Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: [email protected] |

RECOMANDĂRI
Disperare într-o familie din Mărișelu: Copilașul suferă de o tumoră care îi pune viața în pericol
Hocus Pocus la pârtia de schi?! Bistrița Civică susține că primăria a decontat bani pentru un șopron inexistent
REVOLTĂTOR: Banii pentru mâncare și rechizite ai copiilor cu nevoi speciale ajung la părinți - elevii rămân flămânzi și neîngrijiți
Cupa Casa EMA la înot, ediția a șaptea! Weekendul acesta, de neratat!
BISTRIȚA: Atenție, riscați să fiți împușcați! Trasee turistice care se suprapun cu domenii de vânătoare!
POVEȘTI DIN SAT: Onoare, prețuire și respect, tuturor...
AgroArdeal, Leoni, Clinica Sanovil și Selgros fac angajări!

  175 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: [email protected]
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
[email protected]
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Denigrarea Bisericii, una dintre greșelile de neiertat ale fostului preot Cristian Pomohaci

12/10/2017 08:27:25 Bianca SARA  
Mitropolia Ardealului a făcut publică motivarea deciziei sale de excludere din cler a fostului preot Cristian Pomohaci. Acesta a avut atât abateri morale, cât și pastoral-liturgice și dogmatice. Reprezentanții mitropoliei spun că acesta a denigrat Biserica:

Printr-un comunicat de presă, Mitropolia Ardealului explică de ce a aprobat sancțiunea de eliberare din demnitatea preoțească și trecerea în starea de laic în cazul fostului preot Cristian Pomohaci. Potrivit instituției bisericești, Pomohaci a avut patru abateri: una morală, constatată și de Consistoriul Eparhial și alte trei abateri canonice.

Când se referă la abaterile morale, mai marii Bisericii se referă la înregistrarea audio care îl prezintă pe preot în timp ce îi face avansuri sexuale unui adolescent, în încercarea de a-l ademeni să întrețină relații sexuale.

 „Abaterea este incompatibilă cu statutul de preot și aduce grave prejudicii imaginii Bisericii Ortodoxe. (...) Denigrarea Bisericii prin declanșarea și întreținerea unui scandal mediatic fără precedent”, se arată în comunicatul de presă.

În ceea ce privește abaterile pastoral-liturgice și dogmatice, fețele bisericești susțin că Pomohaci ar fi denaturat cu bună știință Sfânta Liturghie și alte rânduieli bisericești, aducându-se atingere învățăturii dogmatice până aproape de erezie, prin „abateri liturgice cu caracter inovator, de influență neoprotestantă”.

Pomohaci a dat dovadă și de neascultare față de autoritatea bisericească, prin neîndeplinirea îndatoririlor canonice, regulamentare și statutare și a tuturor ordinelor și dispozițiilor superiorilor ierarhici.

În ziua apelului, judecat în 5 octombrie la Sibiu, Pomohaci a cerut admiterea retragerii din preoție, însă cererea a fost considerată „tardivă și fără obiect”. 

5652 vizualizari


Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate

Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2017 Bistrițeanul.ro

Close