DE CRĂCIUN FII MAI BUN: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”

Aceste cuvinte, însoțite de lacrimi de bucurie și zâmbete de copii, le-am auzit prima dată de la Alexandra. Iar apoi, de la toți cei cărora le-am dus darurile de la voi. Vă spunem pe scurt minunea ce ați produs-o ieri, prin dărnicia voastră. Și chiar dacă o imagine spune cât o mie de cuvinte… tot nu am reușit să surprindem ÎNTREAGA bucurie adusă.

Timp de aproape două săptămâni v-am prezentat diferite familii, fiecare cu problema și provocarea ei. Ați răspuns peste așteptările noastre și cu muuuult peste așteptările lor. Unii ați mers direct la ei, alții ați adus darurile la cantină. Oameni cu inimă largă au pregătit pachetele și apoi s-au pornit la drum, pentru a aduce bucurie.

Alexandra Nica – „Nu am crezut că există atâția oameni buni!

Primul caz prezentat a fost cel al familiei Nica. Alexandra a început să plângă atunci când ne-a văzut, exprimând: „Nu am crezut că există atâția oameni buni!”. Ne-a spus că a fost copleșită de ajutorul primit de la atââââția oameni. Alesia a plâns și ea, de bucurie că a putut să stea în brațe la Moșul cel tânăr, venit cu motocicleta. Le-am dus daruri și 100 de lei, aduși de cineva la cantină.

Ramona- mama cu doi băieței

Și Ramona a rămas uimită de dărnicia celor care s-au lăsat atinși de povestea ei. Chiar dacă l-am găsit acasă doar pe Gabriel, băiatul cel mare, Moșul l-a îmbrățișat și încurajat, așa, ca de la bărbat la bărbat. Le-am dus alimente, haine și 800 de lei.

Vlăduț- băiețelul puternic ce luptă cu leucemia

Chiar dacă trebuie să fie foarte atent cu cine intră în contact, Vlăduț s-a bucurat să-l vadă pe Moșu la el în cameră. Nu se putea ridica din pat, dar urmele de la perfuzii și chimioterapie ne-au făcut să înțelegem ce puternic e. Darurile trimise de voi și banii (700 lei + 500 lei) le-a arătat familiei Urian faptul că au o întreagă comunitate în spate, ce îi susține în lupta grea ce o duc.

Mai mult, mișcați de dragostea cu care v-ați mobilizat în a-i ajuta, Mona ne-a oferit un cărucior foarte frumos, cu landou și huse. Au vrut să-l vândă și să folosească banii pentru tratamentul lui Vlăduț. Acesta a ajuns la familia Kakaș din Arcalia.

Dar dacă noi am fost ajutați, vrem să dăm și noi mai departe!”, a spus mama lui Vlăduț.

Mihăiță, băiețelul care a dăruit și el, dacă voi ați dăruit

Călin își crește singur băiețelul. I-ați făcut o enormă bucurie, oferindu-i mașina de spălat (cineva ne-a adus 1.000 de lei, special pentru o mașină de spălat nouă). Ne-a ajuns și de un detergent pentru muulte spălări. Moșul i-a adus la Mihăiță și un brad împodobit, de la Parada Brăduților. Văzând darurile primite, și cei 200 de lei, Mihăiță și tatăl său au trimis o mașinuță și două seturi de vase de jucărie, copiilor unui reporter Bistrițeanul.ro.

Alte două bucurii, pentru familia Macrea și romii din Codrișor

Călin și Crina, cu cei 11 copii ai lor, au fost mai mult decât șocați. la doar câteva zile după ce am scris despre ei, s-au mutat din Pădure în casă modulară. Apoi, a curs cu daruri pentru ei, și oamenii încă le duc bunătăți pentru masa de Crăciun. Au adunate lucruri cu care să-și mobileze casa, pe când vor primi și o locuință socială.

Tot în Bistrița, am adus zâmbete pe fețele copilașilor Laviniei Macrea.

Nu ne-am mai fi dus din casa lui Alexandru, tatăl din scaunul cu rotile ce-și crește cei doi copilași

Remus, băiețelul de aproape 6 anișori, ne-a șocat pe toți când a spus: „Eu știu că tu nu esți moșul adevărat!”. Cu toate acestea, nu s-a mai dat dus de lângă Moș. Patricia a început să facă puzzle-uri și să modeleze din plastilină. Iar Alexandru ne povestea diferite „pățanii”, cu un optimism și un zâmbet pe buze de ne-a cucerit cu totul. Abia ne-am dezlipit de această familie, pentru a continua cu împărțitul darurilor.

Căsuța familiei Kakaș din Arcalia, neîncăpătoare la câte daruri ați trimis

Frumusețea acestui caz stă în modul în care am aflat de el. Un domn ne-a scris: „Am șapte copii în plasament. Aș avea și eu nevoie de ajutor. Vă rog să mă contactați!”. Am ascultat, ne-am conformat și am sunat. Șoc!

