Cinci polițiști locali riscă să își piardă locul de muncă! Locul lor ar putea fi luat de privați:

Cinci polițiști locali riscă să își piardă locul de muncă! Locul lor ar putea fi luat de privați:

În urmă cu o lună în Consiliul Local Bistrița a fost adoptată modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița. Această modificare a dus la desființarea Compartimentului de pază a Primăriei, motiv pentru care cei 5 angajați au formulat o plângere prin care arată că riscă să își piardă locul de muncă dacă nu promovează examenul. Sarcinile lor ar putea fi transferate unei firme private:

Angajații din Compartimentul de pază a Primăriei au formulat o plângere împotriva hotărârii care le desființează locul de muncă, pe care au prezentat-o în cadrul unei ședințe de Consiliu Local.

În viziunea viceprimarului Cristian Niculae, inițiatorul proiectului care prevede restructurarea Poliției Locale, bistrițenii au nevoie de mai mulți polițiști în stradă, iar activitatea acestora să fie eficientizată și adaptată mai bine la nevoile orașului.

„Când am preluat coordonarea acestei instituții am constatat că jumătate din polițiștii locali sunt în birouri sau fac pază pe la primărie. Eu am propus o restructurare a organigramei Poliției Locale pentru a avea cât mai mulți polițiști locali în stradă, polițiști locali – nu paznici.”, susține viceprimarul Niculae.

Pentru rezolvarea acestor neajunsuri, dar și pentru sporirea eficienței pe linia menținerii ordinii publice s-a considerat oportună modificarea organigramei, respectiv reducerea posturilor Compartimentului de Pază de la 5 posturi la 2 posturi, paznici care vor asigura paza imobilului din Piața Centrală nr. 2 și vor supraveghea activitatea cu publicul de la ghișeul Serviciul Evidența Persoanelor Bistrița. Celelalte 3 posturi din compartiment se vor transforma în funcții publice de polițist local, clasa a III-a, grad asistent, în cadrul Biroului siguranță publică.

„Am găsit soluții ca pe 15 polițiști locali să îi vedem în stradă. Nu astăzi, nu mâine, în două-trei luni pentru că trebuie să organizăm examen de ocupare a posturilor și după aceea să îi facem polițiști în stradă pe toți.”, informează Cristian Niculae.

În speranța de a-i înduioșa pe cei care le-au decis soarta, cei 5 angajați care se află în situația de a fi restructurați arată în plângerea înaintată Consiliului Local că au fost angajați pe perioadă nederminată, că și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și că nu au fost vreodată sancționați disciplinar.

Se pare să desființarea celor 3 posturi și scoaterea la concurs a celor 2 rămase în noua organigramă, îi pune pe toți într-o situație extrem de neplăcută, cu atât mai mult cu cât doi dintre aceștia mai au un an până la pensionare.

Totuși, fiindcă e nevoie de pază la Primăria Bistrița, viceprimarul Cristian Niculae pare să aibă o soluție surprinzătoare: Îmi tot spuneți unde e Poliția Locală, unde e Poliția Locală? Poliția Locală păzește primăria! Putem să o facem cu o firmă de pază. Firmele private păzesc mult mai ieftin decât dacă am avea polițiști locali pentru că există și acea normă de hrană. Și cu costuri mai mici putem păzi. Nu am făcut asta pentru a economisi bani, ci pentru a avea mai mulți polițiști locali.”

Rostul de dimineaţă: Două, trei întâmplări bizare, pe o stradă din Bistriţa decembrie 14, 2019 - Au fost suficiente câteva clipe de răgaz, în plină stradă, ziua în amiaza mare – pentru a surprinde în flagrant, în toată splendoarea, două – trei întâmplări care aveau să schimbe definitiv pulsul zilei...!
VIDEO: S-au dat mari cocoși la Cluj! Au condus haotic și apoi au dat cu pumnii într-o mașină decembrie 13, 2019 - Un incident ce a arătat lipsa de bun simț și educație a avut loc în această dupămasă în Cluj. Câțiva tineri aflați într-o mașină cu numere de BN ar fi condus haotic. Apoi au oprit în plin trafic, s-au dat jos și au dat cu pumnii într-o altă mașină. 
FOTO/VIDEO: Cei mai buni dintre bistriţeni au fost sărbătoriţi şi premiaţi azi de Primăria Bistriţa decembrie 13, 2019 - „Premiile municipiului Bistrița”, astă-seară, la Palatul Culturii. Ceremonia a debutat cu un film documentar regizat de Ciprian Moldovan şi dedicat jurnalistului bistriţean  interbelic – Gustav Zikeli. Lia Band ne-a introdus în atmosferă, interpretând un celebru hit al Tinei Turner - You’re simply the Best...
Pa, Complex Polivalent sportiv din Wonderland decembrie 13, 2019 - Într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a precizat că complexul polivalent sportiv din Wonderland nu este o prioritate, existând șanse mari ca un astfel de proiect să nu fie finanțat.
Amendat de polițiști, pentru că… a uitat unde și-a parcat mașina! decembrie 13, 2019 - S-a întâmplat ieri, în Beclean. Un bărbat din Nușeni a cerut ajutor polițiștilor în găsire mașinii sale furate. Doar că mașina nu a fost furată ci mutată în alt loc...tot de el.
DOCUMENTE: Cum a ajuns un student să execute 5 ani de închisoare, după ce a băgat în mormânt un tânăr decembrie 13, 2019 - Un tânăr de 25 de ani, student la Universitatea Tehnică își va petrece următorii 5 ani după gratii, după un aparent banal accident de circulație. În 2017, acesta a urcat băut la volan, a cauzat un accident de circulație, în urma căruia un taximetrist a murit. Curtea de Apel Cluj a considerat că cei 2,7 ani de închisoare stabiliți de judecătorie sunt insuficienți pentru ca tânărul „să se învețe minte”.
FOTO: O ieșire din vacarmul cotidian. O dezintegrare a ființei umane, aşa cum doar Ştefania Borodi o poate concepe decembrie 13, 2019 - Aveţi acum ocazia să admiraţi, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, o inedită colecţie de tablouri semnate de creatoarea de modă Ştefania Borodi. „Ele redau viziunea și trăirile mele, dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână..."
Consilierii locali au votat: Fără burse mărite pentru elevi! decembrie 13, 2019 - Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local prevedea aprobarea valorii burselor oferite elevilor. Liberalii au propus majorarea sumelor alocate, însă proiectul nu a avut susținere. Doar cei din PER și un ”rătăcit” din ALDE au susținut propunerea acestora.
Ioan Turc către Radu Moldovan: „Lăsați Biserica în pace” decembrie 13, 2019 - La putere e ca la putere, iar astăzi președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc dar și Ovidiu Florean au venit și au demonstrat acest lucru în prima conferință de presă de după ”ungerea” lui Stelian Dolha pe funcția de prefect a județului Bistrița-Năsăud.
VIDEO: Scandal la Primărie pe modul în care s-a administrat banul public decembrie 13, 2019 - Replici dure, ironii și jigniri, ieri, la Consiliul Local. Mărul discordiei dintre consilierul Peteleu și primarul Crețu a fost execuția bugetară. Liberalul a acuzat administrația că pierde vremea și nu face investiții. Edilul ”s-a scuzat”, explicând că ”legea bugetului poate lăsa orice localitate pe blat”.
VIDEO: Pietonul accidentat ieri la Livezile, în stare GRAVĂ decembrie 13, 2019 - Un accident rutier a avut loc ieri în Livezile. Un pieton a vrut să traverseze strada prin loc nepermis. A fost lovit de o autoutilitară. În prezent, bărbatul se află în stare gravă la spital.
Un accident stupid a curmat viaţa unui îngrijitor de la Colegiul ”George Coșbuc” din Năsăud decembrie 13, 2019 - Inspectorii ITM au finalizat de investigat un accident mortal de muncă. Totul s-a întâmplat destul de ...stupid. Unui îngrijitor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud i s-ar fi făcut rău și a căzut. A decedat câteva zile mai târziu.  
Camelia Tabără, şeful ISJ: „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa” decembrie 13, 2019 - Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, a comentat pentru Bistriţeanul.ro situaţia elevului care a atacat cu un cuţit o vânzătoare din oraş. „Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea situaţie. Avem o problemă majoră. Şcoala decide pedeapsa”
Adolescentul care a atacat cu cuțitul o vânzătoare a fost reținut decembrie 13, 2019 - Adolescentul de 16 ani care, în urmă cu două zile, a atacat cu cuțitul o vânzătoare în plină zi a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi propus pentru arest preventiv pentru 30 de zile.
Ne-au dat prefect defect! Umblă cu limba scoasă… decembrie 12, 2019 - Stimați cetățeni, știm că aveați așteptări mari de la PNL. Nu știm cum să vă zicem, dar... țeapă! Acu', nici să nu-i judecăm aspru. Fac și ei numiri din ce au prin partid. Când a fost să se numească prefectul, altul mai bun ca Dolha n-au găsit. Asta au avut mai bun, asta ne-au dat de prefect! Nu a știut nimeni cum reacționează la bucurii, că Dolha mai mult necaz pe funcții a avut prin partid. Și, uite-l pe Dolha, în momentul solemn al învestirii cu limba pe afară... Ce-o fi pățit? "Egzistă" o explicație!