DE NECREZUT! Părinții copiilor morți la calea ferată din Viișoara primesc daune morale de 10 ori mai puțin decât au spus judecătorii

DE NECREZUT! Părinții copiilor morți la calea ferată din Viișoara primesc daune morale de 10 ori mai puțin decât au spus judecătorii

Judecătorii au hotărât ca părinții celor patru copii decedați la calea ferată din Viișoara să primească daune morale de la firma asiguratoare în valoare de peste jumătate de milion de euro (2,7 milioane de lei). Cei doi soți vor primi, însă, doar o zecime din această sumă.

Accidentul petrecut anul trecut, de Ziua Copilului, a îndurerat o comunitate întreagă. Doi părinți își pierdeau, dintr-un foc, 4 copilași, chiar de ziua dedicată lor. Cei 4, însoțiți de un verișor de-al lor, mergeau spre Negrilești, acolo unde locuiește bunica lor, pentru a o vizita de Ziua Copilului.

Mașina era condusă de Lavinia, care obținute permisul auto cu mai puțin de o lună înainte de accident. Și mașina era proaspăt cumpărată din Germania. Familia nici nu apucase să înmatriculeze autoturismul în România.

La trecerea la nivel cu calea ferată din Viișoara, practic la doi pași de casă, un tren Regio a spulberat autoturismul în care se aflau cei 5. Aceștia au murit pe rând, la fața locului sau mai târziu, la spital. S-au stins Lavinia (aproape 19 ani), Daria (14 ani), Cosmina (12 ani) Darius (20 de ani) și vărul lor Rafael (19 ani). Mai multe despre această tragică poveste puteți citi AICI.

Familia a dat în judecată firma de asigurări, iar luna aceasta, judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au și venit cu o primă sentință în acest caz. Judecătorii au hotărât ca familia să primească 2,7 milioane de lei, adică mai bine de jumătate de milion de euro.

„Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de reclamanţii PPD,PPA, PPC, PPMI, PPDA, PPAV şi PPR, împotriva pârâtei SCA „AXA VERSICHERUNG AG” prin corespondent CVR – AIBARSRL, şi-n consecinţă, Obligă pârâta să plătească suma de 600.000 lei daune morale reclamantei PPA. Obligă pârâta să plătească suma de 600.000 lei daune morale reclamantului PPD. Obligă pârâta să plătească suma de 300.000 lei daune morale reclamantului PPC. Obligă pârâta să plătească suma de 300.000 lei daune morale reclamantei PPMI. Obligă pârâta să plătească suma de 300.000 lei daune morale reclamantului PPDA. Obligă pârâta să plătească suma de 300.000 lei daune morale reclamantului PPAV. Obligă pârâta să plătească suma de 300.000 lei daune morale reclamantului PPR. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor penalităţi de 0,2% / zi de întârziere începând cu a 11 –a zi de la data comunicării hotărârii judecătoreşti rămase definitive şi până la data plăţii efectivă a sumelor anterior acordate. Respinge celelalte pretenţii formulate de reclamanţi împotriva acestei pârâte. Obligă pârâta să plătească reclamanţilor suma de 11.283,9 lei cheltuieli de judecată”, se arată în soluția dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

La familie au ajuns însă doar mai puțin de 40.000 de euro, asta după ce soții Petruț-Pop au bătut palma cu firma de asigurări pentru această sumă. Înțelegerea a fost făcută înainte ca judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud să se pronunțe. CFR a scăpat de plata despăgubirilor, judecătorii considerând nefondate pretențiile formulate de familia Petruț-Pop.

„Ia act de soluţionarea amiabilă a cauzei în ce priveşte pretenţiile formulate de reclamanţii PD şi PD împotriva pârâtei SC DE ASIG. „AXA VERSICHERUNG AG” PRIN CORESPONDENT CV ÎN ROMÂNIA -AIBARSRL, potrivit actului de tranzacţie încheiat între aceste părţi litigante, act în baza căruia pârâta s-a obligat să plătească acestor reclamanţi suma totală de 39.600 euro, prin echivalentul în lei la cursul indicat de BNR la data în care se va face plata, sumă ce reprezintă contravaloarea globală, totală, definitivă şi nenegociabilă a tuturor daunelor morale produse acestor reclamanţi în accidentul de circulaţie din data de 01.06.2017 şi/sau orice alte prejudicii cu caracter nepatrimonial, iar reclamanţii au acceptat suma totală acordată anterior indicată şi au declarat că renunţă la pretenţiile civile formulate în acest litigiu. Respinge ca nefondate pretenţiile formulate de reclamanţi prin acţiunea civilă împotriva pârâtei Compania Naţională De Căi Ferate C.F.R. SA”, se mai arată în sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 

 

Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).
Cât câștigă bugetarii din Bistrița-Năsăud? Salariile le-au crescut cu peste 1.000 de lei în ultimii ani octombrie 17, 2019 - Bugetarii din Bistrița-Năsăud sunt printre cei mai slab plătiți din țară. Cu toate acestea, în ultimii ani, salariile bugetarilor din județ au crescut cu 1.200 de lei. Cel mai bine câștigă bugetarii din Timiș.
FOTO: I-ar fi intrat soarele-n ochi și n-a observat pietonul de pe trecere octombrie 16, 2019 - Un ușor accident rutier a avut loc pe Bulevardul Republicii din municipiu. Un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni. Șoferul vinovat susține că i-ar fi intrat soarele-n ochi, motiv pentru care nu l-a observat.
Alcoolul la volan, o competiție?? Bistrițeni prinși conducând rupți de beți octombrie 16, 2019 - Să conduci sub influența alcoolului pare o competiție pe șoselele județului. Polțiștii au întocmit dosare penale și au reținut pe un bărbat ce a provocat un accident, conducând beat. CE valori au indicat aparatele etilotest:
VIOLENȚA în FAMILIE: Și bărbații sunt loviți, câteodată! octombrie 16, 2019 - Polițiștii au întocmit ieri dosar penal pe numele unei femei. Aceasta și-ar fi lovit bărbatul, care a sunat la 112. Totul s-a întâmplat în Maieru.