DE NECREZUT! Gafa premierului care a numit un europarlamentar „autist” face parte din „libertate de exprimare”

DE NECREZUT! Gafa premierului care a numit un europarlamentar „autist” face parte din „libertate de exprimare”

La un an de la gafa premierului Viorica Dăncilă, care a numit un europarlamentar „autist” a venit și răspunsul de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Instituția cataloghează afirmația drept libertate de exprimare și spune că a avut rol de informare a publicului.

În urmă cu un an, în cadrul unei emisiuni televizate, premierul Viorica Dăncilă numea un europarlamentar „autist”, pentru că ar „dezinforma UE”. Președintele Asociației Autism Europa Bistrița. Ana Dragu, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, căruia îi cerea să ia măsurile legale care se impun pentru demnitari care jignesc pacienții de autism și utilizează un limbaj care instigă la dispreț și desconsiderare, lezând demnitatea umană”.

Răspunsul oficial al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a ajuns abia anul acesta, la finalul lunii ianuarie. În răspuns, CNCD susține că declarația premierului „se încadrează în limitele libertății de exprimare” și că interferența statului în libertatea de exprimare nu este necesară într-o societate democratică.

Mai mult, CNCD spune că obiectivul urmărit de premier a fost să informeze publicul cu privire la comportamentul unor oameni politici.

Singurul care nu a fost de acord cu decizia CNCD a fost Asztalos Csaba Ferenc, membru în CNCD. Acesta susține că a aduce într-o discuție publică și a folosi acest termen pentru „a pune la punct” anumiți oameni politici care nu împărtășesc aceleași opinii, este total deplasat și aduce prejudicii demnității unei categorii de persoane vulnerabile.

„Vă amintiți, da, când Veo i-a upgradat pe parlamentarii români de la Bruxelles folosind la adresa lor epitetul de «autiști»? Are opt pagini răspunsul și cred că s-au gândit mult, luni în șir, cum să explice că libertatea de exprimare a politicienilor este nelimitată. Practic de acum nici nu are sens să mă reclamați pe undeva când înjur public sau când fac vreun politician merituos troacă de porci. Nu e vorba de nici o jignire, sunt de fapt opinii și credințe atipice, și chiar dacă sunt nepopulare eu tot pot să spun că s-au revărsat peșterile preistorice în Guvernul României. Dacă îmi vine la gură să spun, asta spun! Ce atâta bun simț! Știu, e nepopular și atipic, dar reprezintă condiția fundamentală a existenței unei societăți vii și capabile de dezvoltare, potrivit CNCD!”, a comentat decizia CNCD, Ana Dragu, pe pagina sa de Facebook.

Mai puteți citi despre acest subiect:

Gafa primului ministru ar putea schimba situația copiilor cu autism. Ana Dragu, față în față cu Viorica Dăncilă

 

 

FOTO/VIDEO: CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ – Doi bistrițeni prinși cu numeroase plante halucinogene acum 2 ore - Doi tineri bistrițeni au fost prinși în trafic de polițiști. Mașina era plină de plante halucinogene. Cei doi tineri au fost duși la sediul poliției, alături de impresionanta captură.
ECLIPSĂ parțială de Lună, la noapte! Se va vedea întreg fenomenul, dacă e senin! acum 6 ore - La noapte, iubitorii de fenomene astrale TREBUIE să stea treji! Va avea loc o eclipsă parțială de Lună. Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, constelația Sagittarius. CÂND începe:
Cristina Iurişniţi (USR) solicită demiterea ministrului Ecaterina Andronescu! acum 7 ore - Dezamăgită şi exasperată de prestaţia ministrului Educaţiei, profesoara Cristina Iurişniţi (USR Bistriţa-Năsăud) a solicitat demiterea Ecaterinei Andronescu - care  a picat Bac-ul la geografie, într-o declarație politică ea afirmând recent că Alexandria este județ.
VIDEO: Târgul mare al Bistriţei se apropie! „Încă purtăm tratative şi negocieri” acum 7 ore - Zece zile de sărbătoare îi aşteaptă pe bistriţeni spre finalul lunii august. „Încă nu este nimic sigur. Încă purtăm negocieri şi tratative care vor fi definitivate în cursul ultimei săptămâni din iulie”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro prof. dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii.
Imagine dezolantă, în Turnul Bisericii Evanghelice acum 8 ore - Ce poate fi mai frumos, într-un turn de biserică, care ar fi și principala atracție a orașului, decât o mini-vietate moartă în descompunere? Mai multe vietăți, probabil. Bistrița este orașul tuturor posibilităților! Partea proastă este că ne cam obișnuim cu asta.
FOTO: Cinci mașini, două accidente, o victimă – la nici 5 minute distanță! acum 9 ore - Două accidente rutiere au avut loc în urmă cu puțin timp. În unul au fost implicate două autoturisme- fără victime. În al doilea, trei autoturisme, iar o persoană va fi transportată la spital.
Băcăuan căutat pentru tentativă de omor, găsit la noi în județ! UNDE se ascundea: acum 11 ore - Polițiștii bistrițeni au reușit să găsească pe un băcăuan căutat pentru tentativă de omor. Acesta a fost identificat în județul nostru, la câțiva kilometrii de Bistrița.
FOTO – Mijlocenii Bârgăului: Neatenția face victime acum 12 ore - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe DN 17, în Mijlocenii Bârgăului. O autoutilitară a lovit un autoturism care a oprit pentru un viraj la stânga. Din cauza neatenției, două persoane au fost rănite.
TRAGIC: Un bunic și-a pierdut viața din cauza mașinii de spălat sub presiune acum 12 ore - Zi neagră pentru o familie, în urma unui incident din Teaca. Un bunic de aproximativ 60 de ani a murit electrocutat. Acesta utiliza mașina de spălat sub presiune. În ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.
FOTO: Au purtat salvatorii pe drumuri că n-au vrut să se împace, după un frecuș în sens acum 12 ore - Un eveniment rutier a avut loc în sensul giratoriu de la Cap de Bou, din municipiu. O autoutilitară și un autoturism au pătruns în același timp în sens și s-au frecat una de alta. Pentru că șoferii nu au vrut inițial să se înțeleagă, au purtat salvatorii pe drumuri, degeaba.
Marșarierul buclucaș! Cum s-a ales un bistrițean cu dosar penal după o astfel de manevră: acum 13 ore - S-a dat ”alarma” ieri, de două ori, în urma unor manevre de marșarier. Dacă în cazul unuia, șoferul și-a continuat drumul fără prea mare tam-tam, nu la fel s-a întâmplat în cel de-al doilea caz. Bistrițeanul s-a ales cu dosar penal. CE au descoperit polițiștii:
FOTO: La mulţi ani, Bistriţa! acum 15 ore - Se împlinesc 755 de ani din ziua de grație 16 iulie 1264, când Papa Urban al IV-lea se referea într-un document, la acest loc ca fiind cel „numit în limba obişnuită Bistriche”. Este prima atestare documentară a Bistriței. Oraşul fusese pomenit şi în 1241, dar ca și „oppidum Nosa” – distrus și devastat de barbarii mongoli…
Cristian Niculae: Cu bucurie vă informez că începem munca pe Valea Ghinzii acum O zi - Răsare soarele, în sfârșit, și pe Valea Ghinzii! Viceprimarul Cristian Niculae a semnat azi un contract în valoare de 27 de miloane lei. Ce lucrări urmează să se facă pe parcusul următorilor doi ani:
Doris Rai și-a dat demisia din PNL: „M-am saturat de politica barbară, a orgoliilor, a împărțitului de funcții” acum O zi - Fostul consilier județean Doris Rai și-a dat astăzi demisia din PNL. Anunțul a fost făcut pe Facebook, Doris spunând că s-a săturat de politica „barbară, a orgoliilor și a împărțitului de funcții”.
S-a împuțit treaba la Trezorerie! Miroase a rahat, nu a bani! acum O zi - Numai angajat al Trezoreriei Bistrița să nu fii...! Vii de acasă frumos parfumat, să lucrezi cu publicul, și mergi acasă cu hainele mirosind a rahat că iar s-a întâmplat neîntâmplata și miroase a rahat în toată instituția, de la canalizarea refulată a blocului care găzduiește Trezoreria.