Asistenții medicilor de familie răbufnesc și la Bistrița: Măcar 200 de lei ne-ar putea da în plus!

Asistenții medicilor de familie răbufnesc și la Bistrița: Măcar 200 de lei ne-ar putea da în plus!

Este mare tam tam în întreaga țară, după ce medicilor de familie le-au fost mărite salariile. Asistenții acestora se plâng că la ei nu se gândește nimeni, deși fac aproape toată munca. „Măcar 200 de lei în plus ne-ar putea da. Avem salarii mai mici ca femeile de serviciu”, se plâng aceștia.

Asistenții medicilor de familie au ajuns la capătul puterilor și au răbufnit și la Bistrița! Deși sunt la fel de pregătiți și de competenți ca asistenții din sistemul de sănătate de stat, sunt plătiți cu mult mai puțin.

Cireașa de pe tort a fost la 1 iulie, când medicilor de familie li s-au mărit salariile, iar la ei nu se gândește nimeni. Medicii au beneficiat de anumite creşteri, fiind majorată valoarea punctului „per capita“ de la 5,99 lei la 7,72 lei, iar valoarea „per serviciu“ de la 2,80 lei la 3,74 lei.

„Un exemplu fictiv ar fi că, dacă înainte de 1 iulie un medic de familie câștiga 13.000 de lei, acum, după aceste majorări, câștigă 20.000 de lei. Bineînțeles, e în funcție de câți pacienți au și câte servicii oferă. Dar oricum, creșterile sunt însemnate. Și la noi nu se gândesc deloc. Deși noi le facem toată munca!”, au spus supărați mai mulți asistenți ai medicilor de familie din Bistrița.

Fiind sistem privat, adică medicii de familie plătindu-și asistenții din buzunarul propriu, nu îi poate obliga nimeni să le mărească salariile.

Medicii ne plătesc nouă din salariul lor. Dar acum hai să fim serioși, că din cât iau în plus acum, de la 1 iulie, ne-ar putea da și nouă măcar 200 de lei în plus. Nu avem cui ne plânge, pentru că legea nu-i obligă. Ei ne plătesc din salariul lor. Dar foarte puțini asistenți au peste 2.000 de lei venitul lunar. Mulți dintre noi avem minimul pe economie și luăm mai puțin ca o femeie de serviciu”, au mai spus revoltați asistenții.

O bistrițeancă ce lucrează ca și asistent în cadrul unui cabinet de medicină de familie a explicat că ea câștigă 1.600 de lei lunar, iar o pacientă a medicului, care se ocupă de rondourile de flori din oraș, primește 2.500 de lei lunar.

Mai mult, din banii puțini care îi primesc își plătesc cursurile, autorizațiile de liberă practică etc.

Nu ai cui să te plângi. Că toți ne spun același lucru. E la latitudinea medicului de familie dacă ne dă ceva în plus sau nu. Dar nu ni se pare normal să fim tratați așa! Trebuie să se schimbe ceva”, au concluzionat asistenții.

„La noi nu a venit nimeni să facă astfel de sesizări. Oricum, asistenții medicilor de familie au propriile lor asociații, și poate că acolo și-au spus of-urile. Dar la noi nu a venit nimeni”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, șeful DSP BN, Anca Andrițoiu.

 

 

 

 

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 4 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 9 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 10 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 11 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 12 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 13 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 14 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 15 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 16 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 17 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 18 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 18 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum 2 zile - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.