Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Există miracole: Încă o premieră medicală la Spitalul Județean!
Regalia Home și IMP România Ind Bistrița fac angajări! Alte oferte de muncă atractive
SANOVIL Bistrița: Azi a început derularea celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății!
OAMENI din Bistrița-Năsăud: Tulburătoarea poveste a unui bistrițean nemulțumit... „Pentru a-i ajuta pe tinerii din acest oraș înapoiat...”
FOTO: Aventurile „reginei” tenisului de masă în Europa: A venit la Bistrița la 10 ani, fără să știe o boabă de română
POVEȘTI DIN SAT: Moartea lui Corbu
Vrei să stai la SPA în timp ce ești la muncă? Hai la Casa EMA!
Aparatul minune Exilis Elite a ajuns la Bistrița! La Salon Claudia!

  142 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Dăruind vei dobândi...!

14/11/2013 08:40:01  
Trăim vremuri în care adevărata dăruire înseamnă o revărsare a iubirii noastre. Atunci când dăruim în acest fel, nu simţim că suntem sleiţi de puteri. De fapt, ne simţim energizati, pentru că iubirea pe care o dăruim se întoarce la noi, prin recunoştinţa oamenilor pe care i-am atins.

Fiecare dintre noi are ceva de dăruit. Darul nostru aduce bucurie, ne ajută să păşim înainte şi să ne exprimăm pe noi înşine. El înlătură barierele separării, ne ajută să ne conectăm cu ceilalţi şi să le permitem să afle cine suntem noi cu adevărat, iar lor să ni se descopere prin valorile, sentimentele şi trăirile pe care le poartă în suflet...

Acestea au fost gândurile cu care ne-am întors noi, profesorii şi elevii de la Scoala Gimnaziala Petriş ,ieri, din călătoria pe care am făcut-o, ca voluntari, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluziva nr. 1 , Bistriţa. În cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) am lansat în şcoala noastră, la începutul lunii noiembrie, Campania "Săptămâna legumelor şi fructelor donate'', campanie ce a avut drept obiectiv încurajarea implicării elevilor, ca voluntari, în activitatea de strângere a cât mai multe legume şi fructe care să fie donate persoanelor aflate în dificultate, în scopul susţinerii procesului de incluziune socială şi de dezvoltare educaţionala personală a acestora.

În cadrul campaniei elevii s-au arătat încântaţi de scopul acţiunii şi am hotărât ,de comun acord, să ducem legumele şi fructele la Centrul Şcolar de Educaţie Incluziva. Am pornit în derularea acţiunii cu vădite emoţii, plecate de la gândul că nu vom avea suficienţi susţinători, că nu vom reuşi în strategia propusă,că...

Însă totul s-a rezumat doar la emoţia de început. Cu mic, cu mare copiii au dăruit din suflet, cu zâmbetul pe buze şi cu sufletul deschis. Ajutaţi în activitatea lor de către parinti- cărora, pe această cale, le multumim - şi îndrumaţi de profesorii voluntari , elevii au reuşit să adune ,în prima fază, o cantitate de 200 kg de legume şi 100 hg de fructe, care în ultimele două zile - la insistenţele elevilor de a mai prelungi momentul finalizării acţiunii - s-a dublat.

Copiii de la clasele primare şi cei de la gimnaziu coordonaţi de profesorii voluntari Guta Maria, Moisan Maria, Moldovan Mihaela, Andrecut Alina şi Lupşor Felicia au participat cu entuziasm la sortarea şi împachetarea produselor , precum şi la depozitarea lor în bune condiţii. Până şi cei mai mici - preşcolarii au fost încântaţi să dăruiască. Însoţiţi de părinţi ei au participat fericiţi la activitate.

Structurile Şcolii Gimnaziale Petris- Scoala Satu Nou şi Şcoala Orheiul Bistriţei - au contribuit substanţial la cantitatea de legume şi fructe donată. S-au implicat în susţinerea elevilor, profesorii Oana Moldovan, Ana Maria Bucşa, Mariana Şolcan şi inv, Dreptate Ioan.

Experienţa, anii îndelungaţi petrecuţi la catedră, în mijlocul elevilor şi a comunităţii , au conturat, încă o dată, prin activitatea domnului învăţător, profilul dascălului plin de dăruire, care se poate mândri cu arta lucrului bine făcut. Şi astfel, ziua întâlnirii cu partenerii noştri a sosit.

Delegaţi ai elevilor, însoţiţi de profesorii Pop Liana, Stejerean Ionela şi coordonatorul local s-au deplasat la C.Ş.E.I - Bistriţa, unde au fost primiţi cu multă căldură. Căldura şi dragostea pornea din suflete de copii bucuroşi , fericiţi că au oaspeţi , dar şi curioşi să vadă ce surpriză ce li s-a pregătit.

Cei 15 elevi şi-au întâmpinat colegii cu zâmbete şi ... floricele pe care le au dăruit din inimă. Au făcut cunoştinţă, au împărtăşit impresii şi au ascultat ceea ce li s-a povestit. Au primit, la randul lor, din partea colegilor vizitatori, coşul cu fructe autumnal şi câte un colaj cu însemnele toamnei, realizat special pentru ei. Pline de dăruire doamnele profesoare Teodora Popescu şi Iulia Beches au propus şi alte activităţi pe care să le desfăşurăm împreună şi au lansat invitaţia de a fi oaspeţi, în luna ianuarie, la acţiunea închinată zilei poetului Mihai Eminescu. "Împreună spre a crea o lume mai bună!" este motto-ul pentru acţiunile ce vor urma.

"Dacă am lucra în fiecare moment cu noi înşine practicând bunătatea, răbdarea şi perseverenţa, şi amintindu-ne cu recunoştinţă că fiecare respiraţie a noastră reprezintă un dar, am descoperi că puterea de a trăi în momentul prezent face ca ziua de mâine să aducă cu sine mai multă Lumină decât cea de care am avut parte astăzi." ~ Guy Finley

Prof . Gabriela Gorgan

3477 vizualizaridaruind5.jpg :: Bistriteanul.ro
daruind3.jpg :: Bistriteanul.ro
daruind4.jpg :: Bistriteanul.ro
daruind6.jpg :: Bistriteanul.ro
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2018 Bistrițeanul.ro