Dreptul la opinie: O întrebare pentru prietenii și amicii din PSD-ul bistrițean…

Dreptul la opinie:  O întrebare pentru prietenii și amicii din PSD-ul bistrițean…

O întrebare pentru prietenii și amicii din PSD-ul bistrițean… dar, înainte, o delimitare sinceră, „cu cărțile pe masă”: din 1997 nu mai fac politica niciunui partid. Avantaj? Am amici, chiar prieteni în toate formațiunile politice și, mai important mi-am păstrat nealterată doza de obiectivitate, absolut necesară când faci cu adevărat  p r e s ă. Tot la fel de deschis: cred că trebuie să existe un echilibru în viața cetății!

Avem nevoie de un, să-i zicem, pol de dreapta și unul de stânga, dacă vrem să nu mai vedem segregare, excese și o asemenea degradare a limbajului și atitudinii politice. Azi plutim, băltim și puțim a „suburban”, a ghetou din foburgul marilor orașe. Nu e bine! Ajunge!

Am văzut delirul lui 10 august – cea mai urâtă zi din calendar, pentru mulți ani de aici înainte! – victime, călăi (încă mulți mascați, ascunși de caschete cu numere șterse)… și încă niciun vinovat nu e tras la răspundere. Este un „joc de pase” a răspunderii și responsabilităților nemaivăzut și nemaiauzit! Prietenii mei din străinătate de la TV5 mă întreabă la telefon… „cum e posibil?!” să se întâmple ce s-a întâmplat… Penibil. Jenant. Te încearcă un profund sentiment de  r u ș i n e  și  d e z g u s t ! Practic nu ai ce să explici. Evidența, bunul simț nu au nevoie de explicații.

Despre „vinovații nu fără, ci de vină” nu vreau să discut aici și acum. Sunt oameni de justiție în care cred. Aceștia își vor face datoria. Veți vedea!

Rândurile de față le-am scris gândindu-mă la doamna profesor Ecaterina Andronescu și le dedic membrilor PSD din Brăila despre care puteți citi în ziarul Vocea Brăilei.

Bravos doamnelor și domnilor din PSD-ul de pe malul albastrului Danubiu! Jos Pălăria! Se vede că apa bătrânului, bunului și cinstitului fluviu, te spală de păcate, îți limpezește mintea și gândurile… Și pentru că aici e lumea „peștelui” (cel ce înoată în Dunăre, nu cel de pe centură!) ei cunosc și chiar aplică proverbul nostru ancestral: „Peștele de la cap se împute, dar se curăță începând de la coadă!” E limpede ca lumina zilei că pesediștii brăileni au dreptate. Felicitări sincere pentru ei!

Am două întrebări. Prima, adresată unui om pe care personal îl apreciez și-l stimez foarte mult deoarece știu ce a făcut și face pentru județul nostru, fără să bată toba! Când vom avea aceeași replică și în Bistrița-Năsăud Monsieur Emile?!

A doua, adresată unor prieteni sau buni amici din PSD-ul de la noi: Ce mai așteptați voi, Camelia, Doina, Doreta, Dan, Tică, Teo, Maria, Melania ș. a.m.d. pentru a vă scutura de „rapănul” ce-l cuprinsese pe bidiviul înaripat al lui Făt-Frumos?!

Eu zic că e nevoie de ACȚIUNE! Din INTERIOR! Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Nu-i așa?!

Foto @ Arhivă

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.