Doar 100 de lei amenda pentru sunatul nejustificat la 112

Doar 100 de lei amenda pentru sunatul nejustificat la 112

Conform unui raport la nivel național, peste 60 la sută din apelurile 112 nu sunt urgențe. Mai mult, dacă soliciți intervenția organelor competente, și apelul nu se justifică, amenda este de doar 100 de lei. Doi bistrițeni au primit astfel de amenzi.

În prima jumătate a anului 2019, operatorii 112 au preluat 1.635.543 apeluri. Potrivit datelor statistice, reiese o medie zilnică de 11.458 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Totuși, peste 60 la sută din aceste apeluri nu prezintă situații de urgență. Campioană este o persoană care a sunat de peste 16 660 de ori de la începutul anului de pe un număr IMEI.

Apelurile de urgenţă reale reprezintă 38%, iar dintre acestea cele mai multe au fost gestionate de Serviciul de Ambulanţă (76,13%), Poliţie (20,66%) şi Pompieri (3,21%).

Totuși, dacă soliciți intervenția organelor competente, și deplasarea acestora nu se justifică, te poți alege cu amendă. Doi bistrițeni au fost amendați că au solicitat sprijinul Poliției Locale deși… nu era nevoie.

„Cu amendă în valoare de 100 lei, a fost sancţionat contravenţional, în jurul orelor 00:30, numitul Ţ.  D.-A.(domiciliat în localitatea componentă Viişoara), pentru solicitarea intervenţiei la domiciliul unei terţe persoane, a organelor de menţinere a ordinii publice, fără motiv întemeiat, apelând în mod nejustificat S.N.U.A.U.-112.  De menţionat faptul că acesta se afla în vădită stare de ebrietate”, anunță polițiștii.

Un alt bistrițean a primit amendă de 250 de lei, la sunatul nejustificat la 112 adăugându-se și altele.

Cu amendă în valoare de 250 lei, a fost sancţionat contravenţional, în jurul orelor 01:00, numitul A.  C.(domiciliat în localitatea componentă Viişoara), pentru solicitarea intervenţiei la domiciliul acestuia, a organelor de menţinere a ordinii publice fără motiv întemeiat, apelând în mod nejustificat S.N.U.A.U.-112, relatând faptul că în vecinătate, la blocurile de locuinţe sociale, chiriaşii utilizează aparaturi muzicale la intensitate mare şi nu se poate odihni, fapt neconfirmat la sosirea agenţilor constatatori. Refuzând colaborarea, atât personală cât şi telefonic, procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost expediat ulterior la domiciliul acestuia”, anunță Poliția Locală.

Sistemul 112 a fost „disecat” de doctorul Tiberiu Tudor în cadrul unei emisiuni Bistrițeanul.ro – LIVE, și puteți revedea informațiile AICI:

VIDEO: Sistemul de urgență românesc, „disecat” cu Dr. Tiberiu Tudor

 

FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!