Celtic Transilvania: Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Celtic Transilvania:  Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Totul a început în 2014, ca o „petrecere” locală. Acum a devenit un festival internaţional recunoscut ca etalon de calitate între festivalurile de gen din Europa. Ce NU aveţi voie să rataţi la Celtic Transilvania:

Este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice din Transilvania, cu muzica folk, rock si metal. Este, totodată, un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Aşadar, dacă iubeşti muzica folk, rock şi metal, dacă eşti pasionat de reconstituire istorică, dacă vrei să cunoşti mai multe despre perioada celtică a Transilvaniei (La Tene) – atunci Festivalul Celtic Transilvania este exact ceea ce cauţi!

În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veţi avea parte de concerte ale unor trupe sau artişti valoroşi. De asemenea, în cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților şi a altor civilizaţii antice care – între secolele VI. Î.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a Becleanului”, au subliniat organizatorii evenimentului.

Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor – caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne precum folclorul și mesteșugurile acestei civilizații.

De asemenea, publicul se va bucura de expoziții îmbrăcăminte celtică, demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2, demonstrații de tir cu arcul, demonstrația cavaleriei dacice, demonstraţii de luptă ale celţilor, lupte de gladiatori sau prezentări de arme.

Atelierele care vor fi organizate la Celtic Transilvania se anunţă la fel de spectaculoase: publicul va putea participa la ateliere de fierărie, de țesut la război, de prelucrare a lemnului, de confecționare a cămășilor din zale de fier sau de confecţionat podoabe . Acestea vor fi completate de activităţile artistice romane şi barbare: dansuri şi muzică.

Aceste activităţi vor fi susţinute de trupe de reenactment din ţară şi străinătate, alcătuite din specialişti, arheologi şi istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai apropiată de realitate.

În acest an vor fi invitate 8 grupuri de reconstituire istorică: OMNIS BARBARIA (România), AMICII MUZEULUI (România), TERRA CELTICA (Polonia), CASTRVM NOVIS (România), TERRA DACICA AETERNA (România), PRO ANTICA (Polonia), HARJIS REBORN (Polonia) şi GETO-DACII DIN MOLDOVA (România).

Parada moto şi prezentările de motociclete nu vor lipsi nici în acest an. Traseul paradei va străbate tot oraşul Beclean, de la est la vest, cu plecare de pe platoul de lângă Băile Figa. Motociliştii vor face un popas de o jumătate de oră în parcarea de lângă Primăria Beclean, unde îşi vor etala bijuteriile pe două roţi.

Programul Festivalului Celtic Transilvania, 19-21 iulie 2019

Vineri 19 iulie

12:00 – Deschiderea „Satului Celtic” pentru public

12:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte : WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER și SKILTRON.

Sâmbătă, 20 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi istorice interactive în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

12:00 – 14:00 – Parada moto – Traseul: Platou Figa – intrare pe DN – deplasare spre Dej – întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău – parcare Primăria Beclean, cu staţionare 30 minute pentru publicul larg – întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa.

14:00 – 15:00 – Lansare de carte. Călin Acu lansează Celtic. Reîntâlnirea – al doilea volum din „trilogia Celtic”, inspirat de magia Festivalului Celtic Transilvania.  Prezentare făcută de autor şi sesiune de autografe.

17:00 – 01:00 – Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN și GOD.

Duminică 21 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN și SUR AUSTRU.

*****

Pe lângă muzică, reconstituire istorică şi activităţi moto, publicul se poate relaxa la Băile Figa, aflate vizavi de locul de desfăşurare al festivalului. O altă atracţie turistică importantă este Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din ţară, aflată la 5 minute de platoul Celtic Transilvania.

Cei interesaţi pot vizita şi situl arheologic Figa – unul dintre cele mai importante situri de explorare a sării, unde au fost descoperite diverse artefacte datând de acum 3000 ani.

Evenimentul va avea amenajată şi o zonă de târg, de unde se vor putea cumpăra diverse articole de artizanat, tricouri şi alte articole rock.

În cadrul festivalului se va organiza din nou tombola anuală, la care vor putea fi câştigate multe premii constând în instrumente muzicale, tricouri, articole meşteşugăreşti şi de artizanat.

Festivalul Celtic Transilvania este aşadar locul ideal unde aveţi ocazia să petreceţi un weekend de vis!

AICI se pot admira fotografii de la ediţiile precedente, iar AICI puteţi urmări toate noutăţile evenimentului. Accesul publicului este GRATUIT la toate activităţile !

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum 12 ore - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 14 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 15 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 16 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 16 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 17 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 17 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 18 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 19 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 20 de ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 21 de ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 21 de ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum O zi - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum O zi - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.