DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

Era miercuri, în jurul orei 11.30, acum o lună! Un telefon anunța: Vlăduț are leucemie. Cerul parcă s-a prăbușit atunci peste familia Urian și a început calvarul. Tatăl plânge, recunoscând că abia face față provocărilor. Mama încearcă să fie tare pentru micuț. Iar Vlăduț, speră de Crăciun să fie acasă și să găsească multe cadouri sub brad…

Deși un om puternic, lucrând în cadrul Poliției Militare, Ciprian abia și-a stăpânit lacrimile când ne-am întâlnit cu el.

Își aduce aminte perfect acea zi de miercuri, în urmă cu o lună, când soția l-a sunat în jurul orei 11.30 și i-a spus: ”Hai acasă urgent! Vlăduț are leucemie!”

Au pus rapid câteva haine în bagaj și au plecat spre Cluj. În toată perioada dinainte, când îl vedeau pe Vlăduț că nu mănâncă, sau că obosește când se joacă, nu au crezut că diagnosticul va fi așa de crunt.

La cei trei anișori jumătate, prințișorul cu păr de aur a început lupta pentru supraviețuire. Mona, mama lui, stă cu el internată la Pediatrie 2, în Cluj, de când au aflat vestea.

Cu inima sfâșiată de durere, pentru Vlăduț, dar și pentru că a trebuit să-și lase acasă ceilalți trei copii, dintre care o prințesă de doar un an și patru luni.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla e să afli că copilul are această boală. Se prăbușește totul în jur, te gândești unde ai greșit, sau cu ce!” ne-a spus Mona Urian.

Ciprian recunoaște că e depășit de situație. Că nu e destul de puternic și simte că se pierde când ajunge la spital și vede atâția copii bolnavi. Pe micuța Ioana a dus-o la Beclean, la bunici, pentru că el are de umblat pentru acte și toate cele necesare. Plus drumuri la Cluj. Nu poate dormi și îi e dor ca cineva să îl strige ”tată”, casa fiind pustie.

Cei doi copii mai mari, ai Monei, sunt din altă relație. Dar aceștia au 14 și 15 ani, vârsta la care vor să-și demonstreze independența.

Familia Urian locuia în căminul unității militare, dar acum se renovează, așa că au fost obligați să își caute chirie. Odată cu boala lui Vlăduț, cheltuielile au crescut enorm, și vor mai crește.

Ciprian vrea să aranjeze puțin apartamentul, să-l zugrăvească, să facă un brăduț, sub care să fie plin de daruri pentru Vlăduț și Ioana, dar și pentru cei doi adolescenți.

Se descurcă cum poate: finanțele au ajuns aproape de limită, dar el încearcă din răsputeri să le drămuiască bine. În viitor cheltuielile vor mai crește.

Vlăduț e supărat că părul lui frumos a fost tuns, dar speră să ajungă acasă de sărbători și să găsească multe daruri de la Moș Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajutăm:

  1. Pe Mona sau pe Cipri îi puteți contacta la numerele de telefon 0742978713 – Mona și 0754595722 – Cipri.

2. Informații despre donarea de sânge găsiți AICI 

3. Un cont în care puteți face donații financiare:

Artimona Valentina Urian – cont deschis la Banca Transilvania

RO45BTRLRONCRT0293868301

Banca BRD

Nume : Urian Venuța (mama lui Ciprian, bunica lui Vlăduț)

Număr cont: RO52BRDE060SV40722760600

4. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo azi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum O oră - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 2 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 3 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 4 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 5 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 6 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 7 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 8 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 8 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.
Mirela Riti este noul antrenor de fitness de la Casa EMA! acum O zi - De luna aceasta ai o nouă opțiune pentru antrenamentelede la sală iar Mirela aduce cu ea tot entuziasmul și toate cunoștințele acumulate în 8 ani de acțiune.
Un bistrițean, printre jurații la noul MasterChef. Ce îl „recomandă”: acum O zi - ProTv se pregătește pentru un nou sezon al emisiunii culinare MasterChef. Noul sezon vine și cu un set proaspăt de jurați. Printre ei se numără un fost jurat al unei emisiuni culinare de la altă televiziune, un fost concurent al unui astfel de show și un...bistrițean. Despre cine este vorba:
Materom Automotive te recompensează! acum O zi - Acum te poți bucura de toate beneficiile pe care le oferă programul Service Select – la Materom Automotive! Aici te aşteaptă câteva oferte limitate. AFLĂ despre ce este vorba: