Celtic Transilvania: Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Celtic Transilvania:  Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Totul a început în 2014, ca o „petrecere” locală. Acum a devenit un festival internaţional recunoscut ca etalon de calitate între festivalurile de gen din Europa. Ce NU aveţi voie să rataţi la Celtic Transilvania:

Este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice din Transilvania, cu muzica folk, rock si metal. Este, totodată, un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Aşadar, dacă iubeşti muzica folk, rock şi metal, dacă eşti pasionat de reconstituire istorică, dacă vrei să cunoşti mai multe despre perioada celtică a Transilvaniei (La Tene) – atunci Festivalul Celtic Transilvania este exact ceea ce cauţi!

În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veţi avea parte de concerte ale unor trupe sau artişti valoroşi. De asemenea, în cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților şi a altor civilizaţii antice care – între secolele VI. Î.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a Becleanului”, au subliniat organizatorii evenimentului.

Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor – caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne precum folclorul și mesteșugurile acestei civilizații.

De asemenea, publicul se va bucura de expoziții îmbrăcăminte celtică, demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2, demonstrații de tir cu arcul, demonstrația cavaleriei dacice, demonstraţii de luptă ale celţilor, lupte de gladiatori sau prezentări de arme.

Atelierele care vor fi organizate la Celtic Transilvania se anunţă la fel de spectaculoase: publicul va putea participa la ateliere de fierărie, de țesut la război, de prelucrare a lemnului, de confecționare a cămășilor din zale de fier sau de confecţionat podoabe . Acestea vor fi completate de activităţile artistice romane şi barbare: dansuri şi muzică.

Aceste activităţi vor fi susţinute de trupe de reenactment din ţară şi străinătate, alcătuite din specialişti, arheologi şi istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai apropiată de realitate.

În acest an vor fi invitate 8 grupuri de reconstituire istorică: OMNIS BARBARIA (România), AMICII MUZEULUI (România), TERRA CELTICA (Polonia), CASTRVM NOVIS (România), TERRA DACICA AETERNA (România), PRO ANTICA (Polonia), HARJIS REBORN (Polonia) şi GETO-DACII DIN MOLDOVA (România).

Parada moto şi prezentările de motociclete nu vor lipsi nici în acest an. Traseul paradei va străbate tot oraşul Beclean, de la est la vest, cu plecare de pe platoul de lângă Băile Figa. Motociliştii vor face un popas de o jumătate de oră în parcarea de lângă Primăria Beclean, unde îşi vor etala bijuteriile pe două roţi.

Programul Festivalului Celtic Transilvania, 19-21 iulie 2019

Vineri 19 iulie

12:00 – Deschiderea „Satului Celtic” pentru public

12:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte : WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER și SKILTRON.

Sâmbătă, 20 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi istorice interactive în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

12:00 – 14:00 – Parada moto – Traseul: Platou Figa – intrare pe DN – deplasare spre Dej – întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău – parcare Primăria Beclean, cu staţionare 30 minute pentru publicul larg – întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa.

14:00 – 15:00 – Lansare de carte. Călin Acu lansează Celtic. Reîntâlnirea – al doilea volum din „trilogia Celtic”, inspirat de magia Festivalului Celtic Transilvania.  Prezentare făcută de autor şi sesiune de autografe.

17:00 – 01:00 – Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN și GOD.

Duminică 21 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN și SUR AUSTRU.

*****

Pe lângă muzică, reconstituire istorică şi activităţi moto, publicul se poate relaxa la Băile Figa, aflate vizavi de locul de desfăşurare al festivalului. O altă atracţie turistică importantă este Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din ţară, aflată la 5 minute de platoul Celtic Transilvania.

Cei interesaţi pot vizita şi situl arheologic Figa – unul dintre cele mai importante situri de explorare a sării, unde au fost descoperite diverse artefacte datând de acum 3000 ani.

Evenimentul va avea amenajată şi o zonă de târg, de unde se vor putea cumpăra diverse articole de artizanat, tricouri şi alte articole rock.

În cadrul festivalului se va organiza din nou tombola anuală, la care vor putea fi câştigate multe premii constând în instrumente muzicale, tricouri, articole meşteşugăreşti şi de artizanat.

Festivalul Celtic Transilvania este aşadar locul ideal unde aveţi ocazia să petreceţi un weekend de vis!

AICI se pot admira fotografii de la ediţiile precedente, iar AICI puteţi urmări toate noutăţile evenimentului. Accesul publicului este GRATUIT la toate activităţile !

Mesajul tânărului care a adunat pe Facebook donatori pentru a-și salva mama: „O faptă valorează mult!” decembrie 11, 2019 - David - tânărul de 20 de ani care a făcut un apel pe Facebook la donatori de sânge, pentru a-și salva mama bolnavă de leucemie - are un mesaj emoționant pentru toți cei care l-au ajutat:
VIDEO EXCLUSIV: Tupeu! Vânzătoare trântită la pământ, cu cuțitul la gât decembrie 11, 2019 - În această după-masă, o vânzătoare de la un supermarket din oraș și-a văzut moartea cu ochii, după ce un  individ a intrat în magazin și, în plină zi, a trântit-o la pământ și i-a pus cuțitul la gât. Ce l-a pus pe fugă pe individ.
Cioban găsit mort într-o râpă! decembrie 11, 2019 - Descoperire macabră azi în Mititei. Un localnic a văzut un bărbat căzut într-o râpă. Medicii ajunși la locul indicat au constatat decesul. S-ar părea că bărbatul era oier, fiind de loc de pe Ilve.
FOTO/VIDEO – Stelian Dolha a depus jurământul: Să punem cetățeanul pe primul loc! decembrie 11, 2019 - În această dupămasă, Stelian Dolha a depus jurământul pentru funcția de prefect. Acesta a amintit de cei 30 de ani ce au trecut de la revoluție. ” A venit momentul să punem cetățeanul pe primul loc!” și-a început acesta discursul.
AMENINȚATĂ cu cuțitul! Pățania periculoasă a unei vânzătoare decembrie 11, 2019 - În acestă după-masă, o vânzătoare de la un magazin a fost amenințată cu cuțitul de un  individ. Acesta a încercat astfel să o determine pe femeie să îi dea toți banii încasați. Ce s-a întâmplat:
FOTO/VIDEO: GRAV accident pe Grigore Moisil. Unul dintre șoferi a fost aruncat prin parbriz decembrie 11, 2019 - Un grav accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Grigore Moisil din municipiu. Unul dintre șoferii implicați a fost proiectat prin parbriz în urma impactului.
FOTO/VIDEO: Final de mandat pentru Ovidiu Frenţ. „Plec liniştit şi cu fruntea sus” decembrie 11, 2019 - Se vor înscrie fostul prefect Ovidiu Frenţ sau Ciprian Ceclan în PSD? Se apucă de politică, vor munci la stat sau la privat? Ce va face Ovidiu Frenţ, după ce a fost demis din funcţia de prefect al judeţului? Până una alta, părăseşte funcţia de prefect liniştit, „cu fruntea sus”, fără să-şi reproşeze nimic.
Certificate de cetățeni responsabili pentru minorii de 14 ani, înainte de buletin decembrie 11, 2019 - O asociație din România propune modificarea legii care prevede obținerea buletinului. Astfel, minorii care solicită prima carte de identitate ar putea obține prima dată un certificat de cetățean responsabil. Abia după ce își cunosc drepturile și obligațiile minorii vor avea parte de buletin.
Dosare penale în familie: Minor prins la volanul mașinii încredințate de o rudă decembrie 11, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Dorolea. Polițiștii au găsit un minor ce conducea un autoturism pe drumul județean. Mașina i-a fost încredințată acestuia de ...o rudă. Cei doi s-au ales cu dosare penale.
FOTO IMPRESIONANT – Lucrușoare făcute de mânuțe de copii, vândute pentru a-și ajuta o colegă: decembrie 11, 2019 - Cristiana este o fetiță cu nanism. Din această cauză, apariția diverselor complicații nu e o noutate. Colegii ei de grădiniță au făcut lucrușoare de mână pe care azi le-au vândut celor mari. Bănuții strânși ajung la mămica Cristianei pentru a-i cumpăra o mască de oxigen specială.
Stelian Dolha va fi învestit azi în funcție! Frenț și Ceclan, demiși de Guvernul Orban decembrie 11, 2019 - A venit anunțul oficial de la Guvern! Prefectul Ovidiu Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan au fost destituiți din funcție. Noul prefect numit în funcție, Stelian Dolha, va depune astăzi jurământul. 
Ionuț Simionca (PMP): Domnule prim-ministru Ludovic Orban, desființați pensiile speciale și folosiți banii economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului! decembrie 11, 2019 - Un parlamentar bistrițean i-a cerut prim-ministrului Ludovic Orban să anuleze pensiile speciale și să folosească banii astfel economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului.
Lions Siebenburgen ajunge și în acest an la bătrânii singuri. Ajută și tu! decembrie 11, 2019 - De 15 ani, Clubul Lions Siebenburgen este alături de bătrânii singuri și bolnavi din Bistrița și din împrejurimi. Mâine şi poimâine poţi să dai şi tu o mână de ajutor: 
FOTO: Cozi pe kilometri întregi la intrarea și ieșirea din Beclean decembrie 11, 2019 - Aveți de mers la Cluj? Nu numa-ncetuc! Nu vă grăbiți! Luați-vă timp să admirați, pe traseu, Becleanul. Nu vreți? Nu-i nimic! Autoritățile au făcut în așa fel încât turiștii să admire, pe îndelete, fiecare colțișor de clădire din centrul orașului, din confortul mașinii. Cozi de autoturisme se întind la această oră pe kilometri întregi la intrarea și ieșirea din orășelul de pe Someș.
Cum a ajuns un artist bistrițean să „dea o față nouă” unei clădiri dintr-un oraș istoric belgian decembrie 11, 2019 - Un tânăr artist din Bistrița, care lucrează ca tatuator în orașul belgian Bastogne a ajuns să dea o față nouă unei clădiri din centrul orașului, opera de artă fiind dedicată marcării a 75 de ani de la bătălia dintre trupele U. S Airborne 101 și trupele germane din Al Doilea Război Mondial. Cristian, un tânăr...