DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

Era miercuri, în jurul orei 11.30, acum o lună! Un telefon anunța: Vlăduț are leucemie. Cerul parcă s-a prăbușit atunci peste familia Urian și a început calvarul. Tatăl plânge, recunoscând că abia face față provocărilor. Mama încearcă să fie tare pentru micuț. Iar Vlăduț, speră de Crăciun să fie acasă și să găsească multe cadouri sub brad…

Deși un om puternic, lucrând în cadrul Poliției Militare, Ciprian abia și-a stăpânit lacrimile când ne-am întâlnit cu el.

Își aduce aminte perfect acea zi de miercuri, în urmă cu o lună, când soția l-a sunat în jurul orei 11.30 și i-a spus: ”Hai acasă urgent! Vlăduț are leucemie!”

Au pus rapid câteva haine în bagaj și au plecat spre Cluj. În toată perioada dinainte, când îl vedeau pe Vlăduț că nu mănâncă, sau că obosește când se joacă, nu au crezut că diagnosticul va fi așa de crunt.

La cei trei anișori jumătate, prințișorul cu păr de aur a început lupta pentru supraviețuire. Mona, mama lui, stă cu el internată la Pediatrie 2, în Cluj, de când au aflat vestea.

Cu inima sfâșiată de durere, pentru Vlăduț, dar și pentru că a trebuit să-și lase acasă ceilalți trei copii, dintre care o prințesă de doar un an și patru luni.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla e să afli că copilul are această boală. Se prăbușește totul în jur, te gândești unde ai greșit, sau cu ce!” ne-a spus Mona Urian.

Ciprian recunoaște că e depășit de situație. Că nu e destul de puternic și simte că se pierde când ajunge la spital și vede atâția copii bolnavi. Pe micuța Ioana a dus-o la Beclean, la bunici, pentru că el are de umblat pentru acte și toate cele necesare. Plus drumuri la Cluj. Nu poate dormi și îi e dor ca cineva să îl strige ”tată”, casa fiind pustie.

Cei doi copii mai mari, ai Monei, sunt din altă relație. Dar aceștia au 14 și 15 ani, vârsta la care vor să-și demonstreze independența.

Familia Urian locuia în căminul unității militare, dar acum se renovează, așa că au fost obligați să își caute chirie. Odată cu boala lui Vlăduț, cheltuielile au crescut enorm, și vor mai crește.

Ciprian vrea să aranjeze puțin apartamentul, să-l zugrăvească, să facă un brăduț, sub care să fie plin de daruri pentru Vlăduț și Ioana, dar și pentru cei doi adolescenți.

Se descurcă cum poate: finanțele au ajuns aproape de limită, dar el încearcă din răsputeri să le drămuiască bine. În viitor cheltuielile vor mai crește.

Vlăduț e supărat că părul lui frumos a fost tuns, dar speră să ajungă acasă de sărbători și să găsească multe daruri de la Moș Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajutăm:

  1. Pe Mona sau pe Cipri îi puteți contacta la numerele de telefon 0742978713 – Mona și 0754595722 – Cipri.

2. Informații despre donarea de sânge găsiți AICI 

3. Un cont în care puteți face donații financiare:

Artimona Valentina Urian – cont deschis la Banca Transilvania

RO45BTRLRONCRT0293868301

Banca BRD

Nume : Urian Venuța (mama lui Ciprian, bunica lui Vlăduț)

Număr cont: RO52BRDE060SV40722760600

4. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo azi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

FOTO/VIDEO: Poftiți la Masa Raiului…! Este hrană din belșug pentru fiecare… acum 11 minute- Îmbrăcați așa cum se cuvine, în cămăși tradiționale românești, cu zâmbetul în priviri și icoane în suflet, zeci de elevi de la Liceul de arte „Corneliu Baba”, coordonați de profesoara Oana Cârlig, ne poftesc pe toți, și în acest an, la Masa Raiului…
Fă-i un cadou să te țină minte toată viața! Ceasuri, brățări tip Pandora și alte frumuseți, de la Atlantis Gold! acum O oră- Dacă ai de făcut un cadou, care să impresioneze și să te asigure că nu va uita niciodată de tine, atunci neapărat treci pe la Atlantis Gold! Bijuterii care mai de care mai frumoase, de la cercei, brățări și lănțișoare cu nume, brățări tip pandora, până la ceasuri set pentru cupluri sau verighete. Merită să mergi să vezi ce au și sigur vei alege cadoul perfect pentru ea sau pentru el!
FOTO: Mergeau cu fetița bolnavă la spital și o mașină le-a tăiat calea acum 2 ore- Echipajele de pompieri, medical și ale poliției au intervenit la un accident petrecut în zona benzinăriei Luck Oil, pe DN 17. Cinci persoane au fost implicate, iar două au nevoie de îngrijiri medicale.
La Slujba de Înviere ne luăm umbrelele! COD GALBEN de ploi, începând de mâine! acum 3 ore- S-ar părea că vremea rea nu vrea să ne ocolească. Pentru județul nostru s-a anunțat cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Avertizarea meteo este valabilă până duminică. 
FOTO: Incendiu la o hală, în Unirea acum 3 ore- Un incendiu a izbucnit la o hală metalică din Unirea. Flăcările au afectat jumătate din suprafața acesteia, plus unelete aflate în interior.
FOTO: AȘA DA! Curățenia de Paște nu se face numai în case! Exemplul dat de o comună bistrițeană: acum 3 ore- Gospodinele au o ”regulă” nescrisă. Aceea de a face curățenie impecabilă în toată casa înainte de sărbători. Un primar gospodar a arătat că nu doar casele trebuie curățate, ci și comunele. Așa că au făcut lună și bec pe străzi, în spațiile verzi, etc. AȘA DA exemplu!
Doliu în toată creștinătatea. Cine face vreun rău în Vinerea Neagră, va fi pedepsit înzecit… acum 4 ore- Este Vinerea Neagră, Vinerea Patimilor – ziua în care a murit Mântuitorul Iisus Hristos – o zi de post negru pentru credincioșii care își amintesc o străveche superstiție:  cine face vreun rău semenului său, în această zi, va fi pedepsit înzecit pentru fapta sa
Aquabis: Se sistează apa astăzi, pe Aleea Trandafirilor din Bistrița acum 5 ore- Aquabis își informează consumatorii că astăzi, 26 aprilie 2019, va fi sistată TOTAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrița, pe Aleea Trandafirilor. 
AFLĂ la cine au mers cele 13 premii puse la bătaie de Total Taxi: acum 6 ore- Astăzi a avut loc extragerea numelor câștigătorilor tombolei Total Taxi. 10 sticle de vin de la Crama Vie Vin Lechința, un bean bag, un telefon Huawei Y5 și 300 de euro au făcut 13 bistrițeni foarte fericiți. AFLĂ dacă ești printre câștigători:
Cinci polițiști locali riscă să își piardă locul de muncă! Locul lor ar putea fi luat de privați: acum 7 ore- În urmă cu o lună în Consiliul Local Bistrița a fost adoptată modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița. Această modificare a dus la desființarea Compartimentului de pază a Primăriei, motiv pentru care cei 5 angajați au formulat o plângere prin care arată că riscă să își piardă locul de muncă dacă nu promovează examenul. Sarcinile lor ar putea fi transferate unei firme private:
FOTO: Ce surprize pregătește Primăria pentru elevii de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” acum 22 de ore- Liceul de Muzică „Tudor Jarda” a intrat în această primăvară în reabilitare și modernizare completă. Iată ce surprize le pregătește Primăria elevilor care învață aici: 
FOTO. Minuni, la Mărișelu: „Oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi” acum 22 de ore- Se întâmplă minuni la Mărișelu: „Ați fost aleși să dăruiți lumină din lumina pe care o purtați în inimă și minte… Iar când primești un asemenea dar, nu trebuie decât să-i mulțumești lui Dumnezeu că ți-a scos în cale niște oameni care vibrează și simt lucrurile mult mai profund decât credem noi...”, a mărturisit lector univ. dr. Elena Ivanca, de la Teatrul Național din Cluj.
FOTO: Iepuraș salvat din foc, în ultima clipă, de un pompier. Animalului i s-a administrat inclusiv oxigen acum 23 de ore- Un iepuraș a fost salvat astăzi, în ultima clipă, din flăcări, de către un pompieri. S-a întâmplat la Poienile Zagrei, unde un incendiu a cuprins anexelei unei case. O adolescentă de 17 ani a suferit un atac de panică.
Pneumonia a mai curmat o viață! acum O zi- Doliu în încă o familie, după ce pneumonia le-a luat pe cineva drag. Un bărbat a fost răpus de această afecțiune tipică sezonului rece. Acesta a decedat în spital, fiind unul din cei peste 40 de pacienți internați cu această afecțiune.
Un ursuleț orfan găsit pe Bârgaie, dus la un centru de reabilitare acum O zi- Un pui de urs a ajuns ieri la Centrul de Reablitare din Harghita. Micuțul a fost găsit singur, într-un pom fructifer din Josenii Bârgăului. Mama acestuia nu a fost identificată, de aceea s-a luat măsura trimiterii acestuia la centru.