Asociația ONG Ținutul Haiducilor Tîrlișua, o șansă pentru satul românesc și valea Țiblesului!

Asociația ONG Ținutul Haiducilor Tîrlișua, o șansă pentru satul românesc și valea Țiblesului!

Bună ziua din Ținutul Haiducilor Tîrlișua!

În luna decembrie 2018, în an centenar, a fost înființată Asociația ONG Ținutul Haiducilor Tîrlișua, o asociație formată din tineri voluntari, idealiști, vizionari, cu bune intenții, care doresc o schimbare în bine pentru traiul din mediul rural, creând locuri de muncă pentru a descuraja depopularea și dispariția satului românesc tradițional. Tineri îndrăzneți care arată că perseverența, seriozitatea, adaptarea la cerințele actuale și perfecționarea sunt cheile succesului.

Suntem Asociația Ținutul Haiducilor Tîrlișua care se ocupă cu dezvoltarea turismului pe toată Valea Țibleșului, în special turismul montan. Activitățile se desfășoară sub formă de proiecte. Dorim stabilirea de contacte și parteneriate cu investitori în vederea dezvoltării unei adevărate punți de oportunități comune pentru sustenabilitatea și consolidarea proiectelor curente. Susținătorii noștri vor fi privilegiați, vor face parte din comitetul de înmânare a diferitelor premii, iar de fiecare dată când ne vor vizita, o să îi întâmpinăm cu produse tradiționale din zona noastră în semn de respect pentru solidaritatea avută față de noi. Societățile acestora vor fi afișate pe panourile de premiere la evenimentele organizate. În timpul vacanței de vară am gândit un program de tabără montană, prin care copiii sponsorilor să fie găzduiți în comuna noastră, iar în acest timp aceștia vor lua parte la diferite activități de dezvoltare și adaptare la condiții montane.

În cadrul programului vor exista numeroase activități recreative, cum ar fi: plimbări și drumeții pe munte cu ATV-ulsau plimbări relaxante cu caii (echitație și tratamente), antrenamente cu haiducii din cadrul asociației, concursuri de tras cu arcul și multe alte sporturi medievale. Vom avea și ateliere de meșteșugărit unde tinerii pot fi inițiați sau chiar calificați în aceste domenii. Dorim să organizăm întâlniri motivaționale și educative benefice dezvoltării personale.

Propunere tradițională pentru haiduci: Cu ocazia sărbătorilor religioase, să îmbrăcăm portul tradițional străvechi, iar mersul spre biserică să fie unul scos din basmele strămoșești, autentic haiducesc în șaua calului. Toți tinerii care facem parte din asociație să urmăm un ritual în care să fim binecuvântați de preot și să depunem un jurământ haiducesc, prin care vom promite dedicare și implicare desăvârșită în dezvoltarea armonioasă a zonei. Ne-am propus să facilităm dezvoltarea, să ajutăm localnicii în așa fel încât fiecare persoană din comună care dorește, să își poată amenaja o parte din locuința proprie pentru închirierea și găzduirea turiștilor, acest fapt aducându-le un venit suplimentar, totodată încurajând agroturismul.

Referitor la păstrarea tradițiilor, vom sărbatori anual așa cum se cuvine fiecare eveniment important, precum: Sărbătorile religioase, Ziua Națională a României, sau cinstirea scriitorului Liviu Rebreanu, născut în Târlișua.

Nu vom uita nici de activitățile specifice locului, cum ar fi: Măsurișul Oilor, Festivalurile Tradiționale sau Întâlnire cu Fiii Satului risipiți în toate cele patru zări ale lumii. De asemenea, ne propunem ca obișnuitele zile ale comunei să fie organizate în fiecare weekend din luna august, prin concerte cu artiști renumiți și diverse concursuri și campionate care să atragă cât mai mulți oaspeți pasionați de frumoasele tradiții ale comunei Târlișua. Asociația se va ocupa de organizarea fiecărui eveniment ce va avea loc în comună, pentru ca rezultatele să fie mereu surprinzătoare, de poveste!!!

ACȚIUNI ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI:

 • Organizarea de cursuri IT, Formator, Antreprenor, Contabil, Electrician, Sudor, Mecanic, Croitor, Instalator etc. Persoanele care vor promova aceste cursuri vor primi o diplomă recunoscută la nivel internațional, totodată, oferindu-le un loc de muncă și șansa să ne ajute în toate etapele premergătoare în depunerea proiectelor din cadrul Fondurilor Guvernamentale cât și Europene.

 

 • O altă acțiune este aceea de a înființa asociația proprietarilor de păduri din comuna Târlișua, acest fapt conducând ulterior la instituirea propriului Ocol Silvic care va fi în folosul localnicilor, iar taxele de pază și întreținere să fie cât mai reduse. Totodată, vom încuraja regenerarea și reîmpădurirea.

 

 • De asemenea, se dorește ca acțiune socială, refacerea și recondiționarea cimitirelor din perimetrul comunei.

 

 • Acțiune ECO: dorim ca în fiecare primăvară ceata haiducească, administrația publică locală și locuitorii comunei să efectueze un proces de ecologizare și curățare a șanțurilor și a cursurilor de apă, până ce localnicii vor înțelege că trebuie să fie mai responsabili în acest sens. Această problemă este la nivel de țară, iar noi vom începe schimbarea din Târlișua, tocmai din
  „locul unde se agață harta în cui”.

PROIECTE: TURISM / DEZVOLTARE

AXA 1

 • Un proiect de mare interes vizat în cadrul asociației este construirea unui Complex Turistic care să ofere servicii de cazare, sală pentru organizarea evenimentelor, restaurant, centru SPA cu priveliște panoramică prin pereți de sticlă astfel ca turiștii să poată admira peisajul montan din jacuzzi, saună, piscină sau din sala de fitness, oferind o senzație de relaxare divină. De asemenea dorim și realizarea unei zone de CAMPING, dotată cu toate utilitățile necesare pentru a putea primi turiștii ce străbat lumea cu rulotele.

AXA 2

 • Amenajarea unui „drum / traseu turistic” pe drumuri de hotar, deja existente, care să străbată colinele dealurilor până-n vârful muntelui.
  Acest traseu să fie înregistrat într-o bază de date GOOGLE pentru a fi la dispoziția turiștilor străini, pasionaților de drumeții și aventură. Dorim și construirea mai multor foișoare, leagăne, locuri pentru ancorarea hamacelor unde călătorii să poată poposi și admira peisajele pitorești.

AXA 3

 • Vom readuce comuna Târlișua pe harta culturii, acesta fiind plaiul care l-a dat lumii pe marele prozator, scriitor și academician Liviu Rebreanu. Ne luăm angajamentul ca în următorii ani, în parteneriat cu administrația publică locală, să construim Casa Memorială a scriitorului.

AXA 4

 • Vom înființa la nivel de comună o rezervație cu animale sălbatice, specifice zonei noastre. În paralel cu această rezervație, va exista o mică herghelie, unde turiștii pot lua lecții de echitație (terapie pentru persoanele cu diferite probleme de sănătate).

AXA 5

 • Intenționăm să dezvoltăm la nivel local o COOPERATIVĂ care să dispună de un Abator Mobil și un centru pentru colectarea lânii și a pieilor. Toți fermierii Văii Țibleș (comunele Târlișua, Spermezeu și Căian ) vor putea să își vândă produsele rezultate în urma muncii lor, la un preț mai mare (unul real) și astfel să dăm ocazia dezvoltării de Grupuri de Producători cu profil agricol. Cooperativa va avea și un segment de procesare materii prime în produse finite și promovarea acestora în marile lanțuri de magazine.

AXA 6

 • Vom dezvolta microîntreprinderi la nivelul comunei și vom încuraja investitorii străini și români să deschidă puncte de lucru.

PROIECTE SOCIALE:

SOCIAL 1

 • Înființarea unui centru pentru copiii orfani unde să fie îngrijiți, educați, oferindu-li-se șansa de a crește într-un mediu liniștit, asemănător celui familial, în așa fel încât să prindă bune principii și moravuri, devenind la maturitate oameni cu caracter frumos și bine integrați în societate.

SOCIAL 2

 • Înființarea unui centru pentru reabilitarea și dezintoxicarea adolescenților vulnerabili din țară cât și din străinătate, creând parteneriate cu statele membre ale Uniunii Europene, oferind cele mai moderne și utile servicii pentru tratarea și prevenirea acestor adolescenți de a cădea din nou în patima drogurilor, alcoolului, jocurilor de noroc și a altor fapte negative care săvârșite ar putea să îi ducă într-o zi spre detenție.
  Sedimentându-li-se pe durata șederii în centru, moduri de viață liniștite, controlarea comportamentului, gestionarea diferitelor situații tensionate, chiar și calificarea în diferite domenii de muncă sau artistice, care să conducă la reintegrarea socială a acestora.

SOCIAL 3

 • Asociația TINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA își propune CONCESIONAREA azilului de bătrâni din localitate, reformarea și reorganizarea acestuia, realizarea de contracte cu case de pensii și centre de bătrâni atât din țară cât și din străinătate, pentru o mai bună funcționare, în așa fel încât să li se ofere atât angajaților cât și bătrânilor condiții demne, asemănătoare cu cele a altor state bine dezvoltate din U.E.

ASOCIAȚIA ȚINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA dorește dezvoltarea întregii Văi a Țibleșului la scară largă, tratând totul cu seriozitate, oferind oportunități și sprijin, potențial turistic și tradiție. Proiectele asociației sunt de mare anvergură și pot fi realizate numai cu ajutorul și implicarea tuturor oamenilor de bine.

Proiectele noastre vor crea zeci de locuri de muncă bine plătite, aici pe plan local. Astfel încât locuitorii să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate pentru un salariu mai bun, să nu mai vedem părinți ce își plâng dorul copiilor și a familiilor de la mii de kilometri distanță doar pentru „un amărât de trai mai bun “.

Sunt sute de mii de EURO care se alocă pentru astfel de proiecte sociale, care nu sunt accesate (de țara noastră). În cadrul unui singur astfel de proiect pot fi create până la 30 de locuri de muncă cu salarii de peste 3.000 lei lunar

CINE POATE SĂ SUSȚINĂ PROIECTELE ASOCIAȚIEI?

 • Companiile mari plătitoare de impozit pe PROFIT pot redirecționa / sponsoriza o asociație de tip ONG cu până la 20% din impozitul pe PROFIT datorat statului anual. Chiar dacă firma face o sponsorizare dublă sau triplă decât limitele permise de 20% pe anul curent, asta nu reprezintă o problemă deoarece diferența se va transmite pentru următorii 7 ani consecutivi sub forma unui „credit fiscal” până ce acesta va fi dedus complet și va dispărea integral.
  Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate înainte de sfârșitul anului pentru care se face plata impozitului.
  Redirecționarea / Sponsorizarea se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE.

 

 • Microîntreprinderile sunt firmele mai mici, cu VENITURI de până într-un milion de Euro. Și acestea pot redirecționa / sponsoriza o asociație de tip ONG cu până la 20% din impozitul pe VENIT.
  Redirecționarea se face prin CONTRACT DE SPONSORIZARE.
  Microîntreprinderile (firmele ) au obligația de a depune și Formularul 107.

 

 • PFA-urile și ele pot redirecționa sume către un ONG. Trebuie doar să specifice în DECLARAȚIA UNICĂ, către ce ONG merge donația.
 • Salariații și Pensionarii pot dona / redirecționa 2% din impozitul pe VENIT către o asociație de tip ONG completând:
  • FORMULARUL 230
  • GDPR (acordul privind protecția datelor)

Aceste documente le poate depune fiecare salariat sau pensionar la ANAF, sau le poate trimite prin Poșta Recomandată la adresa ONG-ului TINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA până la data de 10/03/2020.

Comuna Târlișua, Nr. 337
Jud. Bistrița- Năsăud
Odată colectate și centralizate un reprezentant al ONG-ului le depune pe toate odată la ANAF.

 • Ne propunem să organizăm trimestrial pe parcursul anului fiscal CONCURSURI online cu premii, premii surpriză și premii onorifice ce constă în: accesorii, gadgeturi, produse tradiționale și pachete de vacanțe turistice.

Pentru detalii ÎNSCRIERE și PARTICIPARE:

 • Dați LIKE / SHARE paginii de Facebook TINUTUL HAIDUCILOR TÎRLIȘUA, loc unde se afișează activitățile și concursurile pe care le organizăm.
 • Cei mai activi concurenți care aduc cele mai multe CONTRACTE DE SPONSORIZARE de la firme, sau cele mai multe FORMULARE 230 completate de salariați și pensionari vor fi viitorii câștigători.
  Fiecare concurs va fi unul transparent, afișând în timp real numele câștigătorilor și activitatea depusă de fiecare participant. Concursurile se adresează persoanelor de pe întreg teritoriul țării.
 • Aceste acțiuni nu reprezintă o cheltuială pentru firme, salariați, pensionari, deoarece sumele se deduc din impozitul datorat statului.
 • HAIDUCII vă îndeamnă să fiți alături de ei!

