Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!

Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!

În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr. Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. „Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!”, a spus acesta.

Spitalul Județean Bistrița se „laudă” cu atragerea de personal tânăr, medici speciliști în diferite domenii. În 21 august 2018, managerul Gabriel Lazany anunța că echipa de medici chirurgi generaliști se mărește cu încă un membru. La Bistrița a sosit dr. Radu Elisei, medic specialist în chirurgie generală.

Despre aptitudinile și studiile acestuia puteți reciti AICI:

Un specialist în chirurgie minim-invazivă se alătură Spitalului Județean

Chirurgul a fost prezent în această săptămână, în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.

De când lucrează la Bistrița, dr. Radu Elisei a reușit să facă unele operații în premieră, folosind radiofrecvența.

„Acest generator de radiofrecvență ajută la îndepărtarea limitată a unor tumori hepatice, pentru a face hemostază în traumele hepatice. Chiar și traumatisme splenice. De asemenea, permite necrozarea unor metastaze sau tumori hepatice care nu sunt operabile. Am făcut o ablație la o metastază inoperabilă, o rezecție parțială de splină. Am avut un pacient care avea o tumoră pe ficat, a căzut în baie și în urma căzăturii, aceasta s-a rupt. Ei bine, cu acest aparat am reușit rezecția tumorii, mai ales că ficatul era cirotic. Acest aparat e extrem de util în operațiile pe ficatul cirotic” a explicat medicul.

Dr. Radu Elisei a explicat că sunt tot mai multe cazuri oncologice care se operează la Bistrița și nu mai pleacă la Cluj sau Mureș, acest lucru datorându-se medicilor noi atrași prin modul în care Gabriel Lazany și echipa sa conduc Spitalul.

Mai  mult, ceea ce face farmecul pe secția de chirurgie este faptul că sunt o echipă extraordinară.

„Secția de chirurgie cuprinde mai multe specialități: generală, plastică, pediatrică și neurochirurgie. Suntem 7 chirurgi pe chirurgie generală, 3 neurochirurgi, și câte o doctoriță pe chirurgie plastică și pediatrică. Suntem ca o familie și atmosfera este extrem de plăcută și o colaborare extrem de bună între noi. Este o plăcere și eu, unul, vin cu plăcere la serviciu. Și pentru că îmi pot face meseria la un nivel înalt, dar și pentru că sunt înconjurat de oameni faini. Ne înțelegem extrem de bine unii cu alții și ne ajutăm în fiecare zi unii pe alții. Pe secția de chirurgie este o atmosferă extrem de plăcută și ne ajutăm unul pe altul”, a explicat dr. Radu Elisei.

Mai multe despre chirurgii de la Spitalul Județen Bistrița puteți revedea în video de mai jos:

EXCEPȚIONAL Un sîngeorzan se luptă să reprezinte Norvegia la Eurovision ianuarie 27, 2020 - Norvegia are șanse să fie reprezentată anul acesta la Eurovision tocmai de un român. Este vorba despre Alexandru Grindvoll, un tânăr cu origini în Sîngeorz-Băi. Se pare că mama sa s-a stabilit în Norvegia în urmă cu mai bine de două decenii.
FOTO: Cafe Noir și-a mărit bucătăria! Și meniul! Crema catalană și fructele de mare, noutățile din meniu! ianuarie 27, 2020 - Oricând ai ajunge la Cafe Noir, cafeneaua prietenoasă, plină de grupuri de prieteni, de pe strada Crinilor din Bistrița, vei găsi nu doar cafeaua excepțională a celor de la River, servită în zeci de sortimente, ci și mâncare bună, bună de tot. Pentru a face față tuturor comenzilor ( acum mâncarea se livrează și la domiciliu), bucătăria a fost mărită și adaptată noilor provocări venite din partea clienților. Mai mult, și în meniu sunt noutăți!
Cupa EHF: Gloria Bistrița – Odense Handbold 25-23 (13-12): O victorie cât toată Liga Florilor ianuarie 26, 2020 - Gloria Bistrița nu a cedat niciun centrimetru pătrat din terenul Sălii Polivalente în această seară, jucându-și până la fluierul final șansele de-a continua în Cupa EHF, chiar dacă acestea păreau mici.
Vremea nefavorabilă închide parțial Pârtia Cocoș! ianuarie 26, 2020 - Patru zile s-a putut schia pe toată Pârtia Cocoș! Administratorii pârtiei au anunțat în urmă cu puțin timp că începând de mâine pârtia se va închide parțial. Totuși, cei care nu au program dimineața și vor să se bucure de zăpada rămasă pot schia până la ora 16.00.
VIDEO: Scad taxele și impozitele, la Rodna…?! ianuarie 26, 2020 - Dacă pretutindeni taxele și impozitele au crescut în 2020, la Rodna ar fi posibil contrariul. În ce condiții ar putea să scadă taxele și impozitele la imobile a explicat primarul Valentin Grapini: 
PNL a anunțat prima candidatură oficială: Constantin Știr la Negrilești ianuarie 26, 2020 - Liderii PNL Bistrița-Năsăud au anunțat primul candidat oficial pentru alegerile locale: Constantin Știr, un tânăr om de afaceri din Negrilești. Doar că, Știr, îi ia locul pe lista PNL actualului primar al comunei Negrilești, liberalul Dumitru Costin.
FC Gloria a câștigat primul meci amical cu 3-2 contra Minerului Baia Mare ianuarie 26, 2020 - Echipa de fotbal Gloria Bistrița, componentă a seriei a 5-a din LIga a III-a, a început pregătirile pentru returul sezonului competițional 2019-2020. În cadrul cantonamentului care se desfășoară la stadionul „Jean Pădureanu” sunt programate mai multe meciuri amicale. 
FOTO: O începătoare a parcat mașina-n…casa altuia! ianuarie 26, 2020 - Accident ciudat la Chiuza. O mașină a ajuns într-o casă! În autoturism se aflau trei persoane! Din fericire, doar una a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului.
Ești șofer bun? Vrei să salvezi vieți? ÎNSCRIE-TE aici: ianuarie 26, 2020 - Dacă îți place să conduci și-ți place să contribui la salvarea de vieți, AFLĂ că le poți combina. Un proiect inedit al celor de la Asociația Civitas îți oferă cadrul perfect. Te înscri pe lista șoferilor transportatori de sânge! AFLĂ detalii:
Doliu în familia Gabrielei Szabo. Mama marii atlete a murit… ianuarie 26, 2020 - "Un om simplu, de o modestie rară și o bunătate infinită", așa o caracterizează cei care au cunoscut-o pe mama marei atlete Gabriela Szabo. Livia Szabo s-a stins azi-noapte, într-o clinică din București, unde era internată pentru tratamentul mai multor afecțiuni de care suferea. 
VIDEO: Povestea Danielei, adolescenta ce a impresionat la Jocurile Olimpice, după doar câteva luni de antrenament ianuarie 26, 2020 - A iubit sportul de când se știe. Iar la 10 ani urcă pentru prima dată pe schiuri! Se îndrăgostește iremediabil și ajunge să facă schi fond de performanță. Luna aceasta, a adus un rezultat frumos pentru România, la Jocurile Olimpice de la Lousanne. Ce e impresionant e că reușește această performanță deși s-a antrenat pentru schi alpinism doar câteva luni.
Aquabis: Două localități din județ rămân fără apă rece, de astăzi ianuarie 26, 2020 - Două localități din județ rămân fără apă rece de astăzi – anunță Aquabis.
Cetățean de onoare al Bistriței, la Jocurile Olimpice din Tokyo! ianuarie 26, 2020 - „Vă garantez că nici în continuare n-o să vă facă de rușine și n-o să vă dezamăgească niciodată…!” Așa spunea în august 2018 tatăl unui cetățean de onoare al Bistriței. Și a avut dreptate. Se anunță o nouă performanță pentru sportul românesc și bistrițean.
Am trăit s-o vedem și pe asta: Cum au ajuns spitale din Târgu Mureș sau Suceava să trimită pacienți pentru operații la noi ianuarie 26, 2020 - Complexitatea operațiilor realizate la Bistrița și priceperea medicilor Spitalului Județean îi determină pe specialiștii din centrele universitare recunoscute, precum Târgu Mureș, să îi trimită tocmai la noi pentru intervenții chirurgicale, în special cele care vizează coloana vertebrală.
FOTO: A zburat de pe șosea și a rupt doi pomi și un stâlp de electricitate ianuarie 25, 2020 - S-a întâmplat în Ghinda, în această seară! Un bărbat care conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă, a rupt doi pomi și un stâlp și apoi s-a răsturnat. Acesta a ajuns la spital.