DE NECREZUT! Gafa premierului care a numit un europarlamentar „autist” face parte din „libertate de exprimare”

DE NECREZUT! Gafa premierului care a numit un europarlamentar „autist” face parte din „libertate de exprimare”

La un an de la gafa premierului Viorica Dăncilă, care a numit un europarlamentar „autist” a venit și răspunsul de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Instituția cataloghează afirmația drept libertate de exprimare și spune că a avut rol de informare a publicului.

În urmă cu un an, în cadrul unei emisiuni televizate, premierul Viorica Dăncilă numea un europarlamentar „autist”, pentru că ar „dezinforma UE”. Președintele Asociației Autism Europa Bistrița. Ana Dragu, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, căruia îi cerea să ia măsurile legale care se impun pentru demnitari care jignesc pacienții de autism și utilizează un limbaj care instigă la dispreț și desconsiderare, lezând demnitatea umană”.

Răspunsul oficial al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a ajuns abia anul acesta, la finalul lunii ianuarie. În răspuns, CNCD susține că declarația premierului „se încadrează în limitele libertății de exprimare” și că interferența statului în libertatea de exprimare nu este necesară într-o societate democratică.

Mai mult, CNCD spune că obiectivul urmărit de premier a fost să informeze publicul cu privire la comportamentul unor oameni politici.

Singurul care nu a fost de acord cu decizia CNCD a fost Asztalos Csaba Ferenc, membru în CNCD. Acesta susține că a aduce într-o discuție publică și a folosi acest termen pentru „a pune la punct” anumiți oameni politici care nu împărtășesc aceleași opinii, este total deplasat și aduce prejudicii demnității unei categorii de persoane vulnerabile.

„Vă amintiți, da, când Veo i-a upgradat pe parlamentarii români de la Bruxelles folosind la adresa lor epitetul de «autiști»? Are opt pagini răspunsul și cred că s-au gândit mult, luni în șir, cum să explice că libertatea de exprimare a politicienilor este nelimitată. Practic de acum nici nu are sens să mă reclamați pe undeva când înjur public sau când fac vreun politician merituos troacă de porci. Nu e vorba de nici o jignire, sunt de fapt opinii și credințe atipice, și chiar dacă sunt nepopulare eu tot pot să spun că s-au revărsat peșterile preistorice în Guvernul României. Dacă îmi vine la gură să spun, asta spun! Ce atâta bun simț! Știu, e nepopular și atipic, dar reprezintă condiția fundamentală a existenței unei societăți vii și capabile de dezvoltare, potrivit CNCD!”, a comentat decizia CNCD, Ana Dragu, pe pagina sa de Facebook.

Mai puteți citi despre acest subiect:

Gafa primului ministru ar putea schimba situația copiilor cu autism. Ana Dragu, față în față cu Viorica Dăncilă

 

 

Primăria Bistrița sare cu bani pentru subvenționarea taxei pentru gunoi acum O oră- Supercom vrea ca locuitorii județului să plătească mai mult pentru gunoi în primele trei luni ale acestui an. Municipalitatea sare în ajutorul bistrițenilor și este dispusă să subvenționeze taxa pentru gunoi pentru această perioadă.
Dispar merele uriașe de pe Bulevardul Republicii?! acum 2 ore- Câteva mere uriașe care împodobeau de ani de zile Bulevardul Republicii au fost scoase astăzi de angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.
Ringul de luptă al câinilor s-a mutat la Dumitra! Polițiștii fac cercetări acum 3 ore- Un nou caz de organizare lupte între câini a ieșit la lumină. Internetul a fost împânzit cu imaginile unui câine rănit în urma unei ”demonstrații de putere” a patrupedelor. Polițiștii au intrat pe fir și fac verificări.
Îndemânarea Construct, Campredo și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, disponibile în Bistriţa acum 4 ore- Se fac angajări la Îndemânarea Construct, Campredo, Leoni, Agro-Ardeal, Italtextil și IMP România! Noi locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care își caută un job bine plătit, dar și un mediu de lucru atractiv: transportul este asigurat de compania care oferă și diferite sporuri și bonusuri pentru prezență, performanță sau calitate!
Hyundai câștigă două premii „iF Design 2019”! acum 4 ore- Hyundai a obținut o nouă recunoaștere internațională a viziunii de design, pentru al cincilea an consecutiv: Modelul Palisade și conceptul Le Fil Rouge câștigă „iF Design Award”, în cadrul categoriei "Automobile / Vehicles".
Ce a decis judecătorul în cazul femeii și a celor doi bărbați ce au obligat două minore să se prostitueze acum 5 ore- Joi, doi bărbați și o femeie au ajuns la sediul poliției pentru declarații. Aceștia sunt cercetați după ce ar fi obligat două minore să se prostitueze. În urma audierii, instanța a decis soarta lor pe următoarea perioadă în care se continuă cercetările:
Ajutor de nădejde! Tot la 10 zile, câinii îi însoțesc pe polițiști în acțiunile lor! acum 6 ore- Când se vorbește despre poliție, oamenii se gândesc la uniforme și la mașini. Dar la Poliție, ”lucrează” și câteva patrupede, ajutor de nădejde al oamenilor legii. Anul trecut, câinii polițiști au fost ”în acțiune„ tot la 10 zile.
Cine este șoferul care a distrus 5 mașini în doar câteva minute: Un asistat social problemă condamnat penal acum 7 ore- Sâmbătă noaptea, un tânăr de 30 de ani reușea să distrugă 5 mașini dintr-un foc, în doar câteva minute. Aceste este un „client” fidel al polițiștilor, fiind condamnat penal pentru mai multe infracțiuni. De asemenea, acesta stă într-o locuință socială a Primăriei Bistrița, care încearcă de ceva ani evacuarea.
FANTASTIC: Bogdan Georgescu din Bistrița, pe podium la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! acum 8 ore- Scurtmetrajul Blue Boy, realizat de Manuel Abramovici (regizor) și bistrițeanul Bogdan Georgescu (producător creativ), a fost distins cu prestigiosul trofeu Ursul de Argint, în acest weekend, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin!
FOTO – Carambol în față la Pensiunea Sheriff. Două mașini s-au ciocnit cu un microbuz și o basculantă acum 10 ore- Carambol în această dimineață în față la pensiunea Sheriff, pe DN17. În accident au fost implicate un taximetru, un autoturism, un microbuz și o basculantă. Basculanta a rupt un semn de circulație și a fost la un pas să se răstoarne cu tot cu încărcătură în pârâul din zonă.
Rămase împotmolite pe un drum forestier, cu trei copii, din cauza GPS-ului acum 10 ore- Două femei au tras spaima vieții lor când au constatat că GPS-ul le-a purtat pe un drum forestier, unde au rămas împotmolite. Cele două aveau cu ele și trei copii și tocmai vizitaseră mănăstirea Parva.
Un nou proiect Class Expert Construct: 20 de căsuțe de poveste, drăguțe și cochete, pe strada George Enescu din Bistrița acum 21 de ore- Class Expert Construct s-a impus pe piața imobiliară din Bistrița ca un constructor cu o viziune arhitecturală modernă, care pune accentul pe confort și utilitate în proiectele sale imobiliare. Fiecare metru pătrat de construcție este atent gândit, astfel încât să ofere proprietarilor tot confortul pretins, cheltuieli mici de întreținere și satisfacția unui cămin de poveste, ca-n reviste.
Asociația Autism: Elevii cu tulburări din spectrul autist și cerințe speciale au nevoie de un proces educativ incluziv real acum O zi- Referitor la declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu, legate de integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă, Asociația Autism Europa - Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț lămurește următoarele:
FOTO – Nu a luat cum trebuie curba și a accidentat un șofer de 75 de ani acum O zi- În această după-masă a avut loc un accident rutier pe DJ154, în localitatea Sărata. Implicați au fost un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 75 de ani din Bistrița. Din fericire nimeni nu a fost rănit.
Căderi de pietre pe DN17, în Pasul Tihuța acum O zi- Mai multe pietre au căzut de pe versanți în urmă cu puțin timp, pe DN17, în Pasul Tihuța. Un echipaj al Secției Drumuri Naționale au îndepărtat deja pietrele de pe carosabil.