COD PORTOCALIU de inundații! VEZI care sunt localitățile afectate:

COD PORTOCALIU de inundații! VEZI care sunt localitățile afectate:

Cod portocaliu de inundații în Bistrița-Năsăud – au anunțat, în urmă cu puțin timp, cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Vremea rea își face deja simțită prezența. VEZI care sunt localitățile afectate:

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a emis în urmă cu puțin timp o alertă de cod portocaliu de inundații pentru Bistrița-Năsăud. Se pare că vremea severă începe deja să alerteze autoritățile locale.

Autoritățile locale din Cetate monitorizează debitul apei și sunt pregătite să intervină în orice moment. Râul care străbate localitatea se pare că înregistrează o creștere importantă de debit și nivel, cu riscul imediat de a depăși cotele de inundație.

Și în comuna Budacu de Jos, autoritățile sunt pe poziții să intervină în cazul în care râul va ieși din matcă.

„Până în acest moment sunt afectate doar circa 5-6 hectare de teren agricol. La gospodării încă nu a ajuns apa. Ne-am mobilizat, și împreună cu reprezentanții de la Apele Române și ISU Bistrița monitorizăm situația comunei. Vom lua deciziile care se impun împreună”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul comunei, Florin Sandu Simionca.

Nici locuitorii din Viișoara nu au scăpat de vremea rea și s-au trezit cu apa în garaje.

Vă reamintim că Bistrița-Năsăud se află sub cod galben de averse de luni, 6 mai ora 16:00 până marți, 7 mai ora 23:45. De asemenea pentru județul nostru a fost emis și un cod portocaliu de inundații pentru astăzi între orele 09:10 și 16:00.

UPDATE 15:00:

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență și parțial CJCCI rămân activate până mâine dimineață ora 06.00, în urma prelungirii codului portocaliu hidrologic. Monitorizarea cursurilor de apă se face permanent.

Ora 14.30, la nivelul comunei Budacu de Jos situația se prezintă astfel:
– 3 case inundate
– este afectat acoperișul la un bloc de locuințe
– 8 anexe avariate
– 16 podețe inundate
– 0,9 km de stradă inundată
– 8,8 km drum agricol
– 80 ha teren arabil
– 26 fântâni inundate

Comuna Cetate:
– 0,45 ha teren arabil inundat

În comuna Măgura Ilvei este inundat DJ 172 D pe aproximativ 250 m.

Intervenția și monitorizarea în teren este asigurată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de la nivelul comunelor afectate. De asemenea, echipe de la SGA BN sunt în teren pentru misiuni de monitorizare și măsurători.

Știre în curs de actualizare

Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 16 ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 17 ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 17 ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum 20 de ore - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum 21 de ore - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum 23 de ore - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum 23 de ore - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.
FOTO/VIDEO: Cap de TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism acum 2 zile - Un incendiu violent a izbucnit în Mijlocenii Bârgăului! Un cap de TIR a fost cuprins de flăcări, după impactul cu un autoturism! Echipajele de salvatori se luptă să stingă flăcările!
Firmele nu se înghesuie la licitațiile organizate de Primăria Bistrița. Lipsa ofertanților a blocat inclusiv „Linia verde” acum 2 zile - Mai multe proiecte ale Primăriei Bistrița sunt în stand by, după ce firmele nu s-au prea înghesuit să participe la licitațiile organizate de municipalitate. Printre ele se numără achiziționarea unui ski lift pentru pârtia de schi, dar și a autobuzelor electrice pentru „Linia verde”.
Un sfert din directorii de școală din județ au ajuns în funcții fără concurs acum 2 zile - Aproape un sfert din directorii școlilor din Bistrița-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat un concurs pe post, după ce au fost numiți cu delegație în funcție. „De vină” pentru această situație fiind pensionările, dar și faptul că în urma concursurilor de anii trecuți posturile nu au fost ocupate.