„Eu mă descurc. Nu am nevoie de ajutor. Dar am vrut să vă conving să mă sunați. Am un vecin, are șase copilași, din care unu în scaun cu rotile. Soția domnului e și însărcinată. Ei au nevoie de ajutor!”, ne-a spus omul cel bun.

Iar darurile trimise de voi au fost neîncăpătoare pentru micuța căsuță a acestei familii. Când au văzut toate darurile, chiar și Bogdan și Ioana au zâmbit și „au bătut cinciu”.

Alexandru poate mânca moș de ciocolată și se poate bucura de un brad real

Cazul Marianei, mama fetiței cu tetrapareză, din Budac, v-a atins inimile de fiecare dată.

Anul acesta, bucuria de pe fața lui Alexandru, de a putea mânca moș de ciocolată și înainte de Crăciun (avea unul singur pus deoparte de mama lui), lângă un brad natural, în căsuța lor, ne-a făcut să ne înclinăm înaintea voastră și să spunem: MULȚUMIM că schimbați vieți!

Mulțumim și celor care au mers și au pus parchet și s-au ocupat de instalația de apă, cu toate cele ce implicau această lucrare.

Pături și hăinuțe pentru familia Borodi

Chiar dacă cele două camere improvizate nu arată foarte bine, ne-am asigurat că le dăm pături și hăinuțe trimise de voi. Am completat cu alimente, dulciuri și jucării. Prin bunăvoința voastră le-am oferit și 320 de lei, pentru a-și mai cumpăra una-alta. Iar piesa de rezistență a fost bradul cel mare și frumos împodobit.

Copiii familiei Dobrin, frumoși ca sufletele voastre

Familia Dobrin din Mărișel a fost foarte fericită să vadă multitudinea de daruri trimise. Fiecare copilaș a avut un pachețel frumos ambalat, hăinuțe, jucării, multe alimente și cozonaci de pus pe masa de Crăciun. Și și 300 de lei.

Când i-am văzut cât sunt de frumoși, am realizat că seamănă cu sufletele voastre, a celor ce ați adus atâtea zâmbete.

 

A primit foile cele multe și culori

Bucurie maaare în familia Crețiu, ieri. Pachete frumoase, generoase, ce ascundeau alimente și haine, au fost date celor doi nepoței, unchiului și bunicilor.

Dar cel mai încântați nu au fost nici măcar de bradul cel frumos împodobit, cât de foile primite, alături de acuarele și creioane colorate. Visul lor a devenit realitate datorită vouă. Mai mult, banii necesari pentru aparatul dentar s-au strâns, căci le-am dat și 1.400 de lei din partea voastră.

Zâmbetele au apărut pe fețele triste ale soților Șirlincan

Dragostea și dăruirea voastră a reușit să aducă zâmbete pe fețele celor doi soți Șirlincan. Chiar dacă soarta a fost crudă cu ei, ieri, au realizat că există oameni buni. Ieri, au realizat că există speranță și persoane care împart bucurie.

Iar Crăciunul lor e mult mai frumos din această cauză. Dar și din cauza darurilor primite: alimente, haine și 550 lei.

MINUNEA de la Prund- Antonia nu s-a mai oprit din vorbit… cu Moșul

Cea mai frumoasă amintire a acestei campanii va fi cea a auzului vocii Antoniei. Când le-am vizitat pentru a vă scrie despre Antonia și Florina, cele două surori rămase orfane, din Prundu Bârgăului, vă spuneam că abia am scos o vorbă de la fetița cea mică. Antonia doar ce ne-a „aruncat” câteva priviri.

Ieri, am rămas șocați și lacrimile ne-au curs de bucurie. Când l-a văzut pe Moșu, Antonia a fugit la el, l-a îmbrățișat, i-a spus poezii și s-au uitat împreună în cartea de colorat primită în cadou. Am aflat astfel că este o fetiță foarte generoasă și deșteaptă, descurcăreață și… vorbăreață.

Le-am dus multe daruri, alimente și 500 de lei.

Am dus din darurile voastre și altora, acasă la ei, sau la Părintele care ne-a spus de cazuri!

Vă mulțumim din suflet că ați făcut atâtea inimi bucuroase și ați demonstrat, încă o dată, că mai există atâția oameni buni!

Să aveți sărbători fericite!

Le meritați din plin!

 

 

 

 

 

START programului Rabla Electrocasnice acum O oră- De astăzi se dă startul programului Rabla Electrocasnice. Bugetul alocat este dublu față de anul trecut. Valoarea voucherelor este cuprinsă între 200 și 400 de lei, în funcție de tipul de electrocasnice.
FOTO: Final de campanie electorală PNL la Bistrița! acum 12 ore- Campania electorală a PNL a atins punctul culminant. La finalul perioadei de promovare a partidului și a candidaților, astăzi liberalii organizat un miting pentru alegerile europarlamentare. A fost prezent și capul de listă, Rareș Bogdan.
Invazia oilor continuă: După plimbări la mall și spații de joacă, se-apucă de sport! ”Antrenorul”, sancționat! acum 17 ore- În ultimele luni, bistrițenii au observat oi în cele mai ciudate locații. Pe la mall, spații de joacă, iar mai nou, pe terenul de sport. Doar că de această dată, ”antrenorul” a fost sancționat. 
Bistrițean căutat la nivel național, prins la graniță! acum 18 ore- Un bistrițean a fost dat în urmărire generală la nivel național. A fost prins la graniță, în timp ce încerca să părăsească țara. Acum va face cale întoarsă și își va ispăși pedeapsa.
Silvia Galben (PMP): Plan de acțiune al europarlamentarilor PMP în legislatura 2019 – 2024 (3) acum 19 ore- Din poziția de candidat PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, Silvia Galben (PMP) ne prezintă principalele elemente care ghidează Planul de Acţiune Parlamentară al europarlamentarilor PMP.
Cerșetorii minori, amendați! Cei majori au mai scăpat și numai cu avertismente: acum 19 ore- În aproape cinci luni de zile, polițiștii locali au identificat 41 de cerșetori în Bistrița, din care patru erau minori. Aceștia din urmă au fost amendați toți. Unii cerșetori majori au ”scăpat” și numai cu avertisment.
USR Plus: Duminică mergeți la VOT! acum 20 de ore- Dacă aveți plănuită o ieșire în aer liber pentru weekend, duminică mergeți la VOT! Problemele cetățenilor diferă de la o regiune la alta, dar în fond au un numitor comun: schimbarea vechii clase politice care a făcut din corupție o politică de stat.
FOTO: Drumul spre Jelna se surpă văzând cu ochii. Reparațiile „stau” în fondurile de la Guvern acum 20 de ore- În urma ploilor care s-au abătut în ultimul timp asupra județului, are de suferit și infrastructra! Drumul care face legătura între Bistrița și Jelna se surpă văzând cu ochii. Deși situația se agravează de la o zi la alta, nu se poate face nimic. Până nu vin bani de la Guvern.
Adrian Oros (PNL), la Bistrița: Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri acum 21 de ore- „Ultimele cinci sondaje susțin că Partidul Național Liberal va câștiga aceste alegeri, iar noi chiar credem acest lucru”, a afirmat deputatul Adrian Oros, zilele trecute, la Bistrița. Deși Bismark spunea că în campaniile electorale, după o partidă de vânătoare sau în timpul războiului se spun cele mai multe minciuni – liberalii nu trebuie să facă promisiuni electoratului, și nici să-l mintă...
Verighete de la firme cu notorietate internațională și bijuterii, adevărate opere de artă, la Atlantis Gold acum 22 de ore- E obligatoriu să dați o fugă la Atlantis Gold. Aici e locul unde găsești cele mai frumoase și deosebite bijuterii. Verighete de la firme cu notorietate internațională, inele, lănțișoare și chiar diferite tipuri de bijuterii, adevărate opere de artă. Iar ca noutate, găsiți și bijuterii din argint sau cercei medicinali. Bijuteriile nu dau niciodată greș,...
FOTO/VIDEO: S-a extins CODUL GALBEN de inundații. Pompierii încă luptă cu efectele acestuia. acum 23 de ore- În ultima vreme județul Bistrița-Năsăud este greu încercat. A trecut prin toate codurile de vreme rea și inundații. Nici în zilele care urmează lucrurile nu stau mai bine. Județul nostru se află în continuare sub avertizare meteo COD GALBEN de inundații.
USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! acum 23 de ore- USR Plus: Pe 26 mai votezi și contezi! O țară europeană  nu poate fi guvernată la infinit  prin Ordonanțe de urgență, în special pe justiție! Legile nu se dau cu dedicație pentru infractori!
Duminică, trei urne de vot! AFLĂ la ce secție ești repartizat: acum 24 de ore- Duminică, 26 mai, românii sunt așteptați la vot. S-a decis ca fiecare cetățean să primească trei buletine de vot. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat:
FOTO/VIDEO: Un TIR rusesc, mistuit de flăcări, în Crainimăt acum O zi- Două TIR-uri aparținând unei firme rusești se deplasau azi-noapte spre Bistrița. La un moment dat, unul a fost cuprins de flăcări. Pompierii s-au luptat zeci de minute să stingă focul. Carosabilul a fost eliberat abia spre zorii dimineții.
INVITAȚIE: Pentru toți cei care își doresc o Românie demnă și un oraș prosper în Uniunea Europeană! acum O zi- Miting cu Rareș Bogdan și alți lideri PNL astăzi, la Bistrița: „Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care vă doriți o Românie demnă și un oras prosper în Uniunea Europeană. E timpul bistrițenilor!”, anunță Ioan Turc, președinte PNL Bistrița-Năsăud.