Cea mai frumoasă Sală Polivalentă din țară, la doi pași de Bistrița! Proiecte de peste 250 milioane lei, semnate azi!

Cea mai frumoasă Sală Polivalentă din țară, la doi pași de Bistrița! Proiecte de peste 250 milioane lei, semnate azi!

Astăzi, vicepremierul Daniel Suciu a semnat proiecte în valoare de peste 250 milioane lei. Acestea cuprind reabilitarea CNLR, o Sală Polivalentă modernă la doi pași de Bistrița, reabilitări de drumuri, școli, grădinițe, transport eco. „Nu vă fie frică! PSD investește!”, a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

Daniel Suciu, vicepremierul României și Ministru al Dezvoltării este prezent azi în județul nostru pentru a semna contracte de finanțare în valoare de peste 250 milioane lei.

O parte au fost semnate în cadrul unei conferințe, la Consiliul Județean.

„Daniel Suciu ne aduce bani pentru modernizarea altor trei tronsoane de drumuri județene vitale pentru noi. E vorba de DJ172A, Beclean-Nușeni – Chiochiș, o porțiune de 26 km, DJ162- Sânmihaiu de Câmpie – Vișuia – 10,1 km și DJ154, Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței – 7,4 km. E vorba de o finanțare totală de 82.2 milioane lei pentru 43,5 km”, a explicat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

La conferință au fost prezenți și primarii mai multor comune, dar și viceprimarul Cristian Niculae, datorită proiectelor de investiții semnate pentru localitățile pe care le administrează.

Este vorba de următoarele investiții:

1.Centrul intermodal de transport public la Bistrița Str. Gării-Tărpiului-Industriei 42.4 milioane lei (9 milioane euro)

2. Piste de bicicliști în Bistrița 21 milioane lei (4.5 milioane euro)

3. Lunca Ilvei: Modernizare cartier „Strada Fabricii” – 1.3 milioane lei

4. Șieu Măgheruș: Modernizare și extindere corp primărie – 781.000 lei

5. Nușeni: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public – 813.000 lei;

6. Galații Bistriței: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public – 373.056 lei.

Realizarea unei Săli Polivalente în Unirea a fost aprobată ieri, în Ședința de Guvern. Vă spun, din ce am văzut, proiectul va fi una dintre cele mai frumoase Săli Polivalente din România. Și am văzut, har Domnului, multe săli polivalente în ultimele trei luni. Valoarea acesteia se ridică la 96 milioane lei”, a mai spus Daniel Suciu.

Printre cei aflați alături de vicepremierul Daniel Suciu, la conferință, a fost și directorul CNLR, Suzana Gălățan și Ecaterina Borșoș, care au mulțumit Primăriei Bistrița, Consiliului Județean și Ministerului Dezvoltării pentru găsirea fondurilor necesare modernizării corpului A al CNLR.

„Cred că găsirea unei soluții s-a datorat și faptului că în ultimii ani am avut o promovabilitate la BAC de aproape 99 la sută, am avut, în ultimii cinci ani, aproximativ 580 de olimpici la nivel național și aproximativ 70 de distincții primite de elevii noștri la olimpiade naționale și reprezentări la nivel internațional”, a explicat Suzana Gălățan.

Estimativ, CNI va introduce în comitetul tehnico economic în data de 31 mai acest obiectiv, al reabilitării corpului A, undeva în trei săptămâni eu sper să avem și indicatorii aprobați în ședință de Guvern și apoi, undeva în două săptămâni va fi urcat pe site-ul de licitații. Aproximativ în două luni de zile, deci, sper să fie urcat pe site-ul de licitații”, a completat Daniel Suciu.

La ora 13, la Sîngeorz Băi se vor semna finanțările pentru trei investiții: Reabilitarea Școlii de la Cormaia, asfaltarea a 5 km de drum și realizarea unei Grădinițe în Sîngeorz Băi.

„Bunul Dumnezeu e mare și totdeauna găsește soluții pentru oamenii de bine care vor să mai facă și altceva în afară de JOS PSD. Deci ăsta e lait-motivul și stați așa: Nu vă fie frică! PSD în continuare investește pentru viața dumneavoastră mai bună și va face lucrul acesta prin toți reprezentanții lui și PNL-ul, prin reprezentanții lui care sunt aici de față și care nu sunt cu NU VĂ FIE FRICĂ, JOS! și se gândesc cum să-și ajute comunitatea să lucreze mai bine!”, a concluzionat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

 

 

Aquabis: Fără apă rece, până mâine, în Ilva Mică acum 2 ore- Locuitorii din Ilva Mică rămân fără apă rece, din cauza unei avarii accidentale pe rețeaua de distribuție a apei potabile făcută de firma care reabilitează drumul din Ilva Mică spre Strâmba.
Expoziție istorică la Bistrița: lucrările celor mai renumiți pictori ai lumii vor putea fi admirate în micul burg săsesc acum 4 ore- Bistrița se află pe lista scurtă a orașelor din România unde vor poposi lucrări semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii. Este vorba despre Picasso, Matisse, Dali și Klimt.
Detoxifiere în paradis! Un concediu pentru sănătate, echilibru şi armonie între trup şi suflet! acum 6 ore- Zeci de persoane de toate vârstele din toate colțurile țării sunt așteptate la Colibița. Nu doar pentru a respira aerul de munte, despre care se spune că e la fel de ozonat ca-n Alpi, ci pentru a slăbi. Un bistrițean organizează tabere de detoxifiere care te trimit acasă cu câteva kilograme în minus.
Celtic Transilvania – în TOPUL festivalurilor care nu trebuie ratate în 2019! acum 6 ore- A mai rămas exact o lună de zile până la debutul Festivalului Celtic Transilvania 6! Vor fi din nou 3 zile şi 3 nopți de neuitat pe platoul de lângă Băile Figa, cu multe concerte rock, heavy metal sau folk, cu o mulţime de activităţi în satul celtic şi multe alte surprize…!
SĂRBĂTOARE: Se anunţă câteva delicii muzicale, în weekend, la Bistriţa! acum 7 ore- O adevărată sărbătoare a muzicii se întâmplă, în acest weekend, la Bistriţa: vom avea ocazia să-i ascultăm pe copiii şi tinerii care ştiu să cânte dumnezeieşte - în două concerte extraordinare, la Sinagogă şi la "Dacia".
Alege piesele din in și bumbac de la Sense, pentru a rezista fierbințelii din atmosferă acum 8 ore- E vară și termometrele indică multe grade cu plus. Iar în concedii, și de fapt, de fiecare dată când ieșim din casă, vrem să arătăm bine dar să și facem față fierbințelii din atmosferă. Tocmai de aceea , cei de la Sense au pregătit cea mai inedită colecție din haine de in și bumbac. Nu doar că arată foarte bine, dar te și ajută să te simți confortabil.
FOTO/VIDEO: Persoane încarcerate, rănite și salvatori ce luptă contra cronometru pentru a salva vieți acum 10 ore- Zeci de pompieri și paramedici și-au dat ”întâlnire” azi în parcarea de la Selgros. Aici, pe baza unor scenarii secrete pentru ei, au de acordat primul ajutor și să descarcereze victimele unor accidente. Totul se întâmplă contra cronometru, în cadrul concursului regional al salvatorilor.
FII REPORTER: Bistrița, orașul pasajelor… degradate! acum 11 ore- Bistrița este numit și ”orașul pasajelor”. Doar că atunci când localnicii se gândesc la această sintagmă…și ”simt” mirosurile specifice și ”văd” starea de degradare a unora. Chiar și cele reabilitate prezintă aceleași semne..plus că se degradează.
Trecerea de pietoni de la Prefectură, vizibilă până la prima ploaie. Municipalitatea a ieșit cu pensula la două luni de la inaugurare acum 12 ore- Două luni, cam atât țin marcajele din oraș, plătite cu bani frumoși. Trecerea de pietoni de la Prefectură, „inaugurată” acum două luni deja nu mai este vizibilă, Primăria Bistrița fiind nevoită să o revopsească în miez de noapte ca să vadă pietonii pe unde să treacă… În luna aprilie una dintre trecerile de pietoni a...
Cristina Iurișniți (USR): Peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud! acum 13 ore- Ieri a început examenul național de Evaluare Națională, cu proba la Limba și Literatura Română. Deputatul USR Cristina Iurișniți a atras atenția că peste 350 de elevi de clasa a VIII-a lipsesc de la Evaluarea Naţională, în Bistrița-Năsăud
Aquabis Bistriţa: Străzi fără apă, azi, în Năsăud! acum 13 ore- Astăzi, 19 iunie 2019, se va sista PARŢIAL furnizarea apei potabile, în localitatea Năsăud, pe câteva străzi.
Contele Dracula, așteptat în Wonderland. Ce planuri are viceprimarul Bistriței pentru complexul din Unirea acum O zi- Într-o emisiune televizată, Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței și candidatul PSD la fotoliul de primar la alegerile următoare a precizat că ia în calcul amenajarea unui parc de distracții dedicat contelui Dracula, în complexul Wonderland din Unirea.
FOTO: Tractor în loc de elicopter, pentru a salva viața unui bunic! acum O zi- O intervenție mai neobișnuită ieri, în Poiana Ilvei. Un bărbat a suferit un atac cerebral. Deși s-a solicitat intervenția elicopterului, zona fiind una dificilă...pacientul a fost transportat cu tractorul.
EXTRA: Autorul protestului „Şi eu vreau autostrăzi!” vine la Bistriţa! Prima ediţie TEDx, în oraşul nostru! acum O zi- În premieră, la Bistriţa, graţie voluntarilor Pov 21, va avea loc o ediție inaugurală a celebrelor conferinţe TEDx. Printre invitaţi – afaceristul care a iniţiat protestul „Şi eu vreau autostrăzi!”
ȘOCANT! După ploaie, din pământ au ieșit oase! Se ia în considerare o crimă! acum O zi- Ploile fac să răsară plante, buruieni... și alte cele. Doar că ieri, la Nușeni, după ploile abundente, au ieșit din pământ... fragmente de oase. Polițiștii iau în considerare posibilitatea unei crime.