitul în sânge și nu vor să facă nimic. Dar măcar pentru copiii ăia să se facă ceva. Pentru Ianis. Să li se ofere o șansă. Nimeni nu face nimic. Ori un om, doi, cu inimă mare, nu îi poate schimba. Trebuie făcut ceva sistematic”, a concluzionat Mihaela M., cu vocea tremurândă.

Viața copilului din pântecele Andreei s-a curmat brusc. Bistrițeanca speră ca măcar viața lui Ianis să ia o altă turnură și să nu calce pe urmele părinților lui.

 

acum 2 oreFOTO: Bistrița – A încercat să evite un șofer grăbit și a intrat într-o casă - Un autoturism a intrat în această seară cu autoturismul într-o casă de pe strada Avram Iancu. Tânărul șofer, care livra pizza, a pierdut controlul volanului după ce ar fi evitat un alt autoturism. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
acum 2 oreVIDEO – Lovită de mașină, după ce a trecut aiurea strada. Aventurile unei sucevence, în Beclean - În această seară, o suceveancă de 30 de ani a fost lovită de o mașină, la intrare în Beclean. Aceasta traversase strada aiurea, fără să se asigure. Neatenția a trimis-o la spital.
acum 4 oreDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Iza, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie, are acum o căsuță în care să stea, dar nevoi sunt încă multe - Cazul Izabelei, fetița cu tetrapareză spastică și epilepsie vi l-am prezentat prima dată în campania din 2014. Dărnicia voastră a ajutat familia ei să se mute într-o căsuță a lor. Dar nevoi sunt încă multe.
acum 6 oreFOTO: Prima ediţie a Cupei Cârlionț la Șah pentru Juniori - Asociația Cârlionț a organizat sâmbătă, 15 decembrie, Cupa Cârlionț la șah pentru juniori, Ediția I: la concurs au participat 24 de copii cu vârsta sub 14 ani, toţi fiind entuziasmați să lupte pentru cupele și medaliile oferite de organizatori.
acum 6 oreFOTO: Un pahar de vin fiert, un ceai fierbinte, o cană de fericire…! - Până în 23 decembrie, bistriţenii sunt invitaţi pe pietonalul Liviu Rebreanu, să participe la un inedit proiect şi, totodată, să-şi încălzească sufletele cu o cană de fericire…
acum 7 oreFOTO: Sărbătoare la Materom! Clienţii fideli au primit daruri din partea companiei - Zilele trecute, Materom Automotive, Centru Autorizat de Service Mercedes-Benz și Multimarcă, dar și Distribuție Piese a împlinit 4 ani de la deschidere, dar acesta nu a fost singurul motiv de sărbătoare:
acum 9 oreProfesorul i d e a l - Lucrând la catedră de mai mulți ani, nu poți să nu-ți pui niște întrebări identitare: Cine ești tu, ca profesor? Ce faci acolo? E bine cum acționezi? Faci suficient? Faci prea puțin, faci prea mult?
acum 9 oreNecrofilul moldovean care a omorât un bătrân din Bistrița-Bârgăului și i-a dat foc la casă va sta un sfert de veac după gratii - Alexandru Paul Toderașc, tânărul de 23 de ani care a omorât cu sânge rece un bătrân din Bistrița-Bârgăului, după care i-a incendiat locuința și-a primit pedeapsa. Judecătorii au hotărât ca acesta să petreacă un sfert de veac după gratii pentru faptele sale.
acum 10 oreCrăciun în Bistriţa-Năsăud: Trei zile de poveste, într-un decor de feerie - Ne așteaptă – aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani – 3 zile de poveste, în curtea Muzeului Judeţean unde suntem invitaţi cu toţii să retrăim magia unui Crăciun ca altădată. Cu savuroase bunătăţi Produs în Bistrița-Năsăud, cu minunăţii de „gătat” casa și înfrumusețat gazda, cu cina porcului, ateliere de creație și de gătit cornulețe cu silvoiță!
acum 11 orePeste 1000 de tone de antiderapant, împrăștiat în ultimele 24 de ore - Bistrița - Năsăud se află până azi, la ora 16.00, sub cod galben de ninsori. Ninsoarea abundentă din unele zone s-a depus rapid pe carosabil. În ultimele 24 de ore, în județ, s-au împrăștiat peste 1000 de tone de antiderapant.
acum 12 oreFOTO. Aniela: Locul în care fotografiile îţi zâmbesc printre lacrimi… - Când vrei să vezi cum anume reuşeşte un om să sfinţească locul în care respiră,  este suficient să dai o raită pe la Gelateria Aniela. Am făcut-o şi noi, ieri, împinşi de curiozitatea de a vedea fotografiile care i-au impresionat pe unii până la lacrimi, în timp ce alţii, privindu-le, au căzut pe gânduri...
acum O ziDE CRĂCIUN FII MAI BUN: Șase îngerași, dintre care unul în cărucior cu rotile, speră la un Crăciun mai bun - Alina și Dorel stau într-o căsuță mică, împreună cu cei cinci copilași ai lor. Al șaselea, care e în cărucior cu rotile, stă mai mult la bunica lui. Alina e și însărcinată. Se descurcă greu, dar se zbat să le ofere ce pot ei mai bun, copiilor. Toți speră la un Crăciun mai bun.
acum O ziGROAZNIC! Două copile, una de trei anișori și una de șase, sfâșiate de un câine, când ieșeau de la cămin - Oribilul incident a avut loc ieri, în jurul amiezii, în Orheiul Bistriței. Un câine s-a aruncat într-un grup de copii ce ieșea de la cămin. A rănit două fetițe, ambele ajungând la spital.
acum O ziFOTO Vremea rea face primele probleme: Un autoturism s-a răsturnat într-un șanț, în Sărățel - Vremea rea care a pus stăpânire pe mai multe zone din țară face deja probleme. Un autoturism a ajuns într-un șanț, în localitatea Sărățel. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
acum O ziFOTO/VIDEO: Campionii patrupezi, europeni și mondiali, admirați azi, la Livezile - 16 câini Husky Siberian au fost atracția de azi, de la Muzeul Casa Săsească din Livezile. 12 dintre frumoșii patrupezi au câștigat aur sau argint la campionatele european și mondial de atelaje trase de câini.