Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  203 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Bistrița-Năsăud, în urcare în topul județelor cu cea mai mare rată a criminalității

18/01/2018 16:15:52 Ana ȘTEFĂNEL  
Cotidianul.ro prezintă harta criminalității în România pe județe, în ultimii douăzeci de ani. În ultimii ani, Bistrița-Năsăud a urcat de pe locul 28 până pe locul 15 în topul județelor cu cea mai mare rată a criminalității.

Harta interactivă a criminalității din județele din România a fost întocmită de Cotidianul.ro, preluând datele oficiale furnizate de Institutul Național de Statistică. Rata criminalității exprimă numărul de persoane condamnate la 100.000 de locuitori.

Conform acestor date, situația din Bistrița-Năsăud este mult mai bună față de alte județe din țară, cum ar fi Tulcea - care de zece ani se menține în fruntea acestui clasament. 

„În ultimii douăzeci de ani, rata criminalității s-a redus la mai bine de jumătate din valoarea maximă înregistrată la sfârșitul anilor '90. Factorii socio-economici au influențat puternic evoluția ratei criminalității din România. O treime din județele României au cunoscut o evoluție sinuoasă a ratei criminalității, cu un ecart foarte mare între valoarea minimă și valoarea maximă înregistrate într-un interval de timp redus”, explică Cotidianul.ro.

Chiar dacă în Bistrița-Năsăud rata criminalității e într-o scădere constantă în ultimii douăzeci de ani, județul a urcat în top - de pe locul 28 până pe locul 15.

În anul 2016, 183 de persoane (la 100.000 de locuitori) au fost condamnate definitiv, un număr mic față de anul 1998 - când condamnările definitive au fost duble.

Harta criminalității din România arată că județele care conduc în acest top sunt, majoritatea, din estul țării.

Detalii și harta interactivă, AICI.

 

4113 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro