Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Inspir Sport, Steilmann şi Clinica Sanovil fac angajări! Noi locuri de muncă în Bistriţa
Mărturiile cutremurătoare ale nepoatei bărbatului lovit mortal de veterinar: „Acel medic, după accident, s-a dus liniștit acasă...”
FOTO/VIDEO: Un gest extraordinar din partea sopranei Anita Hartig pentru un copil din Bistriţa!
ADMIRABIL: Mâncarea din restaurantele firmei Lordinu satură și sărmanii, nu doar clienții
POVEŞTI DIN SAT: La doctor
EDITORIAL: Experimentul Ușeriu. Agresorul - Victimă Erou Național

  1089 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cum justifică Aquabis căruța de bani pe care o dă pe poștă. Preţul apei consumate de bistrițeni, comparat cu... țigări ieftine

09/01/2017 17:05:24 Cristina ALEXA  
Într-un material publicat săptămâna trecută, Bistrițeanul.ro dezvăluia faptul că Aquabis cheltuiește pe servicii de poștă aproape 600.000 de lei. Într-un comunicat de presă, Aquabis justifică această alegere și cu ajutorul unei comparații cel puțin ciudate şi scoate în evidență faptul că apa este chiar ieftină în Bistrița.

Săptămâna trecută, Bistrițeanul.ro scotea în evidență faptul că Aquabis cheltuie pentru serviciile de poștă, pentru 24 de luni, nu mai puțin de 600.000 de lei adică în jur de 130.00 de euro.

Compania de apă și canal a și găsit o firmă care să preia acest serviciu pentru următorii doi ani, și anume Absolut SRL din Sălaj, care a scăzut prețul licitației la 598.000 de lei. Pentru suma aceasta, firma trebuie să tipărească facturile și să le distribuie timp de doi ani. Mai multe despre asta puteți citi AICI.

Aquabis a remis presei un comunicat de presă, în care justifică decizia de a externaliza serviciile de poștă, mizând pe costurile tot mai mari pe care compania le-a avut cu acest serviciu în ultimii ani. Externalizarea serviciului înseamnă o mai mare promptitudine, dar și mijloace moderne de plată. Mai exact, Aquabis se referă la codurile de bare, care îți permit să plătești factura și la bancă, nu doar la casierie.

„Situația costurilor acestui serviciu este următoarea: în anul 2014 cuantumul costurilor pentru editare, tipărire, împlicuire, distribuție a facturilor și a corespondenței pe raza municipiului Bistrița a fost de 82.347 de lei, în anul 2015 a fost de 192.497 de lei pe raza municipiului Bistrița și a orașului Beclean; în anul 2016 a fost de 203.862 de lei pe raza municipiului Bistrița, a orașelor Beclean și Năsăud și a comunelor de pe Valea Bârgăului; în anul 2017 va fi de 298.999 de lei în toate localitățile din județ unde Aquabis are consumatori”, precizează Aquabis în comunicatul de presă.

La final de informare presărată cu autolaude, Aquabis face o comparație cel puțin absurdă. Compară prețul pe care bistrițenii îl plătesc pentru 1000 de litri de apă cu 6 țigări ieftine....

„Societatea noastră dorește să ofere clienților servicii moderne, prompte și de calitate și vă mulțumește că ați avut amabilitatea să citiți aceste rânduri propunându-vă să vă gândiți că totuși un litru de apă nu este chiar așa de scump: 1 litru de apă = 0,0040 lei (TVA inclus), 1000 de litri apă: 4,04 lei (TVA inclus) este echivalent cu prețul aproximativ a 6 țigări ieftine sau prețul aproximativ a unui bidon de 5 litri de apă plată”, mai spun reprezentanții Aquabis.

Ce uită reprezentanții Aquabis să precizeze este faptul că, pe facturile emise de ei, se regăsește și canalul, adică apa consumată care se scurge în canalizare și apa meteorică. Așa se face că mulți bistrițeni ajung să plătească mai mult pe apa de ploaie decât pe cea consumată. Mai multe despre asta Bistrițeanul.ro a scris AICI.

De asemenea, municipiul Bistrița se află în top 10 orașe din țară cu cea mai scumpă apă. Bistrița se află pe poziția numărul 8. Prețul unui metru cub de apă ajunge în județul nostru la 4,4 lei, canalizarea la 3,31 lei, rezultând un preț de 7,35 de lei per metru cub consumat și evacuat. Asta în condițiile în care, ploieștenii plătesc doar 4,43 de lei pentru apă și canalizare, iar slătinenii 4,73 de lei. Mai multe despre acest subiect - AICI.

7273 vizualizari

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI
17:53 - Autorul cărții „Tipul din filme nu există” vine la Bistrița să ne învețe să facem selfieuri!
17:12 - S-a încheiat era repartizării preferențiale a fondurilor la primării? Radu Moldovan a găsit o formulă de calcul pentru echitate
16:20 - Sărata va avea teren de sport după doi ani de așteptare
15:41 - Amenzi cu mărțișoare și flori de la Poliția Rutieră
15:27 - Au confiscat și lemnele, și camionul!
15:11 - Radu Moldovan despre „politizarea” prefecților: Ieșim din minciuna în care stăm de 13 ani!
14:20 - Bistrița-Năsăud - locul 3 în programe accesate prin PNDL!
13:34 - Aquapark–ul din Bistrița la coadă! Prioritare sunt investițiile de bază – apă, canal, drumuri
12:23 - PARVA: A murit lovit de copacul pe care îl tăia!
11:48 - „Ziua Bună! - Ziua Voluntarilor Mici”: Aproape 9.000 elevi din 5 judeţe, inclusiv Bistriţa-Năsăud, vor planta simultan arbori!
11:12 - Zeci de elevi ai CNLR, împreună cu poliţiştii bistriţeni, la Casa Argintarului
10:10 - Cu taxa de mediu la judecată: Primăria Bistrița cere suspendarea deciziei Consiliului Județean
09:19 - Rondul de dimineaţă: Nicio intersecție din oraş nu duce lipsă de mărţişoare...

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro