Băută sfârșită prost pentru doi prieteni: Unul a murit, celălalt e la închisoare pentru viol

Băută sfârșită prost pentru doi prieteni: Unul a murit, celălalt e la închisoare pentru viol

Noapte neagră înainte de Rusalii, în Blăjenii de Sus. Doi prieteni s-au întâlnit la un pahar, în sat. De acolo au mers la casa unuia dintre ei. Proprietarul a murit, iar celălalt a fugit. Apoi a fost prins de poliție și arestat…pentru viol. AFLĂ ce s-a întâmplat:

Sâmbătă spre duminică noaptea, polițiștii au avut de lucru în Blăjenii de Sus. Deși au fost chemați pentru două lucruri diferite, acestea au punctul de pornire comun.

Florin, un rrom de 43 de ani din localitate, s-a întâlnit la un pahar de băutură, la barul din sat, cu Cristian. Al doilea, un tânăr de 27 de ani din Botoșani adus ca cioban în Blăjeni.

După mai multe pahare împreună, cei doi au plecat de la bar spre casa lui Florin.

Ajuns la locuința sa, lui Florin i s-a făcut foame. A luat în grabă niște carne pe care a găsit-o gătită. Doar că, în timp ce mânca s-a înecat cu un os și a căzut la pământ. Cristian s-a speriat când l-a văzut pe Florin pe jos și a fugit. După un timp, a sunat după salvare, însă medicii nu au mai avut ce face pentru rrom, decât să constate decesul.

Ieri, Florin a fost înmormântat.

„Sunt o familie mai necăjită. Ne-am implicat să îi ajutăm. El lucra la negru. Mai un transport de lemne, mai una, alta. E păcat că au rămas în urmă doi copilași. Soția nu îi lucra pentru că stătea cu copiii acasă”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Șintereag, Ioan Bob.

Ce a făcut Cristian

După ce l-a lăsat pe Florin agonizând, Cristian a mers la un alt sătean, să consume alcool. De acolo, în loc să o ia spre casa sa, a mers în gospodăria Lucreției L, o femeie de 54 de ani din Blăjenii de Sus.

Lucreția locuiește cu fiica și ginerele. Ghinionul a făcut ca în noaptea cu pricina să fie singură. Fiica și ginerele erau în vizită la părinții băiatului.

Femeia a încercat să îl facă pe bărbat să plece, însă acesta a lovit-o și a violat- chiar în curtea casei. Degeaba a strigat femeia, că fiind trecut de miezul nopții, nu a auzit-o nimeni.

„Totul s-a întâmplat undeva după ora unu noaptea. După ce a scăpat, femeia a fugit la o vecină și a stat acolo până a venit poliția”, a declarat Ioan Bob.

Polițiștii au lucrat cu operativitate, prinzându-l pe Cristian.

„În data de 27 mai, polițiștii din cadrul secției 4 Poliție Beclean au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 27 de ani din Botoșani, acuzat de infracțiunea de viol. Acesta a fost ulterior prezentat instanțelor judecătorești care au dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Diana Pintea.

Victima a ajuns la Urgențe, iar acum se află internată la secția psihiatrie, incidentul producându-i traume.

Ieri, Cristian a fost dus de polițiști, încătușat, înapoi în sat, pentru reconstituirea incidentului.

VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).