De ce TREBUIE demolat stadionul Jean Pădureanu: Motivele incredibile date de autorități!

De ce TREBUIE demolat stadionul Jean Pădureanu: Motivele incredibile date de autorități!

Ședința de Consiliu Local de ieri s-a lăsat cu scandal și replici acide. Printre lucrurile disputate a fost și stadionul Jean Pădureanu. Atât Ovidiu Crețu cât și alți participanți la conferință au dat câteva motive pentru care acesta TREBUIE demolat.

Discuțiile și valurile de reacții ce se ridică în jurul ideii de demolare a stadionului Jean Pădureanu par să nu înceteze.

Ieri, consilierii locali s-au întrunit într-o ședință „de îndată” pentru a aproba trecerea a două terenuri din proprietatea primăriei în cea a Consiliului Județean. Cu toate acestea, discuțiile au deviat de la subiectul conferinței.

„Am văzut că se vehiculează construirea unui stadion de 10.000 de locuri și demolarea acestuia pentru extinderea Parcului Municipal. Care este media de spectatori la meciurile din Liga I? Da! Putem presupune că orașul are nevoie de un stadion nou. Dar orașul are echipă în Liga I? Pentru ce să se facă acel stadion? De ce să nu se cumpere acest stadion, să îl modernizăm? Este în oraș, oamenii ar veni foarte ușor la stadion să alerge pe pista de atletism sau chiar echipe care să vină să joace fotbal aici. Consider că aceste presupuse investiții nu au niciun sens cât nu există o cerere clară pentru utilizarea lor.(…) Noi vorbim de 10.000 de locuri. La Steaua, media de spectatori este de 6.650. La CFR, media e 3.821 de spectatori. (…) Cluj Napoca are două stadioane. Sunt în centrul orașului. De ce? Pentru că oamenii merg pe jos la stadion. Nu se duc cu mașinile. (…)Trebuie să ne oprim”, a rispostat Ioan Peteleu, consilier PNL.

Pentru a susține „nevoia” demolării stadionului Jean Pădureanu au fost aduse câteva argumente.

„Faptul că zona centrală a orașului Bistrița și în general, a orașului, este aglomerată și nu există spațiu, așa cum există în jurul stadionului CFR din Cluj, ne-a determinat să gândim o relocare a bazelor sportive din centrul orașului. Nici Parcul municipiului nu este suficient de mare și mutarea stadionului în zona Wonderland eu cred că este binevenită. (…) Prin lărgirea parcului nu trebuie neapărat să desființăm pista aia de atletism care e acolo. Dimpotrivă, o putem lăsa astfel încât cetățenii să vină să facă sport în zona respectivă. Iar cei care vor să facă sport de performanță, se pot duce frumos în Wonderland unde există spații suficiente astfel încât să se poată construi parcări pentru buna funcționare a unui obiectiv de importanța unui stadion cu 10.000 de locuri”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.

Atât edilul cât și consilierul PSD Sabău Gheorghe au fost de părere că la Bistrița nu se poate face sport de performanță dacă nu ai un loc special pentru așa ceva.

„O anumită investiție nu trebuie să se refere la momentul la care ea se gândește și se începe, ci la perspectiva care ți-o oferă în viitor. Și aș puncta aici și vă întreb dacă actuala echipă de handbal a Bistriței ar fi existat și ar fi avut asemenea performanțe dacă nu exista o sală polivalentă? Pentru o activitate profesionistă, trebuie să aibă și un spațiu în care să se pregătească. De aceea zic eu că trebuie să susținem această perspectivă de a face un stadion, nu pentru ziua de astăzi, ci pentru ziua de mâine”, a susținut Sabău.

Mai mult, nu ar avea rost investiția în reabilitarea stadionului Jean Pădureanu, când cheltuielile ar fi cam aceleași cu construirea unui nou stadion.

„A reabilita ceea ce este acuma stadionul Jean Pădureanu înseamnă cheltuieli la fel de mari ca și realizarea unui stadion nou. Doar că acest stadion este în oraș, dar accesul spre el este extrem de greu și de dificil. Mai ales accesul auto, pe care-l practică mai toată lumea care merge. Varianta Wonderland este una foarte importantă și este o bază pe care municipiul o are, și niciun oraș din Transilvania nu are o astfel de bază în care să se dezvolte și să facă investiții importante”, a mai spus primarul Ovidiu Crețu.

Și Cristian Niculae, cel care a ieșit la înaintare cu acest proiect, a explicat necesitatea mutării stadionului tot din nevoia de parcări.

 

 

A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca: