Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
EDITORIAL: Dovada că nu se poate schimba nimic în Bistrița! PSD-iștii sunt dumnezei - să vină pasarelele suspendate, pârtiile de milioane și cenzura
Impresioneaz-o cu trandafiri care rezistă 25 de ani, de la Euforia Floral Boutique!
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  201 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Bistrițeanul Alexandru Grecu a câștigat Festivalul de Chitară Clasică de la Sinaia

16/07/2017 11:02:25  
În perioada 10-15 iulie 2017 a avut loc la Sinaia cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Chitară Clasică „Sinaia International Guitar Festival”, eveniment cu o tradiție de 34 de ani, fiind cel mai longeviv festival de chitară clasică din Europa. Un bistrițean a încântat juriul și a obținut locul I.

Câștigătorul primei ediții din anul 1983 este profesorul Liviu Georgescu de la Liceul „George Enescu” din București, președintele Fundației Române de Chitară, actualul organizator și director al celor două festivaluri internaționale de la Sinaia („Sinaia International Guitar Festival”) și București („Eduard Pamfil International Guitar Festival”).

Festivalul a cuprins două secțiuni de concurs internațional - „Maeștrii” (fără limită de vârstă) și concursul internațional al tinerilor chitariști cu 3 categorii de vârstă: A (7-10 ani), B (10-13 ani) și C (14-17 ani).

Bistrițeanul  Alexandru Grecu (16 ani) a fost câștigătorul categoriei C de vârstă (14-17 ani), obținând locul 1.

La acest festival au participat peste 70 de chitariști din Spania, Austria, Italia, Polonia, Chile, Turcia, Bulgaria, Serbia și România. În cadrul festivalului a avut loc o prezentare de instrumente și un curs de luterie cu maestrul Constantin Dumitriu și cursuri de măiestrie (masterclass) cu profesori de renume mondial: Judicael Perroy (Franța), Krzysztof Pelech (Polonia), Susana Prieto (Spania) și Alexis Muzurakis (Grecia), Liviu Georgescu, Eugen Mang și Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu.

În fiecare seară au fost susținute recitaluri extraordinare în sala Casinoului din Sinaia de invitații speciali ai festivalului împreună cu laureatul ediției precedente, Nicola Montela din Italia.

Concertul de Gală numit „Five o'clock la Castel” s-a desfășurat în sala „Ferdinand” de la Castelul Peleș, unde s-a anunțat și câștigătoarea secțiunii „Maeștrii” (fără limită de vârstă), Smolarek Katarzyna din Polonia.

Decernarea premiilor tinerilor chitariști de la cele 3 categorii de vârstă a avut loc la Centrul Cultural „Carmen Sylva”.

Următoarea participare al lui Alex va fi la Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Harmonia Cordis”- Târgu Mureș, 8-13 august unde va susține un recital și va participa la cursuri de măiestrie cu profesori din țară și străinătate. Alexandru Grecu este elev în clasa a X-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița și este îndrumat de profesorul Valentin Pop.

6842 vizualizariS1770001.JPG :: Bistriteanul.ro
S1760008.JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro