Dreptul la opinie: O întrebare pentru prietenii și amicii din PSD-ul bistrițean…

Dreptul la opinie:  O întrebare pentru prietenii și amicii din PSD-ul bistrițean…

O întrebare pentru prietenii și amicii din PSD-ul bistrițean… dar, înainte, o delimitare sinceră, „cu cărțile pe masă”: din 1997 nu mai fac politica niciunui partid. Avantaj? Am amici, chiar prieteni în toate formațiunile politice și, mai important mi-am păstrat nealterată doza de obiectivitate, absolut necesară când faci cu adevărat  p r e s ă. Tot la fel de deschis: cred că trebuie să existe un echilibru în viața cetății!

Avem nevoie de un, să-i zicem, pol de dreapta și unul de stânga, dacă vrem să nu mai vedem segregare, excese și o asemenea degradare a limbajului și atitudinii politice. Azi plutim, băltim și puțim a „suburban”, a ghetou din foburgul marilor orașe. Nu e bine! Ajunge!

Am văzut delirul lui 10 august – cea mai urâtă zi din calendar, pentru mulți ani de aici înainte! – victime, călăi (încă mulți mascați, ascunși de caschete cu numere șterse)… și încă niciun vinovat nu e tras la răspundere. Este un „joc de pase” a răspunderii și responsabilităților nemaivăzut și nemaiauzit! Prietenii mei din străinătate de la TV5 mă întreabă la telefon… „cum e posibil?!” să se întâmple ce s-a întâmplat… Penibil. Jenant. Te încearcă un profund sentiment de  r u ș i n e  și  d e z g u s t ! Practic nu ai ce să explici. Evidența, bunul simț nu au nevoie de explicații.

Despre „vinovații nu fără, ci de vină” nu vreau să discut aici și acum. Sunt oameni de justiție în care cred. Aceștia își vor face datoria. Veți vedea!

Rândurile de față le-am scris gândindu-mă la doamna profesor Ecaterina Andronescu și le dedic membrilor PSD din Brăila despre care puteți citi în ziarul Vocea Brăilei.

Bravos doamnelor și domnilor din PSD-ul de pe malul albastrului Danubiu! Jos Pălăria! Se vede că apa bătrânului, bunului și cinstitului fluviu, te spală de păcate, îți limpezește mintea și gândurile… Și pentru că aici e lumea „peștelui” (cel ce înoată în Dunăre, nu cel de pe centură!) ei cunosc și chiar aplică proverbul nostru ancestral: „Peștele de la cap se împute, dar se curăță începând de la coadă!” E limpede ca lumina zilei că pesediștii brăileni au dreptate. Felicitări sincere pentru ei!

Am două întrebări. Prima, adresată unui om pe care personal îl apreciez și-l stimez foarte mult deoarece știu ce a făcut și face pentru județul nostru, fără să bată toba! Când vom avea aceeași replică și în Bistrița-Năsăud Monsieur Emile?!

A doua, adresată unor prieteni sau buni amici din PSD-ul de la noi: Ce mai așteptați voi, Camelia, Doina, Doreta, Dan, Tică, Teo, Maria, Melania ș. a.m.d. pentru a vă scutura de „rapănul” ce-l cuprinsese pe bidiviul înaripat al lui Făt-Frumos?!

Eu zic că e nevoie de ACȚIUNE! Din INTERIOR! Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Nu-i așa?!

Foto @ Arhivă

FOTO/VIDEO: Incendiar. Tonic. Energizant: Bistriţa Robotics Demo decembrie 7, 2019 - Atmosferă incendiară, în sala de sport a Colegiului „Liviu Rebreanu”: Îmbrăţişări, ţipete de victorie, încleştări, priviri dezamăgite, suspine sau chiote de bucurie. Deasupra tuturor, învăluitoare şi molipsitoare – pasiunea pentru robotică.
FOTO: Sense lansează colecţia de tricotaje premium din lână pură virgină şi fire de caşmir decembrie 7, 2019 - Garderoba de iarnă este sinonimă cu tricotajele, piese eminamente indispensabile, însă totodată extrem de versatile şi de adaptabile oricărui context, indiferent că este vorba despre o masă în familie, o escapadă de weekend la munte sau un eveniment semi-formal.
Crăciunul de altădată, într-un spectacol de excepţie, în 10 decembrie! decembrie 7, 2019 - Cuverturi tradiţionale, coşuri cu mere, nuci sau colaci – felinare şi spectaculoase costume populare – ne vor ajuta să retrăim Crăciunul de altădată: într-un spectacol extraordinar, marţi, 10 decembrie, la Centrul cultural Dacia. Cine sunt protagoniştii:
FOTO/VIDEO: Diamantul nostru. Încă neşlefuit cum se cuvine… Unde vă puteţi trata natural depresiile decembrie 7, 2019 - De ani de zile se discută despre această problemă, fără să se facă prea multe lucruri concrete, în această direcţie. „Este diamantul nostru.” Este locul în care s-ar putea trata natural depresiile sau bolile psihice. Celebrăm azi şi mâine la Bistriţa primii 20 de ani de învăţământ geografic universitar în oraş.
Ciobanul înjunghiat de colegul de stână a fost operat. Acesta a fost tăiat cu briceagul inclusiv pe față decembrie 7, 2019 - Doi ciobani de la o stână din Matei au ajuns aseară la spital, după ce au început să își care pumni. Unul s-a folosit la un moment dat de o bâtă, iar altul de un briceag. Cel mai „șifonat” a ajuns la spital ciobanul înjunghiat, care a fost tăiat inclusiv pe față.
FOTO: Patinoar pe Valea Șieului decembrie 7, 2019 - A nins, a înghețat și în unele zone s-a făcut patinoar. Chiar și pe carosabil! E situația de pe Valea Șieului, unde un drum județean e locul perfect pentru sporturi de iarnă.
Trecerea CF de pe Slavici rămâne închisă! CE spune șeful de șantier: decembrie 7, 2019 - Luni au început lucrările de montare a dalelor de cauciuc la calea ferată de pe Slavici. Deși azi circulația ar fi trebuit reluată, nu s-a întâmplat deloc așa. Șeful de șantier a explicat care sunt motivele și cât ar mai putea dura lucrările:
Copilașul care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit decembrie 7, 2019 - Băiețelul de 3 ani care s-a prăbușit aseară de la etaj cu bunicul său a murit în această dimineață. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul capului, însă organismul său nu a reușit să îi facă față.
VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!