Cere și ți se va da! Ghinda a primit țiglă pentru refacerea acoperișului căminului cultural

Cere și ți se va da! Ghinda a primit țiglă pentru refacerea acoperișului căminului cultural

Delegatul sătesc din Ghinda a reușit să-l convingă pe primarul Crețu să le trimită țiglă! Deși sceptic în legătură cu meritele și contribuțiile oamenilor de-a lungul timpului, edilul Bistriței a acceptat să trimită material pentru refacerea acoperișului Căminului cultural din Ghinda.

Cere și ți se va da! Nu știm exact care e secretul, dar cert este că această sintagmă a funcționat perfect pentru reprezentantul cetățenilor din Ghinda, Ioan Someșan. Acesta a ridicat problema acoperișului căminului cultural, într-o ședință de Consiliu Local.

„Nu vrem să intrăm în iarnă cu căminul cultural neacoperit, cel puțin, pentru că se degradează pe zi ce trece. Acoperișul este praf, ploaia intră înăuntru. Nu e nevoie de investiții, e nevoie doar de reparații. Sunt informat că la Slătinița există deja o cantitate de țiglă, care poate fi adusă la Ghinda și vă rog să dispuneți să fie adusă.” a spus Ioan Someșan.

Primarul Ovidiu Crețu a replicat succint: „Știu că cetățenii nu vor să intre în iarnă fără cămin acoperit, dar mai vor și altceva? Vor să pună mâna, de exemplu, să descarce niște țigle și să le pună pe acoperiș?”

Garantez că da! Numai să vie țigla!”, a răspuns delegatul sătesc.

Se pare că, în ciuda acestei mini-dispute, Ovidiu Crețu s-a înduplecat și a trimis, pe lângă țiglă, și doi muncitori din cadrul Primăriei pentru a ajuta la descărcat.

Ioan Someșan a mulțumit pe Facebook pentru aceste servicii, menționând și faptul că cetățenii din Ghinda s-au adunat și au pus mâna să descarce țiglele, în ciuda îndoielilor primarului.

„Căminul cultural din Ghinda nu este folosit de ani de zile, deși aici pot avea loc seri pentru tineri, mese pentru botez, înmormântare și chiar nunți. Este într-o stare avansată de degradare. Ne-am mobilizat și vrem să-l redăm ghindenilor! Primăria Bistrița ne-a trimis niște țiglă să reparăm acoperișul (mulțumiri !). Ca delegat sătesc mulțumesc în mod deosebit celor care au ajutat la descărcat țigla: Vașnei Vlad, fiul lui Maria, de 17 ani, Bălăjan Ramon, fiul lui Pompiliu și Viorica, de 15 ani, Popdeac Ioan de 70 de ani și Popdeac Ioana de 69 de ani. De asemenea apreciez și aduc mulțumiri șoferului și celor doi muncitori trimiși de Primărie, care au ajutat efectiv la descărcare, dar și delegatului sătesc de la Slătinița, Pop Maftei, care a ajutat cu oamenii săi la încărcare… Așteptăm să se mai aducă țiglă, apoi sunt convins că ne vom mobiliza să refacem acoperișul și să renovăm clădirea, să poată fi folosită potrivit destinației sale!”, scrie Ioan Someșan pe Facebook.

FOTO/VIDEO – Cât de puțin trebuie să faci un om fericit: acum 6 ore - La cei aproape 63 de ani, pe un cer senin și un soare destul de fierbinte pentru mijloc de septembrie, nenea Attila Szocs urcă strada Tărpiului, împingând un cărucior.
Un minor a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată! Ambii lucrau la o stână! acum 6 ore - Un băiat este în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru tentativă de omor. Deși minor, acesta a băgat cuțitul într-un bărbat ce-i putea fi tată. Totul s-a întâmplat la o stână:
Sucevenii revendică locul unde ar fi fost castelul fiorosului Conte Dracula. Ce planuri au: acum 7 ore - Sucevenii se pregătesc să profite de pe urma romanului scriitorului Bram Stoker, susținând că castelul cunoscutului personaj ar fi undeva în Munții Călimani, pe raza comunei Panaci din județul Suceava. Castelul a fost căutat inclusiv de Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului.
Mamba verde, Cobra egipteană și alte zeci de specii de reptile vii, în expoziție, la Muzeu acum 8 ore - O expoziție inedită își va deschide porțile la finele acestei săptămâni. În incinta Muzeului Județean veți avea ocazia să admirați peste 80 de specii de reptile vii. Printre acestea, mamba verde, cobra egiptează, șopârle, țestoase sau tarantule.
Toamna se face performanţă în sportul românesc acum 9 ore - Începutul lunii septembrie a echivalat cu performanţa făcută de echipele naţionale ale României în sporturile în care au evoluat. Fotbal, volei, tenis de masă, iar recent s-au reluat şi campionatele naţionale de handbal.
Povestea celor trei tineri care au pus la cale Biroul de Construcții, unde visele devin realitate, fără dureri de cap acum 9 ore - Un arhitect talentat, un inginer topograf îndrăgostit de meseria sa și o tânără care nu-și pierde calmul și zâmbetul de pe buze când e de rezolvat documente și situații sunt cei trei  tineri ambițioși care au pus la cale Biroul de Construcții Bistrița. Construiesc căsuțe de vis, proiectează vise și le transformă în realitate, rezolvă cu calm și răbdare autorizații și branșamente care ar da dureri de cap oricui. 
INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE! acum 10 ore - Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor: 
Aquabis angajează instalatori. NOI locuri de muncă, la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! acum 11 ore - Aquabis Bistriţa organizează concurs pentru angajarea a 5 instalatori. NOI locuri de muncă sunt disponibile la MetGlass Bistriţa, Panebo Gaz SRL sau Delice Pan! Oferta completă, mai jos:
Înflorește ”Otrava Zeilor”! Amenzi până la 20.000 de lei dacă n-o distrugeți! acum 12 ore - Ambrozia sau ”otrava zeilor” are perioada de înflorire în august și septembrie. Aceasta este o plantă ce provoacă alergii grave, atacând chiar și copiii sub un an. Deși planta ar trebui distrusă încă din luna mai, pot exista ”scăpări”. Amenzile pentru nerespectarea legii privind ambrozia pot ajunge până la 20.000 de lei.
Aquabis: Trei localităţi rămân astăzi fără apă acum 12 ore - Aquabis anunţă faptul că astăzi, 16 septembrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în două dintre localităţile judeţului:
OAMENI din BN: Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, a făcut minuni pentru copiii din Uganda acum 13 ore - Mihaela Vancea, absolventă CNLR şi olimpică de aur, voluntar în Uganda: „E frustrant să vrei să oferi totul și să simți că nici atunci nu ar fi suficient. Este emoționat să-i vezi că savurează un pahar cu apă de parcă e cea mai delicioasă băutură din lume. Că se agață de tine, îți zâmbesc, îi vezi că se dau pe o hintă pentru prima dată și devin dependenți de ea..."
START concurs! Azi cât ți-ai propus să pedalezi la Social Biking Challenge 2019? acum 14 ore - Săptămâna Mobilității debutează azi! La nivel european s-a organizat concursul Social Biking Challenge 2019. Municipalitatea acordă premii pentru cei care pedalează cel mai mult, la nivel local. Dar și Europa îi premiază pe primii 7 cu cel mai mare punctaj.
Plouă cu accidente în tot județul! Un motociclist inconștient în Cireșoaia, elicopterul SMURD chemat în ajutor acum O zi - A fost o zi plină astăzi pentru salvatorii bistrițeni. Deși afară este extrem de cald, a „plouat” cu accidente pe șoselele din tot județul. Cinci accidente au avut loc până la această oră, dintre care unul grav. Un tânăr a căzut de pe motocicletă și este inconștient. A fost solicitat ajutorul elicopterului SMURD.
DE CITIT. Amintiri despre Petru Creţia: „Un profesor uluitor. De-a dreptul periculos… Te confisca, te corupea, te lichida” acum O zi - Amintiri despre Petru Creţia: „...Te confisca, te corupea, te lichida. Adică îţi lichefia toate habitudinile şi toate prejudecăţile. Într-un anumit sens, Petru era, de aceea, de-a dreptul periculos. Putea induce scurte (sau mai lungi) pierderi de identitate: sfârşea prin a te locui…”
VIDEO: Zeci de mii de euro, pentru tinerii din Lunca Ilvei! acum O zi - O veste excelentă, pentru tinerii întreprinzători din Lunca Ilvei! Vor avea, în curând ocazia să pună în practică tot ce au văzut sau au admirat în Occident. Ce au de făcut pentru a primi câteva zeci de mii de euro: