Bistrița-Năsăud – în continuare sub COD GALBEN de inundații! Bilanțul zilei de ieri:

Bistrița-Năsăud – în continuare sub COD GALBEN de inundații! Bilanțul zilei de ieri:

Județul Bistrița-Năsăud s-a aflat până în această dimineață la ora 06:00 sub un cod portocaliu de inundații. Câteva râuri au atins și depășit rapid cotele de inundație, producând pagube. AFLĂ care sunt urmările fenomenelor meteo:

Vă reamintim faptul că Bistrița-Năsăud s-a aflat ieri sub cod portocaliu de inundații, alături de alte 16 județe (Mureș, Brașov, Harghita, Maramureș, Satu Mare, Sibiu, Alba, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Argeș, Vrancea, Călărași și Prahova).

Vremea rea de la începutul săptămânii a produs pagube în toată țara. Cel mai afectat județ este Neamț, unde 22 de localități au fost lovite de viitură. Și în Vaslui, condițiile meteorologice nefavorabile au inundat peste 40 de gospodării și locuințe. În Bacău a fost de asemenea dezastru în 3 comune, unde apa a inundat aproape 100 de curţi şi gospodării.

Nici Bistrița-Năsăud nu a scăpat de furia apelor, fiind afectate 5 comune din județ. Potrivit ISU Bistrița, inundațiile au cauzat pagube în:

Comuna Budacu de Jos:

 • 3 case inundate
 • este afectat acoperișul la un bloc de locuințe
 • 8 anexe avariate
 • 16 podețe inundate
 • 0,9 km de stradă inundată
 • 8,8 km drum agricol
 • 80 ha teren arabil
 • 26 fântâni inundate

Comuna Cetate: – 0,45 ha teren arabil inundat

Comuna Ilva Mică:

 • 2 locuințe avariate
 • 1 gospodărie (anexă)
 • 1,6 km drum comunal și două străzi inundate

Comuna Mărișelu:

 • 5 ha teren arabil inundat
 • 19 fântâni inundate

Comuna Șieu Odorhei:

 • 6 fântâni
 • 2 poduri afectate

Intervenția și monitorizarea în teren a fost asigurată de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul comunelor afectate. În toate localitățile afectate s-a intervenit pentru scoaterea apei din beciuri, deblocarea căilor de acces, restabilirea circulației și la curățarea șanțurilor cu personalul S.V.S.U. a comunelor afectate. De asemenea, echipe de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Bistrița – Năsăud au desfășurat misiuni de monitorizare în teren și măsurători.

În continuare CJSU Bistrița – Năsăud monitorizează situația la nivelul întregului județ și este pregătit să aloce resursele necesare atunci când situația o impune.

Județul nostru se află în continuare sub atenționare cod galben de inundații până la ora 16:00.

 

Dacă tot nu e funcțional, la ce să fie împrejmuit? Gardul e furat de muultă vreme, dar nimănui nu-i pasă! acum 21 de minute - În mediul online au apărut câteva imagini cu rezervorul de apă de la Dorolea. Gardul de plasă a fost furat...de muuultă vreme! Oamenii sunt îngrijorați. Cei responsabili s-ar părea că nu fac nimic să schimbe situația. ” Cam la toate rezervoarele care sunt pe dealuri, mai departe de localități, s-au furat gardurile” au declarat aceștia.
Probe de aptitudini, în 25 septembrie, la Școala Populară de Arte! acum O oră - Tinerii şi copiii din Bistriţa care vor să-şi cultive talentele sau să facă performanţă în arte sunt invitaţi mâine, la Şcoala Populară de Arte. Aici au loc probele de aptitudini înainte de începerea unui nou an şcolar!
Cum s-a pregătit spitalul din Bistrița pentru pacienții cu arsuri? acum 2 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița are o rezervă cu pat pentru pacienții cu arsuri, care nu pot fi transferați imediat la  o clinică de specialitate. Aceasta este deja funcțională 100%, fiind dotată inclusiv cu cadă specială pentru curățarea arșilor.
Aquabis: Lucrări de remediere la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru. Cum vor fi afectaţi locuitorii acum 3 ore - Lucrări de remediere - astăzi - la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru - anunţă Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Se dă mită în spitalele din județ? Clasamentul oferit de Ministerul Sănătății acum 4 ore - Ministerul Sănătății a întocmit un clasament al mitei care se oferă în spitalele din România. Datele au fost obținute pe baza formularelor completate de pacienții internați în unitățile spitalicești, în prima jumătate a anului 2019. CARE este situația la noi în județ:
ANUNŢ: Finalizarea proiectului „ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL” acum 4 ore - SC MEGATITAN SRL, cu sediul în Oras Beclean, Str. Nicolae Balcescu, nr. 25A, Judetul Bistriţa-Năsăud, Romania, a derulat, începând cu data de 09.03.2018 si având ca termen de finalizare data de 30.09.2019, proiectul „ACHIZITIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL”.
FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 19 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 20 de ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 20 de ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 21 de ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 22 de ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 23 de ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum O zi - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum O zi - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum O zi - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.