Bunătățile din Cuptorul lui Buna, într-un spațiu tradițional ce te duce cu gândul la copilărie, la bunica

Bunătățile din Cuptorul lui Buna, într-un spațiu tradițional ce te duce cu gândul la copilărie, la bunica

„Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la (…) cuptiorul pe care mă ascundeam” parcă și simt mirosul de bunătăți și văd fața bunicii, plină de făină și zâmbete. Ei bine, bunătățile din copilărie, făcute de casă, pot fi savurate la „Cuptorul lui Buna”. Acum, în locația reamenajată, decorată tradițional, care te transpune prin ambianță și gustul produselor exact în casa bunicii.

Cine nu-și amintește perioada copilăriei? Momentul când fugea „după miros” în casa bunicii, unde aceasta, plină de făină pe mâini și dragoste în ochi pregătea plăcinte, cornulețe și alte bunătăți?

Ei bine, gustul acela din copilărie este redat perfect de bunătățile puse la dispoziție bistrițenilor, într-o locație din partea de jos a orașului. Și pentru ca nu cumva să uitați numele magazinului, e pus emblematic: „Cuptorul lui Buna”.

Dacă până acum puteați cumpăra deliciile de patiserie doar printr-un gemuleț, proprietarii s-au gândit să creeze ambianța perfectă care să vă trezească amintirile din copilărie.

Așa că și-au păstrat locația, dar au mărit spațiul. Au creat un cuptor, ca cel descris de Creangă în „Amintiri din Copilărie” și au decorat totul rustic.

Apoi, cu drag, au gătit, și gătesc zilnic, cornulețe fragede cu gem, sărățele/saleuri, nuci umplute, rulouri cu cremă de vanilie, plăcinte, prăjituri etc. Toate produsele sunt proaspete, făcute zilnic, din ingrediente naturale, cu unt sau untură, fără chimicale adăugate, pentru a păstra gustul autentic.

Prețurile sunt numa’ potrivite pentru produse de casă ce îți amintesc de casa bunicii. Găsiți rulouri cu vanilie la 50 de lei kg, cornulețele cu rahat sau gem la 30 lei/kg, cele cu nucă la 45 lei/kg. Pentru 50 de lei, poți să te bucuri de un kilogram de coșulețe cu bezea și nucă, de gustoasele nuci umplute sau de prăjituri ecler, albinița sau cu caramel. Sărățelele de casă sunt la doar 35 de lei kilogramul.

Mai mult, cei e la Cuptorul lui Buna se pregătesc să vă cucerească și cu diferite tipuri de plăcintă, cu stafide și iaurt, sau cu foi subțiri. Vor să vă surprindă cu grisine și torturi. Mai mult, veți putea să cumpărați și răcoritoare, pentru ca să vă stâmpărați setea după atâtea delicii.

Cuptorul lui Buna e deschis de luni până vineri, între orele 10  – 19, iar sâmbăta între orele 09 – 13. Locația e vis-a-vis de Kauflandul de Jos, pe colțul blocului din dreptul stației de maxi – taxi.

Îi găsiți și pe Facebook, iar dacă doriți să dați comandă de bunătăți, din timp, o puteți face la numărul de telefon 0756030199 – Viorica Coman.

 

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum 12 ore - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 14 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 15 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 16 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 16 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 17 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 17 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 18 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 19 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 20 de ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 21 de ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 21 de ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum O zi - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum O zi - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.