Cere și ți se va da! Ghinda a primit țiglă pentru refacerea acoperișului căminului cultural

Cere și ți se va da! Ghinda a primit țiglă pentru refacerea acoperișului căminului cultural

Delegatul sătesc din Ghinda a reușit să-l convingă pe primarul Crețu să le trimită țiglă! Deși sceptic în legătură cu meritele și contribuțiile oamenilor de-a lungul timpului, edilul Bistriței a acceptat să trimită material pentru refacerea acoperișului Căminului cultural din Ghinda.

Cere și ți se va da! Nu știm exact care e secretul, dar cert este că această sintagmă a funcționat perfect pentru reprezentantul cetățenilor din Ghinda, Ioan Someșan. Acesta a ridicat problema acoperișului căminului cultural, într-o ședință de Consiliu Local.

„Nu vrem să intrăm în iarnă cu căminul cultural neacoperit, cel puțin, pentru că se degradează pe zi ce trece. Acoperișul este praf, ploaia intră înăuntru. Nu e nevoie de investiții, e nevoie doar de reparații. Sunt informat că la Slătinița există deja o cantitate de țiglă, care poate fi adusă la Ghinda și vă rog să dispuneți să fie adusă.” a spus Ioan Someșan.

Primarul Ovidiu Crețu a replicat succint: „Știu că cetățenii nu vor să intre în iarnă fără cămin acoperit, dar mai vor și altceva? Vor să pună mâna, de exemplu, să descarce niște țigle și să le pună pe acoperiș?”

Garantez că da! Numai să vie țigla!”, a răspuns delegatul sătesc.

Se pare că, în ciuda acestei mini-dispute, Ovidiu Crețu s-a înduplecat și a trimis, pe lângă țiglă, și doi muncitori din cadrul Primăriei pentru a ajuta la descărcat.

Ioan Someșan a mulțumit pe Facebook pentru aceste servicii, menționând și faptul că cetățenii din Ghinda s-au adunat și au pus mâna să descarce țiglele, în ciuda îndoielilor primarului.

„Căminul cultural din Ghinda nu este folosit de ani de zile, deși aici pot avea loc seri pentru tineri, mese pentru botez, înmormântare și chiar nunți. Este într-o stare avansată de degradare. Ne-am mobilizat și vrem să-l redăm ghindenilor! Primăria Bistrița ne-a trimis niște țiglă să reparăm acoperișul (mulțumiri !). Ca delegat sătesc mulțumesc în mod deosebit celor care au ajutat la descărcat țigla: Vașnei Vlad, fiul lui Maria, de 17 ani, Bălăjan Ramon, fiul lui Pompiliu și Viorica, de 15 ani, Popdeac Ioan de 70 de ani și Popdeac Ioana de 69 de ani. De asemenea apreciez și aduc mulțumiri șoferului și celor doi muncitori trimiși de Primărie, care au ajutat efectiv la descărcare, dar și delegatului sătesc de la Slătinița, Pop Maftei, care a ajutat cu oamenii săi la încărcare… Așteptăm să se mai aducă țiglă, apoi sunt convins că ne vom mobiliza să refacem acoperișul și să renovăm clădirea, să poată fi folosită potrivit destinației sale!”, scrie Ioan Someșan pe Facebook.

VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...
FOTO/VIDEO: GENIAL la doar cinci anișori! ianuarie 19, 2020 - Te uiți la el și nu pare cu nimic diferit față de un copil de 5 ani și șapte luni. Dar apoi, începe să-ți povestească despre planete și sateliții lor, despre dinozauri, sau să-ți arate niște steaguri și să-ți spună cărei țări îi aparține, care e capitala și unde pe glob se află! Atunci spui: David e GENIAL!
ATENȚIE la ghețuș și polei! Peste 100 de persoane au ajuns la spital cu fracturi și entorse! ianuarie 19, 2020 - Vremea rece a favorizat producerea de ghețuș chiar și pe trotuare. De la începutul lunii ianuarie, peste 100 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență cu entorse și fracturi.
Rostul de dimineață: Ne-au băgat în ceață… Și ne-au uitat acolo ianuarie 19, 2020 - Cine a avut ochi de văzut și suflet de simțit – a văzut și simțit: în ultimele zile (de aproape o săptămână) ceața a învăluit amenințător orașul… Ca să transmită – ce…?!?
FOTO: Impact frontal, la Cluj! De vină, un bistrițean! ianuarie 18, 2020 - Un accident rutier a avut loc în municipiul Cluj Napoca. Un bistrițean a pătruns cu mașina pe contrasens și a lovit o mașină condusă de un bărbat din județul Alba. Ambii șoferi, dar și încă două femei au ajuns la spital.
Handbal feminin- Cupa EHF: Odense Handbold vs Gloria Bistrița. „Mergem în Danemarca să dăm totul pe teren” ianuarie 18, 2020 - O spune Horațiu Pașca, proaspătul tătic al unui băiețel pe numele lui Sebastian, antrenorul principal al Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud. După două remize pe care Gloria 2018 Bistrița-Năsăud le-a obținut în partidele cu polonezele de MKS Lublin și unguroaicele de la Erd HC, bistrițencele merg în Danemerca, acolo unde joacă duminică de la ora 16.00 contra Odense Handbold, în etapa a 3-a a Grupei C din Cupa EHF.
Ionuț Simionca îi trage pe liberali de mânecă: „Aștept să arate că sunt oameni de onoare” ianuarie 18, 2020 - PNL a reușit să își impună Guvernul Orban și cu sprijinul voturilor parlamentarilor PMP, inclusiv cu cel al deputatului Ionuț Simionca. Acesta și-a condiționat votul de susținerea financiară pentru proiectul Autostrada Nordului, proiect pentru care a strâns foarte multe voturi. 
„PNDL a contribuit major la dezvoltarea comunei Căianu Mic” – ce spune primarul Paul Știr despre cel mai blamat program: ianuarie 18, 2020 - Primarul comunei Căianu Mic, vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud  Paul Știr, spune că PNDL a contribuit foarte mult la dezvoltarea comunei pe care o păstorește și că programul, unul dintre cele mai blamate, nu a fost dedicat doar edililor social-democrați.
Bistrițenii care aruncă gunoiul aiurea, surprinși cu camere video. Big Brother pentru pubelele din orașe ianuarie 18, 2020 - Începând din acest an, pubelele vor fi supravegheate cu camere video în toate orașele din județ. Este cerința ADI Deșeuri pentru autoritățile locale, pentru a se asigura că bistrițenii se conformează și nu mai aruncă aiurea gunoiul.
VIDEO. Regizorul Radu Afrim, originar din Beclean: O imensă instalație de răni deschise ianuarie 18, 2020 - „Istoria contemporană a devenit o enormă instalație care expune răni deschise. Lumea întreagă și-ar putea identifica aici originile. Însă puțini oameni reușesc să ofere și remediul. Teatrul contemporan încearcă să facă asta...”
O copiluță de la Centrul din Beclean nu s-a mai întors după vacanță! UNDE a fost găsită: ianuarie 18, 2020 - O fată de 13 ani, de la Centrul din Beclean, a fost învoită pe perioada vacanței să-și viziteze familia. Doar că aceasta nu s-a mai întors la Centru, iar responsabilii au anunțat poliția. UNDE a fost găsită minora:
Buletine noi, cu cip și amprentă, pentru români! ianuarie 18, 2020 - Buletinele românilor intră în era digitală! Noile cărți de identitate se vor alinia la standele europene și vor ține loc și de card de sănătate. În premieră, și bebelușii vor avea buletine.
Aquabis: Se sistează apa potabilă în Piața Mihai Eminescu din Bistrița ianuarie 18, 2020 - Astăzi, 18 ianuarie 2020, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistrița, Piața Mihai Eminescu și străzile aferente.
FOTO: Două case și o bucătărie de vară au ars la Măgura Ilvei ianuarie 17, 2020 - Cinci echipaje ale ISU BN, dar și SVSU Măgura Ilvei au intervenit la un incendiu. Două case și o bucătărie de vară au fost cuprinse de flăcări. Din fericire, nu au fost victime.