Cea mai frumoasă Sală Polivalentă din țară, la doi pași de Bistrița! Proiecte de peste 250 milioane lei, semnate azi!

Cea mai frumoasă Sală Polivalentă din țară, la doi pași de Bistrița! Proiecte de peste 250 milioane lei, semnate azi!

Astăzi, vicepremierul Daniel Suciu a semnat proiecte în valoare de peste 250 milioane lei. Acestea cuprind reabilitarea CNLR, o Sală Polivalentă modernă la doi pași de Bistrița, reabilitări de drumuri, școli, grădinițe, transport eco. „Nu vă fie frică! PSD investește!”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

Daniel Suciu, vicepremierul României și Ministru al Dezvoltării este prezent azi în județul nostru pentru a semna contracte de finanțare în valoare de peste 250 milioane lei.

O parte au fost semnate în cadrul unei conferințe, la Consiliul Județean.

„Daniel Suciu ne aduce bani pentru modernizarea altor trei tronsoane de drumuri județene vitale pentru noi. E vorba de DJ172A, Beclean-Nușeni – Chiochiș, o porțiune de 26 km, DJ162- Sânmihaiu de Câmpie – Vișuia – 10,1 km și DJ154, Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței – 7,4 km. E vorba de o finanțare totală de 82.2 milioane lei pentru 43,5 km”, a explicat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

La conferință au fost prezenți și primarii mai multor comune, dar și viceprimarul Cristian Niculae, datorită proiectelor de investiții semnate pentru localitățile pe care le administrează.

Este vorba de următoarele investiții:

1.Centrul intermodal de transport public la Bistrița Str. Gării-Tărpiului-Industriei 42.4 milioane lei (9 milioane euro)

2. Piste de bicicliști în Bistrița 21 milioane lei (4.5 milioane euro)

3. Lunca Ilvei: Modernizare cartier „Strada Fabricii” – 1.3 milioane lei

4. Șieu Măgheruș: Modernizare și extindere corp primărie – 781.000 lei

5. Nușeni: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public – 813.000 lei;

6. Galații Bistriței: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public – 373.056 lei.

Realizarea unei Săli Polivalente în Unirea a fost aprobată ieri, în Ședința de Guvern. Vă spun, din ce am văzut, proiectul va fi una dintre cele mai frumoase Săli Polivalente din România. Și am văzut, har Domnului, multe săli polivalente în ultimele trei luni. Valoarea acesteia se ridică la 96 milioane lei”, a mai spus Daniel Suciu.

Printre cei aflați alături de vicepremierul Daniel Suciu, la conferință, a fost și directorul CNLR, Suzana Gălățan și Ecaterina Borșoș, care au mulțumit Primăriei Bistrița, Consiliului Județean și Ministerului Dezvoltării pentru găsirea fondurilor necesare modernizării corpului A al CNLR.

„Cred că găsirea unei soluții s-a datorat și faptului că în ultimii ani am avut o promovabilitate la BAC de aproape 99 la sută, am avut, în ultimii cinci ani, aproximativ 580 de olimpici la nivel național și aproximativ 70 de distincții primite de elevii noștri la olimpiade naționale și reprezentări la nivel internațional”, a explicat Suzana Gălățan.

Estimativ, CNI va introduce în comitetul tehnico economic în data de 31 mai acest obiectiv, al reabilitării corpului A, undeva în trei săptămâni eu sper să avem și indicatorii aprobați în ședință de Guvern și apoi, undeva în două săptămâni va fi urcat pe site-ul de licitații. Aproximativ în două luni de zile, deci, sper să fie urcat pe site-ul de licitații”, a completat Daniel Suciu.

La ora 13, la Sîngeorz Băi se vor semna finanțările pentru trei investiții: Reabilitarea Școlii de la Cormaia, asfaltarea a 5 km de drum și realizarea unei Grădinițe în Sîngeorz Băi.

„Bunul Dumnezeu e mare și totdeauna găsește soluții pentru oamenii de bine care vor să mai facă și altceva în afară de JOS PSD. Deci ăsta e lait-motivul și stați așa: Nu vă fie frică! PSD în continuare investește pentru viața dumneavoastră mai bună și va face lucrul acesta prin toți reprezentanții lui și PNL-ul, prin reprezentanții lui care sunt aici de față și care nu sunt cu NU VĂ FIE FRICĂ, JOS! și se gândesc cum să-și ajute comunitatea să lucreze mai bine!”, a concluzionat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

 

 

Probe de aptitudini, în 25 septembrie, la Școala Populară de Arte! acum 48 de minute - Tinerii şi copiii din Bistriţa care vor să-şi cultive talentele sau să facă performanţă în arte sunt invitaţi mâine, la Şcoala Populară de Arte. Aici au loc probele de aptitudini înainte de începerea unui nou an şcolar!
Cum s-a pregătit spitalul din Bistrița pentru pacienții cu arsuri? acum 2 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița are o rezervă cu pat pentru pacienții cu arsuri, care nu pot fi transferați imediat la  o clinică de specialitate. Aceasta este deja funcțională 100%, fiind dotată inclusiv cu cadă specială pentru curățarea arșilor.
Aquabis: Lucrări de remediere la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru. Cum vor fi afectaţi locuitorii acum 2 ore - Lucrări de remediere - astăzi - la reţeaua de apă în Rodna, Anieș și Maieru - anunţă Aquabis. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
Se dă mită în spitalele din județ? Clasamentul oferit de Ministerul Sănătății acum 3 ore - Ministerul Sănătății a întocmit un clasament al mitei care se oferă în spitalele din România. Datele au fost obținute pe baza formularelor completate de pacienții internați în unitățile spitalicești, în prima jumătate a anului 2019. CARE este situația la noi în județ:
ANUNŢ: Finalizarea proiectului „ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL” acum 4 ore - SC MEGATITAN SRL, cu sediul în Oras Beclean, Str. Nicolae Balcescu, nr. 25A, Judetul Bistriţa-Năsăud, Romania, a derulat, începând cu data de 09.03.2018 si având ca termen de finalizare data de 30.09.2019, proiectul „ACHIZITIE DE UTILAJE LA SC MEGATITAN SRL”.
FOTO/VIDEO – O comunitate din Bistrița-Năsăud este terorizată de urși de mai bine de o lună acum 19 ore - Localnicii din satul Cușma, comuna Livezile, sunt terorizați de urși de mai bine de o lună. Sălbăticiunile le-au mâncat animalele, le-au distrus culturile și îi „întâmpină” chiar pe ulițele satului când își duc copiii la școală. Autoritățile încă n-au găsit o soluție pentru această problemă.
De mâine se pot face donaţii pentru „Târgul de purici” acum 19 ore - Dacă aveţi haine care v-au rămas mici, jucării care vă prisosesc sau electrocasnice în stare bună pe care nu le mai folosiţi – de mâine le puteţi dona în cortul din Piaţa Centrală! Aici se deschide în weekend Târgul de Purici:
VIDEO – Vine frigul! Sfaturi ale pompierilor pentru a evita incendiile: acum 20 de ore - Pompierii intervin, anual, la sute de incendii. Zeci dintre acestea sunt cauzate de faptul că nu sunt curățate sau exploatate corect coșurile de fum. Și cum vine frigul, pompierii bistrițeni s-au gândit să vină în ajutorul cetățenilor cu sfaturi. Și un scurt video:
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița! acum 21 de ore - Se fac încet pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.
Este sau nu potabilă „apa cu aur” de la Maieru? Ce spun analizele de laborator acum 22 de ore - Apa cu aur de la Maieru este căutată de ani buni, în special de cei care au diferite probleme de sănătate. Autoritățile locale au captat izvorul și l-au dus în centrul comunei, pentru ca localnicii să se poată servi. Întrebarea care este pe buzele tuturor zilele acestea rămâne: este sau nu potabilă apa cu aur?
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români! Peste 2.200.000 acum 23 de ore - Robert Sighiartău (PNL): România are şansa de a începe construcţia normalităţii. E timpul ca Republica tranziţiei haotice să ia sfârşit. 30 de ani i-au ajuns. Sfârşitul acestei Republici va veni odată cu plecarea guvernului Dăncilă şi sfârşitul PSD ca partid oligarhic şi partid-stat, aşa cum îl ştim. Va veni, sunt convins, o nouă Republică - a normalităţii şi moralităţii. Cu  Klaus Iohannis şi PNL.
Se fac angajări la MetGlass, Leoni, Casa Ema, Aquabis, Central Motors şi Transmixt! acum 24 de ore - Noi locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, la Bistriţa! Se fac angajări la MetGlass şi Leoni, Aquabis caută instalatori iar Pub The Bricks 1903 angajează bucătar, barman, ospătar și pizzer!
Gabriel Lazany, managerul SJU: „Le-aș da și 10 salarii numai să vină la Bistrița!” Despre ce medici este vorba: acum O zi - Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany este dispus să ofere o primă în valoarea a 10 salarii pentru specialiști dispuși să vină la Bistrița. La această primă consistentă se adaugă și o garsonieră de serviciu. Despre ce medici este vorba:
Aquabis: Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără apă acum O zi - Şapte localităţi din Bistriţa-Năsăud rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore.
Ioan Turc: Administrația PSD a transformat Parcul Industrial în pistă de carturi! acum O zi - Liderul PNL BN a explicat în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro că ideea unui Parc Industrial îi aparține. Dacă ar fi fost făcut așa cum îl propusese el încă din 2006, Bistrița ar fi ”bătut” Oradea. ”Administrația PSD și-a bătut joc de Parcul Industrial. A devenit o pistă de carturi” a susținut Ioan Turc.