Copiii cuplului de criminali din Aluniș, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat cu ei:

Copiii cuplului de criminali din Aluniș, în stare de șoc! Ce s-a întâmplat cu ei:

Cei doi concubini din Aluniș care au omorât și tranșat un bărbat, au trei copii minori. Odată ce aceștia au fost condamnați, soarta copiilor trebuie hotărâtă rapid. Ceea ce s-a întâmplat cu ei, după ce au fost luați din casa în care au crescut, i-a șocat.

Fragmente de oase aparținând unui om au fost găsite în aceastră primăvară, pe un deal din Aluniș. Polițiștii au descoperit că e vorba de un bărbat, omorât cu bestialitate și tranșat ca un animal.

Vinovații ar fi un cuplu din Aluniș, care au avut și un complice. Motivul odioasei crime este de-a dreptul halucinant.

Bărbatul și femeia, care locuiau în concubinaj, au trei copii minori. Cel mai mare, avea la momentul crimei doar șase anișori. S-ar părea că aceștia au fost martori la cele întâmplate, așa și intrându-se pe firul evenimentelor macabre.

Odată ce cei doi au fost condamnați și arestați preventiv, a trebuit hotărâtă soarta copiilor.

„Pentru copiii autorilor crimei a fost luată imediat o măsură de protecție. Aceștia au fost integrați într-o rețea de asistență maternală. La un moment dat a vrut o mătușă să îi ia în grijă, dar judecătorii nu au permis, deoarece și aceasta locuia într-o zonă mai departe de vatra satului”, a explicat Teodor Sîngeorzan din cadrul DGASPC BN.

Copiii au fost vizitați de bunici, periodic, nefiindu-le interzise vizitele. Totuși, această schimbare a fost un șoc pentru ei.

„După ce au fost luați din mediul ăla izolat și au ajuns într-un loc cu reguli, pentru ei a fost un șoc. Sau să meargă regulat la grădiniță. Din nou era ceva neobișnuit. A fost mult de lucru cu ei, dar se văd progrese. Le face bine!”, a mai explicat Sângeorzan.

Autoritățile au decis să ia în plasament și copiii complicelui celor doi concubini. Aceștia locuiau cu o bunică bolnavă, trecută de 70 de ani, tot în condiții mai grele. Tatăl lor se interesează des de starea celor doi copii ai săi.

„Le e bine, la toți, în acest sistem. Mai ales că au parte de consiliere psihologică sistematică și au un program și reguli. Se fac progrese cu ei, așa cum spuneam”, a concluzionat Teodor Sângeorzan.

 

acum O orăFOTO/VIDEO: Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț, pe Dealul Dumitrei - Traficul a fost blocat preț de câteva zeci de minute, pe Dealul Dumitrei. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanțul de la marginea carosabilului. 
acum 4 oreFOTO/VIDEO: Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… - „Stelele-n cer, deasupra mărilor, ard depărtărilor până ce pier… Până ce mor, pleacă-te îngere la trista-mi plângere plină de-amor…”
acum 6 oreBrandul Sense anunță mari reduceri la colecția de sezon! - În universul fascinant al modei, ocazia unor mari reduceri reprezintă o seducătoare atracție  pentru toate categoriile de cumpărătoare: este momentul în care poți găsi produse de calitate superioară, la prețuri foarte atractive.
acum 8 oreInovație! Lâna prelucrată în Bistrița va „îmbrăca” anul acesta primele case din țară - Potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.
acum 10 oreUn tânăr de 29 de ani din Ciceu-Mihăiești s-a autoincendiat. O aeronavă militară l-a transportat la București - Un tânăr de 29 de ani din Lelești, comuna Ciceu Mihăiești a fost transportat în această dimineață de urgență la București, după ce a încercat să se autoincendieze. Acesta avea arsuri pe 49% din corp.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: MI-NU-NE! Struța a adus pe lume patru viței gemeni, sănătoși și frumoși - În județul nostru, mai exact în localitatea Ilișua, patru ”puiuți” au venit pe lume. O văcuță a născut trei vițelușe și un tăuraș. Aceștia au venit pe lume la termen, și sunt frumoși și sănătoși.
acum 23 de oreCinci tineri ce ar fi fost drogați, din care unul în stare de inconștiență, găsiți de un jandarm, în timpul liber - Descoperire neobișnuită în această după-masă, pe o stradă din municipiu. Un jandarm aflat în timpul liber a observat cinci tineri care aveau un comportament neobișnuit. Unul dintre ei era căzut în zăpadă, inconștient. Se pare că aceștia ar fi fost sub influența unor substanțe necunoscute.
acum O ziDE CITIT: Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii - Dacă vreți să vindeți ceva ce NU SE POATE VINDE, trebuie să citiți cartea Petrei Boantă: „Pur și simplu nu înțeleg de ce socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. De ce merg să cumpăr hârtie igienică și vânzătorul ăla reușește să-mi bage pe gât confetti pentru petrecere și mănuși de grădinărit?”
acum O ziPesta porcină pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost astăzi acolo pentru a-i instrui pe locuitori - Două cazuri de pestă porcină s-au înregistrat în județul nostru. Acest lucru pune în carantină nouă localități din județ. 20 de echipe au fost prezente azi în zona respectivă, pentru a instrui locuitorii. La fel se va acționa și în alte localități tampon.
acum O zi7 echipe de specialiști examinează containerele semi-îngropate, în Bistrița. Blocaje, la Dumitra - 7 echipe de specialiști examinează și inventariază, în aceste zile, containerele semi-îngropate din Bistrița. La Dumitra există blocaje în proiectul de construcție a celulei 2 pentru groapa de gunoi de la Tărpiu: „...Suntem ținuți în loc de o jumătate de an, din pricina avizului pentru situri și monumente. Se cer niște lucrări puțin cam savante, prea academice pentru o comună…”
acum O ziGumix Net îți oferă cele mai bune cauciucuri agricole și pentru camioane - Oamenii gospodari deja se gândesc la munca ce o au de făcut în primăvară. Tocmai de aceea, Gumix Net vine în întâmpinarea acestora cu o gamă variată de cauciucuri agricole. La prețuri excepționale și calitate de nereproșat se găsesc și cauciucurile pentru camioane.
acum O ziRostul de dimineață. Pârtia Cocoș din Wonderland intră în rândul lumii: Are IMN - O nouă surpriză plăcută, pentru fanii și admiratorii sau chiar dușmanii invizibili ai Pârtiei Cocoș, din Wonderland: de acum, pârtia devenită celebră după doar câteva zile de funcționare are și un imn compus de un bistrițean cu suflet mare.
acum 2 zileInstanța a decis arestarea preventivă pentru bărbații prinși cu droguri de 200.000 de euro - O acțiune de prindere în flagrant a fost organizată ieri, în vama Borș. În urma acesteia, și a unor percheziții, opt persoane au fost duse la audieri. Patru au ajuns în fața instanței, luându-se decizia arestării preventive.
acum 2 zileNe îndoapă cu medicamente! „Este aberant ce se întâmplă, la ora actuală, în farmacii” - Ar trebui să existe și în mediul rural câte o farmacie la 4.000 de locuitori, însă în unele localități – precum Maieru, unde sunt aproximativ 7.000 de locuitori, cu tot cu cei din Anieș – există deja 5 farmacii, în timp ce alte localități, cum este Chiochiș, nu au nicio farmacie… Este aberant ce se întâmplă la ora actuală în farmacii…”
acum 2 zileFOTO/VIDEO PRUNDU – BÂRGĂULUI: Accident cu victimă încarcerată - Un accident rutier a avut loc în urma cu câteva minute în localitatea Prundu Bârgăului. O persoană a rămas încarcerată.