Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO - Povestea spectaculosului vin de Dumitra continuă! Cum a revitalizat un inginer de 78 de ani un vin demult uitat
FOTO/VIDEO: Cele mai frumoase voci, într-un spectacol răscolitor, plin de căldură şi lumină
În Bistrița-Năsăud nu locuiesc persoane refugiate! Mai mult, numărul de străini înregistrați în județul nostru a scăzut
Vara e altfel pe terasa Metropolis: Vinuri de Lechința și Jelna și bucătăria mediteraneană de la Academia del Gusto!
VILLA: Bistrița are cel mai exclusivist restaurant din județ, chiar în casa locuită de primul arhitect al orașului!
NOI locuri de muncă în Bistriţa! Filadelfia Group, Selgros, Saiz Tour şi Central Motors fac angajări!

  966 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cea mai spectaculoasă licitație din istoria județului face anul și tot nu are un rezultat oficial

11/01/2017 17:32:54 Raluca NECHITI  
Licitația lansată la jumătatea lunii ianuarie a anului trecut pentru reabilitarea drumului Poarta Transilvaniei s-a dovedit a fi una dintre cele mai spectaculoase licitații organizate până acum în Bistrița-Năsăud. Sute de firme s-au înghesuit să participe la licitație, o licitație contestată și cu sute de clarificări cerute.

Modernizarea unuia dintre cele mai spectaculoase drumuri din Bistrița-Năsăud - drumul Poarta Transilvaniei a atras sute de firme interesate să reabiliteze primii 55 km de drum, estimați la 35 milioane de euro.

La începutul anului trecut, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a scos la licitație primele tronsoane din drumul Poarta Transilvaniei, la licitație înscriindu-se nu mai puțin de 378 de firme. Licitația este și ea una spectaculoasă, cu sute de solicitări de clarificări, cu contestații la CNSC și cu procese câștigate de firme la tribunal.

Termenul până la care firmele interesate să reabiliteze Poarta Transilvaniei a expirat în 15 martie anul trecut, iar Consiliul Județean anunța că în urma procedurii de achiziție au fost depuse pentru al doilea lot Lac Colibița - Bistrița Bârgăului (DN17) au intrat în cursă 20 asocieri cu 103 operatori economici. Pentru lotul trei (DN17) Josenii Bârgăului - Strâmba - Ilva Mică sunt depuse 17 oferte din partea a 110 operatori economici, iar pentru lotul patru - Ilva Mică (DN17D) - Poiana Ilvei - Măgura Ilvei există 18 ofertanți, respectiv 104 firme.

După o lună de analiză a dosarelor, angajații Consiliului Județean care fac parte din comisia de evaluare au anunțat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice că prelungesc perioada de evaluare a ofertelor cu încă 240 de zile. Autoritatea contractantă fiind de acord cu prelungirea cu încă opt luni a termenului de evaluare a ofertelor. În aceste condiții mai durează încă o vreme până vom afla câștigătorii licitațiilor pentru cele trei loturi.
Licitația lansată în urmă cu un an a fost una dintre cele mai controversate și contestate licitații, companiile solicitând peste 110 lămuriri și, în două cazuri, au ajuns la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, revoltați de faptul că nu sunt respectate o serie de proceduri.
Astfel, până acum, cel mai mult a avut de câștigat compania Mis Grup a omului de afaceri Emil Iugan, devenit anul trecut cetățean de onoare al județului.

Compania a acționat Consiliul Județean în judecată supărată pe faptul că nu i se permite accesul la dosarul achiziției publice, contestând licitația pentru lotul 3 și 4 Josenii Bârgăului – Strâmba -Ilva Mică și Ilva Mică - Poiana Ilvei - Măgura Ilvei.

Consiliul Național de Soluționare a contestațiilor și-a declinat competențele în favoarea Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Tribunalul Bistrița Năsăud i-a dat dreptate companiei Mis Grup și a obligat Consiliul Județean să îi arate firmei deținute de noul cetățean de onoare al județului dosarul licitației publice și, în plus, să-i plătească și o sumă de 500 de lei ca și onorariu parțial pentru avocatul care l-a reprezentat în instanță.

O altă decizie favorabilă a primit și compania Construct Perom a omului de afaceri Gheorghe Petruț care a contestat lotul 4 din proiectul de modernizare al drumului județean 172 D, solicitând anularea și eliminarea unor aspecte considerate nelegale precum și obligarea autorității contractante să continue procedura de atribuire.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a stabilit că contestația celor de la Construct Perom este întemeiată, a anulat aspectele invocate de aceștia și a obligat CJ ca în termen de 10 zile să reevalueze oferta companiei.


 

5052 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
21:51 - Polițistul Marian Godină comentează scandalul sexual al cărui protagonist e preotul Cristian Pomohaci
20:19 - FOTO/VIDEO: Bătălia cu pungi pline de apă a fost, din nou, deliciul copiilor la Serbările Bistriţei Medievale. Catapulta şi-a cam ratat ţinta...
17:14 - FOTO: Ziua Internaţională a Iei româneşti a fost sărbătorită şi în California!
14:27 - POVEȘTI DIN SAT: Rotarul
12:47 - Cum va fi celebrată Ziua Drapelului Naţional, mâine, la Bistriţa
11:14 - Donații pentru micii prinți! Deși cu dificultăți, centrul continuă activitatea
10:07 - VIDEO: Spectaculoase instrumente din alte vremuri au însufleţit centrul vechi al oraşului. Azi – bătaie cu pungi de apă şi alte surprize
09:13 - FOTO/VIDEO: Bucuria de a te întâlni cu prietenii, la un ceai extraordinar, în parc...
08:15 - Ioan Turc, despre pasarela metalică pe Independenței: Să-l convingem pe Crețu să renunțe la ultima sa aberație!

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro