Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  177 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Colegiul Silvic „Transilvania” din Năsăud – în topul celor mai tari şcoli silvice din Europa!

31/05/2017 11:29:12  
Succes deosebit pentru Colegiul Silvic „Transilvania" din Năsăud! Este o clasare istorică, într-o competiţie internaţională: nicio şcoală silvică din România nu a reuşit până acum să urce pe podium la o asemenea competiţie europeană!

În perioada 25 –28 mai 2017 a avut loc la Maienfeld, cantonul Graubunden, Elveţia, a XVI-a ediţie a Campionatului European de competenţe în silvicultură. Au participat şcoli silvice de prestigiu din 18 ţări europene, câştigătoare ale concursurilor naţionale. 

Concursul a avut următoarea structură: traseul forestier, cu o lungime de 4,4 Km şi presărat cu 16 probe cu specific silvicultural (estimări de volume, înălţimi, suprafeţe, identificări de specii după diferite criterii, acordarea primului ajutor în pădure) şi proba de mânuire a fierăstrăului mecanic cu 5 subprobe.

Colegiul silvic „Transilvania” Năsăud, reprezentând România, s-a clasat pe locul 3 la total general şi pe locul 2 la mânuirea motoferăstraielor, fiind devansat la general de Austria şi Elveţia, iar la motoferăstraie de Austria.

Clasamentul general a fost următorul: Austria, Elveţia, România, Slovenia, Germania, Olanda, Italia, Norvegia, Serbia, Franţa, Polonia, Estonia, Ungaria, Letonia, Suedia, Danemarca, Luxemburg, Finlanda.

Echipajul României a fost alcătuit din elevii Purcil Ionuţ, Hângănuţ Cristian, Guşă Leontin şi Hutopilă Valerian împreună cu profesorii însoţitori ing. Neamţ Gavrilă, ing. Cosma Cristian, tehn. Bertel Titu.

Delegaţia a fost condusă de domnul prof. ing. Cristian Cosma, directorul Colegiului Silvic „Transilvania” Năsăud.

Este o clasare istorică pentru o şcoală silvică din România deoarece la nici o competiţie silvică europeană reprezentanţii ţării noastre nu au urcat pe podium.

4230 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close