DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

Ramona are 33 de ani. Când o vezi, nu-ți poți imagina ce poveste tristă are. Cum a așteptat 12 ani pentru o locuință. Cum din 2017 așteaptă un diagnostic și nimeni nu știe ce are, dar îi descoperă alte și alte probleme. Cum se luptă pentru ca să le ofere condiții celor doi băieți ai ei…

Locuiește într-un cartier din Bistrița… vai și amar de el, printre gunoaie și vecini… care mai de care mai dezordonați. Dar nu se plânge. A așteptat 12 ani o locuință, ca să scape de chiria mare. S-a mulțumit și cu o garsonieră, pe care o împarte cu cei doi fii ai ei, Gabi și Vlăduț.

Calvarul a început în 2017, când a început să aibă niște simptome neobișnuite. A mers la medic, care a trimis-o la altul și apoi la altul, și apoi la altul.

E final de 2018 și încă nimeni nu știe de ce se manifestă așa. Dar în timp ce căutau să-i dea de capăt și să pună un diagnostic, i-au descoperit alte probleme.

Are un chist epifizar, în mijlocul creierului. Ar trebui să nu se obosească, să doarmă când simte că îi e somn. Dar nu poate. Simte nevoia să doarmă ziua, dar atunci lucrează. În comerț, deci trebuie să se obosească, pentru a pune pâine pe masa celor doi copilași. Iar noaptea nu poate dormi. Raaaar se întâmplă să doarmă, cumulat, câte două ore. Așa că e tot timpul obosită. Ia cu pumnul calmante, pentru durerile de cap, care au început să devină insuportabile exact anul trecut, de Crăciun.

Medicii i-au prescris tratament pentru epifiză. După trei luni de zile au realizat că diagnosticul e greșit, fiind hipofiză. Așa că i-au schimbat tratamentul.

Tot la șase luni trebuie să își facă RMN, ca să vadă ce mai face chistul. Ultimul RMN a arătat că a crescut. A început să elimine puroi, prin nări și gură, iar operația este una costisitoare și riscantă.

A fost operată de anexită, are scolioză lombară și un chist Tarlov, la nivelul S2.

Se descurcă cum poate. Din venitul ei, de vânzătoare, trebuie să plătească ratele fostului soț, care a părăsit-o, lăsând-o cu datorii. Trebuie să-și plătească analize peste analize, RMN-uri și medicamente. Cineva i-a spus că la București ar exista un medic ce i-ar putea da tratament pentru simptomele ce le are de la chistul din mijlocul creierului. Speră să găsească pe cineva care să-i dea și un diagnostic pentru problemele ce au început în 2017.

Acum discută cu un bărbat, șofer ocazional pe taxi. Dar veniturile sunt tot mici. În ianuarie trebuie să mai facă un RMN. Și la cap și la zona cervicelor și lombară. Se teme să nu mai afle și alte diagnostice pentru că la fiecare analiză, i se mai descoperă ceva. Deși încă nu are diagnostic pentru problemele începute în 2017…

Gabi și Vlăduț sunt economi. Își pun fiecare bănuț primit, deoparte, ca să își poată cumpăra ceva mai… serios. Gabi vrea haine frumoase, fiind boboc la liceu. Vlăduț visează la un hoverboard.

Nu știu când vor putea avea, banii ajungându-le cu greu pentru hrană, medicamentele mamei. Greul e cu atât mai mare când au de făcut investigații… așa cum va trebui să facă Ramona în ianuarie…

 

Cum ajutăm

  1. Pe Ramona o găsiți la numărul de telefon 0756659486.

2. Dacă doriți să o ajutați financiar, o puteți face depunând în contul deschis la Banca Transilvania

Danciu Gabriel Andrei (Băiatul cel mare)

RON: RO34BTRLRONCRT0480357401

EUR: RO81BTRLEURCRT0480357401

3. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

VIDEO: Deversările de la Colibița nu sunt ”fake news”. Situația nu e roz, e maro! acum 12 minute- După scandalul iscat de imaginile cu țevile ce ar devărsa dejecții în lacul Colibița, o comisie a fost în zonă pentru a analiza ”ce iese” prin țevile respective. S-a demonstrat că situația nu e roz, ci din contră. S-a constatat că sunt ”iresponsabili care golesc dejecțiile în lac”. Și s-au verificat doar o infimă parte dintre aceștia.
VIDEO – Sport la înălțime, într-o școală din Bistrița. Primăria pregătește un teren de sport de-a dreptul inedit acum 60 de minute- Una dintre cele mai populare școli generale din Bistrița își va schimba fața total, cu ajutorul fondurilor europene. Printre surprizele de care vor avea parte elevii se numără și un teren de sport inedit, care le ca permite să facă mișcare la...înălțime.      
VIDEO Lumina de pe stradă, reglată cu un click, de la distanță. Ce se pregătește pentru aproape 90 de străzi din Bistrița acum 2 ore- Primăria Bistrița are planuri mari pentru iluminatul stradal de pe aproape 90 de străzi din municipiu. Peste 2.000 de corpuri de iluminat inteligente vor face lumină pe aceste străzi. Acestea vor putea fi controlate de la distanță, cu doar un click.
Motivul halucinant pentru care deși sunt sute de arderi necontrolate de vegetație, sancțiunile sunt aproape inexistente! acum 3 ore- Ca să arzi legal resturile vegetale de pe terenul pe care-l deții, e o adevărată provocare cu hârțogăriile. Deși în ultimii ani au avut loc sute de arderi de vegetație necontrolate, unele chiar cu pierderi de vieți omenești, sancțiunile sunt aproape inexistente. Motivul e de-a dreptul halucinant.
INEDIT: Puternice și de acum și mai frumoase! Cursuri gratuite de machiaj pentru femeile ce suferă de cancer acum 4 ore- Un curs de automachiaj s-a transformat într-o lecție de viață. Iar de aici a izvorât dorința de a face ceva pentru acele femei puternice care luptă cu o boală atât de cruntă. Așa s-a născut ideea de cursuri gratuite de automachiaj pentru femeile care suferă de cancer. ”Dacă asta va face să vă simțiți bine și vă dă putere, vreau să vă ajut și eu, cu tot ceea ce știu!” a spus o maestră a artei machiajului.
FOTO: Nu se mai ascund! Consumă aurolac și alte substanțe interzise chiar sub ochii copiilor! acum 5 ore- Se întâmplă tot mai des și din păcate, la loc vizibil. Un copil și-a sunat disperat mama spunându-i că doi consumatori înrăiți de aurolac și substanțe interzise zac leșinați sub balconul lor. Chiar dacă a venit poliția, nu le-a putut face mare lucru.
Pedeapsa ridicolă primită de proful de sport de la școala din Șanț care bătea elevi. Cum a scăpat bărbatul cu 3 astfel de incidente acum 6 ore- Profesorul de sport de la școala din Șanț care a fost prins de mai multe ori că altoia elevii și-a primit ieri pedeapsa, după ce a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. În 2017, acesta a lovit un băiat de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.
Bistrițeanul care și-a ieșit din minți și a agresat un polițist cu soția gravidă în 9 luni de față a scăpat de gratii acum 21 de ore- Bistrițeanul de 35 de ani care duminică noaptea a claxonat o patrulă de poliție după care a agresat un agent, cu soția însărcinată în 9 luni de față, a scăpat de gratii, după doar 24 de ore. Judecătorii au hotărât ca acesta să fie cercetat pentru ultraj, sub control judiciar.
101…șoferi rămași pietoni într-o săptămână! acum 22 de ore- Polițiștii au desfășurat controale tematice, în trafic, pe durata a șapte zile. 166 de șoferi nu purtau centura de siguranță, iar 101... au rămas pietoni.
FOTO/VIDEO: Concert extraordinar, într-un proiect Erasmus + coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 Bistrița acum 23 de ore- Zeci de profesori și elevi din Turcia, Italia, Polonia și Bulgaria s-au delectat ieri, la Bistrița, cu un concert de extraordinar susținut de corul Adoratio, de la Centrul Județean pentru Cultură. Oaspeții participă în aceste zile la ultima întâlnire a  proiectului Erasmus + „Think Wisely, Take the Best Decision!” – coordonat de Școala Gimnazială Nr 1 din Bistrița.
VIDEO: Dacă e proprietate privată terenul, și râul curge pe acolo, e normal să arunce gunoaiele pe mal acum O zi- S-a întâmplat ieri, între Șintereag și Șieu Odorhei. Două femei au fost surpinse golind tomberoane pe marginea râului. Răspunsul a fost stupefiant de-a dreptul. Dacă e teren proprietate privată, s-ar părea că e normal să se poată arunca gunoaie acolo.
PREMIERĂ la Spitalul Județean! Un tânăr își poate mișca din nou șoldul! acum O zi- Investițiile în tehnica Spitalului Județean aduc o nouă premieră medicală la Bistrița. Astăzi a avut loc o operație uluitoare ce a redat mobilitatea șoldului unui tânăr! 
Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud a anunțat concedieri masive anul acesta acum O zi- Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, prezent în România cu 3 fabrici, a anunțat concedieri masive anul acesta. Se pare că va renunța la 2.000 dintre angajații săi.
FOTO: Pecetluiți-vă iubirea cu cele mai noi modele de verighete, de la Atlantis Gold! acum O zi- Dacă vă iubiți și vreți să vă pecetluiți dragostea, dați o fugă la Atlantis Gold! Aici găsiți cele mai noi și interesante modele de verighete. Din aur alb, galben sau roz. Plus că aveți de unde alege și alte bijuterii prin care să vă exprimați dragostea sau aprecierea.
FOTO/VIDEO: O iau mormintele la vale, în Sângeorzu Nou acum O zi- Scandal mare la Sângeorzu Nou! Stația de epurare se construiește fix la poarta cimitirului! Mormintele o iau la vale, așa că au fost legate cu cingători!