Atenție! Tarifele taxiurilor sunt pe cale să crească! La ce trebuie să te aștepți

Atenție! Tarifele taxiurilor sunt pe cale să crească! La ce trebuie să te aștepți

Au avut loc discuții aprinse pe baza noului tarif maximal din cadrul serviciului de taxi. Consilieri au dezbătut timp de o oră această problemă, câțiva dintre ei venind și cu propuneri. Iată la ce vă puteți aștepta!

Din anul 2010 încoace nu s-a mai efectuat nicio modificare la tariful maximal în ceea ce privește regimul taxi în orașul nostru. Astfel, companiile au un tarif ce se apropie de pragul permis, cel de doi lei. Acesta variază între 1.90 și 1.99/ kilometru, în funcție de compania pe care o alegi.

După opt ani de zile, Camera Națională a Taximetriștilor- Filiala județeană Bistrița-Năsăud a decis că e timpul pentru o schimbare de… preț. Din cauza evoluției prețurilor carburanților și a altor cheltuieli, ei consideră de cuviință ca tariful practicat să urce până la 3,50 lei/kilometru. Propunerea a ajuns ieri și pe masa consilierilor locali.

Părerile pe acest subiect au fost împărțite. „Mersul cu taxiul este mai ieftin în Bistrița decât cel cu mașina personală”, spune primarul orașului, Ovidiu Crețu. Dacă Ovidiu Crețu este de părere că ar trebui să-și pună ce tarif vor, un consilier susține că nici măcar în Cluj sau Mureș nu ajunge tariful maximal la 3,50 lei. Acest salt ar fi fost exagerat.

„Este un proiect de hotărâre care are o importanță socială. Eu m-aș fi dus pe 3 lei, după cum a propus domnul Doru Mârza”, spune Rus Constantin, consilier local.

„Până în 3 lei sunt tarifele practicate în municipiile din jurul nostru. După majorarea tarifului, acesta va ajunge să fie practicat undeva la maxim 2.05, nicidecum 3.50 lei. Am auzit de cuvântul «social». Vă rog să mă credeți că nu prea e socială chestiunea asta. E o investiție privată care este controlată de primărie. Aș fi onorat dacă ați aproba tariful maximal propus pentru mica noastră satisfacție, deși niciodată nu o să ajungă tariful la 3.50 lei.”, a precizat reprezentantul Camerei Naționale a Taximetriștilor – filiala Bistrița-Năsăud, care conduce și unul dintre dispeceratele bistrițene.

Cu 12 voturi pentru și șase abțineri, proiectul a fost aprobat. Astfel, vă puteți aștepta la creșteri de tarif dacă circulați cu taxiul.

Fă-i un cadou să te țină minte toată viața! Ceasuri, brățări tip Pandora și alte frumuseți, de la Atlantis Gold! acum 23 de minute- Dacă ai de făcut un cadou, care să impresioneze și să te asigure că nu va uita niciodată de tine, atunci neapărat treci pe la Atlantis Gold! Bijuterii care mai de care mai frumoase, de la cercei, brățări și lănțișoare cu nume, brățări tip pandora, până la ceasuri set pentru cupluri sau verighete. Merită să mergi să vezi ce au și sigur vei alege cadoul perfect pentru ea sau pentru el!
FOTO: Mergeau cu fetița bolnavă la spital și o mașină le-a tăiat calea acum O oră- Echipajele de pompieri, medical și ale poliției au intervenit la un accident petrecut în zona benzinăriei Luck Oil, pe DN 17. Cinci persoane au fost implicate, iar două au nevoie de îngrijiri medicale.
La Slujba de Înviere ne luăm umbrelele! COD GALBEN de ploi, începând de mâine! acum 2 ore- S-ar părea că vremea rea nu vrea să ne ocolească. Pentru județul nostru s-a anunțat cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Avertizarea meteo este valabilă până duminică. 
FOTO: Incendiu la o hală, în Unirea acum 2 ore- Un incendiu a izbucnit la o hală metalică din Unirea. Flăcările au afectat jumătate din suprafața acesteia, plus unelete aflate în interior.
FOTO: AȘA DA! Curățenia de Paște nu se face numai în case! Exemplul dat de o comună bistrițeană: acum 3 ore- Gospodinele au o ”regulă” nescrisă. Aceea de a face curățenie impecabilă în toată casa înainte de sărbători. Un primar gospodar a arătat că nu doar casele trebuie curățate, ci și comunele. Așa că au făcut lună și bec pe străzi, în spațiile verzi, etc. AȘA DA exemplu!
Doliu în toată creștinătatea. Cine face vreun rău în Vinerea Neagră, va fi pedepsit înzecit… acum 4 ore- Este Vinerea Neagră, Vinerea Patimilor – ziua în care a murit Mântuitorul Iisus Hristos – o zi de post negru pentru credincioșii care își amintesc o străveche superstiție:  cine face vreun rău semenului său, în această zi, va fi pedepsit înzecit pentru fapta sa
Aquabis: Se sistează apa astăzi, pe Aleea Trandafirilor din Bistrița acum 4 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, 26 aprilie 2019, va fi sistată TOTAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrița, pe Aleea Trandafirilor. 
AFLĂ la cine au mers cele 13 premii puse la bătaie de Total Taxi: acum 5 ore- Astăzi a avut loc extragerea numelor câștigătorilor tombolei Total Taxi. 10 sticle de vin de la Crama Vie Vin Lechința, un bean bag, un telefon Huawei Y5 și 300 de euro au făcut 13 bistrițeni foarte fericiți. AFLĂ dacă ești printre câștigători:
Cinci polițiști locali riscă să își piardă locul de muncă! Locul lor ar putea fi luat de privați: acum 6 ore- În urmă cu o lună în Consiliul Local Bistrița a fost adoptată modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița. Această modificare a dus la desființarea Compartimentului de pază a Primăriei, motiv pentru care cei 5 angajați au formulat o plângere prin care arată că riscă să își piardă locul de muncă dacă nu promovează examenul. Sarcinile lor ar putea fi transferate unei firme private:
FOTO: Ce surprize pregătește Primăria pentru elevii de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” acum 21 de ore- Liceul de Muzică „Tudor Jarda” a intrat în această primăvară în reabilitare și modernizare completă. Iată ce surprize le pregătește Primăria elevilor care învață aici: 
FOTO. Minuni, la Mărișelu: „Oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi” acum 22 de ore- Se întâmplă minuni la Mărișelu: „Ați fost aleși să dăruiți lumină din lumina pe care o purtați în inimă și minte… Iar când primești un asemenea dar, nu trebuie decât să-i mulțumești lui Dumnezeu că ți-a scos în cale niște oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi...”, a mărturisit lector univ. dr. Elena Ivanca, de la Teatrul Național din Cluj.
FOTO: Iepuraș salvat din foc, în ultima clipă, de un pompier. Animalului i s-a administrat inclusiv oxigen acum 23 de ore- Un iepuraș a fost salvat astăzi, în ultima clipă, din flăcări, de către un pompieri. S-a întâmplat la Poienile Zagrei, unde un incendiu a cuprins anexelei unei case. O adolescentă de 17 ani a suferit un atac de panică.
Pneumonia a mai curmat o viață! acum 24 de ore- Doliu în încă o familie, după ce pneumonia le-a luat pe cineva drag. Un bărbat a fost răpus de această afecțiune tipică sezonului rece. Acesta a decedat în spital, fiind unul din cei peste 40 de pacienți internați cu această afecțiune.
Un ursuleț orfan găsit pe Bârgaie, dus la un centru de reabilitare acum O zi- Un pui de urs a ajuns ieri la Centrul de Reablitare din Harghita. Micuțul a fost găsit singur, într-un pom fructifer din Josenii Bârgăului. Mama acestuia nu a fost identificată, de aceea s-a luat măsura trimiterii acestuia la centru.
FOTO/VIDEO: 20 de ani de înfrățire francezo-rebrișoreană, sărbătoriți la Muzeul Grăniceresc! Un vernisaj de excepție acum O zi- Muzeul Grăniceresc Năsăud a găzduit miercuri, vernisajul unei expoziții cu lucrări de artă abstractă și pictură naivă a artistelor Marie-Odile Florin și Mariana Mihuț. Potrivit primarului Viorel Clapău, evenimentul a marcat încununarea a 20 de ani de înfrățire româno-franceză între comunele Rebrișoara și Blain.