Burse de excelență și merit din partea Consiliului Județean pentru trei foști elevi din județ

Burse de excelență și merit din partea Consiliului Județean pentru trei foști elevi din județ

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a făcut cunoscută lista cu studenții care se vor bucura de bani din partea instituției sub forma unei burse de excelență și două burse de merit. În urma analizei dosarelor, doi foști elevi ai Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud se vor bucura de bursele de merit, iar bursa de excelență îi revine unui fost elev care a obținut o medalie de aur la o olimpiadă internațională.

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud acordă şi în acest an o bursă de excelență și două burse de merit studenților din județ care au obținut rezultate deosebite în activitatea școlară și de performanţă pe parcursul anilor de liceu.

Pentru bursa de excelență un singur elev din județ și-a depus dosarul. Este vorba despre Sergiu Petrușca, elevul cu care s-a mândrit în ultimii ani Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, mai ales după ce s-a întors cu o strălucitoare medalie de aur de la Olimpiada Internațională Științele Pământului.

Cele două burse de merit oferite de Consiliul Județean ajung la doi foști elevi care au studiat în același liceu – Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud.

Profesorii lui Paul Tîrlișan și ai Lăcrămioarei Domide, cei doi absolvenți ai liceului din Năsăud, au doar cuvinte de laudă la adresa lor și spun că pe tot parcursul școlii au fost doi elevi excelenți, cu rezultate remarcabile la învățătură.

Paul Tîrlișan a fost admis și studiază la o prestigioasă universitate din Marea Britanie – University of Oxford, iar în urma analizei dosarului pe care l-a depus la Consiliul Județean, a primit cel mai mare punctaj din partea comisiei de evaluare.

După ce a absolvit profilul pedagogic al Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud, Lăcrămioara Domide a ales să rămână acasă, iar acum urmează cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca.

Tânăra studentă a stat de vorbă cu reporterii Bistrițeanul.ro și a spus că Alegerea studierii dreptului la Universitatea Babeș-Bolyai a fost o consecință a faptului că m-a captivat ideea de a descoperi esența lucrurilor, lăsând deoparte aparența, întrucât libertatea cuiva poate depinde de pregătirea ta profesională și de modul de abordare al realității. Privesc dreptul, oarecum, ca pe o speranță că în această lume există totuși adevăr și moralitate, iar asta mă face să îmi doresc să descopăr mai multe despre acest domeniu și ,cu timpul, să profesez.”

Lăcrămioara povestește că deși acum este „la modă” să studiezi în străinătate, principalul lucru care a determinat-o să rămână în țară este speranța că se poate construi un viitor frumos și în România dacă într-adevăr îți dorești acest lucru. Tânăra își dorește să evolueze, dar aici, în locul în care a crescut.

„Sunt încântată de această idee (bursa de merit – n.r.). Această bursă din partea Consiliului Județean este, pentru mine, o dovadă că a meritat să îmi canalizez timpul pe studiu, această susținere financiară fiind o investiție în performanță, o investiție în viitor. Mă bucură să văd că munca elevilor este recunoscută și apreciată. Sincer, nu mi-am făcut o idee despre cum o să folosesc banii, dar cu siguranță îi voi investi în evoluția mea, atât din punct de vedere profesional, cât și ca persoană.”, a mai spus Lăcrămioara.

Bursele se acordă din anul I de studiu şi se păstrează pe toată durata studiilor universitare de bază, cu condiția ca beneficiarii burselor să obţină anual minim media generală 9, cu promovarea tuturor examenelor din anul respectiv (asigurarea integrală a numărului de credite contractate).

VIDEO: Investiţii masive şi proiecte de sute de mii de euro, la Valea Vinului! octombrie 21, 2019 - „Investiţiile care au început în Valea Vinului încă din acest an se referă la apă şi canalizare, dar şi la asfaltarea drumului Rodna – Valea Vinului şi introducerea unei zone de promenadă dar şi a unei piste de biciclete… ”
Aquabis: Se sistează apa rece în Beclean şi Coldău octombrie 21, 2019 - Astăzi,  21 octombrie 2019, se va sista TOTAL   furnizarea apei reci în localitatea Beclean, cartierul Beclenuț și Coldău.
Produsele din pește de la Romuli au ajuns în prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale octombrie 21, 2019 - Pe lista aleasă pe sprânceană de prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale din București și-au făcut loc și produsele din pește de la Romuli, disponibile până acum doar la târguri și la piața locală din weekend de lângă Biserica Evanghelică.
POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea: