Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Telefonul a devenit aparatul foto preferat, tipul din filme tot nu există
Până la sesizări scrise mai este cale lungă: Plângerile la adresa Spitalului Județean se fac momentan în mediul online!
FOTO/VIDEO: Omenia... din lada de Zestre a satului bistrițean și năsăudean!
FOTO/VIDEO - Drama unui îngeraș: La doar 10 ani, Edi nu vorbește și abia se mișcă
APEL UMANITAR: Bistrițean, tată a trei copilași, decedat în Germania! E nevoie de implicare!
NOI locuri de muncă disponibile în Bistrița! VEZI ce îți oferă angajatorii

  155 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cum se vede greva de la Leoni la Ministerul Dialogului Social. De ce o consideră ilegală:

11/08/2017 13:10:50 Bianca SARA  
Prezent astăzi la Bistrița, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și Adrian Rândunică, secretar de stat în cadrul aceluiași minister, au vorbit despre greva de la Leoni, pe care spun că au urmărit-o și au catalogat-o drept ilegală. Cum motivează:

Secretarul de stat din Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, Adrian Rândunică, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că a urmărit cu interes cazul Leoni, tocmai pentru a vedea cum se soluționează lucrurile și consideră ilegală greva muncitorilor.

„Noi încercăm să oferim toate pârghiile angajaților de a se manifesta, dar ei trebuie să se manifeste într-un cadru cât se poate de legal. Am discutat cu reprezentantul sindicatului de aici și m-a ținut la curent cu toată evoluția. Așa că, din ce am înțeles eu de la liderul de sindicat de aici, cu care colegii mei de la cabinet au vorbit, ei erau în timpul unor negocieri și, așa cum spune legea, în timpul negocierilor protestele sunt interzise. Totuși legea este pentru toată lumea. Puteau să aștepte să se încheie contractul colectiv și să facă protest. Dacă ei stau la masă și negociază un contract colectiv, nu mi se pare normal să se facă presiuni din partea angajaților pentru a obține alte avantaje. Este o chestiune care ține de legislația în vigoare. După ce modificăm legislația vor avea și alte pârghii”, a explicat secretarul de stat Adrian Rândunică.

Vă reamintim că mii de angajați ai producătorului neamț de cablaje Leoni au ieșit în luna mai în stradă, strigându-și chiar în fața fabricii nemulțumirile vis-a-vis de remunerație și condițiile de muncă. Mai multe detalii AICI.

Ulterior, mai mulți angajați ai Leoni ar fi fost forțați să își depună demisiile, după ce ar fi vorbit cu presa și ar fi postat pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe de la protest. Mai multe detalii AICI.

3100 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro