DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

Era miercuri, în jurul orei 11.30, acum o lună! Un telefon anunța: Vlăduț are leucemie. Cerul parcă s-a prăbușit atunci peste familia Urian și a început calvarul. Tatăl plânge, recunoscând că abia face față provocărilor. Mama încearcă să fie tare pentru micuț. Iar Vlăduț, speră de Crăciun să fie acasă și să găsească multe cadouri sub brad…

Deși un om puternic, lucrând în cadrul Poliției Militare, Ciprian abia și-a stăpânit lacrimile când ne-am întâlnit cu el.

Își aduce aminte perfect acea zi de miercuri, în urmă cu o lună, când soția l-a sunat în jurul orei 11.30 și i-a spus: ”Hai acasă urgent! Vlăduț are leucemie!”

Au pus rapid câteva haine în bagaj și au plecat spre Cluj. În toată perioada dinainte, când îl vedeau pe Vlăduț că nu mănâncă, sau că obosește când se joacă, nu au crezut că diagnosticul va fi așa de crunt.

La cei trei anișori jumătate, prințișorul cu păr de aur a început lupta pentru supraviețuire. Mona, mama lui, stă cu el internată la Pediatrie 2, în Cluj, de când au aflat vestea.

Cu inima sfâșiată de durere, pentru Vlăduț, dar și pentru că a trebuit să-și lase acasă ceilalți trei copii, dintre care o prințesă de doar un an și patru luni.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla e să afli că copilul are această boală. Se prăbușește totul în jur, te gândești unde ai greșit, sau cu ce!” ne-a spus Mona Urian.

Ciprian recunoaște că e depășit de situație. Că nu e destul de puternic și simte că se pierde când ajunge la spital și vede atâția copii bolnavi. Pe micuța Ioana a dus-o la Beclean, la bunici, pentru că el are de umblat pentru acte și toate cele necesare. Plus drumuri la Cluj. Nu poate dormi și îi e dor ca cineva să îl strige ”tată”, casa fiind pustie.

Cei doi copii mai mari, ai Monei, sunt din altă relație. Dar aceștia au 14 și 15 ani, vârsta la care vor să-și demonstreze independența.

Familia Urian locuia în căminul unității militare, dar acum se renovează, așa că au fost obligați să își caute chirie. Odată cu boala lui Vlăduț, cheltuielile au crescut enorm, și vor mai crește.

Ciprian vrea să aranjeze puțin apartamentul, să-l zugrăvească, să facă un brăduț, sub care să fie plin de daruri pentru Vlăduț și Ioana, dar și pentru cei doi adolescenți.

Se descurcă cum poate: finanțele au ajuns aproape de limită, dar el încearcă din răsputeri să le drămuiască bine. În viitor cheltuielile vor mai crește.

Vlăduț e supărat că părul lui frumos a fost tuns, dar speră să ajungă acasă de sărbători și să găsească multe daruri de la Moș Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajutăm:

  1. Pe Mona sau pe Cipri îi puteți contacta la numerele de telefon 0742978713 – Mona și 0754595722 – Cipri.

2. Informații despre donarea de sânge găsiți AICI 

3. Un cont în care puteți face donații financiare:

Artimona Valentina Urian – cont deschis la Banca Transilvania

RO45BTRLRONCRT0293868301

Banca BRD

Nume : Urian Venuța (mama lui Ciprian, bunica lui Vlăduț)

Număr cont: RO52BRDE060SV40722760600

4. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo azi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum 2 ore- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 3 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 4 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 5 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 5 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 6 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 7 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 8 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 9 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 11 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 11 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 22 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.