Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
FOTO/VIDEO: Cristi din Livezile, din nou prin spitale - la un an de la operație
VIDEO - Din satul lui Coșbuc, în ring. Cum a ajuns o bistrițeancă speranța României la box
OAMENI din Bistriţa-Năsăud. Andrada Moldovan: Nu trebuie să ai bani ca să te îmbraci ok. Trendurile etno sunt depășite...
FOTO: Cel mai frumos mod de a sărbători o zi de naștere. La „Andrei Mureșanu”
FOTO: Azi începe sezonul reducerilor la Relegance și Rinascimeto...!
Se caută tinichigiu auto, operatori și controlori de calitate! Alte oferte de muncă avantajoase:

  577 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Civilizaţia celtică din Bistriţa-Năsăud iese la lumină

24/05/2016 10:38:03  
Asociația Celtic Transilvania, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială „Grigore Silași" din Beclean au pus la punct un proiect inedit prin care să valorifice trecutul celtic de pe teritoriul județului nostru! Au de gând să construiască macheta unui sat celtic şi să recreeze astfel, atmosfera unei lumi demult apuse:

Beneficiarul Asociația Celtic Transilvania în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și cu Școala Gimnazială ,,Grigore Silași’’ din Beclean, anunță implementarea proiectului Recreând lumea celtică. Realizarea machetei unei aşezări celtice. Proiectul este finanțat de la bugetul județului Bistrița-Nasăud pentru activități nonprofit de interes cultural, pentru anul 2016.

Proiectul va fi implementat timp de doua luni, începând cu luna mai 2016.

Scopul proiectului vizează conștientizarea, valorificarea și promovarea într-o manieră nouă şi inedită a valorilor istorice locale în rândul elevilor de gimnaziu.

Activitățile proiectului constau în: consolidarea relaţiei muzeu-şcoală printr-o interacţiune mai intensă, nu doar simple vizite la muzeu, ci şi o deplasare în „teritoriu" a muzeului spre alte centre urbane ale judeţului Bistriţa-Năsăud.

Totodată, iniţiatorii şi-au propus să-i ajute pe elevii participanţi în proiect să valorifice trecutul celtic de pe teritoriul județului nostru prin realizarea machetei tematice Satul celtic, dar şi să conștientizeze și să informeze publicul larg prin intermediul unei expoziții itinerante tematice realizate de către elevii implicați în proiect.

Grupul țintă al proiectului este constituit din 12 elevi ai Școlii Gimnaziale „Grigore Silași" membri ai Cercului de Arheologie.

Valoarea totala a contractului de finanţare este de 7.000 lei reprezentând suma alocată proiectului de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, adică 90% din valoarea totală a proiectului.

Foto: Celtic Transilvania

1374 vizualizariCelticTrans_1.jpg :: Bistriteanul.ro
CelticTrans_4.jpg :: Bistriteanul.ro
CelticTrans_5.jpg :: Bistriteanul.ro
CelticTrans_3.jpg :: Bistriteanul.ro
CelticTrans_2.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
09:35 - Fratele Ancuței Cârcu va fi condus pe ultimul drum în Rebrișoara, de un sobor compus din 16 preoți

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro