Cum au ajuns procurorii la medicii care au făcut „bolnavi” din pix zeci de romi din Rodna

Cum au ajuns procurorii la medicii care au făcut „bolnavi” din pix zeci de romi din Rodna

Medici și funcționari publici au ajuns noaptea trecută la Parchet pentru a explica cum persoane perfect sănătoase încasau indemnizații de handicap. Procurorii au intrat pe fir după ce primarul comunei Rodna a sesizat faptul că 5 persoane pe lună din localitate i se îmbolnăvesc.

Procurorii au ajuns la medicii care făceau bolnavi din pix persoane care nu aveau nicio problemă medicală, după ce Bistrițeanul.ro și mass-media națională, prezenta situația comunei Rodna, unde în fiecare lună 5 localnici „căpătau” câte o boală psihică.

Situația a fost semnalată chiar de primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, care s-a trezit cu o „invazie” de dosare de handicap, după ce primăria a tăiat ajutoarele sociale celor care refuzau să presteze orele în folosul comunității. Nu mai puțin de 100 de dosare au fost înregistrate la primărie, cel puțin 50 dintre beneficiari neavând nicio problemă de sănătate. Bistrițeanul.ro a prezentat situația AICI și AICI.

Dacă atunci se credea că Rodna este un caz izolat, se pare că sunt sute de indemnizații date din pix în întreg județul, în special în zona Năsăudului. Trei persoane, două femei și un bărbat, intermediau toată treaba. Detalii AICI.

Trei medici s-au „mânjit” pentru câțiva lei

Până în acest moment, procurorii au luat în vizor trei medici care îi ajutau să își întocmească dosarul pe cei care voiau indemnizații. Cele trei persoane care intermediau totul nu sunt nici medici, nici funcționari publici.

„S-a început urmărirea penală împotriva a trei persoane, care pe baza influenței pe care o aveau asupra unor medici au intermediat, în schimbul unor sume de bani, obținerea pe nedrept de indemnizații pentru handicap sau a incapacității de muncă pentru mai multe persoane. Până în acest moment am reușit să stabilim un număr de peste 50 de persoane care au beneficiat de aceste drepturi, însă sunt indicii că numărul acestora este mult mai mare”, a declarat Adrian Briciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Beneficiarii indemnizațiilor sunt din zona Năsăudului: Feldru, Telciu, Salva, Parva, Runcu Salvei și Rodna. Cei care doreau indemnizații de handicap se pricopseau în special cu probleme oftalmologice, iar cei care doreau pensie pentru incapacitate de muncă cu afecțiuni cardiace.

 

TULBURĂTOR: Povestea emoționantă a unui stâlp de pe Via Transilvanica, dedicat unei voluntare care a plecat la cer noiembrie 14, 2019 - Fiecare dintre stâlpii care îi călăuzesc pe drumeții care iau la pas Via Transilvanica are povestea sa. Una insă este tulburătoare, fiind dedicat de un neamț soției sale care s-a stins după o luptă cu o boală cruntă.
INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical. 
OFICIAL! Alocațiile copiilor vor crește din 2020. Legea a fost promulgată noiembrie 14, 2019 - Vești bune pentru părinți și copii! Acum totul e oficial! Valoarea alocației de stat va crește în fiecare an, din anul 2020! Legea a fost promulgată de președintele României.
Big Brother și-n Sîngeorz! Câte camere vor urmări orice mișcare din orașul stațiune: noiembrie 14, 2019 - În tot mai multe localități se instalează camere de supraveghere. O astfel de decizie a luat și primarul orașului stațiune. Zeci de camere vor fi montate în perioada următoare.
TRAFIC DE MINORI: Mamă și fiică reținute! noiembrie 14, 2019 - Ieri au avut loc trei percheziții domicilare pe raza județului nostru. S-ar părea că patru bistrițeni ar fi racolat, transportat și obligat minore să se prostitueze. Două fe,mei au fost reținute.
Hyundai dezvăluie primele detalii despre revoluţionarul concept SUV plug-in hybrid noiembrie 14, 2019 - Hyundai dezvăluie imagini şi un material video despre conceptul inovator de clasa SUV cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
FOTO „Pepinieră” de handbaliste de performanță. Cum au fost convinse aproape 300 de fete să facă sport noiembrie 14, 2019 - După ce decenii sportul simbol al județului a fost fotbalul, autoritățile județene au schimbat macazul în ultimii ani și s-au concentrat asupra handbalului. Județul nu a ajuns doar să aibă o echipă în cele mai bune 5 din țară, ci își face propria pepinieră de handbaliste de performanță.
Bunicul agresor pus sub control judiciar. DE la ce a pornit totul: noiembrie 14, 2019 - Un incident mai puțin obișnuit a avut loc ieri la Căminul de bătrâni din municipiu. Un bunic a fost înjunghiat de un altul, cu doi ani mai tânăr. Victima a ajuns la Cluj. DE la ce a pornit totul:
GRAV şi ILEGAL, în Ilişua! Autorităţile îşi bat joc de un monument de importanţă naţională noiembrie 14, 2019 - Autorităţile din Uriu, care ar trebui să vegheze ca legea să fie respectată şi în Ilişua, îşi bat joc de unul dintre monumentele de importanţă naţională.
ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.
GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos: