Bătaie mare pe locuințele din Centrul Istoric. Se vând chiar mai scump, deși se impun condiții

Bătaie mare pe locuințele din Centrul Istoric. Se vând chiar mai scump, deși se impun condiții

Municipalitatea a decis să vândă, în cele din urmă, locuințele din Centrul Istoric. Bătaia pare să fie mare, deoarece casele se vând mai scump decât prețul cerut inițial. Condițiile impuse de Primărie noilor proprietari nu par să-i sperie.

Casele din Centrul Istoric au fost golite de locatarii romi, care au fost mutați în Viișoara. Totuși, unele au rămas cu chiriașii în ele. Municipalitatea a hotărât astfel, într-un final, să le vândă.

„Noi nu putem investi în ele pentru că nu suntem singurii proprietari. Așa că am decis să le vindem, începând cu anul 2019”, a explicat viceprimarul Gelu Muthi.

Conform conducerii orașului, 12 case din centrul istoric sunt „gata” pentru a fi vândute, iar alte 31 sunt în procesul de intabulare. În total, municipalitatea va scoate la vânzare 43 de case.

Interesul pare să fie crescut și bătaia pe case mare. Asta chiar dacă municipalitatea impune proprietarilor condiția de menținere a aspectului istoric, atunci când reabilitează. Costurile pentru astfel de lucrări sunt cu mult mai mari decât cele pentru o reabilitare „normală”.

„Fiind mai mulți interesați, sau mai mulți care locuiesc într-o casă, fac să crească prețurile. Cele șapte case vândute până acum s-au vândut cu mult peste prețul inițial,” a mai spus Muthi.

Situația ANL-urilor, Socialelor și locuințelor modulare

Municipalitatea a anunțat că lista de dosare pentru ANL-uri e blocată. Din cele 316 dosare depuse, doar 163 de solicitanți au primit locuințe. Astfel, nu se mai depun dosare. Cei care însă vor să solicite o locuință ANL pot să-și depună o cerere.

„Și cererea e foarte bună. Pentru că la calcularea punctajului, unul dintre criterii, care contează enorm, e și vechimea cererii”, a explicat viceprimarul Gelu Muthi.

În momentul de față, 773 de locuințe ANL sunt date în folosință. Dintre acestea, 159 sunt vândute și există 41 de cereri de cumpărare.

În ce privește locuințele sociale, anul acesta au fost relocate 21 de locuințe. Există 160 de dosare prelucrate și în așteptare. Solicitanții trebuie să își înnoiască ANUAL actele de la dosar, altfel, nu vor primi locuințe atunci când vor fi disponibile.

În curând, municipalitatea va amplasa 8 noi locuințe modulare. Acestea sunt destinate celor care nu au unde locui, sau care nu se pot integra în viața „la bloc”. Locatarii acestor locuințe modulare vor fi, în mare parte, chiriași din zona Viișoara.

„Ne-au cerut un post de poliție în Viișoara. Momentan am spus că să o luăm încet. Să-i mutăm pe unii dintre ei în locuințe modulare. Și apoi vom mai vedea ce vom face”, a explicat Muthi.

 

 

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.