Bistrița-Năsăud – în continuare sub COD GALBEN de inundații! Bilanțul zilei de ieri:

Bistrița-Năsăud – în continuare sub COD GALBEN de inundații! Bilanțul zilei de ieri:

Județul Bistrița-Năsăud s-a aflat până în această dimineață la ora 06:00 sub un cod portocaliu de inundații. Câteva râuri au atins și depășit rapid cotele de inundație, producând pagube. AFLĂ care sunt urmările fenomenelor meteo:

Vă reamintim faptul că Bistrița-Năsăud s-a aflat ieri sub cod portocaliu de inundații, alături de alte 16 județe (Mureș, Brașov, Harghita, Maramureș, Satu Mare, Sibiu, Alba, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Argeș, Vrancea, Călărași și Prahova).

Vremea rea de la începutul săptămânii a produs pagube în toată țara. Cel mai afectat județ este Neamț, unde 22 de localități au fost lovite de viitură. Și în Vaslui, condițiile meteorologice nefavorabile au inundat peste 40 de gospodării și locuințe. În Bacău a fost de asemenea dezastru în 3 comune, unde apa a inundat aproape 100 de curţi şi gospodării.

Nici Bistrița-Năsăud nu a scăpat de furia apelor, fiind afectate 5 comune din județ. Potrivit ISU Bistrița, inundațiile au cauzat pagube în:

Comuna Budacu de Jos:

 • 3 case inundate
 • este afectat acoperișul la un bloc de locuințe
 • 8 anexe avariate
 • 16 podețe inundate
 • 0,9 km de stradă inundată
 • 8,8 km drum agricol
 • 80 ha teren arabil
 • 26 fântâni inundate

Comuna Cetate: – 0,45 ha teren arabil inundat

Comuna Ilva Mică:

 • 2 locuințe avariate
 • 1 gospodărie (anexă)
 • 1,6 km drum comunal și două străzi inundate

Comuna Mărișelu:

 • 5 ha teren arabil inundat
 • 19 fântâni inundate

Comuna Șieu Odorhei:

 • 6 fântâni
 • 2 poduri afectate

Intervenția și monitorizarea în teren a fost asigurată de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență de la nivelul comunelor afectate. În toate localitățile afectate s-a intervenit pentru scoaterea apei din beciuri, deblocarea căilor de acces, restabilirea circulației și la curățarea șanțurilor cu personalul S.V.S.U. a comunelor afectate. De asemenea, echipe de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Bistrița – Năsăud au desfășurat misiuni de monitorizare în teren și măsurători.

În continuare CJSU Bistrița – Năsăud monitorizează situația la nivelul întregului județ și este pregătit să aloce resursele necesare atunci când situația o impune.

Județul nostru se află în continuare sub atenționare cod galben de inundații până la ora 16:00.

 

Aquabis: Fără apă rece, până mâine, în Ilva Mică acum 2 ore- Locuitorii din Ilva Mică rămân fără apă rece, din cauza unei avarii accidentale pe rețeaua de distribuție a apei potabile făcută de firma care reabilitează drumul din Ilva Mică spre Strâmba.
Expoziție istorică la Bistrița: lucrările celor mai renumiți pictori ai lumii vor putea fi admirate în micul burg săsesc acum 5 ore- Bistrița se află pe lista scurtă a orașelor din România unde vor poposi lucrări semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii. Este vorba despre Picasso, Matisse, Dali și Klimt.
Detoxifiere în paradis! Un concediu pentru sănătate, echilibru şi armonie între trup şi suflet! acum 7 ore- Zeci de persoane de toate vârstele din toate colțurile țării sunt așteptate la Colibița. Nu doar pentru a respira aerul de munte, despre care se spune că e la fel de ozonat ca-n Alpi, ci pentru a slăbi. Un bistrițean organizează tabere de detoxifiere care te trimit acasă cu câteva kilograme în minus.
Celtic Transilvania – în TOPUL festivalurilor care nu trebuie ratate în 2019! acum 7 ore- A mai rămas exact o lună de zile până la debutul Festivalului Celtic Transilvania 6! Vor fi din nou 3 zile şi 3 nopți de neuitat pe platoul de lângă Băile Figa, cu multe concerte rock, heavy metal sau folk, cu o mulţime de activităţi în satul celtic şi multe alte surprize…!
SĂRBĂTOARE: Se anunţă câteva delicii muzicale, în weekend, la Bistriţa! acum 8 ore- O adevărată sărbătoare a muzicii se întâmplă, în acest weekend, la Bistriţa: vom avea ocazia să-i ascultăm pe copiii şi tinerii care ştiu să cânte dumnezeieşte - în două concerte extraordinare, la Sinagogă şi la "Dacia".
Alege piesele din in și bumbac de la Sense, pentru a rezista fierbințelii din atmosferă acum 9 ore- E vară și termometrele indică multe grade cu plus. Iar în concedii, și de fapt, de fiecare dată când ieșim din casă, vrem să arătăm bine dar să și facem față fierbințelii din atmosferă. Tocmai de aceea , cei de la Sense au pregătit cea mai inedită colecție din haine de in și bumbac. Nu doar că arată foarte bine, dar te și ajută să te simți confortabil.
FOTO/VIDEO: Persoane încarcerate, rănite și salvatori ce luptă contra cronometru pentru a salva vieți acum 10 ore- Zeci de pompieri și paramedici și-au dat ”întâlnire” azi în parcarea de la Selgros. Aici, pe baza unor scenarii secrete pentru ei, au de acordat primul ajutor și să descarcereze victimele unor accidente. Totul se întâmplă contra cronometru, în cadrul concursului regional al salvatorilor.
FII REPORTER: Bistrița, orașul pasajelor… degradate! acum 12 ore- Bistrița este numit și ”orașul pasajelor”. Doar că atunci când localnicii se gândesc la această sintagmă…și ”simt” mirosurile specifice și ”văd” starea de degradare a unora. Chiar și cele reabilitate prezintă aceleași semne..plus că se degradează.
Trecerea de pietoni de la Prefectură, vizibilă până la prima ploaie. Municipalitatea a ieșit cu pensula la două luni de la inaugurare acum 13 ore- Două luni, cam atât țin marcajele din oraș, plătite cu bani frumoși. Trecerea de pietoni de la Prefectură, „inaugurată” acum două luni deja nu mai este vizibilă, Primăria Bistrița fiind nevoită să o revopsească în miez de noapte ca să vadă pietonii pe unde să treacă… În luna aprilie una dintre trecerile de pietoni a...
Cristina Iurișniți (USR): Peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud! acum 14 ore- Ieri a început examenul național de Evaluare Națională, cu proba la Limba și Literatura Română. Deputatul USR Cristina Iurișniți a atras atenția că peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud
Aquabis Bistriţa: Străzi fără apă, azi, în Năsăud! acum 14 ore- Astăzi, 19 iunie 2019, se va sista PARŢIAL furnizarea apei potabile, în localitatea Năsăud, pe câteva străzi.
Contele Dracula, așteptat în Wonderland. Ce planuri are viceprimarul Bistriței pentru complexul din Unirea acum O zi- Într-o emisiune televizată, Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței și candidatul PSD la fotoliul de primar la alegerile următoare a precizat că ia în calcul amenajarea unui parc de distracții dedicat contelui Dracula, în complexul Wonderland din Unirea.
FOTO: Tractor în loc de elicopter, pentru a salva viața unui bunic! acum O zi- O intervenție mai neobișnuită ieri, în Poiana Ilvei. Un bărbat a suferit un atac cerebral. Deși s-a solicitat intervenția elicopterului, zona fiind una dificilă...pacientul a fost transportat cu tractorul.
EXTRA: Autorul protestului „Şi eu vreau autostrăzi!” vine la Bistriţa! Prima ediţie TEDx, în oraşul nostru! acum O zi- În premieră, la Bistriţa, graţie voluntarilor Pov 21, va avea loc o ediție inaugurală a celebrelor conferinţe TEDx. Printre invitaţi – afaceristul care a iniţiat protestul „Şi eu vreau autostrăzi!”
ȘOCANT! După ploaie, din pământ au ieșit oase! Se ia în considerare o crimă! acum O zi- Ploile fac să răsară plante, buruieni... și alte cele. Doar că ieri, la Nușeni, după ploile abundente, au ieșit din pământ... fragmente de oase. Polițiștii iau în considerare posibilitatea unei crime.