DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

Ramona are 33 de ani. Când o vezi, nu-ți poți imagina ce poveste tristă are. Cum a așteptat 12 ani pentru o locuință. Cum din 2017 așteaptă un diagnostic și nimeni nu știe ce are, dar îi descoperă alte și alte probleme. Cum se luptă pentru ca să le ofere condiții celor doi băieți ai ei…

Locuiește într-un cartier din Bistrița… vai și amar de el, printre gunoaie și vecini… care mai de care mai dezordonați. Dar nu se plânge. A așteptat 12 ani o locuință, ca să scape de chiria mare. S-a mulțumit și cu o garsonieră, pe care o împarte cu cei doi fii ai ei, Gabi și Vlăduț.

Calvarul a început în 2017, când a început să aibă niște simptome neobișnuite. A mers la medic, care a trimis-o la altul și apoi la altul, și apoi la altul.

E final de 2018 și încă nimeni nu știe de ce se manifestă așa. Dar în timp ce căutau să-i dea de capăt și să pună un diagnostic, i-au descoperit alte probleme.

Are un chist epifizar, în mijlocul creierului. Ar trebui să nu se obosească, să doarmă când simte că îi e somn. Dar nu poate. Simte nevoia să doarmă ziua, dar atunci lucrează. În comerț, deci trebuie să se obosească, pentru a pune pâine pe masa celor doi copilași. Iar noaptea nu poate dormi. Raaaar se întâmplă să doarmă, cumulat, câte două ore. Așa că e tot timpul obosită. Ia cu pumnul calmante, pentru durerile de cap, care au început să devină insuportabile exact anul trecut, de Crăciun.

Medicii i-au prescris tratament pentru epifiză. După trei luni de zile au realizat că diagnosticul e greșit, fiind hipofiză. Așa că i-au schimbat tratamentul.

Tot la șase luni trebuie să își facă RMN, ca să vadă ce mai face chistul. Ultimul RMN a arătat că a crescut. A început să elimine puroi, prin nări și gură, iar operația este una costisitoare și riscantă.

A fost operată de anexită, are scolioză lombară și un chist Tarlov, la nivelul S2.

Se descurcă cum poate. Din venitul ei, de vânzătoare, trebuie să plătească ratele fostului soț, care a părăsit-o, lăsând-o cu datorii. Trebuie să-și plătească analize peste analize, RMN-uri și medicamente. Cineva i-a spus că la București ar exista un medic ce i-ar putea da tratament pentru simptomele ce le are de la chistul din mijlocul creierului. Speră să găsească pe cineva care să-i dea și un diagnostic pentru problemele ce au început în 2017.

Acum discută cu un bărbat, șofer ocazional pe taxi. Dar veniturile sunt tot mici. În ianuarie trebuie să mai facă un RMN. Și la cap și la zona cervicelor și lombară. Se teme să nu mai afle și alte diagnostice pentru că la fiecare analiză, i se mai descoperă ceva. Deși încă nu are diagnostic pentru problemele începute în 2017…

Gabi și Vlăduț sunt economi. Își pun fiecare bănuț primit, deoparte, ca să își poată cumpăra ceva mai… serios. Gabi vrea haine frumoase, fiind boboc la liceu. Vlăduț visează la un hoverboard.

Nu știu când vor putea avea, banii ajungându-le cu greu pentru hrană, medicamentele mamei. Greul e cu atât mai mare când au de făcut investigații… așa cum va trebui să facă Ramona în ianuarie…

 

Cum ajutăm

  1. Pe Ramona o găsiți la numărul de telefon 0756659486.

2. Dacă doriți să o ajutați financiar, o puteți face depunând în contul deschis la Banca Transilvania

Danciu Gabriel Andrei (Băiatul cel mare)

RON: RO34BTRLRONCRT0480357401

EUR: RO81BTRLEURCRT0480357401

3. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

acum 2 oreAndrei Balazs, primul finalist bistrițean la Chefi la Cuțite! Deși nu a câștigat, nu va fi uitat! - A luptat încă din preselecții. A tăcut și a făcut! A fost primul bistrițean care a ajuns în finala showului culinar Chefi la Cuțite. Andrei Balazs nu a câștigat marele premiu, dar a câștigat admirația chefilor, colegilor și telespectatorilor.
acum 7 oreBucuria din cutie pentru 4.500 de copii din Basarabia - Camionul de Crăciun a ajuns astăzi și în Basarabia. 4.500 de copii din Raionul Glodeni, cu care este înfrățit județul Bistrița-Năsăud, au primit câte un pachet. Și anul trecut a ajuns Camionul de Crăciun în Basarabia, însă doar la 1.200 de copii.
acum 9 oreRadarele pot sta ascunse! E dat ordin „de sus”! - Parlamentarii au încercat să le impună polițiștilor să-și semnalizeze locurile în care stau cu radarele. Curtea Constituțională a respins proiectul de lege. Astfel, radarele pot rămâne în continuare ascunse.
acum 9 oreALTE vremuri: Incendii care au mistuit Bistrița… - Incendiul izbucnit în Piața Mică a fost cu repeziciune răspândit, spre disperarea localnicilor, pe străzile din jur. Atunci a fost distrusă o treime din oraș, iar focul a ajuns până la turnul care adăpostea muniția cetății, care a explodat... Se aplicau amenzi uriașe pentru proprietarii al căror coș lua foc...
acum 11 oreDrama prin care a trecut tânărul ce și-a dat foc în weekend! - Un tânăr de 29 de ani a fost transportat de urgență, duminică dimineața, la spitalul de Arși din București. Acesta și-a turnat petrol pe corp și și-a dat foc. Bărbatul suferise o dramă, iar consumul de alcool l-a împins să facă acest pas.
acum 12 oreSalariile mai mari de la stat au „forțat” mâna privaților. Una dintre cele mai mari clinici din Ardeal a mărit leafa medicilor cu 30% - Salariile mărite în sistemul medical de stat a „forțat” și mâna clinicilor private, care au fost nevoite să crească și ele leafa medicilor, pentru a nu-i pierde. Acest lucru s-a întâmplat și la Sanovil, una dintre cele mai mari clinici private din Transilvania.
acum 12 oreFOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, la Bistrița, în amintirea lui Mihai Eminescu… - Clipe de grație, talent și adevărat răsfăț muzical – ieri, la Biblioteca Județeană, secția de Împrumut pentru copii: bibliotecara Rodica Linul i-a invitat pe elevii Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița să îl evoce pe Eminescu așa cum știu ei mai bine.  A ieșit un concert minunat:
acum 13 oreAi pe cineva în Spital? AFLĂ când îi poți vizita! Conducerea unității schimbă programul de vizită! - Conducerea Spitalului Județean a decis schimbarea orarului de vizită! Mai mult, a și redus numărul de vizitatori. Motivul? Numeroasele cazuri de îmbolnăvire prin afecțiuni respiratorii. AFLĂ când îi poți vizita pe cei dragi care sunt internați:
acum 13 oreCăutați verighete?! Atlantis Gold vă așteaptă cu ultimele noutăți și discounturi la Bistrița Mariage Fest - În weekendul 1 - 3 Februarie, la Hotel Metropolis se va desfășura expoziția Bistrița Mariage Fest! Cei de la Atlantis Gold au pregătit verighete unice, din aur alb, galben sau rose, cu diamante sau fără, după gustul celor doi îndrăgostiți. Plus că au discounturi ce nu trebuie ratate!
acum 15 oreFOTO/VIDEO: Mașină cuprinsă de flăcări, pe Bulevardul Decebal - Un autoturism a luat foc, pe Bulevardul Decebal. Flăcările s-au extins rapid. Incidentul a avut loc în stația de Maxi Taxi, vis-a-vis de Banca Transilvania.
acum 16 orePârtia Cocoș se redeschide astăzi - Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, începând cu ora 18:00, urmând ca aceasta să fie disponibilă amatorilor de sporturi de iarnă doar după-masa, preț de trei ore. Deocamdată nu se știe cât va reuși municipalitatea să țină deschisă pârtia.
acum O ziAndrei a ajuns în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite! Mâine seară, punctul culminant! - Talentul, munca și perseverența l-au propulsat pe Andrei Balazs până în semifinala III a sezonului VI – Chefi la Cuțite. Mâine seară, ultima probă și finala!
acum O ziSe caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic! Ce vă pot oferi angajatorii - Se caută personal pentru patinoar și pentru un complex turistic, dar și contabili, ingineri, muncitori necalificați, bucătari sau ospătari! Iată ce avantaje și beneficii aveți din partea angajatorilor:
acum O ziCum va fi celebrată Mica Unire la Bistrița: Sunt invitați toți bistrițenii „cu inima română”! - Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment cunoscut sub numele de „Mica Unire” și considerat a fi primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român, va fi celebrată și la Bistrița! Ce surprize ne-au pregătit organizatorii: 
acum O ziUn șofer ”rupt de beat”, dat de gol de o mașină parcată - Un bistrițean a fost descoperit ieri cu o alcoolemie de peste 1. Acest lucru a fost posibil datorită unei mașini...parcate. Ce s-a întâmplat: