După ce laptele a ajuns cu viermi la copii, firmele responsabile ar putea scăpa fără sancțiuni

După ce laptele a ajuns cu viermi la copii, firmele responsabile ar putea scăpa fără sancțiuni

Un bax cu cutii de lapte pentru elevi a șocat conducerea școlii din Rodna. Pe unele cutii existau larve, așa că niciuna nu a fost dată spre consum. DSVSA BN face eforturi pentru a lua la bani mărunți cele două firme care se ocupă de producerea și distribuirea laptelui.

Un incident șocant a avut loc la școala din Rodna. Într-un bax sigilat au fost descoperite cutii cu lapte ce aveau larve pe ele.

Lapte cu viermi într-o școală din județ! Incidentul a ajuns la urechile autorităților

Conducerea Liceului Tehnologic „Florian Porcius” a anunțat conducerea Inspectoratului Școlar, iar apoi a trimis baxul înapoi. Reprezentanții DSVSA BN încearcă să ia firmele responsabile la bani mărunți, însă procesul poate fi îngreunat de „greșeala” conducerii școlii.

„Noi ne-am sesizat din presă. Conducerea școlii nu ne-a anunțat și pe noi. Mai mult, ei au dat înapoi baxul cu cutiile respective. Noi nu am apucat să le vedem. Acum facem notificări către cele două direcții DSVSA, din Suceava, unde e firma distribuitoare și din Alba, de unde e firma producătoare. Ideea e că există o procedură de retragere a produselor care nu corespund normelor. Dacă s-a respectat legislația, și procedura de retragere a fost făcută cum trebuie, atunci vom putea găsi cutia în care au fost găsite larvele. Doar că am înțeles că cei din conducerea școlii au dat cutia și au primit alta la schimb. Vom vedea dacă vor putea colegii din Suceava sau Alba să găsească cutia respectivă”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful DSVSA BN, Ioan Bogolin.

Acesta a declarat că din datele primite de ei și din analizarea fotografiilor, baxul avea data de expirare încă valabilă. Cu toate acestea, ar fi trebuit analizată data de expirare de pe fiecare cutie de lapte aflată înăuntru. Din cele 21 de cutii de lapte ce se aflau în bax, două s-ar fi spart și lapte a curs, ceea ce ar fi dus la formarea larvelor.

Oricum, din informațiile deținute de noi, larvele erau deja uscate. Ceea ce înseamnă că acestea s-au format cu mult timp înainte. Astfel, șansele ca acestea să fi apărut în timpul de depozitate în incinta unității școlare e foarte mic, spre 0. Baxul era sigilat, deci larvele au apărut cu mult timp înainte. Așa cum spuneam, dacă s-a urmărit procedura de retragere, atunci vedem cine a retras produsul și putem analiza cutia”, a mai spus Bogolin.

Șeful DSVSA BN a explicat că larvele erau doar pe cutii. Însă, din cauză că ei nu au văzut cutiile, efectiv, fiind deja returnate când au ajuns ei la unitatea școlară, nu se pot pronunța dacă și laptele a fost afectat.

Chiar dacă larvele se aflau doar pe cutii, trebuiau luate mostre și din lapte, din produs. Nu putem ști dacă și acela a fost infestat sau nu. Oricum, am înțeles că din baxul respectiv nu s-a dat nicio cutie de lapte. Sperăm, așa cum am spus, să putem găsi baxul respectiv, să analizăm și să vedem ce măsuri se pot lua. Dacă retragerea produsului nu s-a făcut conform procedurii, atunci firma responsabilă va fi sancționată pentru acest lucru. Cel mai bine era să fi fost și noi anunțați și să fi putut analiza baxul, larvele și laptele”, a concluzionat Ioan Bogolin, șeful DSVSA BN.

 

Captură impresionantă de infractori! CINE sunt cei cărora poliția le-a venit de hac, ieri: octombrie 18, 2019 - Zi plină ieri pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au reușit să bifeze o captură interesantă de...infractori. Pe lângă zeci de amenzi aplicate. CE au făcut cei ce le-au dat ”de lucru” oamenilor legii:
De ce nu s-a înscris Theodor Paleologu în partidul care, culmea, îl susține la alegerile prezidențiale? octombrie 18, 2019 - Candidează la alegerile prezidențiale, dar nu este membru în partidul care, culmea, îl susține. Cum explică Theodor Paleologu această „anomalie”, mai ales că, în trecut, a avut carnet de membru de partid.
VIDEO – AVERTISMENTUL lui SUCIU: Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ! octombrie 18, 2019 - La final de mandat ca si ministru al dezvoltării, Daniel Suciu a ținut să sublinieze proiectele care le-a făcut ”să prindă viață”. Acesta a enumerat investițiile și s-a declarat mulțumit de munca depusă pentru conjudețenii săi. Mai mult, a lansat și un avertisment. ”Să nu îndrăznească nimeni să oprească investițiile din județ!” a avertizat Daniel Suciu.
Theodor Paleologu: Campania pentru alegerile prezidențiale este total bruiată de criza politică și guvernamentală octombrie 18, 2019 - Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României a criticat dur criza guvernamentală care are loc în plină campanie electorală. Cât despre dezbateri, Paleologu a spus că i-au fost refuzate, deși sunt chiar esența democrației. 
CONTRABANDĂ cu țigări: Două femei și un bărbat, reținuți! octombrie 18, 2019 - Trei bistrițeni, două femei și un bărbat, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt suspecții principali într-un dosar penal de contrabandă. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat peste 20.000 de țigarete contrafăcute.
VIDEO – Ovidiu Crețu: Investițiile din Wonderland vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului octombrie 18, 2019 - Cu ocazia semnării contractului de finanțare a Complexului Sportiv din Wonderland, primarul orașului a vorbit despre dezvoltarea zonei respective. Acesta a prezentat lucrările care se vor face în continuare în Wonderland. ”Investițiile acestea vor pune Bistrița pe o hartă specială a sportului și agrementului” a susținut Ovidiu Crețu.
FOTO: În căutarea locului de muncă perfect…! octombrie 18, 2019 - Aproape 300 de absolvenţi de liceu sau facultate au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJOFM, în căutarea unui loc de muncă perfect sau pur şi simplu pentru a studia oferta.
SENSE aniversează 18 ani de modă românească! Discounturi speciale, pentru toţi clienţii, drept răsplată octombrie 18, 2019 - SENSE, marca românească de modă, înfiinţată la Roman ca un business de familie, de soţii Cristina şi Sorin Chiriac, aniversează 18 ani de excelenţă şi inovaţie permanentă! Sense îşi va răsplăti clienţii cu reduceri speciale la cea mai recentă colecţie – “La Dolce Vita” toamnă-iarnă 2019, concepută de designerul Andreea Tincu şi prezentată în premieră pe podiumul MQ Vienna Fashion Week, la începutul acestei toamne.
FOTO/VIDEO: Vom avea și stadion de atletism în Wonderland! S-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul sportiv! octombrie 18, 2019 - Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Noutatea e stadionul de atletism care se va face. Mai mult, Consiliul Județean va scoate din buzunar bani pentru amenajarea unei parcări de 500 de locuri în acea zonă.
A curs cu amenzi date pentru consumul de aurolac octombrie 18, 2019 - Consumatorii de aurolac terorizează comunitatea bistrițeană. Săptămâna trecută a curs cu amenzi date celor surprinși inhalând din pungi. Două persoane au fost amendate și pentru că, în urma inhalării, s-au apucat de făcut scandal.
VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
Aquabis: Se sistează apa în Reteag octombrie 18, 2019 - Astăzi , 18 octombrie 2019, se va sista total furnizarea apei potabile în localitatea Reteag. Ce stradă va fi afectată:
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.