 • Nimeni nu se poate considera bogat dacă în jurul său există doar lipsuri și nepăsare, iar calea către bunăstare este prin educație și voluntariat.
 • Când îți dorești cu adevărat schimbarea spre mai bine ești dispus să te implici.
 • Generațiile de tineri au început să înțeleagă că a fi cetățean înseamnă că suntem singurii responsabili de prosperitatea comunității noastre.
 • Fă acest prim pas mic astăzi: alege ca începând din acest moment să te implici!
 • Fiecare comunitate este suma participării tuturor membrilor săi. Fiecare dintre noi are posibilitatea de a da din timpul său, din banii săi pentru alții, iar acest lucru va avea ca rezultat o colectivitate înfloritoare.

Modalitățile prin care ne putem implica în societate:

1. Participare la viața publică și la evenimentele locale!

2. Implicare în acțiuni de voluntariat!!!

3. Credeți în noi și susțineți-ne!

4. Împreună, uniți, putem realiza tot ce ne-am propus!

Auuu vin haiducii, mă!!!

 

Bistrița-Năsăud: Încă un deces al unei femei infectate cu COVID-19 iunie 3, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou raport privind numărul de decese al românilor depistați cu COVID-19. Printre ultimele decese anunțate în urmă cu puțin timp se numără și o bistrițeancă.
FOTO/VIDEO: Copil înecat în Rodna. Echipajele medicale aplică protocolul de resuscitare iunie 3, 2020 - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați să intervină de urgență în localiatea Rodna. Un copil s-a înecat. Echipajele medicale aplică protocolul de resuscitare.
Vrei specializare în Inginerie Managerială sau Științele Comunicării? Ești binevenit la Universitatea Ecologică din București, Centrul Bistrița iunie 3, 2020 - Vrei să te specializezi în Inginerie Managerială sau Științele Comunicării? La Universitatea Ecologică din București, Centrul Bistrița au început înscrierile! Care este data limită: 
Un bărbat și-a găsit sfârșitul, în timp ce se afla în carantină iunie 3, 2020 - Un bărbat întors din Germania nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasat în carantină instituționalizată. În cursul zilei de astăzi acesta nu și-a ridicat micul dejun și prânzul. Jandarmii care asigurau paza au verificat dacă sunt nereguli, moment în care l-au găsit pe bărbat în stare de inconștiență. Din păcate bărbatul a decedat.
CRUNT! Și-a lovit cu pumnii și picioarele fetița de doar doi anișori iunie 3, 2020 - La aproape doi ani de la comiterea unor fapte de neimaginat asupra propriului copil, o bistrițeancă este trimisă în judecată. Aceasta va răspunde în fața judecătorilor, după ce și-a lovit fetița de doar doi anișori cu pumnii și picioarele.
Autoritățile locale, nevoite să „se spele pe cap” cu cei carantinați forțat și să recupereze singure banii pe cazare iunie 3, 2020 - Cei care nu respectă măsura izolării la domiciliu și sunt prinși brambura pe străzi sunt obligați să stea în carantină 14 zile și să suporte costurile cu cazarea și masa, adică în jur de 1.000 de euro. Autoritățile locale trebuie să se descurce și să recupereze aceste sume de la cei carantinați forțat, care, se pare, nu prea se grăbesc să achite facturile.
În Los Angeles, în schimbul pașilor de dans a ajuns instructor de fitness, inclusiv pentru persoane cu dizabilități iunie 3, 2020 - Cristian Pavel este un tânăr instructor de fitness din Bistrița. Când era copil visa să ajungă gimnast, apoi fotbalist, dar dansul l-a ajutat să-și descopere adevărata pasiune, în Los Angeles, unde a plecat să trăiască “visul american”. Acolo, dansul sportiv învățat acasă l-a ajutat să supraviețuiască, iar în schimbul pașilor de rumba și merengue a...
Ionuț Simionca (PMP): Datorită unor măsuri imposibil de respectat, proprietarii teraselor riscă amenzi enorme iunie 3, 2020 - Măsurile de relaxare adoptate de la începutul lunii au oferit o gură de aer proaspăt proprietarilor de terase, care au fost lăsați să deschidă pentru public, dar numai în anumite condiții foarte stricte care, în unele cazuri, riscă să se întoarcă împotriva întreprinzătorilor.
Bistrița-Năsăud: Trei cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.669 persoane infectate iunie 3, 2020 - Avem 343 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 152 de cazuri noi de infecție.
FOTO: Lupii fac prăpăd pe Valea Ilvelor! Au omorât zeci de animale iunie 3, 2020 - Gospodarii de pe Valea Ilvelor sunt terorizați de lupi. Atacurile se dau în zona de graniță dintre Leșu Ilvei și Ilva Mare. Deja au omorât zeci de viței și de oi. Cei de la Fondul de Vânătoare le-au transmis sătenilor că nu au voie să vâneze lupii.
FOTO/VIDEO: Investiții de peste 40 milioane euro, la Năsăud. Proiectul la care primarul Mircea Romocea ține foarte mult iunie 3, 2020 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Mircea Romocea, a vorbit despre proiectele aflate în derulare în Năsăud. Sunt investiții de peste 40 de milioane de euro care se vor pune în practică, a subliniat Mircea Romocea. Mircea Romocea, primarul din Năsăud, a precizat că din bugetul local, s-a...
FOTO – Sebiș: „Înarmați” cu găleți, sătenii au ajutat la stingerea unui incendiu, folosind apă din râu iunie 3, 2020 - Un incendiu a izbucnit azi-noapte la o distilerie de țuică din Sebiș. Deși era în toiul nopții, sătenii s-au „înarmat” cu găleți și au ajutat la stingerea incendiului. Au folosit apă din râul care se afla în apropiere.
VIDEO: IMPACT puternic între un autoturism și un tractor în Ilișua iunie 3, 2020 - Un accident rutier a avut loc în Ilișua. Un bărbat care conducea un tractor a virat stânga, fără să se asigure. Autoturismul care era angajat în depășirea sa l-a lovit din plin. VEZI imagini cu momentul impactului:
Aquabis: O avarie accidentală afectează trei localități din județ. Stradă din Bistrița, fără apă iunie 3, 2020 - O avarie accidentală va afecta astăzi, până după-amiază, trei localități din Bistrița-Năsăud, anunță Aquabis.
Raul Gălan despre protestele din SUA: „Rasismul și inegalitatea socială extremă sunt cauzele majore ce provoacă aceste proteste” iunie 2, 2020 - În Statele Unite ale Americii protestele violente şi ciocnirile între manifestanţi şi forţele de ordine continuă după ce un bărbat de culoare a fost călcat pe gât de un polițist. Bistrițeanul Raul Gălan care se află în SUA face o clarificare referitoare la aceste evenimente, văzute de la fața locului. „Rasismul e foarte real atât în viața de zi cu zi, cât și la nivel structural”, spune tânărul.
Bistrița-Năsăud înregistrează încă un deces al unui bistrițean infectat cu COVID-19 iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou raport privind numărul de decese al românilor depistați cu COVID-19. Printre ultimele decese anunțate în urmă cu puțin timp se numără și un bistrițean.
OAMENI din BN: Eric Stana, absolvent CNAM, despre Romania Skillers. „Cel mai avantajos job în viitor, pentru tineri!” iunie 2, 2020 - Eric Stana a absolvit recent Colegiul „Andrei Mureșanu” din Bistrița și se pregătește pentru examenul de Bacalaureat. Din martie 2014, în timpul liber se ocupă de canalul Romania Skillers, pe Youtube. Se pot câștiga, uneori, sume exorbitante de milioane de euro. Cel mai bun lucru pe care l-a învățat în cei 5-6 ani de Youtube? „Merită să fii tu însuți. În orice situație și indiferent de circumstanțe...”
Vrei să te faci asistentă medicală? Au început înscrierile la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” iunie 2, 2020 - Școala Sanitară postliceală „Carol Davila” Bistrița organizează sesiune de admitere pentru anul școlar 2020 / 2021.
Bătăușul de la KFC, reținut! Azi instanța va decide luarea unei măsuri preventive: iunie 2, 2020 - Prima zi de libertate ar putea fi ultima, cel puțin pentru o perioadă, pentru un tânăr din Bistrița. Acesta a lovit cu pumnul și accidentat cu mașina pe un alt tânăr. Întreaga scenă a avut loc ieri, la KFC.
S-a decis! CE se întâmplă cu mult așteptatele festivaluri UNTOLD, NEVERSEA și Electric Castle: iunie 2, 2020 - Tinerii, și nu numai, aștepau cu mare drag perioada verii. Festivalurile din sezonul cald adunau mii de persoane și distracția era la maxim. Pandemia de coronavirus a dat însă multe planuri peste cap. CE au decis organizatorii legat de festivalurile UNTOLD, NEVERSEA și Electric Castle:
VIDEO: Doi cai frumoși, noaptea, pe DJ 172 C iunie 2, 2020 - S-a întâmplat azi-noapte, pe drumul care leagă Ilva Mică de Strâmba. Doi cai se plimbau pe carosabil. La un moment dat, erau deja agitați din cauza mașinilor care treceau prin zonă. Frumoși, frumoși, dar periculoși... mai ales la ora respectivă... în trafic.
Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.517 persoane infectate iunie 2, 2020 - Avem 340 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 119 de cazuri noi de infecție.
Ultimul răcnet, la Liceul de arte „Corneliu Baba” din Bistrița! iunie 2, 2020 - Elevii Liceului de arte „Corneliu Baba” au toate motivele să fie încântați. Au primit, zilele trecute, câteva intrumente de ultimă generație, dotate cu programe de utilizare a tehnologiei în creație. Liceul de Arte Corneliu Baba devine astfel singurul din județ care poate să furnizeze servicii specializate pe acest segment de piață.
Șase luni – Atât va ”suporta” pământul mașinile abandonate! Iar autoritățile pot chiar să le vândă iunie 2, 2020 - Un proiect de lege reglementează problema mașinilor abandonate. Astfel, după șase luni de zile, dacă nu e mutată sau revendicată, va fi luată de pe domeniul public. AFLĂ detalii și cine mai trebuie să-și dea acordul:
VIDEO – Un bistrițean a încercat un „botez” ad-hoc într-o baltă, dis-de-dimineață. Un polițist și un pompier l-au „salvat” iunie 2, 2020 - Intervenție neobișnuită pentru pompierii bistrițeni în această dimineață pe strada Burgului din municipiu. După ce a fredonat câteva cântece religioase, un bărbat s-a aruncat într-un bazin cu apă adânc de 4 metri. Acesta s-a ales cu o hipotermie, apa având doar 9 grade.
BN: Încă un deces în contextul pandemiei! Al 29- lea iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis o nouă informație privind decesele survenite în contextul pandemiei. Dacă la nivel național numărul deceselor ajunge la 1.279, la noi în județ s-a înregistrat al 29-lea.
Aquabis: Defecțiune pe rețeaua de apă, în patru localități ale județului. Stradă din Năsăud, fără apă potabilă până mâine iunie 2, 2020 - S-a înregistrat o defecțiune, pe rețeaua de apă, în două localități ale județului - anunță Aquabis. O stradă din Năsăud rămâne fără apă, până mâine:
FOTO/VIDEO: Prima zi de „liber” la terase! Bistrițenii nu s-au lăsat speriați de nori iunie 1, 2020 - Terasele din centrul istoric au fost luate cu asalt de bistrițenii care așteaptă de luni bune să se relaxeze la un suc în aer liber. Administratorii de localuri s-au adaptat și au făcut tot posibilul să respecte regulile impuse de Ministerul Sănătății, iar clienții nu s-au lăsat așteptați.
FOTO/VIDEO: Un bărbat a fost spulberat de tren în Livezile iunie 1, 2020 - Un grav accident a avut loc în localitatea Livezile. O persoană a fost lovită de tren. Victima prezenta leziuni incompatibile cu viața.
BN: S-a înregistrat al 28-lea deces al unei persoane diagnosticate cu COVID 19 iunie 1, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis alte decese survenite în rândul celor depistați pozitiv cu COVID 19. Printre ele, și un bistrițean. Astfel, la nivelul județului, numărul celor decedați și depistați cu COVID 19 ajunge la 28.