Celtic Transilvania: Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Celtic Transilvania:  Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Totul a început în 2014, ca o „petrecere” locală. Acum a devenit un festival internaţional recunoscut ca etalon de calitate între festivalurile de gen din Europa. Ce NU aveţi voie să rataţi la Celtic Transilvania:

Este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice din Transilvania, cu muzica folk, rock si metal. Este, totodată, un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Aşadar, dacă iubeşti muzica folk, rock şi metal, dacă eşti pasionat de reconstituire istorică, dacă vrei să cunoşti mai multe despre perioada celtică a Transilvaniei (La Tene) – atunci Festivalul Celtic Transilvania este exact ceea ce cauţi!

În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veţi avea parte de concerte ale unor trupe sau artişti valoroşi. De asemenea, în cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților şi a altor civilizaţii antice care – între secolele VI. Î.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a Becleanului”, au subliniat organizatorii evenimentului.

Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor – caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne precum folclorul și mesteșugurile acestei civilizații.

De asemenea, publicul se va bucura de expoziții îmbrăcăminte celtică, demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2, demonstrații de tir cu arcul, demonstrația cavaleriei dacice, demonstraţii de luptă ale celţilor, lupte de gladiatori sau prezentări de arme.

Atelierele care vor fi organizate la Celtic Transilvania se anunţă la fel de spectaculoase: publicul va putea participa la ateliere de fierărie, de țesut la război, de prelucrare a lemnului, de confecționare a cămășilor din zale de fier sau de confecţionat podoabe . Acestea vor fi completate de activităţile artistice romane şi barbare: dansuri şi muzică.

Aceste activităţi vor fi susţinute de trupe de reenactment din ţară şi străinătate, alcătuite din specialişti, arheologi şi istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai apropiată de realitate.

În acest an vor fi invitate 8 grupuri de reconstituire istorică: OMNIS BARBARIA (România), AMICII MUZEULUI (România), TERRA CELTICA (Polonia), CASTRVM NOVIS (România), TERRA DACICA AETERNA (România), PRO ANTICA (Polonia), HARJIS REBORN (Polonia) şi GETO-DACII DIN MOLDOVA (România).

Parada moto şi prezentările de motociclete nu vor lipsi nici în acest an. Traseul paradei va străbate tot oraşul Beclean, de la est la vest, cu plecare de pe platoul de lângă Băile Figa. Motociliştii vor face un popas de o jumătate de oră în parcarea de lângă Primăria Beclean, unde îşi vor etala bijuteriile pe două roţi.

Programul Festivalului Celtic Transilvania, 19-21 iulie 2019

Vineri 19 iulie

12:00 – Deschiderea „Satului Celtic” pentru public

12:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte : WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER și SKILTRON.

Sâmbătă, 20 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi istorice interactive în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

12:00 – 14:00 – Parada moto – Traseul: Platou Figa – intrare pe DN – deplasare spre Dej – întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău – parcare Primăria Beclean, cu staţionare 30 minute pentru publicul larg – întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa.

14:00 – 15:00 – Lansare de carte. Călin Acu lansează Celtic. Reîntâlnirea – al doilea volum din „trilogia Celtic”, inspirat de magia Festivalului Celtic Transilvania.  Prezentare făcută de autor şi sesiune de autografe.

17:00 – 01:00 – Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN și GOD.

Duminică 21 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN și SUR AUSTRU.

*****

Pe lângă muzică, reconstituire istorică şi activităţi moto, publicul se poate relaxa la Băile Figa, aflate vizavi de locul de desfăşurare al festivalului. O altă atracţie turistică importantă este Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din ţară, aflată la 5 minute de platoul Celtic Transilvania.

Cei interesaţi pot vizita şi situl arheologic Figa – unul dintre cele mai importante situri de explorare a sării, unde au fost descoperite diverse artefacte datând de acum 3000 ani.

Evenimentul va avea amenajată şi o zonă de târg, de unde se vor putea cumpăra diverse articole de artizanat, tricouri şi alte articole rock.

În cadrul festivalului se va organiza din nou tombola anuală, la care vor putea fi câştigate multe premii constând în instrumente muzicale, tricouri, articole meşteşugăreşti şi de artizanat.

Festivalul Celtic Transilvania este aşadar locul ideal unde aveţi ocazia să petreceţi un weekend de vis!

AICI se pot admira fotografii de la ediţiile precedente, iar AICI puteţi urmări toate noutăţile evenimentului. Accesul publicului este GRATUIT la toate activităţile !

Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea: