DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vin sărbătorile și Ramona le asociază cu dureri insuportabile, lipsă diagnostice, bani puțini pentru băieții ei

Ramona are 33 de ani. Când o vezi, nu-ți poți imagina ce poveste tristă are. Cum a așteptat 12 ani pentru o locuință. Cum din 2017 așteaptă un diagnostic și nimeni nu știe ce are, dar îi descoperă alte și alte probleme. Cum se luptă pentru ca să le ofere condiții celor doi băieți ai ei…

Locuiește într-un cartier din Bistrița… vai și amar de el, printre gunoaie și vecini… care mai de care mai dezordonați. Dar nu se plânge. A așteptat 12 ani o locuință, ca să scape de chiria mare. S-a mulțumit și cu o garsonieră, pe care o împarte cu cei doi fii ai ei, Gabi și Vlăduț.

Calvarul a început în 2017, când a început să aibă niște simptome neobișnuite. A mers la medic, care a trimis-o la altul și apoi la altul, și apoi la altul.

E final de 2018 și încă nimeni nu știe de ce se manifestă așa. Dar în timp ce căutau să-i dea de capăt și să pună un diagnostic, i-au descoperit alte probleme.

Are un chist epifizar, în mijlocul creierului. Ar trebui să nu se obosească, să doarmă când simte că îi e somn. Dar nu poate. Simte nevoia să doarmă ziua, dar atunci lucrează. În comerț, deci trebuie să se obosească, pentru a pune pâine pe masa celor doi copilași. Iar noaptea nu poate dormi. Raaaar se întâmplă să doarmă, cumulat, câte două ore. Așa că e tot timpul obosită. Ia cu pumnul calmante, pentru durerile de cap, care au început să devină insuportabile exact anul trecut, de Crăciun.

Medicii i-au prescris tratament pentru epifiză. După trei luni de zile au realizat că diagnosticul e greșit, fiind hipofiză. Așa că i-au schimbat tratamentul.

Tot la șase luni trebuie să își facă RMN, ca să vadă ce mai face chistul. Ultimul RMN a arătat că a crescut. A început să elimine puroi, prin nări și gură, iar operația este una costisitoare și riscantă.

A fost operată de anexită, are scolioză lombară și un chist Tarlov, la nivelul S2.

Se descurcă cum poate. Din venitul ei, de vânzătoare, trebuie să plătească ratele fostului soț, care a părăsit-o, lăsând-o cu datorii. Trebuie să-și plătească analize peste analize, RMN-uri și medicamente. Cineva i-a spus că la București ar exista un medic ce i-ar putea da tratament pentru simptomele ce le are de la chistul din mijlocul creierului. Speră să găsească pe cineva care să-i dea și un diagnostic pentru problemele ce au început în 2017.

Acum discută cu un bărbat, șofer ocazional pe taxi. Dar veniturile sunt tot mici. În ianuarie trebuie să mai facă un RMN. Și la cap și la zona cervicelor și lombară. Se teme să nu mai afle și alte diagnostice pentru că la fiecare analiză, i se mai descoperă ceva. Deși încă nu are diagnostic pentru problemele începute în 2017…

Gabi și Vlăduț sunt economi. Își pun fiecare bănuț primit, deoparte, ca să își poată cumpăra ceva mai… serios. Gabi vrea haine frumoase, fiind boboc la liceu. Vlăduț visează la un hoverboard.

Nu știu când vor putea avea, banii ajungându-le cu greu pentru hrană, medicamentele mamei. Greul e cu atât mai mare când au de făcut investigații… așa cum va trebui să facă Ramona în ianuarie…

 

Cum ajutăm

  1. Pe Ramona o găsiți la numărul de telefon 0756659486.

2. Dacă doriți să o ajutați financiar, o puteți face depunând în contul deschis la Banca Transilvania

Danciu Gabriel Andrei (Băiatul cel mare)

RON: RO34BTRLRONCRT0480357401

EUR: RO81BTRLEURCRT0480357401

3. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. Vă vom anunța programul de primire al coletelor pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 39 de minute- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
Aquabis Bistriţa: Se sistează apa în Valea Poienii şi Dorolea acum O oră- Locuitorii din Dorolea şi Valea Poienii, fără apă: Dintr-o eroare, firma care execută lucrări de asfaltare pe tronsonul Livezile – Valea Poienii, a rupt conducta de alimentare cu apă.
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 2 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 3 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 4 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 5 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 19 ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum 21 de ore- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum 21 de ore- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum 22 de ore- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum 23 de ore- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...
FOTO: A-nceput din nou să cadă… câte-o cărămidă-n stradă! acum O zi- Casele din centrul vechi al orașului se degradează văzând cu ochii. În ultimele zile un horn amenința să cadă de pe o casă, iar de pe o alta, tencuiala s-a desprins. Teoretic s-ar acorda ”stimulente” celor ce reabilitează casele. Practic...lucrările cam ard la buzunar.
FOTO/VIDEO: O seară magică de poezie şi muzică, la Taverna Dogarilor… acum O zi- A fost o seară magică, pentru cei care şi-au petrecut seara de vineri la Taverna Dogarilor:  o seară specială de poezie şi muzică în care sufletele s-au desferecat, iar minţile s-au eliberat în îmbrăţişări şi discuţii încinse între prieteni...
VIDEO Spargere de cascadorii râsului! Un hoț s-a strecurat într-un chioșc printre chipsuri și snacksuri acum O zi- Vineri noaptea, un hoț și-a încercat norocul la un chioșc din zona Ștefan cel Mare. Acesta a intrat în interior printre rafturi...după ce ar fi luat jos câteva scânduri care compuneau pereții chioșcului. După ce a „dezmembrat” casa de marcat, hoțul s-a făcut nevăzut prin aceeași metodă.
Daniel Suciu are șanse mari să ajungă președinte executiv al PSD. Cine îl susține acum O zi- Funcția de președinte executiv al PSD a făcut cu ochiul mai multor membri marcanți ai partidului. Printre ei se numără și Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării. Acesta are de partea sa nume importante din partid.