Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Furtuna de duminică s-ar putea repeta: țara noastră este amenințată de un ciclon mediteranean
EDITORIAL: Doi morți, 17 răniți, un cod galben și un comitet județean pentru situații de urgență care nu ne-au folosit la nimic
VIDEO - Lucrare „românească”: Acoperișurile avariate de vânt ar fi fost făcute ilegal
EDITORIAL: E o minune că n-am murit toți aseară! Ai noștri, care au puterea, sunt depășiți de situație și ne și sfidează
Educație, pasiune, excelență: Ești așteptat într-o școală de elită, chiar în Bistrița
POVEŞTI DIN SAT: Copil de domn
STROLLERS: Magazinul perfect pentru copii și mămici
Se caută supraveghetor pentru sală de jocuri şi florist decorator! NOI locuri de muncă în Bistriţa

  804 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Bistrițeanul Alexandru Grecu a câștigat Festivalul de Chitară Clasică de la Sinaia

16/07/2017 11:02:25  
În perioada 10-15 iulie 2017 a avut loc la Sinaia cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Chitară Clasică „Sinaia International Guitar Festival”, eveniment cu o tradiție de 34 de ani, fiind cel mai longeviv festival de chitară clasică din Europa. Un bistrițean a încântat juriul și a obținut locul I.

Câștigătorul primei ediții din anul 1983 este profesorul Liviu Georgescu de la Liceul „George Enescu” din București, președintele Fundației Române de Chitară, actualul organizator și director al celor două festivaluri internaționale de la Sinaia („Sinaia International Guitar Festival”) și București („Eduard Pamfil International Guitar Festival”).

Festivalul a cuprins două secțiuni de concurs internațional - „Maeștrii” (fără limită de vârstă) și concursul internațional al tinerilor chitariști cu 3 categorii de vârstă: A (7-10 ani), B (10-13 ani) și C (14-17 ani).

Bistrițeanul  Alexandru Grecu (16 ani) a fost câștigătorul categoriei C de vârstă (14-17 ani), obținând locul 1.

La acest festival au participat peste 70 de chitariști din Spania, Austria, Italia, Polonia, Chile, Turcia, Bulgaria, Serbia și România. În cadrul festivalului a avut loc o prezentare de instrumente și un curs de luterie cu maestrul Constantin Dumitriu și cursuri de măiestrie (masterclass) cu profesori de renume mondial: Judicael Perroy (Franța), Krzysztof Pelech (Polonia), Susana Prieto (Spania) și Alexis Muzurakis (Grecia), Liviu Georgescu, Eugen Mang și Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu.

În fiecare seară au fost susținute recitaluri extraordinare în sala Casinoului din Sinaia de invitații speciali ai festivalului împreună cu laureatul ediției precedente, Nicola Montela din Italia.

Concertul de Gală numit „Five o'clock la Castel” s-a desfășurat în sala „Ferdinand” de la Castelul Peleș, unde s-a anunțat și câștigătoarea secțiunii „Maeștrii” (fără limită de vârstă), Smolarek Katarzyna din Polonia.

Decernarea premiilor tinerilor chitariști de la cele 3 categorii de vârstă a avut loc la Centrul Cultural „Carmen Sylva”.

Următoarea participare al lui Alex va fi la Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Harmonia Cordis”- Târgu Mureș, 8-13 august unde va susține un recital și va participa la cursuri de măiestrie cu profesori din țară și străinătate. Alexandru Grecu este elev în clasa a X-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița și este îndrumat de profesorul Valentin Pop.

6334 vizualizariS1770001.JPG :: Bistriteanul.ro
S1760008.JPG :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
16:47 - Profesoara din Bistrița decorată de Klaus Iohannis e împotriva manualului unic
16:02 - VIDEO – Condus agresiv, „predat” chiar de instructor! Evită milimetric impactul cu o altă mașină!
15:33 - Primăria Bistrița ia bani de la pârtia de schi și dă la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness
15:03 - Guvernul a alocat mai bine de un milion de lei pentru repararea instituțiilor afectate de furtună
14:02 - Doi consilieri municipali vor ca în Bistrița să nu mai fie clădiri acoperite cu azbociment!
14:01 - Neatenția costă! O copilă de 7 ani a fost călcată de roata unei căruțe
13:38 - „Prețul” pentru pozele virale cu braconierii care târăsc trupul unei capre negre moarte în Parcul Național - 16.000 de euro
12:30 - Opt mii de euro se duc pe excursia unor angajați ai Primăriei Bistrița
12:06 - Pentru un transport ilegal a rămas fără lemn și fără mașină
11:30 - Azi e Happy Day la Casa EMA! Nu rata reducerile
11:01 - FOTO: Prețul carburantului a crescut în fața lui!
10:03 - Bivolaru n-are noroc de libertate! Judecătorii bistrițeni l-au lăsat liber, finlandezii îl vor închis
09:14 - Un invitat de onoare, azi și mâine la Bistrița!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close