Atenție! Tarifele taxiurilor sunt pe cale să crească! La ce trebuie să te aștepți

Atenție! Tarifele taxiurilor sunt pe cale să crească! La ce trebuie să te aștepți

Au avut loc discuții aprinse pe baza noului tarif maximal din cadrul serviciului de taxi. Consilieri au dezbătut timp de o oră această problemă, câțiva dintre ei venind și cu propuneri. Iată la ce vă puteți aștepta!

Din anul 2010 încoace nu s-a mai efectuat nicio modificare la tariful maximal în ceea ce privește regimul taxi în orașul nostru. Astfel, companiile au un tarif ce se apropie de pragul permis, cel de doi lei. Acesta variază între 1.90 și 1.99/ kilometru, în funcție de compania pe care o alegi.

După opt ani de zile, Camera Națională a Taximetriștilor- Filiala județeană Bistrița-Năsăud a decis că e timpul pentru o schimbare de… preț. Din cauza evoluției prețurilor carburanților și a altor cheltuieli, ei consideră de cuviință ca tariful practicat să urce până la 3,50 lei/kilometru. Propunerea a ajuns ieri și pe masa consilierilor locali.

Părerile pe acest subiect au fost împărțite. „Mersul cu taxiul este mai ieftin în Bistrița decât cel cu mașina personală”, spune primarul orașului, Ovidiu Crețu. Dacă Ovidiu Crețu este de părere că ar trebui să-și pună ce tarif vor, un consilier susține că nici măcar în Cluj sau Mureș nu ajunge tariful maximal la 3,50 lei. Acest salt ar fi fost exagerat.

„Este un proiect de hotărâre care are o importanță socială. Eu m-aș fi dus pe 3 lei, după cum a propus domnul Doru Mârza”, spune Rus Constantin, consilier local.

„Până în 3 lei sunt tarifele practicate în municipiile din jurul nostru. După majorarea tarifului, acesta va ajunge să fie practicat undeva la maxim 2.05, nicidecum 3.50 lei. Am auzit de cuvântul «social». Vă rog să mă credeți că nu prea e socială chestiunea asta. E o investiție privată care este controlată de primărie. Aș fi onorat dacă ați aproba tariful maximal propus pentru mica noastră satisfacție, deși niciodată nu o să ajungă tariful la 3.50 lei.”, a precizat reprezentantul Camerei Naționale a Taximetriștilor – filiala Bistrița-Năsăud, care conduce și unul dintre dispeceratele bistrițene.

Cu 12 voturi pentru și șase abțineri, proiectul a fost aprobat. Astfel, vă puteți aștepta la creșteri de tarif dacă circulați cu taxiul.

acum 2 oreFOTO/VIDEO: Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț, pe Dealul Dumitrei - Traficul a fost blocat preț de câteva zeci de minute, pe Dealul Dumitrei. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanțul de la marginea carosabilului. 
acum 4 oreFOTO/VIDEO: Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… - „Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… Până ce mor, pleacă-te îngere la trista-mi plângere plină de-amor…”
acum 6 oreBrandul Sense anunță mari reduceri la colecția de sezon! - În universul fascinant al modei, ocazia unor mari reduceri reprezintă o seducătoare atracție  pentru toate categoriile de cumpărătoare: este momentul în care poți găsi produse de calitate superioară, la prețuri foarte atractive.
acum 8 oreInovație! Lâna prelucrată în Bistrița va „îmbrăca” anul acesta primele case din țară - Potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.
acum 10 oreUn tânăr de 29 de ani din Ciceu-Mihăiești s-a autoincendiat. O aeronavă militară l-a transportat la București - Un tânăr de 29 de ani din Lelești, comuna Ciceu Mihăiești a fost transportat în această dimineață de urgență la București, după ce a încercat să se autoincendieze. Acesta avea arsuri pe 49% din corp.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: MI-NU-NE! Struța a adus pe lume patru viței gemeni, sănătoși și frumoși - În județul nostru, mai exact în localitatea Ilișua, patru ”puiuți” au venit pe lume. O văcuță a născut trei vițelușe și un tăuraș. Aceștia au venit pe lume la termen, și sunt frumoși și sănătoși.
acum 23 de oreCinci tineri ce ar fi fost drogați, din care unul în stare de inconștiență, găsiți de un jandarm, în timpul liber - Descoperire neobișnuită în această după-masă, pe o stradă din municipiu. Un jandarm aflat în timpul liber a observat cinci tineri care aveau un comportament neobișnuit. Unul dintre ei era căzut în zăpadă, inconștient. Se pare că aceștia ar fi fost sub influența unor substanțe necunoscute.
acum O ziDE CITIT: Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii - Dacă vreți să vindeți ceva ce NU SE POATE VINDE, trebuie să citiți cartea Petrei Boantă: „Pur și simplu nu înțeleg de ce socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. De ce merg să cumpăr hârtie igienică și vânzătorul ăla reușește să-mi bage pe gât confetti pentru petrecere și mănuși de grădinărit?”
acum O ziPesta porcină pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost astăzi acolo pentru a-i instrui pe locuitori - Două cazuri de pestă porcină s-au înregistrat în județul nostru. Acest lucru pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost prezente azi în zona respectivă, pentru a instrui locuitorii. La fel se va acționa și în alte localități tampon.
acum O zi7 echipe de specialiști examinează containerele semi-îngropate, în Bistrița. Blocaje, la Dumitra - 7 echipe de specialiști examinează și inventariază, în aceste zile, containerele semi-îngropate din Bistrița. La Dumitra există blocaje în proiectul de construcție a celulei 2 pentru groapa de gunoi de la Tărpiu: „...Suntem ținuți în loc de o jumătate de an, din pricina avizului pentru situri și monumente. Se cer niște lucrări puțin cam savante, prea academice pentru o comună…”
acum O ziGumix Net îți oferă cele mai bune cauciucuri agricole și pentru camioane - Oamenii gospodari deja se gândesc la munca ce o au de făcut în primăvară. Tocmai de aceea, Gumix Net vine în întâmpinarea acestora cu o gamă variată de cauciucuri agricole. La prețuri excepționale și calitate de nereproșat se găsesc și cauciucurile pentru camioane.
acum O ziRostul de dimineață. Pârtia Cocoș din Wonderland intră în rândul lumii: Are IMN - O nouă surpriză plăcută, pentru fanii și admiratorii sau chiar dușmanii invizibili ai Pârtiei Cocoș, din Wonderland: de acum, pârtia devenită celebră după doar câteva zile de funcționare are și un imn compus de un bistrițean cu suflet mare.
acum 2 zileInstanța a decis arestarea preventivă pentru bărbații prinși cu droguri de 200.000 de euro - O acțiune de prindere în flagrant a fost organizată ieri, în vama Borș. În urma acesteia, și a unor percheziții, opt persoane au fost duse la audieri. Patru au ajuns în fața instanței, luându-se decizia arestării preventive.
acum 2 zileNe îndoapă cu medicamente! „Este aberant ce se întâmplă, la ora actuală, în farmacii” - Ar trebui să existe și în mediul rural câte o farmacie la 4.000 de locuitori, însă în unele localități – precum Maieru, unde sunt aproximativ 7.000 de locuitori, cu tot cu cei din Anieș – există deja 5 farmacii, în timp ce alte localități, cum este Chiochiș, nu au nicio farmacie… Este aberant ce se întâmplă la ora actuală în farmacii…”
acum 2 zileFOTO/VIDEO PRUNDU – BÂRGĂULUI: Accident cu victimă încarcerată - Un accident rutier a avut loc în urma cu câteva minute în localitatea Prundu Bârgăului. O persoană a rămas încarcerată.