Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  597 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015AZI, în Bistrița: Un invitat de onoare la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”

11/01/2018 08:42:00 Ioana BRADEA  
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană „George Coșbuc” vă invită astăzi, 11 ianuarie, de la ora 13:00, să participați la debutul din acest an al Întâlnirilor Coșbook. Evenimentul se înscrie în șirul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Clubul Cultural Coșbook de la Biblioteca Județeană din Bistrița îi invită pe bistrițenii pasionați de carte la debutul din acest an al Întâlnirilor Coșbook. Evenimentul se înscrie în șirul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri și va prilejui întâlnirea cu Editura Știința din Chișinău – una dintre cele mai importante și longevive edituri din Republica Moldova.

Invitatul special este Gheorghe Prini, directorul editurii și totodată președintele Uniunii Editorilor din Republica Moldova.

Consiliul Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AȘM a decis în decembrie 2017 acordarea medaliei „Nicolae Milescu Spătarul” doctorului inginer Gheorghe Prini, directorul Editurii „Știința” – instituție care are drept obiective, printre altele, publicarea de manuale şcolare şi universitare, auxiliare didactice, dicţionare şi enciclopedii, cărți de ştiinţă, studii analitice şi critice din diverse domenii, literatură şi artă (cu texte comentate).

Într-un interviu în publicația lunară Contrafort din Chișinău, Gheorghe Prini explica în câteva cuvinte activitatea editurii pe care o conduce, drept „o editură rentabilă, altfel n-am exista. Pentru că nimeni nu ne dă bani «ca să existăm ca editură». Unele cărţi de-ale noastre (dicţionarele, manualele, auxiliarele) sunt căutate mai mult, altele mai puţin. Avem toate datele despre vânzări (pînă la un exemplar), aşa că putem analiza, prognoza, proiecta. Ne bucură interesul (să sperăm, în ascensiune) pentru unele din colecţiile mai recente, în special pentru cărţile traduse din franceză, engleză. Evident, avem şi unele titluri de la care nu aşteptăm un succes comercial de moment. Este, dacă vreţi, felul nostru de a înţelege «sponsorizarea» culturii: faci câteva titluri care se vând şi cu banii câştigaţi faci o carte de cultură, bună, dar cu vânzări mai reduse. ... Bună, rea – economia de piaţă e altceva decât vechiul sistem centralizat, când trebuia să fii doar un executor disciplinat, fără a gândi prea mult, fără a depune prea multă energie. Mai mult decât atât: mai degrabă erai pedepsit pentru iniţiativă, pentru creativitate decât pentru lene. Azi, indiferent de forma de proprietate, trebuie să cauţi posibilităţi de a edita, încât, rămânând o instituţie de cultură, să fii şi un agent economic viabil. Cartea e un produs specific (e o marfă şi în acelaşi timp e un obiect de artă) şi piaţa îţi oferă surprize dintre cele mai neaşteptate. Trebuie să calculezi şi trebuie să te mişti...

755 vizualizariAFSTIINTA22.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro