Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
Se caută inginer mecanic, responsabil mentenanță sau marketing și ingineri în construcții! Oferte avantajoase de muncă
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!

  523 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia[email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cartea unui bistrițean a cucerit unul dintre cele mai prestigioase premii în Anglia

11/10/2017 09:41:49 Ioana BRADEA  
Nu este tradusă în română dar, publicată anul trecut la una dintre cele mai valoroase edituri din Marea Britanie, cartea scrisă de un bistrițean a reușit să cucerească atenția tuturor și să impresioneze prin contribuția originală. Este pentru prima oară când un român cucerește o asemenea distincție.

Volumul „Ruling Ideas: how global neoliberalism goes local” a primit premiul pentru economie politică internațională a asociației British International Studies Association, parte a International Political Economy Group (IPEG).

A fost vorba despre o competiție foarte strânsă pe care bistrițeanul Cornel Ban a câștigat-o grație cărții sale publicate anul trecut la Oxford University Press și votate de peste 350 de membri IPEG.

Cei șase membri ai juriului și-au motivat decizia subliniind că autorul român „aduce o contribuție originală în dezbaterea referitoare la deseori ambiguul concept al neo-liberalismului”, că acesta „oferă detalii empirice consistente asupra evoluției dominante a ideilor economice care contează, transpuse în acțiune politică practică”. A fost apreciată, totodată, în cartea lui Cornel Ban și „cercetarea serioasă a studiilor de caz care demonstrează descoperiri empirice inedite”.

IPEG premiază în fiecare an, din 2006 încoace o carte publicată în precedentul an calendaristic, fiind vorba despre un premiu care implică un enorm prestigiu și dincolo de granițele Marii Britanii, precizează British International Studies Association, atât datorită sistemului democratic și deschis de votare a nominalizărilor (fiind, deci, onorant pentru fiecare volum care ajunge pe lista scurtă a finaliștilor), cât și datorită faptului că cele 4 cărți care ajung în finală sunt citite și apreciate de 6 jurați specialiști la cel mai înalt nivel. Criteriile care stau la baza verdictului final au în vedere inovația conceptuală a lucrării, analizele empirice, contribuțiile și conexiunile cu literatura științifică de specialitate, limpezimea expunerii sau calitatea argumentelor.

Tot grație acestui volum, Cornel Ban a fost nominalizat în 2016 la gala „Oamenii Timpului”.

Cornel Ban s-a născut în Prislop (actualul Liviu Rebreanu), a urmat cursurile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a studiat Literatură Comparată și Drept la Babeş-Bolyai, a predat la Parva, o vreme, făcând naveta 20 de kilometri cu autobuzul, a fost avocat, dar a renunţat la această meserie de dragul satisfacţiilor pe care le presupune cariera de profesor, este doctor în ştiinte politice, a studiat la Universitatea din Maryland şi la Brown University, este co-director al Centrului de Cercetare pentru Politici Globale al Universităţii Boston (SUA).

A publicat articole pe teme legate de migraţie, dinamica economiei sociale europene, dezbateri economice în puterile economice emergente şi Brazilia, guvernanţă transnaţională în Europa şi transformările recente ale economiilor din periferia mediteraneană şi sud-est europeană.

Profesorul din Năsăud a publicat în 2014 la Editura Tact din Cluj-Napoca volumul „Dependenţă şi dezvoltare. Economia politică a capitalismului românesc”, considerată una dintre cărţile de referinţă ale anului, iar în acest an, în martie, a publicat un nou volum destinat specialiştilor – „Ruling Ideas. How global neoliberalism goes local” despre care cei de la Amazon afirmă că „pentru prima oară se teoretizează şi se testează empiric mecanismele care fac ca ideile neoliberale să se manifeste mai radical în anumite ţări şi moderat în altele”.

Volumul este publicat la prestigioasa editură Oxford University Press, fapt care ar putea să-i faciliteze lui Cornel Ban avansarea într-un post de profesor universitar la Boston.

4382 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:10 - Vrei o masă de Paște bogată și gustoasă? Comandă Coșul cu Produse tradiționale pregătit de Restaurant Casa Doamnelor!

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro